۸/آبان/۹۲, ۱:۳۸
سلام
در اين تايپك متن گفتگو بين دو عزيز بزرگوار(رحیق و عبدالزهرا)كه درباره غدير خم انجام گرفته را نقل مي نمايم .
اطلاعات اوليه از گفتگو اين دو عزيز را جهت اطلاع مياورم
[b]«دوستان یکی از رفقای اهل سنت به نام رحیق در یاهومسنجر بحثی را آغاز کرد و بنده با رضایت ایشون قرا گذاشتیم بحث رو در اینجا بر سر غدیر آغاز کنیم تا همه از آن استفاده کنیم.»(عبدالزهرا)
5) عدم فرار از مناظره ( در صورت فرار ، این معنا تلقی می گردد که حق را دریافتم ولی به خاطر تعصب از آن فرار کردم)
بسم الله
[font=Arial][/font]شروع گفتگو با جناب رحيق :
پاسخ عبدالزهرا
[/b]سلام عليكم
جناب رحيق
پاسخ عبدالزهرا
یک قرینه ی مهم بر اینکه این روایت دلالت بر خلافت بلافصل علی بن ابی طالب میکند این است که قبل از اعلام این خطبه آیه ای بر پیامبر نازل شد:
یاایها الرسول بلّغ ما انزل الیک من ربک وان لم تفعل فما بلّغت رسالته والله یعصمک من الناس (مائده :67)
ای پیامبر آنچه از طرف پروردگارت برتونازل شده به مردم برسان و اگر نکنی رسالت را انجام ندادی خداوند تو را از مردم حفظ میکند.
خوب دقت کنید
پیامبر چه زحمتها کشیده و چه خطر ها در جنگ ها کرده
دندان مبارکش در جنگ شکسته و هزاران اذیت و آزار دیده
حال معقول است که خداوند به خاطر اعلام نکردن دوستی علی او را مجازات کرده و بگوید رسالتت را انجام ندادی؟؟
معلوم می شود یک امر بسیار مهمی است و آن جانشینی است که از طرف خدا باید انتخاب شود
یعنی همان چیزی که گفتم توحید - نبوت و بعدش امامت
که اگر این حلقه از بین برود انگار که هیچ کاری پیامبر نکرده است
اما برخی میگویند این آیه در غدیر نازل نشده
من برای شما می آورم که علمای شما آورده اند که این آیه در حجة الوداع قبل از من کنت مولاه نازل شده:
1)حسکانی در شواهد التنزیل ذیل این آیه
2)ابن عساکر در تاریخ مدینه دمشق ج 12 ص 237
3)سیوطی در الدر المنثور ج 2 ص 298
4)فخر رازی در تفسیر کبیر ج 3 ص 636
5) آلوسی در روح المعانی ج2 ص 348
6) قندوزی در ینابیع و....
البته برخی وجوه دیگری برای این آیه ذکر کرده اند که هیچ کدام تاب رویاروی با این حدیث معتبر را ندارند
اکثرا مرسله و بی سند بوده است
در اين تايپك متن گفتگو بين دو عزيز بزرگوار(رحیق و عبدالزهرا)كه درباره غدير خم انجام گرفته را نقل مي نمايم .
اطلاعات اوليه از گفتگو اين دو عزيز را جهت اطلاع مياورم
[b]«دوستان یکی از رفقای اهل سنت به نام رحیق در یاهومسنجر بحثی را آغاز کرد و بنده با رضایت ایشون قرا گذاشتیم بحث رو در اینجا بر سر غدیر آغاز کنیم تا همه از آن استفاده کنیم.»(عبدالزهرا)
اما شرایط بحث:
1) به دور از هرگونه تعصّب و توهین به مخاطب
2) اقرار به اشتباه پس از دریافت حق
3) استناد به قرآن و کتب مورد قبول مذهب مخالف و عقل
4) عدم باز کردن بحث جدید قبل از تمام شدن این بحث
5) عدم فرار از مناظره ( در صورت فرار ، این معنا تلقی می گردد که حق را دریافتم ولی به خاطر تعصب از آن فرار کردم)
در ضمن حقير از دوستان بزرگوار و همچنين مخالفين و منكران اين واقعه بزرگ تقادارم با همان شرايط اعلام شده در اين تايپك شركت نمايند و نظرات و جوابهاي خود را در مورد سوالهاي مطرح شده از هر طرف پاسخ دهند .
موفق و سلامت باشيد
يا حق
بسم الله
[font=Arial][/font]شروع گفتگو با جناب رحيق :
با سلام
از نظر اهل سنت جمله من کنت مولاه فهذا علی مولاه دلالتی بر جانشینی ندارد چه انکه اگر مراد جانشینی بود ترجمه ان درست در نمی اید چون لازم می اید وجود خود پیامبر ص و حانشین ایشان در یک زمان
و جمله دوم ان که فرموده وال من والاه و عاد من عاداه قرینه است که جمله من کنت مولاه در مورد محبت و دوستی علی ع دلالت دارد
پاسخ عبدالزهرا
[/b]سلام عليكم
این واقعا شبهه ی آنچنانی نبود.
اولا چه اشکالی دارد که خودش و جانشینش در یک زمان باشد؟؟
جانشین یعنی چی؟؟
یعنی اینکه اگر اتفاقی برای پادشاه افتاد یک نفر که معین کرده جایش بنشیند.
این که عادیه
مگر محال عقلی پیش می آید که جانشین رو خود شخص تعیین کند و در زمان خودش هم باشم
مثلا من پادشاه عربستان هستم و اعلام میکنم بعد از من برادرم جانشین من است
چه مشکلی داره؟؟
بعد در حقش دعا میکنم
که خدایا هرکی با این جانشین من مخالفت کنه دشمنش باش
وهرکه دوستش بود دوستش بدار
دلایل بسیار متقنی وجو دارد در اینکه مولی به معنای اولی به نفسه یعنی امام و سرپرست و رهبر باشد.
از جمله :
1)پیامبر قبل از من کنت مولا
فرموده : الست اولی بکم من انفسکم؟ : آیا من بر شما از خودتان سزاوارتر نیستم؟؟ یعنی ولایت مطلقه ندارم؟؟
این مقدمه را بسیاری از علمای شما نقل کرده اند از جمله:
احمد حنبل
نسایی
ترمذی
ابن ماجه
طبری
سیوطی و...
این مقدمه از بخش های صحیح و ثابت این حدیث است که چاره ای جز اعتراف به آن نیست و چنانکه پیامبر معنایی غیر از این معنا رو اراده کرده بود کلام مبارکش بی سر و ته و به هم ریخته می شد در حالی که ما عقیده داریم او به منبع وحی وصل است و اشتباه نمیکند.
قرینه ی دیگر بر اینکه مولی معنای ولایت و امامت میدهد:
پیامبر به مردم گفت ای مردم به چه چیز شهادت می دهید؟
گفتند شهادت به لااله الا الله
پیامبر فرمود بعد از آن چه؟
گفتند ان محمدا عبده و رسوله
فرمود فمن ولیکم؟؟ ولی شما کیست؟
گفتند الله و رسوله مولانا
در این لحظه پیامبر دست بر بازوی علی برد و او را بلند کرد و فرمود:
من یکن الله و رسوله مولاه فانّ هذا مولاه...
این روایت از جریر نقل شده
این حدیث در مجمع الزائد حافظ هیثمی ج 9 ص 106
و در معجم الکبیر طبرانی ج 2 ص 375 حدیث 2505 آمده است.
دقت کن و تعصب را کنار بزار
اول توحید را فرمود و بعد نبوت خیلی خنده دار است در این مقام حرف ا دوستی بزند
قرائن زیاده
اگر کافی نبود بگو باز هم بگم
جناب رحيق
با سلام و عرض ادب اولا پیامبر ص در جمله من کنت مولاه اصلا نفرموده علی بعد از من رهبر شماست
دوم :روایت جریر عده ای مجهولین که خود هیثمی هم می گوید نمیشناسمشون وجود دارد
سوم :اینکه پیامبر فرمود الست اولی بکم
مراد این بوده که وقتی من از نفس خودتان اولی ترم پس کلامم را باید قبول کنید
چهارم :جریان غدیر ربط به شکایات یاران علی ع که از یمن برگشته بودند دارد و علت ان هم شکوای یارانش هست
پاسخ عبدالزهرا
با سلام و عرض ارادت
خوب اولا جواب بنده رو ندادید.
شما ایرادی مطرح کردین گفتین از لحاظ معنا درست در نمیاد که تو همون زمان جانشین رو معین کنه و بنده براتون مثال زدم و گفتم هیچ محذویت عقلی نداریم.
آیا این گفته بنده رو قبول کردی یانه؟ اگر قبول کردی اقرار کن تا روشن شه.
ثانیا این که میفرمایی بعدیت ندارد پس زمانش چه موقع میباشد؟
یا بعد هست یا قبل هست ویا حال
شما میگی معنای بعد نمیده
پس یعنی هرکی من مولای اویم علی قبل از من مولای اوست؟؟؟
این که خیلی بده به پیامبر نسبت بدیم چون اگه یه کودکم چنین حرفی بزنه همه بهش میخندن
پس میمونه حال و یا بعد که هردو صورتش هیچ اشکالی نداره
گفتم من میتونم جانشینم رو همین الان انتخاب کنم و بگم هرکس من مولای اویم فلانی مولای اوست. خوب چه الان چه بعد از مرگم و هیچ تزاحمی نداره (عین انتخاب ولیعهد)
در مورد حدیث جریر
شما عینا لفظ هیثمی را بیاور به علاوه اینکه بنده از کتاب معجم الکبیر هم نقل کردم و در آنجا مشکلی نبود شما اگر اشکالی در راوی میبینی اعلام کن.
پیامبر میگوید اول خدا مولای شماست بعد میگوید چه کسی؟ مردم میگویند تو بعد میگوید ولی شما علی است اگر قرار باشد معنای غیر از اولی باتصرف رو اراده کنه باید قرینه بیاورد چون قبلش از اولی بالتصرف بودن خدا و بعد خودش حرف میزند و بلافاصله دست علی را بالا میگیرد و دم از مولا بودن علی میزند.
شما خودت خوب میدونی که واقعه ی یمن مربوط به عده ای محدود بوده و لازم نبوده که پیغمبر همه ی مردم رو جمع کنه و دوستی ایجاد کنه آن هم بگوید کسانی که رفتن برگردن و انها که نیامدند بیاییند.
اما معلوم شد که باز نیاز به ذکر قرینه داری پس حقیر ذکر میکنم.
البته رو مسایل قبلی فکر کن خواهشا.
یک قرینه ی مهم بر اینکه این روایت دلالت بر خلافت بلافصل علی بن ابی طالب میکند این است که قبل از اعلام این خطبه آیه ای بر پیامبر نازل شد:
یاایها الرسول بلّغ ما انزل الیک من ربک وان لم تفعل فما بلّغت رسالته والله یعصمک من الناس (مائده :67)
ای پیامبر آنچه از طرف پروردگارت برتونازل شده به مردم برسان و اگر نکنی رسالت را انجام ندادی خداوند تو را از مردم حفظ میکند.
خوب دقت کنید
پیامبر چه زحمتها کشیده و چه خطر ها در جنگ ها کرده
دندان مبارکش در جنگ شکسته و هزاران اذیت و آزار دیده
حال معقول است که خداوند به خاطر اعلام نکردن دوستی علی او را مجازات کرده و بگوید رسالتت را انجام ندادی؟؟
معلوم می شود یک امر بسیار مهمی است و آن جانشینی است که از طرف خدا باید انتخاب شود
یعنی همان چیزی که گفتم توحید - نبوت و بعدش امامت
که اگر این حلقه از بین برود انگار که هیچ کاری پیامبر نکرده است
اما برخی میگویند این آیه در غدیر نازل نشده
من برای شما می آورم که علمای شما آورده اند که این آیه در حجة الوداع قبل از من کنت مولاه نازل شده:
1)حسکانی در شواهد التنزیل ذیل این آیه
2)ابن عساکر در تاریخ مدینه دمشق ج 12 ص 237
3)سیوطی در الدر المنثور ج 2 ص 298
4)فخر رازی در تفسیر کبیر ج 3 ص 636
5) آلوسی در روح المعانی ج2 ص 348
6) قندوزی در ینابیع و....
البته برخی وجوه دیگری برای این آیه ذکر کرده اند که هیچ کدام تاب رویاروی با این حدیث معتبر را ندارند
اکثرا مرسله و بی سند بوده است
ان شاءالله ادامه دارد ...