تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ازدواج
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
گزینه های ازدواجو سعی کنید حتماازوالدینتون جستجوکنید...
ضمن اینکه خودتون هم اگه به کسی علاقه دارید باوالدین وبخصوص مادرتون درمیون بذارید.
انشاالله مسئلتون حل بشه...
یاحق
(۱۶/مهر/۹۲ ۱۳:۳۵)Mohammad Trust نوشته است: [ -> ]والا نسبت به سوال اصلی تایپک باید عرض کنم که من 100% موافق با ازدواج سنتی نیستم و همچنین 100% موافق با ازدواجی که پدر و مادر توش دخیل نباشن.

به نظر من میتونه یه پسر ، کیس مورد نظرش رو انتخاب کنه، با خونواده مطرح کنه ، بعدش اونا اقدام کنن ولی خب اگه پدر مادر گفتن نه و دلیل اوردن اون قبول کنه که قسمت هم نیستن.

دانشگاه درسته ادم بیکار و علاف زیاد توش پیدا میشه ولی توی هیمن دانشگاه ها پسر ها و دختر های بسیار بسیار پاک و مومنی پیدا میشه.

كاملا درسته كه ي پسر ميتونه گزينه ازواجش رو پيدا كنه.ما هم منكر اين نيستيم.ولي اينكه اگه گزينه اي انتخاب كردو به خونوادش نشون داد . خونوادش گفتند اين مورد مناسبي نيست بهتره بيخيالش بشه.(البته بعضي مواقع پيش اومده كه خونواده ها ايراد زيادي ميگيرن.كه اينو ميشه از نحوه برخورد خونواده تشخيص داد)Smile

در كل موضوع ازدواج ي طوريه كه عقل هم بايد براي انتخاب گزينه مورد نظر دخالت داشته باشه.و چون دو نفر كه همديگرو پسنديدن بيشتر از عقل با احساسشون تصميم ميگيرند پس بهتره به نصيحتهاي بزرگترها هم گوش كنند.كه ايشالا با هم خوشبخت بشن.

زندگي كردن به هر نحوي درست نيست،مهم خوب زندگي كردنه و لذت بردن از زندگي.كه اين فقط با انتخاب درست در ازدواج محقق ميشهSmile

التماس دعا

خوشبینی به ازدواج از بین رفته است؟

[تصویر: za4-1372.jpg]

گفته می شود 70 درصد از جوانان از پذیرفتن مسئولیت و اداره یک خانواده وحشت دارند و زندگی‌های مجردی مانع گرایش آنان به ازدواج می شود. كارشناسان حوزه ازدواج عقیده دارند در حال حاضر فاصله سن بلوغ تا ازدواج 15 الی 17 سال شده و با توجه به تغییرات جامعه و حرکت به سوی مدرنیته برای کم کردن این فاصله سنی، دختران نیز در صورت لزوم باید بتوانند از پسران خواستگاری کنند و این مسئله در کمرنگ شدن مهارت‌های زندگی و بی‌توجهی به ارزش‌های فرهنگی و اخلاقی باعث شده است تا بسیاری از جوانان در انتخاب همسر، سلیقه والدین را نپذیرند.

به همین منظور تمایل به حضور در سایت‌های همسریابی بیشتر شده و افراد در فضای مجازی یا کوچه و خیابان به دنبال همسر هستند و در این راستا تحقیقات نشان داده است که 85 درصد از ازدواج‌های خودگزین که بر اساس معیارهای مادی و ظاهری صورت گرفته، در ظرف کمتر از پنج سال به طلاق منجر شده است.

دكتر امان الله قرایی مقدم درباره فرهنگ شدن خواستگاری دخترها از پسرها به تهران امروز می گوید:خواستگاری دختر از پسر در جامعه روستایی و شهری ما وجود دارد. چون این دختر است كه با كردار و رفتارهای خود، روی خوش نشان می‌دهد و باعث به وجود آمدن زمینه تقاضای پسر برای ازدواج می‌شود و در نهایت زمینه خواستگاری را فراهم می‌كند. وی با اشاره به نقش مهم خانواده‌ها در این مسئله نیز می‌افزاید: جامعه یك رسم و رسومی دارد. خانواده‌ها هم می دانند كه پسر یا دخترشان چه كسی را می خواهد. ولی در نهایت این خانواده پسر است كه باید به خواستگاری برود. چون این رسم است و نمی توان آن را زیرپا گذاشت. واسطه ازدواج هم وجود دارد كه به خاطر خیر بودن این مسئله پا پیش می گذارند. ولی این دختر و خانواده اش هستند كه به صورت پنهان یا غیرعلنی پیام ازدواج و قبول آن را به خانواده پسر می رسانند. در جامعه این ارزش است كه اگر خانواده دختر به خواستگاری پسری بروند و علنی شود به اصطلاح خوبیت ندارد. در بین اقوام، خویشان و آشنایان پذیرفتن آن خیلی دشوار است و همین موضوع را كمی پیچیده می كند.

به گفته این استاد دانشگاه، وقتی تصمیم به ازدواج گرفته می شود، طرفین هر دو راضی هستند. مسئله این نیست كه دخترها به خواستگاری بروند مشكل ازدواج حل می شود. این اتفاق، ممكن است در كمتر شدن تشریفات ازدواج مؤثر باشد. اما مسئله اصلی كاهش موارد ازدواج در كشور به مسائل دیگری مانند شغل، مسكن، تامین مایحتاج و آینده زندگی، تناسب فرهنگی و درك متقابل از یكدیگر بر می گردد.

دكتر قرایی مقدم در ادامه می افزاید: به طور كلی 4 عامل در جوامع دنیا و جامعه ما در جلوگیری و به تاخیر انداختن ازدواج موثر است و باعث می‌شود كه سن ازدواج بالا برود. اولین عامل اقتصاد است. یك پسر باید بتواند درآمدی داشته باشد كه یك زندگی در حد معمول برای یك زن و شوهر به وجود آورد. عامل دوم دانشگاه است كه 4 سال ازدواج را عقب می اندازد كه بعد از گرفتن لیسانس هم تضمینی برای پیدا شدن شغل وجود ندارد. سومین عامل سربازی است. اما عامل دیگری كه در جامعه رواج پیدا كرده، تفریحات بیرون از خانه است. مثلا یك رابطه نادرستی بین پسرها و دخترها شكل گرفته است. دختران كه با پسران رابطه دارند نمی دانند چه صدمه ای به خود و بقیه دختران می زنند. وقتی یك پسر به راحتی می تواند یك رابطه دوستانه با یك دختر برقرار كند به فكر ازدواج با این وضع اقتصادی نمی افتد.

این جامعه شناس با اشاره به راه های تسهیل ازدواج می گوید: در بسیاری از موارد تسهیل ازدواج داشتن شغل برای جوانهاست. تفریحات ناسالم خارج از خانه رو به روز رو به تشدید است و باید رفع شود. خوشبین بودن نسبت به ازدواج از بین رفته است. بالا رفتن آمار طلاق كه وجود دارد باعث شده جوان ها نسبت به ازدواج بدبین نباشند. حتی خیانت هایی كه در جامعه رواج پیدا كرده باعث بدبینی زن ها و مردها نسبت به یكدیگر شده است. مسئله سهولت در ازدواج یك عامل نیست. خواستگاری دخترها این سهولت را به وجود نمی آورد. مگر در گذشته این وجود نداشته است؟

وی یكی دیگر از عوامل عدم ازدواج را شهرنشینی دانسته و می گوید: شهرنشینی عاملی است كه ازدواج را عقب می اندازد و برای ازدواج مشكل ساز می شود. در شهر شناخت نیست. در روستا دختر را از بچگی می شناسند. وقتی می دانند خوب است و اصالت دارد دنبال او هستند. اینقدر سوغات و هدیه می برند تا ازدواج صورت بگیرد. در شهر پسر و دختر چه شناختی نسبت به یكدیگر دارند؟ ازدواجی كه چتی باشد یا در مهمانی، تلفنی یا اینترنت و فیس بوك و... با هم تماس بگیرند كه ازدواج كنند كه ازدواج نیست. تفاوت فرهنگی، اختلاف طبقاتی، شناخت پسر و دختر از یكدیگر، طی نشدن دوران نامزدی و... عواملی است كه در شهرها بسیار موثر است.

دكتر امان الله قرایی مقدم همچنین به مسئله طلاق نیز اشاره ای كرده و می افزاید: اگر ازدواج در سومین سال طلاق منجر نشود، خانواده آرام می گیرد. 2بحران در ازدواج داریم 3 سال اول و دوران چلچلی مردها، برای درست شدن این دو بحران هم خانم ها باید كمی صبر و شكیبایی به خرج دهند تا زندگی مشترك از این دوران بگذرد.

به گفته این جامعه شناس در همه جوامع و عصرها متكفل خانواده مرد بوده است. اما در سال های گذشته به دلیل آنكه امید به آینده و موفقیت در بین پسرهای ما كم و ناامیدی در بخشی از جامعه حاكم شد، احساس مسئولیت در جوان ها كاهش پیدا كرد. چرا كه یك دختر و پسر برای اینكه ازدواج كنند باید امیدوار باشند. الان امنیت شغلی وجود ندارد. وقتی یك جوان لیسانس می گیرد باید شغلی برای او فراهم باشد كه نیست در صورتی كه هر روز تورم زیاد می شود.

امان‌الله قرایی مقدم تعهد را نیز یكی از مهم ترین ابزارهای اعتماد در بین زوج‌های جوان می داند و می افزاید: در جامعه امروز هنجارها و ارزش‌ها كمرنگ شده، هنجارها فرو ریخته و حرمت ها شكسته است. تعهد به اخلاقیات و تربیت افراد بستگی دارد. معنویات در بخشی از جوان‌های ما متاسفانه ضعیف است، بنابراین پایبندی به اصول،اخلاقیات، اعتقاد به آداب، رسوم و سنت ها در آنها ضعیف شده و خانواده ها، مسئولان رادیو، تلویزیون، دانشگاه، آموزش و پرورش و... مقصر اصلی و مستقیم آن هستند.

او در ادامه تاكید می كند: الان در كدام برنامه تلویزیونی اسطوره های سنتی، دینی و اعتقادی را بالا برده و به درستی نشان داده اند؟ تعهد بر اساس آموزش و پرورش پایه گذاری می شود. آموزش و پرورش هم مقصر است. بیگانگی با فرهنگ ملی از كودكستان آغاز می شود.در آموزش و پرورش بیمار، وقتی احترام به معلم وجود ندارد، به درجات نظامی توجه نشود و شاگرد برای استاد تعیین تكلیف می كند وضعیت جامعه این خواهد بود.

او ادامه می دهد: هیچ پدیده ای تك علتی نیست بلكه چند علیتی است. طبق تئوری ما ذهنیت حاكم بر جامعه ایران حسی است. ازدواج هم حسی است. اما برای برقراری این حس قوی باید پایه قوی مادی برای زوجین وجود داشته باشد كه این كشش عاطفی را به سمت ازدواج سوق دهندو در غیر این صورت چه دختر از پسر خواستگاری كند و چه پسر از دختر اتفاقی در مورد وقوع ازدواج نخواهد افتاد.

منبع:سلامت نیوز
رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: در اسلام، هیچ بنایی نزد خدا محبوب تر از ازدواج نیست.
درسته انتخاب گزینه اگه از طرف بزرگترا مخصوصاً مادر یا خواهر باشن بهتره ولی خوب باید به دل خودت هم بشینه چون قرار خودت باهاش زندگی کنی .
پس در نتیجه به نظر بنده هر جوری هم باشه از طرف خانواده ، خودتون ، یا فامیل ها و یا سایر اطرافیان ، این شروع آشنایی از یه جایی شروع میشه مهم اینه که قبل از هر چیزی این دو نفر نسبت به هم شناختی در حد قابل قبول برای خودشون بدست بیارن
و این مهم در سایه ی وقت گذاشتن برایش به هر طریق ( هر کی بنابه سلیقه ی خودش : حضوری ، تلفنی ، پیامکی و . . . در زمان ها و مکان های مختلف . . . ) و صد البته در چارچوب و ضوابطش که از اعتقاداتمون فاصله نداشته باشن ، بدست میاد .
و این شناخت باید در حدی باشه که هر دو طرف بدونن در کنار هم خوشبخت خواهند شد . اما !
اما این وسط یه حرفی میمونه و توجه بهش خالی از لطف نیست و اونم اینه که خواهرا و برادرای عزیز هر انسانی چه پسر و چه دختر با این شرط که از اول تا ازل اگه مقید به اصول اعتقادی دینش باشه باید اینو قبول کنیم که در شروع ایجاد ارتباط با جنس متفاوتش ( به نظرم جنس مخالف اصطلاح صحیحی نیست ) و در اوایل ارتباط و شاید تا مدتی بعد از ازدواجشون هم مشکلاتی را خواهند داشت . ( احتمالا گفتن این حرف شامل حال همه نباشه ولی خوب کلمه ی اکثراً رو میشه بیان کرد )
و متاسفانه این مسئله به دید طرفین خوشایند نمی آید . که بهتره دیدگاهمون رو بهش عوض کنیم جون این مورد رو میشه پس از اینکه به یقین در خصوصش رسیدین به نوعی نشانگر نمره خوب داشتن در اصول اخلاقی دونست و نه نشانگر خنگ بودن طرف !
هیچ فردی نمیتونه ادعا کنه شریک زندگیم نیمه گمشدمه چون هر دوشون از دو خونواذه ی مختلف با تربیت های متفاوت میباشند و این وظیفه ی آن دو هست که پس از وصلت این تفاوت ها رو به تفاهم تبدیل کنند .
خیلی طولش ندم بهتره . خلاصه این حرفو به بزرگترا میزنم : به قول اعمه و بزرگترا و اجدادتون وقتی دو جوون از لحاظ اعتقادی و اخلاقی همدیگر رو قبول کنن مطمئناً دیگه بقیه ی مشکلات با توکل و ایمان به خدا قابل حل خواهد بود و جوونایی مثل خیلی ها تا این سن مجرد نمیمونن . . . چرا اصل توکل به خدا و ایمان داشتن به خیر بودن و با برکت بودن ازدواج رو فراموش میکنیم .
چه بسیار افرادی که پس از توافق کامل و اصلی بین دو نفر متاسفانه و متاسفانه به دلیل های بی مفهوم و غیر منطقی خانواده هاشون منجر به تلخی های بسیار شده اند و معمولا هر دوی این افراد تا مدتی و اگر دارای وابستگی عاطفی هم باشند ، تا مدت بسیاری با مشکلات روحی مواجه خواهند بود - که یکی از سخت ترین های کوچه پس کوچه های عشق هست -
مردی به حضرت امام حسن (علیه السّلام) عرض کرد دختری دارم، به نظر شما با که وصلت کنم.فرمودند : با کسیکه متقی و با ایمان باشد. چه اگر او را دوست بدارد مورد احترامش قرار می دهد و اگر دشمنش بدارد به وی ستم نمی کند.

ختم کلام با صلوات بر محمد و آل محمد . دعا میکنم خدواندی که مهربونتر از مادره برای همه مجردا نیمه ی گمشده شونو برسونه !! عامین یا رب العالمین . الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
روزی دوستی از ملانصرالدین پرسید
: ملا ، آیا تا بحال به فکر ازدواج افتادی ؟
ملا در جوابش گفت : بله ، زمانی که جوان بودم به فکر ازدواج افتادم ...
دوستش دوباره پرسید : خب ، چی شد ؟
ملا جواب داد : بر خرم سوار شده و به هند سفر کردم ، در آنجا با دختری آشنا شدم که بسیار زیبا بود ولی من او را نخواستم ، چون از مغز خالی بود !!!
به شیراز رفتم : دختری دیدم بسیار تیزهوش و دانا ، ولی من او را هم نخواستم ، چون زیبا نبود ...
ولی آخر به بغداد رفتم و با دختری آشنا شدم که هم بسیار زیبا و همینکه ، خیلی دانا و خردمند و تیزهوش بود . ولی با او هم ازدواج نکردم ...!
دوستش کنجاوانه پرسید : دیگه چرا ؟
ملا گفت : برای اینکه او خودش هم به دنبال چیزی میگشت ، که من میگشتم !!!
هیچ کس کامل نیست !
هیچ کس کامل نیست
این کاملا درسته اما به نظر من نوعی ، آدم وقتی ازدواج می کنه از اون چیزی کههست هم پایین تر می یاد پیشرفتی نداره هیچ ثانیه به ثانیه پسرفت می کنه.
این مهم نیست که کامل نیست که کامل هم نیست. این مهمه که در صورت دارا بودن عیب و نقص هم، همت و تلاش در جهت کسب کمال و رفع عیوب داشته باشد.
لیس للانسان الا ما سعی

نقل قول:
دكتر قرایی مقدم در ادامه می افزاید: به طور كلی 4 عامل در جوامع دنیا و جامعه ما در جلوگیری و به تاخیر انداختن ازدواج موثر است و باعث می‌شود كه سن ازدواج بالا برود. اولین عامل اقتصاد است.
به غیر از اقتصاد، مشکلی اصلی مشکل چشم هم چشمی و رسم های غلط و نداشتن قناعته!
نقل قول:اما عامل دیگری كه در جامعه رواج پیدا كرده، تفریحات بیرون از خانه است. مثلا یك رابطه نادرستی بین پسرها و دخترها شكل گرفته است. دختران كه با پسران رابطه دارند نمی دانند چه صدمه ای به خود و بقیه دختران می زنند.
بله، به نظر من یکی از مهمترین دلایل این مشکلات گناه هایی است که بین پسر و دختر اتفاق میفته. کسی که در دوران مجردی خودش رو کنترل نکنه و گناه کنه بعید نیست که در دورانی متاهلی هم همچنین گناه کنه و در نتیجه این گناه ها و رابطه ها و .... منجر به طلاق میشه.

واقعا اسلام چه دینه خوبیه ولی چه حیف که کسی بهش عمل نمیکنه و از این گوهر گرانبها که در دسترس همه ی ماست استفاده نمیکنیم. ای وای برما....
(۱۹/مهر/۹۲ ۰:۲۵)دغویه نوشته است: [ -> ]هیچ کس کامل نیست
این کاملا درسته اما به نظر من نوعی ، آدم وقتی ازدواج می کنه از اون چیزی کههست هم پایین تر می یاد پیشرفتی نداره هیچ ثانیه به ثانیه پسرفت می کنه.

اما بنده اعتقاد دارم انسان با ازدواج کامل تر هم میشه .
درسته با متاهل شدن برای هر دو طرف یه سری مشکلات تازه به وجود میاد ولی به ارزش با هم بودن و کامل شدنش خیلی میارزه . تازه این جمله معروف رو هم از یاد نبریم که : انسان با مشکلات پیش آمده پخته تر میشه .
( به این جمله خودم کاملاً اعتقاد دارم )
یا علی
(۱۲/مهر/۹۲ ۱۸:۴۳)فرمیسک نوشته است: [ -> ]موافقم
پسره خودش قیافه معمولی داره. خونه و ماشین نداره. تحصیلات پایین داره. سربازی نرفته. هنوز درسش تموم نشده . بیکار هست. هیچ منبع درآمدی نداره ...

بعد میره سراغ یک دختر از یک خانواده مرفه که در ناز و نعمت بزرگ شده
خیلی هم دختر زیبایی هست و تحصیلات عالی هم داره توقع داره دختره فورا قبول کنه!!

وقتی جواب منفی میگیره به جای اینکه فکر کنه انتخابش خیلی فراتر از سطح خودش بوده میگه خانواده دختر پرتوقع اند ...
نه هیچکس همچی کاری نمیکنه چون میدونه عاقلانه نیس مشکل ما اینه که دنبال یکی هم سطح یا پایینتریم بازم تا قچه بالا میان

چقدر مرده اون پسری که تو سن سال 20-24 میره برای ازدواج !
و واقعا متاسفم برای همه دخترهایی که بی جهت اذیت می کنند ، بابا به خدا آب خوردنه بر طرف کردن هر چی نیازی که باعث پا پیش گذاشتن پسر میشه ، به خدا آب خوردنه تو این زمونه . مرام و مردونگیشه که اجازه نداده بهش. قدر بشناسین ، پسری که میلیاردم باشه دنبال عیاشی باشه تا قبل ازدواج همه کاراشو کرده اینقدر راحت قبول می کنن دخترا . بعد دو روز دیگه که گندش در میاد می گن پسرا خیلی نامردن ! انتخاب خودتونه Big Grin از هر دستی آدم بده از همون دستم میگیره .

چقد قشگه این جملات واقعا افرین
صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع