تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: دعاهای وقت خواب
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بسم الله الرحمن الرحیم

صحنه 1 : حضرت فاطمه (سلام الله علیها) فرمودند : «شبی در هنگامی که بستر خواب را گسترده بودم و میخواستم بخوابم،پیامبر تشریف آورد و به من فرمود : ای فاطمه [شبها] تا زمانی که چهار عمل انجام نداده ای،نخواب!

1. ختم قرآن کنی
  2. پیامبران را شفیع خود گردانی
  3. مومنان را از خود خوشنود سازی
  4. حج و عمره به جا آوری

• حضرت این سخن فرمود و مشغول نماز شد.من صبر کردم تا نماز حضرت تمام شد،آن گاه عرض کردم : یا رسول الله!شما به من چهار دستور دادی که من در این وقت توان انجام آنها را ندارم.
    حضرت لبخندی زد و فرمود : هنگامی که سه مرتبه قل هو الله احد بخوانی،گویا ختم قرآن کرده ای و زمانی که بر من و پیامبران پیش از من صلوات و درود بفرستی ما در روز قیامت شفیعان تو خواهیم بود و هر گاه برای مومنان استغفار و طلب آمرزش نمایی تمامی آنان از تو خشنود میگردند و هر وقت بگویی سبحان الله و الحمدلله و لا اله اله الله و الله اکبر،حج و عمره را به جا آورده ای... .

صحنه 2 : حضرت فاطمه نزد پیامبر اعظم،از بی خوابی شکایت کرد.حضرت فرمود : دخترم!این دعا را بخوان :
  • یا مشبِع البطون الجائعۀ و یا کاسِیَ الجُسوم العاریهِ و یا مسکن العروق الضاربه و یا مُنوَّمَ العُیون السّاهره سکَّن عروقی الضاربه و اذن لِعَینی نوماً عاجلاً... .

صحنه 3 : امیرالمومنین علی (علیه السلام) فرمود : « حضرت فاطمه (سلام الله علیها) آنقدر با مشک،آب کشیده بود که در سینه اش اثر نهاده بود و در اثر آسیاب کردن،دستش پینه بسته بود...و به سبب جارو کردن به خانه،لباسش غبارآلود گردیده بود و به علت آتش افروختن در زیر دیگ،رنگ لباسش به تیرگی گراییده بود و از این امور به او زیان شدیدی رسیده بود.من به او گفتم : اگر به نزد پدرت بروی و از او خدمتگزاری درخواست کنی،از این مشکلات راحت میشوی.او به نزد پدر رفت اما هنگامی که دید گروهی نزد آن حضرت هستند،حیا کرد و برگشت.ولی از آن جا که پیامبر دریافت که دخترش با او کاری دارد،بامداد نزد ما آمد و در مورد کاری که حضرت زهرا با او داشت سوال نمود.من پاسخ دادم : یا رسول الله!فاطمه به سبب جارو کردن به خانه،لباسش غبارآلود گردیده و به علت آتش افروختن در زیر دیگ،رنگ لباسش به تیرگی گراییده و به جهت آسیاب کردن دستهایش پینه بسته،لذا من به او گفتم اگر نزد پدر بروی و از او خدمتگزاری درخواست نمایی،از این مشکلات میرهی.
پیامبر در پاسخ فرمود : آیا به شما چیزی بیاموزم که برایتان بهتر از خدمتگزار باشد؟؟
  • آن گاه فرمود : هنگامی که به بستر خواب رفتید سی و سه مرتبه سبحان الله و سی و سه مرتبه الحمد لله و سی و چهار مرتبه الله اکبر بگویید.
در این هنگام حضرت فاطمه سه بار گفت : از خدا و پیامبر خشنود گشتم...»
در حديث صحيح از حضرت امام محمد باقر عليه‏السلام منقول است كه هر گاه كسى دست را در زير سر گذاشته، بخوابد، بگويد:
«
بسم الله اللهم انى اسلمت نفسى اليك و وجهت وجهى اليك و فوضت امرى اليك و الجات ظهرى اليك و توكلت عليك رهبة منك و رغبة اليك لا ملجا و لا منجا منك اليك امنت بكتابك الذى انزلت و برسولك الذى ارسلت»
و بعد از آن تسبيح حضرت فاطمه عليها السلام بخواند.

در حديث صحيح ديگر فرمود: ترك نكند در وقت خواب اين دعا را:
«
اعيذ نفسى و ذريتى و اهل بيتى و مالى بكلمات الله التامات من كل شيطان و هامة و من كل عينلامة».
.
كه به اين دعا تعويذ مى‏فرمود حضرت رسول صلى الله عليه و آله و سلم امام حسن و امام حسين- صلوات الله عليهما- را

در حديث صحيح ديگر فرمود: هر كه بعد از خوابيدن در رختخواب سه مرتبه بگويد: «الحمد لله الذى علا فقهر الحمد لله الذى بطن فخبر و الحمد لله الذى ملك فقدر و الحمد لله الذى يحيى الموتى و يميت الاحياء و هو على كل شى‏ء قدير. » از گناهان بيرون مى‏آيد، مانند روزى كه از مادر متولد شده بود.

از حضرت امام رضا عليه‏السلام منقول است كه هر كه آيه الكرسى در وقت خواب بخواند، از فلج شدن ايمن گردد.

از حضرت صادق عليه‏السلام منقول است كه هر كه سوره يس پيش از خواب بخواند، حق تعالى هزار ملك به او موكل گرداند كه او را از شر شياطين و هر بلايى حفظ كند.

از حضرت امام محمد باقر عليه‏السلام منقول است كه هر كه سوره «اذا وقعت الواقعة» هر شب پيش از خواب بخواند، در قيامت روى او ماند ماه شب چهارده باشد
آدرس های مرجع