نقل قول:مثلا قدیما یادمه مادرم اینا رو کسی که استین کوتاه میپوشیدن حساس بودن ...اصلا میگن اون موقع (قدیم قدیماااا)کمیته افرادی که استین کوتاه میپوشید رو میگرفت![[تصویر: biggrin.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/biggrin.png)
بنظرم اقایون پیراهن استین کوتاه نپوشن خیلی بهتره من خودم اگه مرد بودم تحت هیچ شرایطی نمیپوشیدم

خب باید بگم من که از حرف خودم کوتاه نمیام!
الان به پوششی که ما استفاده میکنیم میگن چادر٬ زمان حضرت فاطمه هم اسمش چادر بوده
اگر کلی در نظر بگیریم
ولی به بلوز شلوار های الان آقایون میشه گفت عبا؟؟؟!
یا میشه یه اسمی مشابه عبا براش انتخاب کرد؟؟؟؟
خیییییر!با کمال احترام
اتفاقیه که افتاده!
کاریش هم نمیشه کرد! ولی الان باید چیکار کنیم؟
خانم آبان عزیز٬خواهر خوبم٬منظور من از لباس کنونی آقایون٬افراد مذهبی بود
حالا نه خیلی مذهبی
افراد معمولی
ما به لباسای شیطان پرستا که کاری نداریم!!!!!!
بحثمون درباره افراد نرمال جامعست
الان لباس خیلی از همین افراد نرمال! هم خیلی تغییر کرده....
ما چادر سر کردیم
و خدا کمکمون کرد چادری موندیم
اما دارن ازمون میگیرنش....
من میترسم از روزی که ........
من میترسم.....
آیلار جان خیلی از توضیحت ممنونم
آبجی درباره پوشش های ایرانی قبل و بعد از اسلام در ایران یه خرده توضیح میدید....
ممنون میشم....
فقط ای کاش، روی اخلاق و منش و زندگی این بزرگوران هم،بهمین اندازه تمرکز میشد و میدید که از 20، چند میگیریم جدن؟؟
نقل قول:فقط ای کاش، روی اخلاق و منش و زندگی این بزرگوران هم،بهمین اندازه تمرکز میشد و میدید که از 20، چند میگیریم جدن؟؟
نقل قول:اما دارن ازمون میگیرنش....
من میترسم از روزی که ........
من میترسم.....
آیلار جان خیلی از توضیحت ممنونم
آبجی درباره پوشش های ایرانی قبل و بعد از اسلام در ایران یه خرده توضیح میدید....
ممنون میشم....
اگه تو یه چیزی رو دوست داشته باشی و اون هم مورد تایید خدا باشه زمین و زمان هم بهم بیاد نمیتونه اون رو از تو بگیره هیچ جوره نمیتونه کافیه فقط دست و دلت رو شل کنی اونوقت هم حتی باد چادرت رو میبره....
خواهش میکنم گلم
رضوانه خانم ؛من قبلش یه خاطره میگم؛ ما رفته بودیم یزد یه جایی در یزد بود که تو دل کوه زرتشتیان آتشکده ساخته بودند اونجا خانواده های زرتشتی میومدند و دسته جمعی چند روزی میموندن و عبادت میکردند برای من بسیار جالب بود که خانم های زرتشتی چادر داشتند باورت میشه چاد گل گلی حجابشون از توریست هایی که شاید بگم 60 درصدشون مسلمان بودند بهتر بود یعنی خیلی بهتر بود برام سوال بود چطور!!
پوشش در منطقه خاورمیانه از همون ابتدا نه به عنوان پوشش صرف که نمادی هم از شان و منزلت افراد هم بوده اگر نقش برجسته ها و نمونه ها ی منطقه خودمون رو نگاه کنی به غیر از اکثر آثار دوره های نوسنگی - مادر زمینی ؛ زنان با پوشش ظاهر میشدند
البته این رو در ویکی هم میتونی ببینی ؛ مثلا هخامنشی
نقل قول:پیراهن آنان پوششی ساده و بلند یا دارای راسته چین و آستین کوتاهاست. به زنان دیگر آن دوره نیز برمی خوریم که ازپهلو به اسب سوارند. اینان چادری مستطیل برروی همه لباس خود افکنده و در زیر آن، یک پیراهن با دامن بلند و در زیر آن نیز، پیراهن بلند دیگری تا به مچ پا نمایان است.
اینهم توضیحش
Female rider with cloak-like head veil. Achaemenid period, possibly 5th century BC.
یا مثلا این نمونه موزاییک کاری بیشاپور( در آثار ایرانی زن به نسبت مرد کمتر در آثار ظهور داره )میتونی سرچ کنی نقش هاش میاد مثلا در این نمونه ای که گفتم اگه بری ببینی ؛ زنی - به عنوان خدمتکار نوازنده - پوشش کمی داره و در حال چنگ نوازی هست (البته در این دوره هنر رومی با ایرانی مخلوط شده )
در این نمونه شاهدختی که تصویرش پایین گذاشتم جایگاه و منزلت اجتماعی هم در پوشش و در تصویر کردن اون پوشش نقش داشته
.
.
.
در مورد اینکه دقیقا خود چادر بوده یا نه برخی میگن دقیقا همون نبوده اما زنان هم بی پوشش مکفی (سر تا پا پوشیده گاهی موی سر پیدا در همون حد زنان عشایر) در جامعه اون موقع ظاهر نمی شده اند .
باز هم اگر در نمونه های دور از تمدن خودمون حتی تا همین 80 سال گذشته نگاه کنی آثار پوشش رو میتونی ببینی مثل روسری هایی که زن های سیسیلی سرشون میکردند و یا مثلا وقتی مینیژوپ مد شد چه مقاومت هایی صورت گرفت که مثلا میگفتند این نوع پوشش مخصوص خانم ها طراحی شده یا آقایان - منظور لذت حیوانی چشمی از این پوشش هست -
ممنونم از توضیحت عزیز
پس تقریبا میتونیم بگیم ما هم یه پوششی مثل چادر رو داشتیم...درسته؟
خب در مورد پوشش آقایون چطور؟
اون در دوره های مختلف چطور بوده؟
راستی امشب یه مطلبی خوندم
که گغته بود اینکه میگن لباس فارغ التحصیلی درواقع از روی طرح لباس ابن سینا بوده اصلا درست نیست..!. یه سری منابع هم گذاشته بودن که درواقع این لباس ایده گرفته شده از لباس روحانیون کلیساها بوده...اینطور که در خاطرمه...
نظر شما چیه؟
نقل قول:پس تقریبا میتونیم بگیم ما هم یه پوششی مثل چادر رو داشتیم...درسته؟
شبیه شو بله داشتیم مثل پوشش هایی که عشایر دارند دامن های بلند روسری های که اونها هم بلند بوده (نه در حد چادر)
و البته در بعضی از مناطق هست که اصلا عرف بوده که لب ها رو هم با روسری میپوشوندن مثل زنان روستایی در آذربایجان
اصلا در همین دوره خودمون ااگر به همین پوشش روستایی و سنتی ایران نگاه کنی خانم ها اکثرا دامن های پرچین گشاد داشتند مثلا در شمال - گیلان - در کاشان ، در بختیاری ها در جنوب که حتی نقاب هم اضافه میشه البته نوع اقلیم هم تاثیر گذار هست اما در دامن پرچینی که در شمال هست در بختیاری هم هست خب این که یهو با اسلام که شروع نشده که این در معماری هم هست ایرونی جماعت کلا نمیومده چیزی رو که کاربری مقدس داشته قبلا بزنه کلا داغون کنه و بره جای دیگه ای مثلا مسجد بسازه...
نقل قول:خب در مورد پوشش آقایون چطور؟
اون در دوره های مختلف چطور بوده؟
در برخی دوره ها مثل دوره هخامنشی و ساسانی پوشش های زنان و مردان از نظر پوشانندگی تفاوت چندانی باهم نداشته حتی نوع آرایش هم جالب بوده ریش جزئی از استایل اصلیشون بوده حتی از زمان مادها (نه اینکه امکان تراشیدن ریش رو نداشتن نه ؛اصلا زشت میدونستند انگار)
این لباس سرتاسری تا بعد از اسلام هم حفظ شد البته چیزی شبیه به لباس ساده مردونه که ما الان در دوره معاصر داریم تو
این نمونه معروف مرد پارتی میتونی ببینی
.
![[تصویر: th?id=H.4587022052492222&pid=1.7]](http://ts1.mm.bing.net/th?id=H.4587022052492222&pid=1.7)
.
شبیه نه؟ دوخت به اون صورت در ساخت پوشش دوم روی شلوار اصلی استفاده نشده با بند هست انگار
در مورد بعد از اسلام هم سوالی داری بگو
نقل قول:راستی امشب یه مطلبی خوندم
که گغته بود اینکه میگن لباس فارغ التحصیلی درواقع از روی طرح لباس ابن سینا بوده اصلا درست نیست..!. یه سری منابع هم گذاشته بودن که درواقع این لباس ایده گرفته شده از لباس روحانیون کلیساها بوده...اینطور که در خاطرمه...
نظر شما چیه؟
دقیقا کجا گفته اند که این مثل لباس ابن سینا بوده؟ ابن سینا هم تا اونجایی که من فکر میکنم همون لباس علما و دانشمندا رو میپوشیده
--------
اگر در همون نقش های قدیمی هم نگاه کنی تفاوت لباس عامه با لباس خواص مشخص هست حتی در اون دوره هم لباس یکسان نمی پوشیدند
البته رضوان خانم اگر میخوای سیر تحول حفظ لباس بعد از اسلام رو باید بررسی کنی اینطور شاید به نتایج بهتری برسی
میشه به جای عبا از این لباس ها بپوشیم :
پ . ن : جدیدا دیده میشه دخترها دارن ارایش میکنن میان تو خیابون , من از شما میپرسم مگه شما پسرید که آرایش میکنید ؟

بد زمونه ای شده !
نقل قول: یعنی الان حرفای ما رو مسخره کردید؟؟؟!!
خیر مسخره نمیکنم .
میگم نکنه جدی جدی انتظار دارین ما عبا بپوشیم ؟
باز این لباسی که معرفی کردم ما رو مسخره خاص و عام نمیکنه و لقب امل و عقب مونده بهمون نمیدن ! خیلی هم شیکه