باید مطالب بسیار متعددی گفته بشه تا کمک بشه تا مقداری مباحث بسیار مهمی پیرامون تمدن مدرن و تکنولوژی شکافته و تبیین بشه
(۹/بهمن/۹۲ ۲۱:۰۴)آلاله نوشته است: [ -> ]
خب مساله ای که مطرحه اینه که بشر لذت طلب غربی هم الان به این نتیجه رسیده که باید در تعاملش به طبیعت کمترین آسیب رو برسونه! اونم نه به دلیل خدا , بلکه بخاطر خود انسان
یعنی فرقه هایی که اصالت رو به انسان هم میدن میدونن که بدون طبیعت اطرافشون دیگه انسانی وجود نخواهد داشت!
برای همینه که دارن میرن به سمت مصرف کمتر انرژی و همینطور تولید آلودگی های کمتر!
اگر این طور باشه پس چرا در عمل ما شاهد آلودگی روز افزون مادی (معنویش را فعلاً بحث نمی کنم) هستیم؟ و سال به سال بحرانهای زیست محیطی تشدید میشه؟
کار به شوهای رسانه ای و شعارهای آنها نداریم، آنچه اثرگذاران عرصه صنعت و سرمایه داری که مدیریت سبک زندگی جهانی هم با آنهاست دارن انجام میدن مغایر ادعای شماست
هرچند که جنبش 99 درصدی هم کم کم بیدار بشن و بفهمن که چه کلاه گنده ای سرشون رفته!
نکته ی زیر بنایی چیز دیگری است که کم کم به لطف خدا مطرحش می کنم
دوستان من یه مثال بزنم, انیمیشن والت-ای ( Wall-e ) رو دیدید!؟
اونجا یه جور مدینه فاضله ترسیم شده, شهری که ربات ها در اون تمام کارهای انسان ها رو انجام میدن و این باعث میشه انسان ها چاق و بی خاصیت بشن , حتی مغزشون کوچیکتر میشه بخاطر فعالیت کمتر! تمام کار انسان ها اینه که رو یه تختی دراز میکشن و یه صفحه مانیتور جلوی چشماشونه , هرچیزی که اراده کنن بلافاصله براشون حاضر میشه( خیلی این نکاتش قابل تامله ! ) اما حتی توانایی راه رفتن هم ندارن!
حالا مساله اینه , شاید درآینده به چنین جایگاهی بشه رسید, یعنی ربات هایی ساخته بشن که تمام فعالیت های آدما رو انجام بدن!
این شرایط تو حکومت ولی معصوم, امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) محقق میشه !؟ یعنی تعطیلی کامل فعالیت ها !!
خوب ما در مورد جامعه ی مهدوی گرفتار جهل بسیار عظیمی هستیم
اونقدر یک سری از مفاهیم بسیار غلط در این تمدن غربی به صورت یک گزاره ی بدیهی درست از کودکی به خوردمان داده این تمدن مدرن که عاجز هستیم از تصور چیستی و چگونگی تمدّن پس از ظهور
نیاز به مقدمات فراوان دارد
بزرگترین جهل این است که گمان کنیم که حضرت پس از ظهورشان به نوعی ادامه ی این تمدن مدرن را پی گیری خواهند کرد!
و همین به نوعی از مهمترین حجابهای ظهور حضرت است!
حالا مساله اینه , شاید درآینده به چنین جایگاهی بشه رسید, یعنی ربات هایی ساخته بشن که تمام فعالیت های آدما رو انجام بدن!
این شرایط تو حکومت ولی معصوم, امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) محقق میشه !؟ یعنی تعطیلی کامل فعالیت ها !!
اونا مدینه فاضله خودشونو ترسیم کردن , ما تونستیم این کارو بکنیم !؟
به نکته ی خوبی اشاره کردید!
شما فرمودید اونا تونسته مدینه فاضله (که البته شهر فاضلاب لفظی برازنده تر است برای آرمان شهر بشر مدرن!) رو بسازن.
شما سوال پرسیدید که ما تونستیم؟
اگه ما بتوانیم آن وقت پس چه نیازی هست به حجت خدا، امام معصوم؟
ما باید بفهمیم که نمی توانیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
شما دعای فرج رو خوندید؟؟
یک بار دقت بفرماید:
اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ
خدايا بلاء عظيم گشته و درون آشكار شد و پرده از كارها برداشته شد و اميد قطع شد
وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ
و زمين تنگ آمده و از ريزش رحمت آسمان جلوگيرى شد
من از دوستان خواهش کردم که در این 2 آیه بیاندیشند
وَ لَأُضِلَّنَّهُمْ وَ لَأُمَنِّيَنَّهُمْ وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّکُنَّ آذانَ الْأَنْعامِ وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ وَ مَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطانَ وَلِيًّا مِنْ دُونِ اللَّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْراناً مُبيناً (119- نساء)
و آنان را سخت گمراه و دچار آرزوهاى دور و دراز خواهم كرد و وادارشان مىكنم تا گوشهاى دامها را (به خواطر پیروی از رسوم جاهلی و خرافی و وهمی) بشكافند و وادارشان مىكنم تا خلقت خدای را تغییر دهند و هر كس به جاى خدا شيطان را دوست گيرد قطعا دستخوش زيان آشكارى شده است.
ببینید یک رابطه ی خاص هست بین گرفتار آرزوی های وهمی شدن و بر طبق گرفتاری به آن آرزوها تلاش کردن برای تغییر خلقت خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (۴۱ - روم)
فساد در خشكي و دريا به واسطه ی آنچه که خود مردم کسب کردند آشكار شده، خدا ميخواهد نتيجه بعضي از اعمال آنها را به آنها بچشاند شايد (به سوي حق) بازگردند.
و مردم یک چیزی در آخرالزمان کسب می کنند که به واسطه ی آن فساد مادی و معنوی را در خشکی و دریا آشکار می کنند!!!!
و این تاپیک رو هم
ضَلَّ،زَلَّ،ذَلَّ،ظَلَّ..... و نظم نوین جهانی!!!!!!!!!!!!!!!
مطالعه کنند و گمانم این است که دوستان چندان وقعی به این درخواست ننهاده باشند
ببینید یک نکته باید برای بشر فهمیده بشه و این شدیداً مهم هست که خود بشر به این اقرار برسه!!!!!!!!!!!
بشر هنوز داره دست و پا میزنه و برای بحرانهای متعددی که باهاش در عرصه زندگی فردی و اجتماعی و کشوری و جهانی خودش به وجود آورده مرتب سعی می کنه که راه حلی ایجاد بکنه (با تکیه بر عقل خودش!!!!!!) خوب مسئله ای هم نیست!!!!
اونقدر خدا به این بشر فرصت میده تا خودش اقرار کند که نمی تواند!!!!!!!!!
و حقیقتاً خواهان بشود
دقت بفرماید حالت حقیقی عموم مردم باید برای رفع مشکلاتشان بشود این حالت دعای فرج:
وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ
و اميد قطع شد
بشر تا این خود سری خودش را زیر پانگذارد و حتی برای رسیدن به سعادت دنیایی اش حاضر نشود به اطاعت بی چون چرا از حجت خدا این روند حرکت بر مبنای جهلش در عرصه تمدن سازی ادامه خواهد یافت:
تا کجا؟
پاسخش را مجدد می گویم
تا همانجا که در تنها آیه قرآن که در دعای عهد امام زمان آمده:
ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (۴۱ - روم)
فساد در خشكي و دريا به واسطه ی آنچه که خود مردم کسب کردند آشكار شده، خدا ميخواهد نتيجه بعضي از اعمال آنها را به آنها بچشاند شايد (به سوي حق) بازگردند.
بعد از چشیدن نتیجه اعمال خود مختارانه اش !
باشد که بازگردد!
به چه چیز؟
به حق!
و حق چیست؟
تبعیت از حجت خدا! برای رسیدن به سعادت حقیقی اش!
ناگزیرم مقداری از مقاله ظل زل ذل ضل را که به بحث ما مربوط میشه رو تقدیم کنم:
امیر بیان مولا علی امیرالمومنین در یکی از بیانات گوهر بارشان می فرمایند :
من توكل علي المال ذل: كسي كه به مال توكل كرد ذليل شد.
من توكل علي العلم ضل: كسي كه به علم توكل كرد گمراه شد.
من توكل علي العقل زل: كسي كه به عقل توكل كرد لغزيد.
من توكل علي الله ظل: كسي كه به خدا توكل كرد سايه باني يافت.
خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی این حدیث عمیق و بینش زا است
ببینید رفقا
اون بخش اول که هیچ!!!!!!!!!!!!!!!! هر چند واقعاً که بریم تو بهرش همه ی ما توی اون پیچ های امتحان زندگی توکلمون به مال است ...
.
.
.
اما مورد دوم و سوم رو خیلی خیلی خیلی خیلی کار دارم
ببینید
در رنسان بشر گفت
خدایا هستی نیستی من کاری باهات ندارم
خود با عقل و علم خودم می خوام خودم رو روبوبیت کنم
خودم میخوام مدینه ی فاضله ی خودم رو ایجاد کنم بی توجه به وحی تو و فرستاده های تو
فقط با تکیه به عقل و علم
نتیجه ای این تکیه کردن به عقل و علم میشه چی؟
مولا علی میفرمایند میشه گمراهی و لغزش
خدا در قرآن چه میفرماید:
می فرماید:
ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذيقَهُمْ بَعْضَ الَّذي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (41-روم)
ظاهر شده است فساد در خشکی و دریا با آن چیزی مردم کسب کرده اند تا بچشند قسمتی از نتیجه ی اعمالشان را باشد که بازگردند (41)
این آیه قرآن در فرازی از دعای عهدهم آمده البته نه به طور کامل بلکه قسمتی از اون!
ظهر الفساد فی البر و البحر بما کسبت ایدی الناس
به این معنا که: با آنچه که مردم کسب کردند (بدون توجه به امر و نهی خدا و با تشخیص خودشان) در خشکی و دریا فساد آشکار شد
یعنی وقتی بشر شروع کرد به تمدن سازی صرفاً با تیکه بر عقل و علم منفک از وحی و خود بنیاد و زیر بار ولایت خدا که در ولایت امام تجلی میابد نرفتند و در زمین فساد به وجود آمده در حد بسیار آشکار!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
حالا چی میشه؟
ادامه این آیه ی قرآن در دعای عهد نیومده
ادامش میگه لیذیقهم (تا بچشند نتیجه اعمال خودسرانه ی خود را) لعلهم یرجعون (باشد که باز گردند)
وقتی به تجربه بشریت به این نتیجه رسید که برای رسیدن به سعادت دنیا و آخرت نیاز به حاکمیت احکام خدا داره و باید زیر بار ولایت ولی خدا بره اونوقت ظهور رخ میده
انشاالله
برای ظهور دو امر باید اتفاق بیافته
میگیم چی؟
میگیم لا اله الا الله
برای رسیدن به الله باید اول اله را نفی کنیم
بشر امرزو معبود های غیر حقانی زیادی برای خودش درست کرده
معبود چیه؟
معبود اون مطلوبی هست که انسان کمال خودش رو در نیل و دستیابی به اون میپندارد و برای رسیدن به اون تلاش میکنه و به این تلاشش میگن عبودیت
بشر امروز آیا حقیقتاً بندگی خدا رو میکنه و رسیدن به قرب خدارو اونم از همون راهی که خدا بهش گفته کمال خودش میدونه و هدف خودش میدونه یا به طور مثال رسیدن به مدرنترین تکنولوژی شده معبود و هدف بشر و تکنولوژی مدرن بسیار فراتر از یک ابزار هست در تمدن نوین که جهانی شده و در مملکت خود ما هم رسوخ کرده
حدیث داریم مومن در دنیا به دنبال کسب توشه هست و کافر در دنیا به دنبال رفاه و لذت
حالا با این تعریف انصافاً ما زندگیمون به کفار شباهت داره یا مومنین
این رو بشر باید بهش برسه!!!
چون لا اکراه فی الدین و اجباری نیست
نیاز به درک عمیق بشر به این داره که سعادتش در پذیرش ولایت خدا هست که جاری در ولایت و سرپرستی و حاکمیت امام هست
زیر بنای جامعه سازی و جامعه پردازی در علوم انسانی شکل میگیره که انسان و کمال انسان رابطه انسان با خودش و دیگران و جهان اطرافش تعریف میشه
و اینجا که این انسان با عقل و علم منفک از وحی میاد علوم انسانی تولید میکنه و بر اساس اون میاد جامعه پردازی میکنه
بر طبق آیات قرآن و این روایت مولا علی کارش پس از گمراهی و لغزش به فساد میکشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اینجا معلوم میشه که چرا ما نیاز به تحول در علوم انسانی داریم برای ایجاد جامعه اسلامی!!!!!!!!!!!!!!!!!!
در ضمنتوکل حقیقی به خدا تجلی اش میشود دست به دامن ولی اعظم خدا زدن
یعنی اگر بشریت میخواهد زیر سایه ی امنیت برود حتی در دنیا
باید دست به دامن ولی اعظم خدا بزند
و تنها
فقط و فقط
امام معصوم میتواند بشریت را به ظل و سایه ی امن الهی رهنمون کنه
نه هیچ کس دیگر!
ببینید, بشر تو سیر تحولی خودش به این نتیجه رسید که باید با سرعت بیشتری کارها رو انجام بده, با سرعت بیشتر حرکت کنه, پس اتومبیل رو ساخت!
خوب نکته همین جا هست
کی گفته که بشر سعادتش در این هست که سریعتر همه ی کاراش رو انجام بده؟
یک مثال خیلی ساده خدمت شما عرض کنم
محل تولد پدیده ای به نام fast food تمدن غرب است، چرا که اون سبک زندگی یک کل به هم پیوسته است که یکی از قطعات پازلش هم می شود سریع خوردن!!!!!!
اما در همین جا وقتی که فسادهای آن مبرهن شد و به قول خدا در قرآن چشیدن نتیجه ی این را رو آوردند به پدیده ای به نام slow food
وقتی میگم بدیهیات درستی را تمدن مدرن از کودکی در ما نهادینه کرده سخنم اینگونه مصادیق رو هم شامل میشه!!!
بشر مدرن روزی چند ساعت میشینه؟
سر کار
توی ماشین
توی خونه جلوی کامپیوتر و تلویزیون و ....
حدود 70 درصد بدن انسان فکر کنم از آب هست
حالا آب اگه اینهمه ساعت ساکن باشه نمی گنده؟
اصلاً کی گفته بشر خلق شده تا اینگونه زندگی کنه؟
خیلی خیلی حرف باید زده بشه
ببینید, بشر تو سیر تحولی خودش به این نتیجه رسید که باید با سرعت بیشتری کارها رو انجام بده, با سرعت بیشتر حرکت کنه, پس اتومبیل رو ساخت!
اتومبیل برای حرکتش نیاز به سوخت داشت , پس از بنزین استفاده کرد, سوخت بیشتر مساوی شد با آلودگی بیشتر و درنتیجه آسیب رسیدن به طبیعت !
پس در فرآیند پیشرفت ما , اتومبیل بخاطر این مشکلی که به وجود میاره نباید جایگاهی نداشته باشه !؟
یا مثلا درحکومت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) همه طی الارض میکنن؟
یک توضیح رو بدم خدمت شما
آیا حضرت رسول و امیرالمومنین و سایر ائمه ی ما طی الارض نداشتند؟
آیا در زمان ایشان اسب و قاطر و مرکب نبوده؟
چرا ایشان در بسیاری اوقات پیاده حرکت می کردند؟
یا بارها با پای پیاده زیارت حج به جا می آوردند!
بله موارد متعدد هم ذکر شده در تاریخ که طی الارض هم می کردند!
اما طی الارض هم جنبه می خواهد و کسی که بدست می آورد جنبه ی استفاده اش را هم دارد چون در سایه ی بندگی خدا تحقق یافته!
خوب دقت بفرماید
در روایات ذکر شده پس از ظهور عقول بشر کامل میشه!
عقل که کامل بشه می فهمه بشر که برای سعادت دنیا و آخرتش باید بندگی خدا کنه!
سوال من این است!
آیا کسانی که طی الارض پیدا کردن کاری جز بندگی خدا کرده اند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
وقتی عقول کامل بشه و همه بندگی خدا کنند چه میشود؟؟؟؟
بله طی الارض عمومی می شود در بین موحدان پس از ظهور
ظرفیت بشر بسیار فراتر از آن چیزی است که ما متوهم و متصور هستیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ای کاش فرصتی دست می داد تا می شد در همین خصوص صحبت کنیم!!!!!
وقتی گفته میشه از 27 حرف علم به طور مثال تا قبل از ظهور تنها 2 حرفش مشخص شده ما مطلقاً تصوری نداریم که این ابواب علم که حتی گشوده هم نشده چه تحولی در چگونه زیستن انسان خواهد داد.
یکی از معضلات ما در تفکر درباره چیستی عالم پس از ظهور این است که اساساً درگیر و گرفتار آن مفاهیمی شده ایم که متوهم هستیم ارزش هستند و تمدن غرب آن را به ما تحمیل کرده
یک بحث مفصل هم داریم در مورد پدیده ای به نام نیاز سازی و نیاز کاذب و نیاز حقیقی
یا شرایط دیگه, مثلا افزایش جمعیت باعث میشه بشر به غذای بیشتری نیاز داشته باشه, پس به آب بیشتر نیاز داره , پس سد بیشتر میسازه, و این یعنی خشک شدن دریاچه ای مثل دریاچه ارومیه !
پس باید بگیم نباید جمعیت اضافه بشه تا چنین مشکلی به وجود نیاد !؟ یا اینجا جایگاه تکنولوژی مطرح میشه که میتونی از هرمترمربع زمین کشاورزی 10 برابر بیشتر غذا تولید کنه !
آخر این تکنولوژی بده یا خوب؟

خوب عبارات بالا از همون بدهیات درستی است که توهم کرده ایم درست است و از کودکی در مغز ما فروکرده اند!!!!!
حقیر هم این عبارات را از سالیان سال پیش شنیدم
اجازه دهید پاسخی مفصل دارد...
یک خواهش و استدعا دارم که در صورت امکان این دو مقاله را قبل از ادامه ی بحث دوستان کامل مطالعه بفرمایند:
مبانی محوری و ارکان توسعه نظم نوین جهانی از منظر قرآن کریم:
کالبد شکافی طب مدرن ، قطعه ای از پازل نظم نوین جهانی (مقاله ویژه !!!) با تأمل بخوانید