تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ۩ به مسجد ظلم شد.مسجد شد غمکده ۩
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
در قرآن هر كارى كه از رونق مسجد بكاهد بزرگترین ظلم شمرده است

وَمَنْ اَظْلَمُ مِمَنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّه. (بقره/114)

• ظلم یعنی ساعت باز شدن مسجد محله تنها زمان اذانه.
  • ظلم یعنی فرش های نشسته
  • ظلم یعنی مسجد پناه دختر فراری نیست.ترمینال و زیر گذر ..................... جاشه.
  • ظلم یعنی ختم گذاشتن صرف در مساجد
  • ظلم یعنی کپی و پیست کردن یه معماری.
  • ظلم یعنی واسه بچه مبتلا به سرطان خوشگلا باید برقصن میزارن میدونی چرا ؟ چون قران رو تنها واسه ختم شنیده واسه غم شنیده .اندی واسش فراموش کردن درده.شاید اندی بره بهشت . درد رو داره از یاد بچه میبره. نمیدونم تفکر خشک و پیر اداره ی مسجد هم میره بهشت یا نه اما مهم اینه به مسجد ظلم شد. مسجد شد غمکده.
تنها 2 مسجد شیخ لطف الله و جامع اصفهان در لیست 50 مسجد دنیا قرار دارن.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[تصویر: 54816903575552060773.jpg]
عکس زیبایی بود...بله،به مسجد ظلم شده قطعا!نه تنها توی غمگین کردن فضای مسجد،بلکه حتی توی کم کاری ها.مسجد پایگاه سیاسی-اجتماعیه نه یه نمازخونه که همیشه خدا بوی جوراب میده(ببخشید رک میگم اما غیر اینه؟Dodgy
اینم می گفتید بعضی از مسئولان(!) مساجد هم ظلم کرده اند در حق مسجد و مردم
خوب بود - ممنون
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
واقعا : "وَمَنْ اَظْلَمُ مِمَنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّه"
ببینید من منکر رفتار بد بعضی از متولیان مساجد نمی شم و لی این حالت کلی و حداکثری نیست. چرا که چیزی که به عینه خودم در مسجد محلمون دیدم، خلاف حرفای زده شده است.
مسجد، موقع اذان باز نمی شه. کلی کانونهای علمی و فرهنگی داره که از صبح علی الطلوع کارشون رو شروع می کنن تا خود شبش. کافی نت دارن( البته نه همشون)، حلقه های معرفتی، سیرهای مطالعاتی، آموزش مسائل و احکام، اردوهای زیارتی و ...
این دید، که مساجد فقط موقع اذان باز می شه و یا شبهای احیا و موقع عزاداری هاست، شاید به این دلیل باشه که خود ما فقط همین مواقع به مساجد مراجعه کرده باشیم، یعنی خود بنده هم قبلا همچین دیدی نسبت به مساجد داشتم ولی عکسش برام ثابت شد.
ببینید، اینکه ما بگیم بله مساجد بی رونقند و یه تفکر خشک و پیر اونو اداره می کنه، پس ما کجای این پازل قرار داریم؟؟!!
ما نباید از بیرون به قضیه نگاه کنیم و بقیه رو مسئول این بی روحی بدونیم. اونا یه طرف قضیه هستن، یه طرف دیگه ماها هستیم. خب اگه مسجد محلمون بی رونقه، ماها بریزیم توشو بهش تکاپو بدیم. منتظر بقیه نشینیم. ماهم جزو همون بقیه ایم که تو این بی روحی مساجد سهم داریم.
یه طرف دیگه ی قضیه اینه که چی باعث شده، که اماکن و تفریحات دیگه، اومده جای مسجد رو برای جوونا و بچه های ما پر کرده. همش که بی رونقی مسجد نیست، کلی تفریحات کاذب دیگه که خیلی برای بچه های امروزی مورد پسندتره، باعث غفلت اونا از این فضا و مکان شده
خانوم مصباح چه مسجد باحالی دارینAngel
منم با این مشکل دارم که فقط موقع نماز باز هستن،چندبار پیش اومده بیرون بودم و اگه میرفتم خونه نمازم قضا میشد،هی از این ور به اون ور میرفتم یه مسجد پیدا کنم نماز بخونم،اخرشم رفتم تو یکی از دانشگاه ها
بالاخره این اتفاق ممکنه واسه خیلی ها پیش بیاد

مسجد نزدیک خونمون هم از این مسجد است که خیلی بزرگه و وسطش دیگه پول ندارن بسازن و دقیقا داخلش مثل ساختمان خیلی نمیه کاره است که ادم میترسه توش بره،حالا ادم پول نداره کاهگل درست کنه چه اشکالی داری؟خیلی هم حس و حالش بیشتره
اما خوب حق با خانم مصباحه،از ادمای سن و سال دار نباید توقع فکر جوانانه کرد،بالاخره ما باید دست به کار شیم
در مساجد پتانسیل عظیمی نهفته است،واقعا حیفه
جالبیش اینه که توی همه ی کشور های سنی نشین ، مساجد 24 ساعته باز هستن ! توی ایران واسه نماز 15 دقیقه باز میکنن میبندن !

بعضی مسجد ها هم شده جولانگاه تند رو ها ، همین مسجد محله ما اینقدر تند روی کرد تا عده ای از بچه ها دیگه مسجد نیومدن !
ما بک عادتی داریم ...
همه کاستی ها رو می اندازیم گردن دیگران !
هر وقت شمای جوون رفتید گفتید من حاضرم دو ساعت بیشتر بمونم مسجد باز بمونه ، بچه ها بیان توی حیاطش فوتبال بازی کنند ، یعد شما حقت رو ادا کردی !
همه زار می زنیم دریغ از عمل!
من چه کار کردم که دوتا جوون به مسجد علاقمند بشن ؟
من چی کار کردم که دو نفر بیشتر بیان مسجد ؟
من تا حالا رفتم قالی مسجد رو ببرم بدم قالی شویی؟
من تا حالا چادرهای توی مسجد رو تا کردم ؟
من تا حالا چادر نمازا رو آوردم خونه بشورم ؟
من فقط می بینم این کار نمیشه اون کار نمیشه !!
خودمون باید یه قدم برداریم !
خوب توی مسجد بد اخلاق هم هست ! پس نه! من نباید برم نماز بخونم !!
ما کلا همینیم ! فقط بلدیم روضه بخونیم ...
(۱۰/بهمن/۹۲ ۳:۱۰)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]ما بک عادتی داریم ...
همه کاستی ها رو می اندازیم گردن دیگران !
هر وقت شمای جوون رفتید گفتید من حاضرم دو ساعت بیشتر بمونم مسجد باز بمونه ، بچه ها بیان توی حیاطش فوتبال بازی کنند ، یعد شما حقت رو ادا کردی !
همه زار می زنیم دریغ از عمل!
من چه کار کردم که دوتا جوون به مسجد علاقمند بشن ؟
من چی کار کردم که دو نفر بیشتر بیان مسجد ؟
من تا حالا رفتم قالی مسجد رو ببرم بدم قالی شویی؟
من تا حالا چادرهای توی مسجد رو تا کردم ؟
من تا حالا چادر نمازا رو آوردم خونه بشورم ؟
من فقط می بینم این کار نمیشه اون کار نمیشه !!
خودمون باید یه قدم برداریم !
خوب توی مسجد بد اخلاق هم هست ! پس نه! من نباید برم نماز بخونم !!
ما کلا همینیم ! فقط بلدیم روضه بخونیم ...

صحبت دوستان روضه خوانی و زار زدن نبود که نقدی بود که هر چند ناشیانه دیده شود حرف های مردم این سرزمین است که اگر ننویسند نگویند نفهمدیند.که شنیده شود .

سیاست زدگی مساجد ، پیر گرایی مساجد، ماتم سرا شدن مساجد،عدم مدیریت جامع فرهنگی در مساجد، نبود خلاقیت،جوان همیشه فراری از سنت را فراری تر میکند . جوان که از جایی فرار کرد ان محیط محکوم به مرگ تدریجی میشود که میبینیم .

من با فرش در مساجد مخالفم .هزینه ی شست و شو ی سالیانه و عدم شستن صحیح قالی شویی ها و رنگ بندی فرش ها ، هزینه تعویض فرش ها . جایگزین زیاد داریم . خواهم نوشت . الان فرصت باز کردن ندارم.

چرا مساجد نباید مامن امن دختران فراری و بزهکار باشه که با حمایت مسجد به آغوش خانوادشان برگردند. نه اینکه حتی خانواده ها برای تحویل جنازه ی دختر نروند که ابرو دارند .به کدام مسجد این طرح را من بدم که هیات امنا نگه دختر مدیریت بالا حمایت نمیکند .حوصله ی دردسر داری ؟

وقتی مساجد دولتی است . وقتی حمایت مادی جهت دار است .حتی هیات امنای دارای خلاقیت هم مجبور به قرار گرفتن در یک جریان میشود .

تغییر مساجد نیازمند حمایته که در تمامی مساجد دیده بشه . نه اینکه تحول در مسجدی بشود رقابت ظاهری برای بقیه مساجد و کورکورانه تغییر شود . باید مسائل ریشه ای و درست حل شود. مسجدی که با تقلید و مسابقه تغییر کند برکت ندارد.

به کدام مسجد طرح تغییر معماری بدم ؟ این معماری چشم مخاطب رو سیر کرده . کمی معماری نوین به کجای دنیا بر میخوره .مگه تغییر معماری خدا رو تغییر میده که ترس دارند .

تا زدن چادر و شستن و فرش شستن و دادن انگیزه خوب است . اما تنها خوب است . برای انقلابی اساسی در مساجد باید حرکت های جسورانه انجام داد که روند ماتم زدگی مساجد را شوکی وارد کند .
اگر طرح مدیریت جامع فرهنگی در مساجد باشه میشه طرح داد . هر طرحی در غیر اینصورت یا اختصاصی برای مسجدی میشه و یا اینکه شکست میخوره . باید هوای همه ی مساجد را داشت .

با کار های فرهنگی لاک پشتی ،
در این آشفته بازار
تنها باید فاتحه ای خواند و گذشت .که به قول حسین پناهی بگذریم اما به سختی !

نقل قول:به کدام مسجد طرح تغییر معماری بدم ؟ این معماری چشم مخاطب رو سیر کرده . کمی معماری نوین به کجای دنیا بر میخوره .مگه تغییر معماری خدا رو تغییر میده که ترس دارند .

تا چه معماری باشه

معماری در روح انسان تاثیر داره

اینو غرب خوب فهمیده

نقل قول:من با فرش در مساجد مخالفم .هزینه ی شست و شو ی سالیانه و عدم شستن صحیح قالی شویی ها و رنگ بندی فرش ها ، هزینه تعویض فرش ها . جایگزین زیاد داریم . خواهم نوشت . الان فرصت باز کردن ندارم.

اصلا میدونید مسجد چیه؟

البته ببخشید پرسیدم

توش نماز میخونن

با کفش نمیشه

پا باید راحت باشه (یکی از دلایلشه)

کلیسا یجای دیگس

در مجموع سیر تاپیک مشخصه که از کجا شروع شده و به کجا میره ، من چیزی رو نمیگم

البته با اصلاحات اسلامی کاملا موافقم

ولی باید توسط فرد متخصص انجام بشه
به نام خدا
مسجد : ریشه از کلمه ی سجده
همه مون شنیدیم که نماز رو اگه با جماعت بخونیم ثوابش چند صد و چند هزار برابر میشه . . .
ولی مساجد تنها برای نماز و سجده نیست . مسجد یه مفهوم خیلی خیلی بالایی داره : وحدت !
یعنی اینکه محلی هست برای اجتماع اهالی محل برای همه ی اون اهدافی که نیاز به جمع دارند ( خیر و شر ، عزاداری ، جشن ها ، کمک ها ، مراسم ها و . . . )
مامانم میگه وقتی هفت سالش بود برای نماز صبح قبل از اذان بلند میشد میرفت برای مادرش جا نگه داره !!! ( البته نه تو ماه رمضان )
میگه بیشتر کارهای جمعی محله مونم تو مسجد انجام میشد .
مساجد همون مساجد هستند ولی دیدگاه ما عوض شده دوستان نکات خیلی مهمی رو ذکر کردن که نیاز به تکرار نیست .
وقتی کلمه ی مسجد رو میبینم تو ذهنم فبل از خودش مفهوم باهم بودن و جمع بودن تداعی میشه ، که این با هم بودن و وحدت از اصول و اساس های مهم دینمون هست .
به دینمون سطحی نگر نباشیم ، مفهوم ثواب تنها برای بهشت رفتن نیست . . .
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع