تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: این گناه با عبادات تمام انبیاء هم بخشوده نمی‌شود!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
این گناه با عبادات تمام انبیاء هم بخشوده نمی‌شود! قدس آنلاین- آمنه مستقیمی: بر پایه حدیثی قدسی، خدا فرمود:

به عزت و جلال و شانم سوگند اگر عاق والدین عبادت همه پیامبران (علیه السلام) را انجام دهد از او نمی‌پذیرم.
[تصویر: IMAGE634436665282614777.jpg]
به گزارش قدس آنلاین، احسان و نیکی به والدین در درجه‌ای از مرتبه قرار دارد که خداوند در قرآن آن را بعد از توحید و یکتاپرستی بیان می‌کند: «وَ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ لا تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئاً وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً»، (نساء، 36) «أَلاَّ تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئاً وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً» (انعام، 151)
با چنین درجه‌ای از اهمیت اگر انسان به پدر و مادر خود احترام نگذارد و یا پیوند خود با آنان را قطع کند دچار عقوبت می‌شود که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.
خدا گسستن پیوند با والدین را نکوهیده و درباره آن تهدید کرده است. کسانی که پدر و مادر خود را تحقیر و به آنان اهانت می‌کنند به سرانجامی بد گرفتار می‌شوند.
در قرآن کریم آمده است: و آن کس که به پدر و مادر خود، آنگاه که او را به پذیرش رستاخیز فرا خواندند، گفت: اف بر شما... اینان کسانی‌اند که آن سخن (وعده عذاب) درباره آنان به حقیقت پیوست، در حالی که در میان امت‌هایی از جنیان و آدمیان هستند که پیش از آنان درگذشتند. قطعا اینان زیانکاراند. (احقاف، آیات 17 و 18)
این آیه تنها درباره فرزندان کفرپیشه نیست، بلکه محور آن نکوهش اهانت و تحقیر والدین است، چنان که خدا در آیه‌ای دیگر، این کار را نکوهیده و فرموده است: و... به آنان کلمه‌ای ناخوشایند مگوی و با آنان پرخاشگری مکن. (سوره اسراء، آیه 23)
خداوند کسی را که مورد غضب پدر و مادر واقع شده است هر چند هم هر طاعتی هم انجام بدهد، نمی‌بخشد و می‌گوید: هر کاری می‌خواهی بکن که من تو را نمی‌بخشم. (میزان الحکمه، ج10، ص716)
موسی (علیه السلام) به خدا عرض کرد: «پروردگارا فلان دوست شهیدم کجاست؟ خداوند فرمود: در جهنم است! موسی (علیه السلام) عرض کرد خدایا! مگر خودت وعده نداده‌ای که شهدا را به بهشت ببری؟ خداوند فرمود: بله، ولی این شخص مصرّ عقوق والدین بود و من هیچ عملی را از عاق والدین قبول نمی‌کنم.»
امام صادق (علیه السلام) فرمودند: پایین‌ترین مرحله عاق والدین شدن، اف گفتن است. اگر خدا چیزی کمتر از اف گفتن نشان می‌داشت، از آن نهی می‌کرد، همچنین فرمودند: هر کس به والدین خود در حالی که به او ستم کرده‌اند با خشم بنگرد خدا نمازش را نمی‌پذیرد. (الکافی، ج 2، ص 349)
شدید‌ترین مرحله در عاق والدین شدن، کشتن آنان است. پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: بالا‌تر از هر عقوقی (ستم به والدین) ستمی هست تا اینکه کسی یکی از والدین خود را بکشد و هر‌گاه چنین کرد عقوقی بد‌تر از آن نیست. (الکافی، ج 2، ص 348)
پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: از عاق والدین پرهیز کنید، زیرا بوی بهشت از مسیری هزار ساله استشمام می‌شود، ولی عاق والدین آن را استشمام نمی‌کند. (بحارالانوار، ج71، ص62)
بی‌حرمتی به والدین و عاق آنان شدن عواقب سوء دنیوی نیز دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:
کوتاهی عمر یکی از این عواقب است؛ در داستان خضر و موسی علیهماالسلام در آنجا که آن نوجوان را می‌کشد، علت کشتن نوجوان را اینگونه بیان می‌کند: «و اما الغلام فکان ابواه مؤمنین فخشینا ان یرهقهما طغینا و کفرا.» (کهف، 80)
«و اما آن نوجوان پدر و مادرش با ایمان بودند، ما نخواستم او آن‌ها را به طغیان و کفر وادارد.» از این آیه معلوم می‌شود جایی که فرزند بخاطر آنکه در آینده پدر و مادر خویش را آزار می‌دهد و در برابر آن‌ها طغیان و کفران می‌کند و یا آن‌ها را از راه الهی به در می‌برد، مستحق مرگ است.
امام رضا (علیه السلام) فرمودند: «خداوند عقوق والدین را حرام کرده، زیرا عاق والدین باعث می‌شود که توفیق اطاعت الهی از او سلب شود.»
بر پایه حدیثی قدسی، خدا فرمود: به عزت و جلال و شانم سوگند اگر عاق والدین عبادت همه پیامبران (علیه السلام) را انجام دهد از او نمی‌پذیرم. (جامع السعادات، ج2، ص 271)
وَالَّذِی قَالَ لِوَالِدَیْهِ أُفٍّ لَّکُمَا أَتَعِدَانِنِی أَنْ أُخْرَجَ وَقَدْ خَلَتْ الْقُرُونُ مِن قَبْلِی وَهُمَا یَسْتَغِیثَانِ اللَّهَ وَیْلَکَ آمِنْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَیَقُولُ مَا هَذَا إِلَّا أَسَاطِیرُ الْأَوَّلِینَ؛ و آن کس که به پدر و مادر خود گوید اف بر شما آیا به من وعده مى‏دهید که زنده خواهم شد و حال آنکه پیش از من نسل‌ها سپرى [و نابود] شدند و آن دو به [درگاه] خدا زارى مى‏کنند واى بر تو ایمان بیاور وعده [و تهدید] خدا حق است و [لى پسر] پاسخ مى‏دهد این‌ها جز افسانه‏هاى گذشتگان نیست. (احقاف، 17)
از این آیه معلوم می‌شود این فرزند کاملا به پدر و مادر بی‌احترامی کرده و به حرف پدر و مادر گوش نداده بلکه حتی آن‌ها را مسخره هم کرده است سرانجام کار چنین افرادی را در آیه بعد روشن می‌کند و می‌فرماید أُوْلَئِکَ الَّذِینَ حَقَّ عَلَیْهِمُ الْقَوْلُ فِی أُمَمٍ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِم مِّنَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ إِنَّهُمْ کَانُوا خَاسِرِینَ؛
آنان کسانى‏اند که گفتار [خدا] علیه ایشان همراه با امتهایى از جنیان و آدمیان که پیش از آنان روزگار به سر بردند به حقیقت پیوست بى‏گمان آنان زیانکار بودند. (احقاف، 18)
بنابر آنچه بیان شد، هیچ احسانی بالا‌تر از احسان به والدین نیست و هیچ گناهی بالا‌تر از عاق آنان شدن نیست به گونه‌ای که نه تنها در دنیا عقوبت سخت به دنبال دارد بلکه در آخرت نیز حتی عبادات تمامی انبیای الهی این گناه را نبخشیده و آدمی را حتی از شمیم بهشت محروم می‌کند.
إِنَّ اللّهَ لاَ يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَن يَشَاء وَمَن يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدِ افْتَرَى إِثْمًا عَظِيمًا

هر آينه خدا گناه کسانی را که به او شرک آورند نمی آمرزد ،و گناهان ، ديگر را برای هر که بخواهد می آمرزد و هر که به خدا شرک آورد ، دروغی ساخته و گناهی بزرگ مرتکب شده است

سوره : النساء آیه : 48

اقای عالم مقدس ملکوت شما خیلی این ایه رو استفاده میکنید . منظور خاصی دارید؟
(۸/بهمن/۹۲ ۶:۵۹)وحید110 نوشته است: [ -> ]اقای عالم مقدس ملکوت شما خیلی این ایه رو استفاده میکنید . منظور خاصی دارید؟
Mat
در تصورم نمی‌گنجه استفاده از آیات قرآن چه منظور خاصی میتونه داشته باشه.Dodgy میشه لطفاً راهنمایی بفرمایید؟
بله ایشون با تفکرات نزدیک به وهابیت در قالب یک شیعه اونم با تحصیلات حوزوی داره شبهه ایجاد میکنه
(۸/بهمن/۹۲ ۶:۵۹)وحید110 نوشته است: [ -> ]........... شما خیلی این ایه رو استفاده میکنید . منظور خاصی دارید؟

(۸/بهمن/۹۲ ۱۱:۰۴)درست پسند نوشته است: [ -> ]Mat
در تصورم نمی‌گنجه استفاده از آیات قرآن چه منظور خاصی میتونه داشته باشه.

سلام
با توجه به سوالات این دو بزرگوار و هزاران مورد سوال دیگر که این کاربر عزیز با ارسالهاشون در ذهن دوستان ایجاد نمودند می خوام یه استدلالی از ارسالهای ایشان و همچنین آخرین ارسالشون که این باشه بنویسم .

(۸/بهمن/۹۲ ۰:۲۲)عالم مقدس ملکوت نوشته است: [ -> ]إِنَّ اللّهَ لاَ يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَن يَشَاء وَمَن يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدِ افْتَرَى إِثْمًا عَظِيمًا

هر آينه خدا گناه کسانی را که به او شرک آورند نمی آمرزد ، و گناهان ، ديگر را برای هر که بخواهد می آمرزد و هر که به خدا شرک آورد ، دروغی ساخته و گناهی بزرگ مرتکب شده است
سوره : النساء آیه : 48

آوردن این آیه در این قسمت چیزی را برایم روشن نمی کند الا یک چیز
بیانگرمیزان ارادت و محبت این کاربر به قاتل و قاتلین ام ابیها سلام الله علیها دارد

زیرا در تایپکی که درباره ارزش و اعتبار پدر و مادر دو گوهر نایاب هستی که خداوند بزرگ در قرآن سفارشش را نموده و بسیار روایات و احادیثی که از معصومین علیهم السلام در این مورد داریم - باز یکی بیاد شبهه ای وارد نماید و دم از قرآن بزند و چراغی برای آن .... که عرض کرده « حسبنا کتاب الله » روشن نماید ، چه می تواند باشد .

ایشان اگر طلبه سطح عالی حوزه بودند باید چندین و چند آیه از قرآن مجید در شأن و منزلت مادر و پدر از قرآن میآوردند و یا احادیث و روایاتی از معصومین علیهم السلام
[/font]
[font=Arial]موفق باشیم در راه کسب معارف دین حق

(۸/بهمن/۹۲ ۱۲:۰۴)وحید110 نوشته است: [ -> ]بله ایشون با تفکرات نزدیک به وهابیت در قالب یک شیعه اونم با تحصیلات حوزوی داره شبهه ایجاد میکنه
متوجه هستم که ممکنه چه نگرانی‌ای داشته باشین،
منظور بنده این بود که تا زمانی که مطلبش یکپارچه حق است(مانند یک آیه‌ی قرآن) نمیتونه آخرش به باطل ختم بشه.
اگر حرفی جدا از آیه‌ی قرآن زده بود، ممکن می‌شد که اشکالی در سخن موجود باشه.
به هر حال اگر حرفی خلاف حق زده بشه یا حتی بطور تلویحی از باطل دفاعی بشه، صد در صد مردود هست، اما برای اینکه بتونیم باطل رو نابود کنیم، حق و تنها حق کافیه. یعنی اولاً لازم نیست نگرانی داشته باشیم از اینکه براساس حق گمراه بشیم، و ثانیاً برعکس، اگر مسئله‌ی حقی مطرح بشه و نپذیریم، به این معنی هست که از حق گذشته‌ایم، و نباید امید داشته باشیم که بتونیم موضع(هرچند حق) خودمون رو به اثبات برسونیم.

اگر بنده به جای شما بچه‌های تالار بودم، بیشتر نگران این می‌بودم که همین اصول در کنار مطرح شدنشون به اسم حلال لگدمال نشن و در عمل لوث نشن(إن‌شاءالله قراره بگم منظورم چیه!).

(۸/بهمن/۹۲ ۱۲:۰۷)aboutorab نوشته است: [ -> ]سلام
با توجه به سوالات این دو بزرگوار و هزاران مورد سوال دیگر که این کاربر عزیز با ارسالهاشون در ذهن دوستان ایجاد نمودند می خوام یه استدلالی از ارسالهای ایشان و همچنین آخرین ارسالشون که این باشه بنویسم .

آوردن این آیه در این قسمت چیزی را برایم روشن نمی کند الا یک چیز [/b]
بیانگرمیزان ارادت و محبت این کاربر به قاتل و قاتلین ام ابیها سلام الله علیها دارد

زیرا در تایپکی که درباره ارزش و اعتبار پدر و مادر دو گوهر نایاب هستی که خداوند بزرگ در قرآن سفارشش را نموده و بسیار روایات و احادیثی که از معصومین علیهم السلام در این مورد داریم - باز یکی بیاد شبهه ای وارد نماید و دم از قرآن بزند و چراغی برای آن .... که عرض کرده « حسبنا کتاب الله » روشن نماید ، چه می تواند باشد .

ایشان اگر طلبه سطح عالی حوزه بودند باید چندین و چند آیه از قرآن مجید در شأن و منزلت مادر و پدر از قرآن میآوردند و یا احادیث و روایاتی از معصومین علیهم السلام
[/font]
[font=Arial]موفق باشیم در راه کسب معارف دین حق
اشتباه می‌کنید.
احادیث باید با آیات قرآن مطابقت داشته باشن.

امام رضا (علیه السلام)می‌فرمایند: لا تَطلُبُوا الهُدی فی غَیرِالقُرآنِ فَتَضِلّوا
هدایت را جز از قرآن مجویید که گمراه خواهید شد.
امالی صدوق /438

منظور ایشون فقط این بود که طبق اون آیه‌ی قرآن، خداوند فرموده سنگین‌ترین عمل نزد خداوند شرک هست، و فقط اون بخشیده نمیشه، و هرچیز دیگری امکان بخشایش داره.
پس بنابراین، اینکه در ارسال اول گفته شده «اون گناه هرگز بخشیده نمیشه» رد میشه.
البته همچنان گناه بسیار بزرگی هست و همونطور که در ارسال اول به درستی اشاره شده، در قرآن کریم در کنار شرک به اون اشاره شده.

ویرایش: در اواسط این ارسال توضیح کاملتری داده شده.
اقای درست پسند شما به یک مبحث کلی نگاه نمیکینید . خوردش میکنید . یه خوردش رو رد میکنید . کلش رو رد شده میبینید .

این ایه رو وهابیا برای رد توسل به کار میبرن بدون اینکه به دیگر ایات بنگرند .

بنده الان سوال کردم منظور خاصی دارند ؟ حتما میدونم چی مگم . الزامی نداره شما بیاید برای من استدلال کنید که ایه قران حقه .

من منتظر بودم ایشون جواب بدن . من نگفتم ایا ایه قران حقه . نگفتم ایه قران غلطه . گفتم ایا منظور خاصی دارید ؟

الان شما میدونید منظور ایشون چیه؟بنده میدونم . با توجه به ارسالهای قبلی ایشون و بقیه مسایل ...
پس دارید به چی جواب میدید و چی رو رد میکنید ؟؟
الان مشخص نیست این بدیهیاتی که نوشتید ؟؟؟؟!!!!

ادم عاقل حتما از سوالش منظوری داره . فرصت بدید ببینیم خودش چی میگه

چرا شما اینقدر مکانیکی به قضایا نگاه میکنید؟!!!
بسم الله و الصلاه و السلام علی رسول الله و علی اله الاطهار

یا ایها الذین امنوا اجتنبوا کثیرا من الظن ان بعض الظن اثم !
ای کسانی که ایمان اورده اید از سو ظن های ناروا بپرهیزید که بعض از ان ها گناه بزرگی است !
سوره الحجرات ایه ۱۲

متاسفانه این فضا که به ظاهر اسم بیداری اندیشه را بر خود گذاشته از بیان هر اندیشه ای جلوگیری کرده و به صورت کاملا دیکتاتوری فقط یک سری اندیشه های تکراری بسته ای که امروزه جامعه ایران را از خود زده کرده است را میپذیرند و حتی طاقت شنیدن اندیشه های دیگران را هم ندارند !
بنده را بدون هیچ دلیل موجهی در این سایت محدود کردند و نمیگذارند نظرات من به نمایش گذاشته شود ! چرا ؟؟ اگر مدعیان به ظاهر شیعه عزیز خود و مبانی خود را بر حق میدانند از چه ترس دارند که اندیشه های دیگران را بشنوند ؟؟؟
چرا تا کسی ایه ای از قران کریم میاورد فورا او را متهم به وهابی بودن میکنند ؟؟؟؟
ایا الله تعالی هم یک وهابی هست و افکار و مشی الهی سلفی گری است ؟؟؟ ایا از بیان ایات روشن الهی واهمه دارید ؟؟؟

جناب وحید ۱۱۰ ! که بعض ایات الهی را مختص وهابیت میدانید و از ان ترس دارید بنده از اعلام این ایه خواستم عرض کنم که در هیچ کجای کلام الله کریم دیده نشده که خداوند بفرماید گناه عاق والدین توبه ندارد ! بلکه همه گناهان را تحت پوشش توبه بیمه کرده و فقط یک گناه را علنا استثنا کرده و ان شرک به اوست ... این کلام من نیست که اقایون عزیز دلخور میشوند بلکه کلام خداوندی است که ظاهرا او را وهابی میدانند !!!! بلکه در روایات اسلامی هم داریم که کسی که عاق میشود پس از مرگ والدین به قبرشان برود و طلب بخشش کند تا بخشیده شود یا دعای مشلول که امیر المومنین علیه السلام به پسری عاق شده یاد دادند !
اگر شما از اعتقادات خود مطمئن هستید از چه ترس دارید ؟ بگذارید دیگران هم بیایند و اندیشه های خود را بگویند شاید که اشتباه میکردند و شما ان ها را هدایت کنید !

متاسفانه شیعه نمایان امروزی که اکثر عوام الناس هستند ان قدر از کلام الله درو شدند که طاقت حتی شنیدن یک ایه قران را ندارند و به بهانه اینکه جزو افراد حسبنا کتاب الله نباشند ! میخواهند از فرامین قران کریم که ثقل اکبر و اصل و مجرای دین اسلام است شانه خالی کنند تا مباد بعض از افکار غلط ان ها روشن گردد .... متاسفانه چنین افرادی مصداق کبکانی هستند که سر خود را زیر برف کرده باشند !
گرچه امروزه دیگر بیشتر اقشار روشن فکر و دانشجویان عزیز مستبصر شده اند و فهمیده اند اصل دین کجاست ! و اعتقادات القایی را بدون تحقیق و تفکر و تعمق نمیپذیرند ولی این عزیزان ذهن بسته همچنان خواهان جو دیکتاتوری در اعتقادات هستند ولی متاسفانه این سیره باطل در حال خاموشی است ....

اللهم عجل للولیک الفرج
اول بنده فقط سوال کردم ایا منظوری داشتید؟؟

بقیه صحبت شما جو سازس هایی اشنا با ادبیاتی اشناست

اما شما که مثلا تحصیلات سطح عالی حوزه! دارید بهتر میدونید که باید بفرمایید ایا این ایه در مقام بیان هست ؟

تخصیص نخورده ؟ اضافه نشده در جای دیگری چیزی ؟ شان نزول و ...

بعد چگونه شرکی رو نمیبخشه ؟

وقتی کتاب الله بدون عترتی باشه شما از قران هم هزار برداشت غلط میتونی بکنی .

مگه خوارج با هدایت معاویه با همیت قران کاغذی قران ناطق رو فلج نکردند .

اقای عالم قدس . یه استراتژی قدیمیه بیای بگی من شیعه هستم و فلان ...

یکی اینکه دیگه لازم نیست جواب گوی چیزی باشی(مذهب اصلی) دوم با عنوان طلبه سطح عالی (!) که اصلا این اصطلاح خودش نشون میده چقدر با حوزه اشنایید (!) میخواهید در ذهن مخاطب از مغلطه توسل به گوینده استفاده کنید

مگه ما پای منبر استادای حوزه نرفتیم ؟! یا الان تازه حرفای شما به گوشمون خورده؟!!

ایات مخصوص وهابیت نیست . اما وهابیت فقط و مخصوصا ازش سو استفاده میکنه

شما بگید چرا خدا امر کرد به انسان سجده کنند؟!

مگه خدا هم مشرکه ؟ یا مخلوقش شریکشه؟

بعد اونایی که سجده کردند مشرک بودند؟
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع