تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آقایون، خانم ها، تا حالا چقــــــــدر پای پوششتون ایستادید؟!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
نقل قول:مثلا قدیما یادمه مادرم اینا رو کسی که استین کوتاه میپوشیدن حساس بودن ...اصلا میگن اون موقع (قدیم قدیماااا)کمیته افرادی که استین کوتاه میپوشید رو میگرفت[تصویر: biggrin.png]
بنظرم اقایون پیراهن استین کوتاه نپوشن خیلی بهتره من خودم اگه مرد بودم تحت هیچ شرایطی نمیپوشیدم Blush
خب باید بگم من که از حرف خودم کوتاه نمیام!
الان به پوششی که ما استفاده میکنیم میگن چادر٬ زمان حضرت فاطمه هم اسمش چادر بوده
اگر کلی در نظر بگیریم
ولی به بلوز شلوار های الان آقایون میشه گفت عبا؟؟؟!
یا میشه یه اسمی مشابه عبا براش انتخاب کرد؟؟؟؟
خیییییر!با کمال احترام
اتفاقیه که افتاده!
کاریش هم نمیشه کرد! ولی الان باید چیکار کنیم؟
خانم آبان عزیز٬خواهر خوبم٬منظور من از لباس کنونی آقایون٬افراد مذهبی بود
حالا نه خیلی مذهبی
افراد معمولی
ما به لباسای شیطان پرستا که کاری نداریم!!!!!!
بحثمون درباره افراد نرمال جامعست
الان لباس خیلی از همین افراد نرمال! هم خیلی تغییر کرده....
ما چادر سر کردیم
و خدا کمکمون کرد چادری موندیم
اما دارن ازمون میگیرنش....
من میترسم از روزی که ........
من میترسم.....
آیلار جان خیلی از توضیحت ممنونم
آبجی درباره پوشش های ایرانی قبل و بعد از اسلام در ایران یه خرده توضیح میدید....
ممنون میشم....
فقط ای کاش، روی اخلاق و منش و زندگی این بزرگوران هم،بهمین اندازه تمرکز میشد و میدید که از 20، چند میگیریم جدن؟؟
نقل قول:فقط ای کاش، روی اخلاق و منش و زندگی این بزرگوران هم،بهمین اندازه تمرکز میشد و میدید که از 20، چند میگیریم جدن؟؟
Sad
نقل قول:
اما دارن ازمون میگیرنش....
من میترسم از روزی که ........
من میترسم.....
آیلار جان خیلی از توضیحت ممنونم
آبجی درباره پوشش های ایرانی قبل و بعد از اسلام در ایران یه خرده توضیح میدید....
ممنون میشم....
اگه تو یه چیزی رو دوست داشته باشی و اون هم مورد تایید خدا باشه زمین و زمان هم بهم بیاد نمیتونه اون رو از تو بگیره هیچ جوره نمیتونه کافیه فقط دست و دلت رو شل کنی اونوقت هم حتی باد چادرت رو میبره....
خواهش میکنم گلم

رضوانه خانم ؛من قبلش یه خاطره میگم؛ ما رفته بودیم یزد یه جایی در یزد بود که تو دل کوه زرتشتیان آتشکده ساخته بودند اونجا خانواده های زرتشتی میومدند و دسته جمعی چند روزی میموندن و عبادت میکردند برای من بسیار جالب بود که خانم های زرتشتی چادر داشتند باورت میشه چاد گل گلی حجابشون از توریست هایی که شاید بگم 60 درصدشون مسلمان بودند بهتر بود یعنی خیلی بهتر بود برام سوال بود چطور!!
پوشش در منطقه خاورمیانه از همون ابتدا نه به عنوان پوشش صرف که نمادی هم از شان و منزلت افراد هم بوده اگر نقش برجسته ها و نمونه ها ی منطقه خودمون رو نگاه کنی به غیر از اکثر آثار دوره های نوسنگی - مادر زمینی ؛ زنان با پوشش ظاهر میشدند
البته این رو در ویکی هم میتونی ببینی ؛ مثلا هخامنشی
نقل قول:پیراهن آنان پوششی ساده و بلند یا دارای راسته چین و آستین کوتاه‌است. به زنان دیگر آن دوره نیز برمی خوریم که ازپهلو به اسب سوارند. اینان چادری مستطیل برروی همه لباس خود افکنده و در زیر آن، یک پیراهن با دامن بلند و در زیر آن نیز، پیراهن بلند دیگری تا به مچ پا نمایان است.
[تصویر: kimhis813.jpg]
اینهم توضیحش
Female rider with cloak-like head veil. Achaemenid period, possibly 5th century BC.
یا مثلا این نمونه موزاییک کاری بیشاپور( در آثار ایرانی زن به نسبت مرد کمتر در آثار ظهور داره )میتونی سرچ کنی نقش هاش میاد مثلا در این نمونه ای که گفتم اگه بری ببینی ؛ زنی - به عنوان خدمتکار نوازنده - پوشش کمی داره و در حال چنگ نوازی هست (البته در این دوره هنر رومی با ایرانی مخلوط شده )
در این نمونه شاهدختی که تصویرش پایین گذاشتم جایگاه و منزلت اجتماعی هم در پوشش و در تصویر کردن اون پوشش نقش داشته
.
[تصویر: sasanid-zan.jpg]
.
.
در مورد اینکه دقیقا خود چادر بوده یا نه برخی میگن دقیقا همون نبوده اما زنان هم بی پوشش مکفی (سر تا پا پوشیده گاهی موی سر پیدا در همون حد زنان عشایر) در جامعه اون موقع ظاهر نمی شده اند .
باز هم اگر در نمونه های دور از تمدن خودمون حتی تا همین 80 سال گذشته نگاه کنی آثار پوشش رو میتونی ببینی مثل روسری هایی که زن های سیسیلی سرشون میکردند و یا مثلا وقتی مینیژوپ مد شد چه مقاومت هایی صورت گرفت که مثلا میگفتند این نوع پوشش مخصوص خانم ها طراحی شده یا آقایان - منظور لذت حیوانی چشمی از این پوشش هست -
ممنونم از توضیحت عزیز
پس تقریبا میتونیم بگیم ما هم یه پوششی مثل چادر رو داشتیم...درسته؟
خب در مورد پوشش آقایون چطور؟
اون در دوره های مختلف چطور بوده؟
راستی امشب یه مطلبی خوندم
که گغته بود اینکه میگن لباس فارغ التحصیلی درواقع از روی طرح لباس ابن سینا بوده اصلا درست نیست..!. یه سری منابع هم گذاشته بودن که درواقع این لباس ایده گرفته شده از لباس روحانیون کلیساها بوده...اینطور که در خاطرمه...
نظر شما چیه؟
نقل قول:پس تقریبا میتونیم بگیم ما هم یه پوششی مثل چادر رو داشتیم...درسته؟
شبیه شو بله داشتیم مثل پوشش هایی که عشایر دارند دامن های بلند روسری های که اونها هم بلند بوده (نه در حد چادر)
و البته در بعضی از مناطق هست که اصلا عرف بوده که لب ها رو هم با روسری میپوشوندن مثل زنان روستایی در آذربایجان
اصلا در همین دوره خودمون ااگر به همین پوشش روستایی و سنتی ایران نگاه کنی خانم ها اکثرا دامن های پرچین گشاد داشتند مثلا در شمال - گیلان - در کاشان ، در بختیاری ها در جنوب که حتی نقاب هم اضافه میشه البته نوع اقلیم هم تاثیر گذار هست اما در دامن پرچینی که در شمال هست در بختیاری هم هست خب این که یهو با اسلام که شروع نشده که این در معماری هم هست ایرونی جماعت کلا نمیومده چیزی رو که کاربری مقدس داشته قبلا بزنه کلا داغون کنه و بره جای دیگه ای مثلا مسجد بسازه...

نقل قول:
خب در مورد پوشش آقایون چطور؟
اون در دوره های مختلف چطور بوده؟
در برخی دوره ها مثل دوره هخامنشی و ساسانی پوشش های زنان و مردان از نظر پوشانندگی تفاوت چندانی باهم نداشته حتی نوع آرایش هم جالب بوده ریش جزئی از استایل اصلیشون بوده حتی از زمان مادها (نه اینکه امکان تراشیدن ریش رو نداشتن نه ؛اصلا زشت میدونستند انگار)
این لباس سرتاسری تا بعد از اسلام هم حفظ شد البته چیزی شبیه به لباس ساده مردونه که ما الان در دوره معاصر داریم تو
این نمونه معروف مرد پارتی میتونی ببینی
.
[تصویر: th?id=H.4587022052492222&pid=1.7]
.
شبیه نه؟ دوخت به اون صورت در ساخت پوشش دوم روی شلوار اصلی استفاده نشده با بند هست انگار
در مورد بعد از اسلام هم سوالی داری بگو
نقل قول:
راستی امشب یه مطلبی خوندم
که گغته بود اینکه میگن لباس فارغ التحصیلی درواقع از روی طرح لباس ابن سینا بوده اصلا درست نیست..!. یه سری منابع هم گذاشته بودن که درواقع این لباس ایده گرفته شده از لباس روحانیون کلیساها بوده...اینطور که در خاطرمه...
نظر شما چیه؟

دقیقا کجا گفته اند که این مثل لباس ابن سینا بوده؟ ابن سینا هم تا اونجایی که من فکر میکنم همون لباس علما و دانشمندا رو میپوشیده
--------
اگر در همون نقش های قدیمی هم نگاه کنی تفاوت لباس عامه با لباس خواص مشخص هست حتی در اون دوره هم لباس یکسان نمی پوشیدند
البته رضوان خانم اگر میخوای سیر تحول حفظ لباس بعد از اسلام رو باید بررسی کنی اینطور شاید به نتایج بهتری برسی
میشه به جای عبا از این لباس ها بپوشیم :

[تصویر: matrix.jpg]

پ . ن : جدیدا دیده میشه دخترها دارن ارایش میکنن میان تو خیابون , من از شما میپرسم مگه شما پسرید که آرایش میکنید ؟ Dodgy بد زمونه ای شده !
(۳۰/بهمن/۹۲ ۱۱:۲۶)Reza2035 نوشته است: [ -> ]میشه به جای عبا از این لباس ها بپوشیم :

[تصویر: matrix.jpg]

پ . ن : جدیدا دیده میشه دخترها دارن ارایش میکنن میان تو خیابون , من از شما میپرسم مگه شما پسرید که آرایش میکنید ؟ Dodgy بد زمونه ای شده !
یعنی الان حرفای ما رو مسخره کردید؟؟؟!!Dodgy
نقل قول: یعنی الان حرفای ما رو مسخره کردید؟؟؟!![تصویر: dodgy.png]
خیر مسخره نمیکنم .
میگم نکنه جدی جدی انتظار دارین ما عبا بپوشیم ؟
باز این لباسی که معرفی کردم ما رو مسخره خاص و عام نمیکنه و لقب امل و عقب مونده بهمون نمیدن ! خیلی هم شیکه
ایرانیان بنیانگذار فرهنگ حجاب در تاریخ

ایرانی از دوران باستان پوشش و حجاب را نه تنها مختص زنان بلکه آن را از ویژگی‌های اهورایی مردان نیز می‌پنداشته و در مقابل، برهنگی و بی بند و باری را اهریمنی می‌دانسته است.

به گزارش شبکه خبر، نقش‌ها و كتیبه‌های بر جای مانده از داخل و خارج از مرزهای ایران كهن، از هزاران سال پیش، گواهی می‌دهند كه نیاکان پارسای مردمان سرزمین پارس، نسبت به بسیاری از مردمان هم عصر خویش معتقدتر و پایبندتر به حفظ این ارزش آسمانی بوده‌اند.
[تصویر: 56051_132.jpg]

پوشش زنان در ایران باستان همواره سبك و اسلوب خاصی داشته و بررسی‌ها نشان می‌دهد كه پوشش تمام بدن در دوره‌های مختلف تاریخی چه نزد زنان و چه نزد مردان در ایران یك حقیقت بوده است و در طول تاریخ به هیچ وجه ایرانیان در برهنگی به سر نمی‌برده‌اند.

[تصویر: 56052_539.jpg]

البته این موضوع را باید در نظر داشت كه پوشش كامل و آراسته همراه با تزیینات زنان در ایران، با پوشش چادر تفاوت داشته است.

برخی معتقدند: پوشش كامل و آراسته ایرانی به نوعی ریشه به وجود آمدن حجاب در دنیا است

ویل دورانت معتقد است نقش پوشش و حجاب زنان در ایران باستان چنان برجسته‌است كه می‌توان ایران را منشأ اصلی پراكندن حجاب در جهان دانست.

دایره‌المعارف لاروس نیز پیدایی حجاب زنان را به ایران باستان نسبت می‌دهد. در تفسیر اثنی عشری چنین آمده‌است: تاریخ نشان می‏دهد كه حجاب در فرس (فارس) قدیم وجود داشته ‌است.

آیین زرتشتی و پوشش

زرتشت در حدود بیش از هزار سال (و به روایاتی بیش از هزاران سال) پیش از میلاد مسیح، در کتاب «یسنا» بر عفت سرشتین در کنار پوشش ظاهری پافشاری کرده ‌است.

بر پایه آنچه از این دین باستانی ایرانیان برمی آید و موبدان هم اکنون نیز بر آن پافشاری می‌کنند ؛ پوشش زن باید به گونه‌ای باشد که حتا یک تار موی او نیز آشکار نگردد.

در خرده اوستا نیز چنین آمده ‌است: «همگان نامی ز تو بر گوییم و همگان سر خود را می‌پوشیم و آن گاه به درگاه دادار اهورامزدا نماز می‌کنیم».

در کتاب پوشاک باستانی ایرانیان در ذیل عنوان «پوشاک اقلیت‏های میهن ما» در مورد حجاب زنان زرتشتی چنین می‏خوانیم: «این پوشاک که بانوان زرتشتی از آن استفاده می‏کنند، شباهتی بسیار نزدیک به پوشاک بانوان نقاط دیگر کشور ما دارد.

چنان‏ که روسری آنان از نظر شکل و طرز استفاده، نظیر روسری بانوان بختیاری است و پیراهن، شبیه پیراهن بانوان لُر در گذشته نزدیک است و شلوار، از لحاظ شکل و بُرش، همان شلوار بانوان کُرد آذربایجان غربی است و کلاهک، همان کلاهک بانوان بندری است».

حجاب در دورانهای مختلف تاریخی ایران

مادها

برپایه پذیرفته‌شده‌ترین نظریه کنونی، آریاییهایی که به فلات ایران آمدند، به سه دسته اصلی تقسیم شدند: مادها، پارس‌ها و پارت‌ها.
مادها نخستین دودمان ایرانی را در ایران تشکیل دادند. دولت ماد را می‌توان پیشاهنگ دولت آریایی و دولت بزرگ هخامنشی دانست چه «هووخشتر» دولتهای نیرومند آن زمان یعنی آشور و بابل را ضعیف ساخت و بر ارمنستان و آسیای صغیر تا رود هالیس دست یافت.
عیلام، پارس، هیرکانی، طبرستان و باکتری از دولت ماد اطاعت میکردند. این دولت اصول کشورداری قبایل متحد و فنون نوین جنگ را بوجود آورد.

چنانکه کوروش بزرگ پس از فتح ماد همدان را که پایتخت دولت ماد بود، مرکز پادشاهی خود قرار داد و پارسیان از آداب و رسوم و حتی طرز پوشاک مادها بهره مند شدند.

کتاب «پوشاک باستانی ایرانیان» درباره پوشش زنان در دوران مادها با تکیه بر نقوش برجسته برجا مانده می‌گوید که پوشاک زنان آن دوران از دید شکل با پوشاک مردان یکسان است.

در ادامه درباره آن نقوش چنین می‌نویسد: «مرد و زن به واسطه اختلافی که میان پوشش سرشان وجود دارد، از هم تمیز داده می‌شوند. به نظر می‌رسد که زنان پوششی نیز روی سر خود گذارده‌اند و از زیر آن گیسوهای بلندشان نمایان است.»

پارس‌ها (هخامنشیان)
[تصویر: 56053_891.jpg]

به نظر می‌رسد که پوشش زنان در دوران هخامنشیان با دوران مادها چندان تفاوتی نکرده باشد. پیرامون پوشاک زنان در این دوره چنین نوشته شده‌اند: «از روی برخی نقوش مانده ازآن زمان، به زنان بومی بر می‌خوریم که پوششی جالب دارند. پیراهن آنان پوششی ساده و بلند یا دارای راسته چین و آستین کوتاه است. به زنان دیگر آن دوره نیز برمی خوریم که از پهلو به اسب سوارند. اینان چادری مستطیل برروی همه لباس خود افکنده و در زیر آن، یک پیراهن با دامن بلند و در زیر آن نیز، پیراهن بلند دیگری تا به مچ پا نمایان است.»

[تصویر: 56054_853.jpg]

اشکانیان

پس از هخامنشیان و تاخت و تاز اسکندر مقدونی به ایران، هنگامی که وضعیت سلوکیان آشفته بود، اشکانیان ایرانی که از پارت‌ها بودند، به حکومت رسیدند

لباس زنان اشکانی پیراهنی بلند تا روی زمین، گشاد، پرچین، آستین‌دار و یقه راست بوده‌است. پیراهن دیگری داشته‌اند که روی اولی می‌پوشیدند و قد این یکی نسبت به اولی کوتاه و ضمنا یقه باز بوده‌است. روی این دو پیراهن چادری سرمی کردند.

در جای دیگر آمده ‌است: «چادر زنان اشکانی به رنگ‌های شاد و ارغوانی و یا سفید بوده‌ است. گوشه چادر در زیر یک تخته فلزی بیضی منقوش یا دکمه که به وسیله زنجیری به گردن افکنده شده، بند است. این چادر به نحوی روی سر می‌افتاده که كلاه زنانه را در قسمت عقب و پهلوها می‌پوشانیده ‌است.

درکتاب «پارتیان» نیز آمده ‌است: «زنان عهد اشکانی قبایی تا زانو برتن می‌کردند، با شنلی که برافکنده می‌شد و نیز نقابی داشتند که معمولا به پس سر می‌آویختند.

در دوره اشکانیان پوشش زنان شامل پیراهن شلوار و در مراسم‌های رسمی و مذهبی همراه با شال بلندی بوده است که نمونه‌های آن در مجسمه‌های دوره اشکانیان نمایان است.

ساسانیان
[تصویر: 56055_316.jpg]

در زمان ساسانیان همچون دوران پیش از آن، زنان از چادربه عنوان پوشاک رو استفاده می‌کردند، و در زیر آن پیراهنی می‌پوشیده‌اند.

حجاب ایرانی اسلامی
پس از ورود اسلام به ایران حجاب بانوان نجیب ایرانی ادامه یافت، البته اسلام دیدگاهی نو در خصوص حجاب داشت که نه تنها ایرانیان، بلکه جهانیان نیز تا زمان ظهور این دین بزرگ آسمانی تجربه نکرده بودند.

[تصویر: 56058_386.jpg]

اسلام، حجاب و نگاهی نو

از دیدگاه اسلام حجاب بانوان، دارای دو بُعد ایجابی و سلبی است. بُعد ایجابی آن، وجوب پوشش بدن و بُعد سلبی آن، حرام بودن خودنمایی به نامحرم است؛ و این دو بُعد باید در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود؛ گاهی ممکن است بُعد اول باشد، ولی بُعد دوم نباشد، در این صورت نمی‎توان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است.
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع