تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: اهل بیت پیامبر چه کسانی هستند؟مباحثه
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
بسم الله و الصلاه و السلام علی رسول الله و اله الاطهار
خوبه خودتون اعتراف میکنید به مکری که در این فضای محدود به راه انداختید ! و میگید : در این تاپیک همه ارسال های شما بدون دستخوردگی نمایش داده خواهد شد ! یعنی در تایپک های دیگر یا مورد دستخوش قرار میگیره یا تایید نمیشه ! امیدوارم در قیامت برای این سیاست خود حجتی داشته باشید ! مهم نیست الحمد لله من وظیفه خودم را در عرصه حقیقت بینی انجام دادم و نیازی به فضاهای مجازی ندارم
بنده بار دیگر عرض میکنم تا این توهم از شما خارج شود که من یک طلبه امام جماعت شیعه هستم ! مهم هم نیست که باور کنید یا نه زیرا حقیقت تلخ است ! ولی موقعیت من هرگز باعث نشده که منحرف از راه حق شوم و حقیقت و انصاف را متذکر نشوم ! من اصل شیعه مبنی بر وصایت بر حق امیر المومنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیه و تک تک ائمه هدی سلام الله علیهم اجمعین را پذیرفته ام و بس ! و در مورد دیگر عقاید هرگز در یک چهار چوب بسته نخواهم ماند و تحقیق کردم و تحقیق خود را تا جایی که توانستم به جوانان عزیز و فرهنگیان و دانشجویان رسانده ام و امیدوارم که مورد قبول الله تعالی واقع شود !
ببخشید اولا لطف بفرمایید بگویید در کدام کتاب دستور زبان عربی مشاهده کردید که چنین چیزی گفته باشند که ال بر سر کلمه ای بیاید کلمه خاص میشود ؟ دوما اینکه خاص شدن کلمه بعد عام چه ربطی به محدود کردن اون به تعداد نفرات دارد ؟ میتواند همسران و پنج تن علیهم السلام را در برگیرد و دیگران خارج کند
خب و اما از پسر نوح سخن گفتید !!
اینکه الله متعال به نوح میفرماید : انه لیس من اهلک ! ایا اشاره به خروج حقیقی او از فرزندان نوح دارد ؟!!!!! یا اشاره به خروج اعتباری او از فرزندان نوح دارد ؟؟؟ خب همه میدانند که کنعان فرزند مستقیم جناب نوح علیه السلام است و در ان کسی شک نکرده پس مشخص میشود سخن خداوند به منزله مجاز است که او را به خاطر غیر صالح بودن از فرزندان نوح علیه السلام به شمار نیاورده ! نه حقیقت ! بلکه خود حضرت نوح علیه السلام کنعان را از اهلش میداند و به خدا شکایت غرق شدن او میکند که بعد چنین خطاب اعتباری به او میرسد ... در ضمن در مورد دیگر ایات سخنی نگفتید که ما بدان ها اشاره کردیم که معنی کلمه اهل را روشن میکرد
در مورد تمسک به روایات اگر از بالا به کل مذاهب اسلامی نگاهی کنیم میبینیم که اختلاف در احادیث امت است و عده ای حدیث کرده اند ـ همان طورکه ما ذکر کردیم ـ که زنان جزو اهل البیت هستند و عده ای حدیث کرده اند که اهل البیت مختص پنج تن از اهل الکسا صلوات الله علیهم اجمعین است ! پس در روایات اسلامی اختلاف است !
مسئله دیگر این است که روایت حق مخالفت با کلام الله تعالی را ندارد ! و الا مردود نزد شیعه و سنی هست ! و اصل کلام واضح الهی ـ که ان را بر جهانیان اسان فرموده ـ بر این است که خطاب الهی به سوی زنان رسول خداست و ما عرض کردیم ـ در حالی که شما زحمت نگاه به خود ندادید ـ که علت وجود ضمیر کم در ایه تطهیر به خاطر غلبه مردان اهل البیت بر زنان اهل البیت است زیرا در کلام عرب همیشه ضمیر مذکر قوت بر ضمیر مونث دارد برای همین خداوند در ابتدا که فقط خطاب خود را به همسران رسول خدا صلی الله علیه و اله قرار داده که بخشی از اهل البیت هستند ضمیر مونث مطلق به کار برده و وقتی میخواهد به طورکل متذکر تطهیر جمیع اهل البیت شود که مردان اهل البیت که شامل علی و حسن و حسین صلوات الله علیه را هم شامل میشود مورد خطاب قرار دهد ضمیر مذکر به کار برده !
و اما اینکه چرا اهل البیوت !!! گفته نشده ! اولا که منظور خانه پیامبر هست نه خانه همسران !! خانه پیامبر خانه واحدی است و فرضا که خانه همسران رسول خدا جدا از هم بوده باشد باز هم همه ان ها متعلق به رسول خداست چون اوست که شوهر و قیم انان است و خانه را برای ان ها تهیه کرده و شکی نیست که منظور از کلمه بیت همان بیت رسول خداست که اهلش به ا نسبت داده شده اند نه بیت همسران و اهل الکسا علیهم السلام ! برای درک بیشتر به ایه ۵۳ سوره الاحزاب مراجعه کنید
خب خودتون دارید اعتراف میکنید که عقلا و عرفا و منطقا و شرعا باتباع کلام الله ! همسران باید داخل بر اهل البیت باشند و تنها دلیل خود را برای خروج همسران گرامی رسول خدا صلی الله علیه و اله میخواهید چند روایات قرار دهید در حالی که اولا روایات اهل الاسلام مختلف است و این طور نیست که علمای بزرگوار ما از احادیث اهل السنت به طور کلی چون سنی هستند اجتناب کنند بلکه احادیث ان ها را هم در باب تحقیق در عقاید مورد بررسی قرار میدهند ! دوما روایت قدرت مخالفت با کلام الله را ندارد ! سوما گرچه اهل الکسا علیهم السلام به وسیله احادیث متواتر بین شیعه و سنی ثابت است ولی حدیث الکسا که جابر عبد الله انصاری نقل میکند حدیث ضعیف است و مرحوم ثقه الاسلام شیخ عباس قمی از اوردن ان اجتناب کرده بود
بی شک امهات المومنین علیهن السلام جزو اهل البیت علیهم السلام هستند حتی کسانی از ان ها که گمراه شدند ولی طهارت باطن فقط مخصوص انانی از ایشان است که تا اخر در مسیر حق و هدایت گام برمیداشتند !
لعلکم تعقلون
نقل قول:ببخشید اولا لطف بفرمایید بگویید در کدام کتاب دستور زبان عربی مشاهده کردید که چنین چیزی گفته باشند که ال بر سر کلمه ای بیاید کلمه خاص میشود ؟

از اول دبیرستان به بعد .
یعنی البیت به معنی این خانه نیست؟ و معنی همه خانه ها را میدهد؟!!

نقل قول:دوما اینکه خاص شدن کلمه بعد عام چه ربطی به محدود کردن اون به تعداد نفرات دارد ؟ میتواند همسران و پنج تن علیهم السلام را در برگیرد و دیگران خارج کند

وقتی البیت بشود این خانه . نفرات داخلش هم مشخص میشود . یعنی همه زنان پیامبر و ۵ تن داخل یک خانه بوده اند؟!

نقل قول:اینکه الله متعال به نوح میفرماید : انه لیس من اهلک ! ایا اشاره به خروج حقیقی او از فرزندان نوح دارد ؟!!!!! یا اشاره به خروج اعتباری او از فرزندان نوح دارد ؟؟؟ خب همه میدانند که کنعان فرزند مستقیم جناب نوح علیه السلام است و در ان کسی شک نکرده پس مشخص میشود سخن خداوند به منزله مجاز است که او را به خاطر غیر صالح بودن از فرزندان نوح علیه السلام به شمار نیاورده ! نه حقیقت ! بلکه خود حضرت نوح علیه السلام کنعان را از اهلش میداند و به خدا شکایت غرق شدن او میکند که بعد چنین خطاب اعتباری به او میرسد ... در ضمن در مورد دیگر ایات سخنی نگفتید که ما بدان ها اشاره کردیم که معنی کلمه اهل را روشن میکرد

ما هم همین را گفتیم ممکن است حتی فرزند خونی کسی هم اهل بیت او حساب نشود از نظر خدا

در ثانی ما تایید کردیم اهل بیت شامل همسر میشود . ولی اهل البیت شامل این خانه میشود .

نقل قول:خانه پیامبر خانه واحدی است و فرضا که خانه همسران رسول خدا جدا از هم بوده باشد باز هم همه ان ها متعلق به رسول خداست چون اوست که شوهر و قیم انان است و خانه را برای ان ها تهیه کرده و شکی نیست که منظور از کلمه بیت همان بیت رسول خداست که اهلش به ا نسبت داده شده اند نه بیت همسران

یعنی خانه همسران خانه پیامبر نیست؟
خانه های پیامبر نیست و خانه های پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) یک خانه است؟ پس چرا قبلا بیوتکن امده خوب میفرمود بیت

گویند شخصی کدویی بر گردن خود انداخت و خفت . وقتی بیدار شد کدو گردن کس دیگری بود . به فکر فرو رفت و گفت اگر من منم پس این کیست . اگر من اویم پس من کیم .
اگر من او نیستم پس چرا کدو گردن اوست !

نقل قول:بی شک امهات المومنین علیهن السلام جزو اهل البیت علیهم السلام هستند حتی کسانی از ان ها که گمراه شدند ولی طهارت باطن فقط مخصوص انانی از ایشان است که تا اخر در مسیر حق و هدایت گام برمیداشتند !

یعنی خداوند گفته اینها را پاک کردم . که رجس بزرگترینش نا فرمانی خداست . پس انهایی که گمراه شدند و خلاف نص صریح ایه در خانه نماندند انهایی هستند که خدا زورش نرسده پاکیشون رو حفظ کنه؟!!

نظرتون چیه یه دست کشتی هم با خدا بگیریم ببینیم زور کی بیشتره ؟!!Big Grin
بسم الله الرحمن الرحیم

اولا کسی که بگوید سیاق این آیه نشان می دهد که باید منظور از اهل بیت زنان پیغمبر باشد،بنده در صحت علم و عقل اون فرد شک میکنم.اتفاقا یکی از مواردی که اکثریت اقایان در بحث پیرامون آیه ی تطهیر از اون فرار میکنن همین بحث سیاق آیات هستش.تغییر ضمیر و تغییر واژه ی بیوت به بیت و وجود ال بر سر واژه ی بیت بهترین گواه بر این هستش که اهل بیت کسانی غیر از زنان پیغمبر هستند.

ثانیا هرگز و تا روز قیامت یک نفر نخواهد توانست روایتی حتی ضعیف بیاورد که زنان پیغمبر خود را جزء اهل بیت دانسته باشند.

ثالثا در بسیاری از کتب اهل سنت با سند معتبر آمده است که اهل بیت فقط پنج تن هستند.

رابعا در صحیح بخاری آمده که خود ام المومنین عائشة (رض) گفته است که هیچ آیه ای در قرآن به جز مساله ی افک در حق ما نازل نشده است.حال سوال من این هستش:

آیا صحیح بخاری روایت غیر صحیح در خود دارد که در صورت پاسخ مثبت نام صحیح را از آن بردارید و تقدس آن را بزدایید.

اگر تماما صحیح بخاری شامل روایات صحیحه است خود ام المومنین عائشة (رض) اعتراف کرده است که فقط در مساله ی افک در حق او آیه نازل شده و این به خوبی نشان می دهد که خود همسران پیامبر هم هیچ ادعایی در این زمینه نداشته اند.
جناب
farshid2002002
[/url]

[url=http://forum.bidari-andishe.ir/user-8971.html]مشاهده پروفایل کاربر

مشاهده موضوعات کاربر
مشاهده ارسال های کاربر
ارسال پیام خصوصی به کاربر
[color=#0033ff][size=medium]شما ابتدا یک لطفی کن به خودت زحمت بده مطلب را بخون و بحث ها را دنبال کن بعد اظهار نظر بفرما ! مطلب ان قدر روشن است که هر کس با حد اقل عقل و درنگی میتونه متوجه رای صحیح بشه ! جواب شبهاتی که عرض کردید را ما دادیم که چرا ضمیر کم در ایه تطهیر به کار برده شده است و اتفاقا حدیث هم از منابع اهل السنت نقل کردیم پس خواهشا تا بحثی را دنبال نکردید اقدام به اظهار نظر نکنید ! مسئله افک هم که ام المومنین گفته مسئله شخصی هست یعنی خصوصا برای ما قبیله تیم و من عایشه ایه ای جز افک نازل نشده ! نه اینکه ایات دیگری نیست که منم مورد خطاب ان باشم ! و الا مگر ایاتی که سفارش و دستورات به زنان پیامبر میده را شامل عایشه نمیشود ؟؟؟؟؟ و یا ایه ای که همسران رسول خدا را مادر مومنین خطاب میکند شامل عایشه نمیشه ؟؟؟؟!!!
لعلکم تعقلون !
بسم الله الرحمن الرحیم

خب ظاهرا کسی از دوستان عامه و اهل سنت نیست که پاسخی بده!

جناب ملکوت عزیز!لازم به پیغام خصوصی هم نیست و من خودم تاپیک ها رو دنبال میکنم.

و اما بعد ...

به لطف خدا و مدد اهل بیت در حال آماده کردن مجموعه مقالات مفصلی در مورد آیه ی تطهیر هستم که بعد از اون ان شاء الله برای کسی شبهه ای باقی نخواهد موند و اون ها رو در آینده ی نزدیک ارائه خواهم کردو در سایت و همینطور وبلاگ این بنده ی حقیر قرار خواهد گرفت.

اما برای اینکه از بحث هم دور نشیم من در اینجا دو روایت از صحیح مسلم قرار می دهم و دوستان میتونن نظر خودشون و نه توجیه (!!!!) رو قرار بدن.(منظور من از توجیه اینه که نظر شخصی خودشون رو که اصلا مبنای علمی نداره بیان نکنن و بر اساس مصادر حدیثی و آیات قرآن دلیل بیارن).

روایت اول از صحیح مسلم:

إنّ زيد بن أرقم سئل عن المراد بأهل البيت هل هم النساء ؟ قال: لا / وأيم اللّه ، إنّ المرأة تكون مع الرجل العصر من الدهر ، ثمّ يطلّقها ، فترجع إلى أبيها وقومها.
[b]صحیح مسلم،ج7،ص123 رقم6381

از زيد بن ارقم سؤال شد آيا به زنان پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اهل بيت پيامبر گفته مي شود يا خير؟ پاسخ داد همسر يک مرد از اهل بيت آن به حساب نمي آيد زيرا چه بسا زني با مردي يک عمر زندگي مي کند ولي در آخر عمر طلاق گرفته و به خانه پدرش رفته و جزء اهل بيت پدر محسوب مي شود.

پس حتی با همین روایتی که مشاهده می کنیم هم هر انسان (تاکید میکنم انسان!) منصف (تاکید می کنم منصف!) پی به این نکته می برد که زنان پیامبر داخل در اهل بیت نیستند.

اما روایت بعدی از صحیح مسلم:

قَالَتْ عَائِشَةُ خَرَجَ النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم غَدَاةً وَعَلَيْهِ مِرْطٌ مُرَحَّلٌ مِنْ شَعْر أَسْوَدَ فَجَاءَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيّ فَأَدْخَلَهُ ثُمَّ جَاءَ الْحُسَيْنُ فَدَخَلَ مَعَهُ ثُمَّ جَاءَتْ فَاطِمَةُ فَأَدْخَلَهَا ثُمَّ جَاءَ عَلِيٌّ فَأَدْخَلَهُ ثُمَّ قَالَ (إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا).

صحیح مسلم،ج7،ص130 رقم6414

که در این روایت از ام المومنین عائشة (رض) نقل شده که وقتي آيه تطهير نازل شد رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) حضرت علي و فاطمه و حسن و حسين را زير کساء قرار داد و آيه شريفه را قرائت فرمود.

دوستان،با انصاف و تعقل قضاوت کنند!

ببینید دوستان گرامی
چون اقای عالم قدس میگه شیعه هست . اصلا لزومی نداره از منابع اهل سنت استنادی بشود

بلکه ایشون باید از منابع شیعه دلیل بیاره !

خود قران که گفتیم گویای چنین مطلبی نیست . از منابع شیعه هم که در حد تواتر روایات صحیح داریم که اهل بیت همون ۵ نفرند .

بنابرین بحثی باقی نمیمونه .

بنده و همه شیعیان هم ترجیح میدیم طبق خود ایه قران در مورد تفسیر قران به اهلش رجوع کنیم .

اهلش میفرمایند اهل بیت ما هستیم .

یا حق
(۳/اسفند/۹۲ ۱۳:۱۹)وحید110 نوشته است: [ -> ]ببینید دوستان گرامی
چون اقای عالم قدس میگه شیعه هست . اصلا لزومی نداره از منابع اهل سنت استنادی بشود

بلکه ایشون باید از منابع شیعه دلیل بیاره !

خود قران که گفتیم گویای چنین مطلبی نیست . از منابع شیعه هم که در حد تواتر روایات صحیح داریم که اهل بیت همون ۵ نفرند .

بنابرین بحثی باقی نمیمونه .

بنده و همه شیعیان هم ترجیه میدیم طبق خود ایه قران در مورد تفسیر قران به اهلش رجوع کنیم .

اهلش میفرمایند اهل بیت ما هستیم .

یا حق

اگر آقای ملکوت شیعه هستند پس من هم ادعا میکنم وهابی هستم Big Grin Big Grin Big Grin

به هر حال مهم اینه که هیچ جوابی ندارند این برادر محترم ...
بسم الله و الصلاه و السلام علی رسول الله و اهل بیته الاطهار
جناب اقای
farshid200200 اینکه تلاش کرده و دست و پا میزنید تا دلایل عقلی و نقلی را توجیه تلقی کنید تا حقیقت روایات و مضامین ان را مورد تحریف قرار دهید امری لغو است که شاید بتوانید دیگران را بوسیله این حرف ها فریب دهید ولی وجدان خود را چه میکنید ؟؟ ایا وجدان خود را میتوانید فریب دهید ؟

خداوند سبحان به همه مسلمین بلکه به هر انسان ازادی امر فرموده : فبشر عباد ! الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه اولئک الذین هداهم الله و اولئک هم اولوا الالباب

لذا هیچ انسانی و در درجه دوم هیچ مسلمانی بسان کوران و گنگ ها بدون تحقیق و تامل چیزی را نخواهد پذیرفت
اما دو حدیث ار منابع اهل السنت نقل کردید و بعد ادعا کردید که حدیثی در اهل السنت نیست که همسران مکرمه رسول خدا صلی الله علیه و اله را جزو اهل البیت بداند در حالی که ما حدیث ان را نقل کردیم !
حدیث نخستی که از مسلم روایت کردید چند سوال دارم ؟؟
اولا : ایا سخن زید ابن ارقم ملاک هست ؟
ثانیا : جناب زید در این روایت بر خلاف خواسته شما زنان را جزو اهل البیت میداند و علتی را که ممکن است زنان از اهل البیت به حساب نیایند را طلاق معرفی کرده ! حال سوال من این است ؟ ایا رسول خدا همسران خود را به خصوص انان که در نظر شما هستند را تا اخر عمر طلاق دادند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اگر بگویید طلاق دادند که خلاف واقع گفتید و اگر بگویید ندادند پس سخن زید بن ارقم به نفع زنان ثابت میشود که اگر طلاق داده نشوند میتوانند جزو اهل البیت باشند یعنی علت معلول حدیث زید از میان میرود !
و اما حدیث دوم !
اینکه ام المومنین گفته پیامبر ۵ نفر را به زیر عبا برد و اعلام کرد اینان هم از اهل البیت من هستند دلالت میکند که دیگران نمیتوانند باشند ؟؟؟ میدانید قاعده منطقی میگوید : اثبات شی نفی ما عدا نمیکند ! پس به چه حجتی از این حدیث استنباط کردید که دیگران نمیتوانند باشند ؟؟؟؟
و یک سوال دیگر ؟ چرا همان طور که در تایپک های بالا فرستادیم در سراسر قران کریم زنان پیامبران را جزو اهل البیت ان ها شمرده ؟؟؟ خطاب ملائکه نسبت به سارا همسر ابراهیم - علیه السلام – که گفتند : رَحْمَتُ اللّهِ وَبَرَکَاتُهُ عَلَیْکُمْ أَهْلَ الْبَیْت. از آیه 73/ هود ، یعنی : رحمت ‏خدا و برکات او بر شما خاندان رسالت باد ...

اگر اسم این دلایل عقلی و واضح را توجیه میگذارید پس دیگر من با شما کاری ندارم چون قصد خود فریبی دارید ولی اگر پاسخی دارید با استدلال روشن کنید !
بسم الله الرّحمن الرّحیم

با سلام

جهت تکمیل بحث نکته ای مهم و زیبا اشاره می کنم:

ابتدا عرض کنم که قرآن کتابی بلیغ و زیبا است خوب است که با مباحث علوم قرآنی هم اندکی آشنا شویم:

در علوم قرآنی بحثی است به نام تناسب آیات وسور

مقصود ازمناسبت وجود معنایی است که میان آیات رابطه ایجاد می کند وهر نوع ارتباطی اعم از متضاد وغیره(عام وخاص،سبب ومسبب،علت ومعلول،نظیر هم بودن) را شامل می شود.

بحث بسیار زیبا وشیرین ...جهت درک زیبایی آن که به فهم قرآن کمک بسیار زیادی می کند توصیه می کنم کتاب التمهید فی علوم القرآن آیت الله معرفت را حتما آموزش ببینید.

واما یکی از اسباب مناسبت که در این مبحث هست استطراد است.استطراد یعنی چه:

استطراد اینست که گوینده از غرضی که در آن هست به دلیل وجود مناسبتی به غرض دیگری برود وپس از بیان آن به غرض نخست خود باز گردد

آیه تطهیر نیز همین گونه است ودر آن استطراد وجود دارد..یعنی ابتدا روی سخن به زنان پیامبر است سپس به شکل محسوس وزیبایی ازروی استطراد به مقصود دیگری می پردازد وسپس درآیه بعد دوباره به مقصود اول بازمی گردد

مثال های دیگری در قرآن هست و فقط شامل این آیات نمی شود پس بنابراین جای شکی باقی نمی ماند:

آیه 26 سوره اعراف:

يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْآتِكُمْ وَرِيشًا ۖ وَلِبَاسُ التَّقْوَىٰ ذَٰلِكَ خَيْرٌ ۚ ذَٰلِكَ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ ﴿26﴾

در سوره مبارکه نساء:

لَنْ يَسْتَنْكِفَ الْمَسِيحُ أَنْ يَكُونَ عَبْدًا لِلَّهِ وَلَا الْمَلَائِكَةُ الْمُقَرَّبُونَ ۚوَمَنْ يَسْتَنْكِفْ عَنْ عِبَادَتِهِ وَيَسْتَكْبِرْ فَسَيَحْشُرُهُمْ إِلَيْهِ جَمِيعًا...آیه شریفه ﴿172﴾سوره مبارکه نساء

دراین آیه صدر آیه برای رد نصاری آمده که تصور می کردند مسیح پسر خداست وسپس از روی استطراد پنداشت عرب ها مبنی بر اینکه فرشتگان فرزند خدایند را رد می کند
و....

[/b]
اقای عالم مقدس بنده قبلا به این ارسال شما جواب دادم گویا مطالعه نمیکنید

در ضمن ما شیعه هستیم چه کار به اهل سنت دارید؟

اینهمه هم مرتبا در پست هاتون جو سازی نکنید بحثتون رو بفرمایید
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع