تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کمی رازدار باشیم ....
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
بسم الله الرحمن الرحیم

رازداری یکی از ویژگی های اخلاقی که هر انسانی باید بنابر وظیفه ی شرعی و اسلامی بهش عمل کنه
اما انگار این روز ها خیلی به این امر اهمیت کمی داده میشه!

چند هفته ای هست که به لطف یک جمله از یکی از کابران همین جا در باره ی راز دار نبودن خیلی ها ( شاید خودشون متوجه بشن منظورم رو ) ؛ ذهنم درگیر شده و نسبت به این موضوع دقیق تر شدم و دارم فکر میکنم چرا در جامعه ی امروز ما این قدر رازداری و البته اعتماد به راز دار بودن آدم ها کمرنگ شده!؟
مقصر خود ماییم که یادمون رفته که امام رضا (ع می فرمایند: از علامات فقه حلم و بردباري و علم و دانش و سكوت و دم فرو بستن و حفظ اسرار است.

من یک خانومم و خوب میدونم که در نگاه آقایون خانم ها به راز دار نبودن یا به اصطلاح عامیانه" دهن لق" بودن!متهم اند...

البته بی تعارف باید بگم تا حدودی حق دارند
اکثر! خانم هایی که نسبت به این قضیه ی راز دار بودن نگاه جدی ندارند... متاسفانه!
یادمه یک بار به یکی گفتم که : چرا اومدی راز فلانی رو گفتی؟ مگه راز نبود؟ مگه نگفته بود به کسی نگو؟؟
گفت راستش رو بگم؟ داشتم خفه میشدم! میخواستم به یکی بگم دیدم تو که به کسی نمیگی بهت گفتم!
..... مسخره است نه؟؟؟؟
و فاجعه بار اون بار اون جا که یک خانم راز های همسرش رو هم برای دوستش میگه! و هم چنین یک آقا ....
چون آقایون هم از این قاعده جدا نیستند اما خب عادلانه اش اینه که این خصلت در آقایون کم رنگ تره !

این تایپیک رو زدم تنها برای این که یکم بیش تر فکر کنیم که
چرا باید وقتی یکی بهمون اعتماد میکنه و حرف دلش رو میزنه؛
وقتی که امثال ما رو محرم اسرار خودش میدونه!
چرا باید با گفتن رازش (که در عموم موارد دردی رو هم از کسی دوا نمیکنه) این اعتماد رو بشکنیم ؟
پس سعی کنیم کمی راز دار باشیم .....

یه بنده خدایی به آقایون گفت با خانومتون صحبت کنید تا نیازش به صحبت کردن، با شما برطرف بشه، نه این که حرفاشو به شخص دیگه ای بزنه. حتی ایشون گفتن اگر مرد به خانمش فرصت حرف زدن نده، خدایی نکرده مردی مزاحم می شه و خیلی راحت وارد زندگی شون می شه.
متاسفانه خیلی وقتا دیدم مردا مخصوصا وقتی سرکار هستن، پاسخ همسرشونو پشت تلفن خوب نمی دن. شما که بیرون هستید و زنتون در خونه مشغول آماده کردن منزل برای ورود شماست، لااقل با یک تماس تلفنی، بهش ابراز احساسات کنید. بهش بگید که در زمان کار هم بهش فکر می کنید. همین چیزهای ساده ست که زندگی رو نگه می داره.
پس آقایونی که به خانمشون تهمت دهن لقی می زنن بدونن که خانم ها نیاز به صحبت کردن و مورد توجه قرار گرفتن دارن، کسی رو می خوان که به حرفاشون گوش بده. اگر تو این کارو نکردی، وقتی رفت با کس دیگه ای حرف زد، یا رازهاشو جای دیگه ای گفت، اول از خودت سوال کن بهش فرصت دادی که با تو حرف بزنه؟
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تُتْرَكُواْ وَلَمَّا يَعْلَمِ اللّهُ الَّذِينَ جَاهَدُواْ مِنكُمْ وَلَمْ يَتَّخِذُواْ مِن دُونِ اللّهِ وَلاَ رَسُولِهِ وَلاَ الْمُؤْمِنِينَ وَلِيجَةً وَاللّهُ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ

آيا پنداشته‏ ايد كه به خود واگذار مى‏شويد و خداوند كسانى را كه از ميان شما جهاد كرده و غير از خدا و فرستاده او و مؤمنان محرم اسراری نگرفته‏ اند معلوم نمى‏دارد و خدا به آنچه انجام مى‏دهيد آگاه است (ایه 16 سوره توبه)

جدا از بحث ایه در اینجا که قران می فرماید :

ویژگی برای کسانی دارد قائل میشود میگه راز دل خودشان را به خدا و فرستاده و سپس مومنان می گویند

نتیجه ای که میگرم این است که از ویژگی مومن رازداری او می باشد

و مسئله بعد اینکه ما حق نداریم راز خود را بغیر از خداوند و فرستاده او و مومن ، پیش کس دیگری برملا کنیم و دقت کنید

نگفتن اسرار با کسان دیگر،و بیان ان به خدا و فرستاده ان و مومنان بعد از ویژگی

جهاد امده است

یاعلی.
(۲۶/تیر/۹۲ ۰:۳۳)soheyl_ir89 نوشته است: [ -> ]متاسفانه خیلی وقتا دیدم مردا مخصوصا وقتی سرکار هستن، پاسخ همسرشونو پشت تلفن خوب نمی دن. شما که بیرون هستید و زنتون در خونه مشغول آماده کردن منزل برای ورود شماست، لااقل با یک تماس تلفنی، بهش ابراز احساسات کنید. بهش بگید که در زمان کار هم بهش فکر می کنید. همین چیزهای ساده ست که زندگی رو نگه می داره.

میتونن مسیج هم بزنن اگه خیلی سخته واسشون !!! Cool
(۲۶/تیر/۹۲ ۰:۳۳)soheyl_ir89 نوشته است: [ -> ]یه بنده خدایی به آقایون گفت با خانومتون صحبت کنید تا نیازش به صحبت کردن، با شما برطرف بشه، نه این که حرفاشو به شخص دیگه ای بزنه. حتی ایشون گفتن اگر مرد به خانمش فرصت حرف زدن نده، خدایی نکرده مردی مزاحم می شه و خیلی راحت وارد زندگی شون می شه.
متاسفانه خیلی وقتا دیدم مردا مخصوصا وقتی سرکار هستن، پاسخ همسرشونو پشت تلفن خوب نمی دن. شما که بیرون هستید و زنتون در خونه مشغول آماده کردن منزل برای ورود شماست، لااقل با یک تماس تلفنی، بهش ابراز احساسات کنید. بهش بگید که در زمان کار هم بهش فکر می کنید. همین چیزهای ساده ست که زندگی رو نگه می داره.
پس آقایونی که به خانمشون تهمت دهن لقی می زنن بدونن که خانم ها نیاز به صحبت کردن و مورد توجه قرار گرفتن دارن، کسی رو می خوان که به حرفاشون گوش بده. اگر تو این کارو نکردی، وقتی رفت با کس دیگه ای حرف زد، یا رازهاشو جای دیگه ای گفت، اول از خودت سوال کن بهش فرصت دادی که با تو حرف بزنه؟

بسم الله الرحمن الرحیم

اینی که فرمودید ربطی به مرد نداره

اگر زن اصالت نداشته باشه و خودش مشکل داشته باشه مرتکب خطا میشه حالا هر چه قدر هم صحبت کنی.

عفت زن شرطه لازم و کافیه

درسته جامعه ما طوری شده که برخورد زن و مرد نامحرم زیاد شده ولی در اصل قضیه فرقی نمیکند

(۲۶/تیر/۹۲ ۱:۰۸)MaTeY نوشته است: [ -> ]میتونن مسیج هم بزنن اگه خیلی سخته واسشون !!! Cool

پیشنهاد خوبیه

استقبال میکنمCool
(۲۶/تیر/۹۲ ۰:۳۳)soheyl_ir89 نوشته است: [ -> ]یه بنده خدایی به آقایون گفت با خانومتون صحبت کنید تا نیازش به صحبت کردن، با شما برطرف بشه، نه این که حرفاشو به شخص دیگه ای بزنه. حتی ایشون گفتن اگر مرد به خانمش فرصت حرف زدن نده، خدایی نکرده مردی مزاحم می شه و خیلی راحت وارد زندگی شون می شه.

با یاد حق

به نظرم این قدر این موضوع بابد هضم بشه و جا بیافته که اگه اصلا در بد ترین حالت ممکن یکی از همسرش طلاق گرفت یا با دوستش مشکل پیدا کرد و راهش جدا شد باز هم به حرمت اون اعتماد حرفی نزنه...
که متاسفانه این طور نیست ومی بینی طرف اولین کسی رو که میبینه می شینه و سفره ی دلش رو پهن میکنه....
یاالله
بسم الله الرحمن الرحیم

موضوع خیلی مهمیه...
اتفاقا چند روزه دارم بهش فکر میکنم...

رازداری رو بخصوص کسانی باید حواسشون بهش باشه که شرایطشون طوری هست که بعضی ها راغبند که باهاشون درد و دل کنند... نکته اینجاست که فرد نباید حتی به قصد کمک گرفتن از دیگران (اطرافیان نزدیکش) هم حرفهای یکی دیگه رو بزنه...

به احتمال خیلی خیلی زیاد اون کسی که باهاتون درد و دل میکنه، راضی نیست شما حرفهاشو حتی به کسی که اون رو اصلا نمیشناسندش، بزنید... (اصفهانی بود این یه تیکهBig Grin)

این نکته خیلی مهمی هست که گاهی فراموش میکنیم با توجیه کردن این که قصد کمک داریم...
اما چقدر خوبه که آدم دوست یا دوستی داشته باشه که مطمئن باشه در هر شرایطی که باشه حرفشو به کسی نمیزنه...
من یکیشو دارم... از دوره لیسانس تا الان معتمدترین دوستم بوده... و چه نعمت بزرگیه...
ما همه باید همینطور باشیم...
سلام
درمورد گفتن رازمون به ديگران، فكر
ميكنم خوندن اين دو حديث كمكمون ميكنه...

امام علی(علیه السلام)ميفرمايند:

هرگز کسی را در افشای سرم سرزنش نمی کنم در هنگامی که خودم در کتمان آن عاجز هستم!
(شرح غررالحکم،ج6،ص142)

* * * * *

و امام صادق(علیه السلام) ميفرمايند:

دوستت را بر رازت
مطلع نکن جز به رازی که اگر دشمنت بر آن اطلاع یابد به تو زیان نرساند، زیرا ممکن است همان دوست روزی دشمن شود.
(بحارالانوار ج72،ص71 )
بسم الله الرحمن الرحیم

یک قانونی رو هم بهش رسیدم

اون اینه که اگر یک رازی رو به یک نفر بگی انگار به همه دنیا گفتی

اگر میخوای رازت پیش همه دنیا فاش نشه پس به کسی هم نگو

البته به غیر از استثنائات بسیار انگشت شمار
بایاد حق

(۲۶/تیر/۹۲ ۹:۲۷)neda نوشته است: [ -> ]
اما چقدر خوبه که آدم دوست یا دوستی داشته باشه که مطمئن باشه در هر شرایطی که باشه حرفشو به کسی نمیزنه...
من یکیشو دارم... از دوره لیسانس تا الان معتمدترین دوستم بوده... و چه نعمت بزرگیه...

اینم نکته ی مهمیه!Wink
واقعا داشتن یک دوست صمیمی که بتونی بهش اعتماد کنی خیلی مهمه!.

منم یک دوست صمیمی دارم که بعد 11 سال با تمام خوبی ها و بدی ها هنوز با هم دوست هستیم و هردو اغراق میکنیم که داشتن یک دوست صمیمی و خوب برای هر کسی نعمت خیلی بزرگی هست !!!
Heart
اما یادتون باشه هر آدم ایراداتی داره ! همین دوست من تا حالا خیلی اذیتم کرده!WinkBlushولی خب کنار اومدیم دیگه!!!Big Grin
واسه همین هم تا یکی بهتون از گل نازک تر گفت بی خیالش نشید تو روز های سخت ممکنه همراه خوبی براتون باشه!

یک تعبیر زیبا خوندم از امام علی (علیه السلام) که خیلی به دلم نشست!
فرموندند:
« راز تو اسير توست، اگر آشكارش ساختي، تو اسير آن شده اي» (غررالحكم، ج.1، ص.437)

یاالله
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع