۱۱/فروردین/۹۳, ۱۹:۵۶
۱۱/فروردین/۹۳, ۲۰:۰۳
(۱۱/فروردین/۹۳ ۱۹:۴۷)farshid2002002 نوشته است: [ -> ]اگر معنای این آیه رو به معنای مردان و زنان خبیث و طیب بگیریم هم مشکلی پیش نمیاد چون داره تشریع رو بیان میکنه و نه تکوین رو!!!به نام خدا
یک سوال برام پیش اومد !
تشخیص اینکه یک آیه تشریعی هست یا تکوینی به چه صورته ؟
یعنی الان از کجا میشه فهمید این آیه تشریعی هست ؟
۱۱/فروردین/۹۳, ۲۰:۰۷
(۱۱/فروردین/۹۳ ۱۹:۲۶)غریب نوشته است: [ -> ]یعنی چی قران شده برای ما یه کتاب اسرار امیز که فقط میگیم به به چه چه عجب کتابی وقتی هیچی ازش نمیدونیم.
بعد میگیم چرا داره قران رو تاقچه های ما خاک میخوره . خب وقتی نمیفهمیم .چرا بخونیم ... ؟؟؟؟
من تو تمام عمرم هیچ وقت نشد قران رو ختم کامل کنم . میدونید چرا؟ چون همش تو ایه هاش گیر میکردم . تفسیراش هم نمیفهمیدم .
همین الان تو کتابخونه من هم قران مفهومی هست هم با تفسیر هم ساده هم با ترجمه ...
این حس حقیقت گرایی و حقیقت جویی شما کاملا قابل تحسین هستش و خیلی عالیه.
خب شما قرآن و کتب دینی مختلف رو بخونید و هر شبهه ای هم بود حداقل بنده میتونم بگم همیشه در خدمتتون هستم.( نه به این معنی که بنده علمم بالاست بلکه به این معنی که هم به منابع مختلف دسترسی دارم و هم با برخی اساتید در ارتباط هستم)
اگر هم احساس کردید شبهه خیلی خفن هستش
می تونید از طریق وبلاگ بنده یا پیغام خصوصی مطرح کنید.هیچ وقت نگذارید شبهه ای در ذهنتون بی پاسخ بمونه که چه بسا همین شبهه ها بلای جون آدم بشه!
(۱۱/فروردین/۹۳ ۲۰:۰۳)SAViOR نوشته است: [ -> ]به نام خدا
یک سوال برام پیش اومد !
تشخیص اینکه یک آیه تشریعی هست یا تکوینی به چه صورته ؟
یعنی الان از کجا میشه فهمید این آیه تشریعی هست ؟
به سختی میشه فهمید !
( اندکی مزاح برای تلطیف فضا!)بر اساس عقل و نقل :
بر اساس تفاسیر قرآن و نظر علماء
بر اساس احادیث و روایاتی که در تفسیر یک آیه وارد شده اند
بر اساس تطبیق دادن با ایات مرتبط با اون ( البته این کار،کار هر عالمی هم نیست حتی!)
بر اساس تطبیق دادن با نظریات پذیرفته شده ی مسلم دینی مثل جبر و اختیار / قضا و قدر / قاعده ی لطف و ...
و ...
۱۱/فروردین/۹۳, ۲۲:۳۸
خب الان خودمم رفتم سراغ کتاب تفسیر خلاصه منهج الصادقین کل مطالبی هم که اونجا نوشته همینا رو میخواد بگه ...
اما همیشه یه امایی برا من باقی میمونه نه فقط در مورد این ایه. در مورد کل قران...
من قلبا قبول دارم که قران کتاب معمولی نیست . عقلا هم یه جورایی قبول دارم .
اما خب به قول حاج اقا پناهیان بعضی وقتا تعابیر جالبی بکار میبرن . کیف نمیکنم. . .
یعنی با این تفاسیر و معنی ها کیف نمیکنم.
مثلا در مورد همین ایه توی قران ،کتاب به این با عظمتی یه ایه پیدا میکنی همچین میخونی اولش کیف میکنی... نمونه این کیف کردن:
میدونید چرا ذهن ها به این سمت کشیده میشه؟ فکر کنم مشخصه ...
اصلا حالا با توجه به این مفاهیمی که تازه متوجه شدیم یه ایه قران هست (قراناااااااااااااا یه کتاب معمولی نیست) داره به ما چی میگه؟
1. کار و اعمال خبیث از انسانهای خبیث سر میزنه (خب این که واضحه ،نیست؟ همه میدونن!!!)
2.یا اینکه در همنشینی (یا ازدواج ) خبیث ها شایسته خبیث ها هستن ... پاکها هم شایسته پاکها ..(یه پیشنهاد داره خدا به انسان میده همین)
3 یا در کتاب منهج الصادقین اینجوری برداشت کردم که علامه حسن زاده املی میگن کار و افعال خبیث رو راجع به افراد خبیث هست که میگن و در مورد افراد پاک از حرفهای و اعمال طیب سخن گفته میشه (یه چیزی تو مایه های مورد اول )
حالا با این تفاسیری که گفته شد
این حرف ها منو راضی نمیکنه .
یعنی از بین ۶۲۳۶ رفتیم سراغ یه ایه و فقط از این دریای عظیم و اقیانوس بی پایان معارف همین قدر گیرمون اومد که اره کار خبیث رو انسانهای خبیث انجام میدن؟؟؟؟ خب اینکه واضح بود

...........................................................................................................................................................................................
[b].. یه چیزایی یادم اومد از یه استادی که حتی صدای ضبط شدش رو داشتم وهمین الان دارم گوش میدم . بخونید ...حتما بخونید
این دو ایه زیر رو ببینید
سوره هود ایه 46
قَالَ یَا نُوحُ إِنَّهُ لَیْسَ مِنْ أَهْلِکَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَیْرُ صَالِحٍ فَلاَ تَسْأَلْنِ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ إِنِّی أَعِظُکَ أَن تَکُونَ مِنَ الْجَاهِلِین
گفت: «ای نوح! قطعاً او از خانواده تو نیست ، چرا که او کرداری ناشایسته است. پس مخواه از من چیزی را که بدان علم نداری. همانا من تو را پند می دهم و برحذر می دارم که از نادانان باشی».
خب این از قسمت منفی قضیه ...
تو این ایه داره چی میگه دوستان؟ نمیگه پسر نوح کارای بدبد میکنه... میگه پسر نوح کار بده کلا
.....................................................................................................................................................
[b]حالا ایه 163 سوره ال عمران رو ببینید
تو این ایه نگفته لهم درجات عند الله گفته (((هم درجات عند الله..))) اینها درجاتی اند نزد خدا ... یعنی چی؟ یعنی این ادم شده یه درجه
نه که این ادم در یک درجه قرار داره ... بلکه خودش شده یک درجه نزد خدا
اما همیشه یه امایی برا من باقی میمونه نه فقط در مورد این ایه. در مورد کل قران...
اما خب به قول حاج اقا پناهیان بعضی وقتا تعابیر جالبی بکار میبرن . کیف نمیکنم. . .
مثلا در مورد همین ایه توی قران ،کتاب به این با عظمتی یه ایه پیدا میکنی همچین میخونی اولش کیف میکنی... نمونه این کیف کردن:
خانم help m نوشته است:از دوستان صاحب نظر ممنون میشم در مورد این ایه توضیحی بدن ....ما دلخوشیمون به این آیه س و گرنه که با این اوضاع جامعه و اقایون ....
اصلا حالا با توجه به این مفاهیمی که تازه متوجه شدیم یه ایه قران هست (قراناااااااااااااا یه کتاب معمولی نیست) داره به ما چی میگه؟
1. کار و اعمال خبیث از انسانهای خبیث سر میزنه (خب این که واضحه ،نیست؟ همه میدونن!!!)
2.یا اینکه در همنشینی (یا ازدواج ) خبیث ها شایسته خبیث ها هستن ... پاکها هم شایسته پاکها ..(یه پیشنهاد داره خدا به انسان میده همین)
3 یا در کتاب منهج الصادقین اینجوری برداشت کردم که علامه حسن زاده املی میگن کار و افعال خبیث رو راجع به افراد خبیث هست که میگن و در مورد افراد پاک از حرفهای و اعمال طیب سخن گفته میشه (یه چیزی تو مایه های مورد اول )
حالا با این تفاسیری که گفته شد
این حرف ها منو راضی نمیکنه .شما الان راضی شدین؟؟؟؟
راضی شدین از این دریای قرانی که بزرگان تعبیر میکنن همین قدر دستتون بیاد؟؟؟یعنی از بین ۶۲۳۶ رفتیم سراغ یه ایه و فقط از این دریای عظیم و اقیانوس بی پایان معارف همین قدر گیرمون اومد که اره کار خبیث رو انسانهای خبیث انجام میدن؟؟؟؟ خب اینکه واضح بود

...........................................................................................................................................................................................
[b].. یه چیزایی یادم اومد از یه استادی که حتی صدای ضبط شدش رو داشتم وهمین الان دارم گوش میدم . بخونید ...حتما بخونید
این دو ایه زیر رو ببینید
سوره هود ایه 46
قَالَ یَا نُوحُ إِنَّهُ لَیْسَ مِنْ أَهْلِکَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَیْرُ صَالِحٍ فَلاَ تَسْأَلْنِ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ إِنِّی أَعِظُکَ أَن تَکُونَ مِنَ الْجَاهِلِین
گفت: «ای نوح! قطعاً او از خانواده تو نیست ، چرا که او کرداری ناشایسته است. پس مخواه از من چیزی را که بدان علم نداری. همانا من تو را پند می دهم و برحذر می دارم که از نادانان باشی».
خب این از قسمت منفی قضیه ...
تو این ایه داره چی میگه دوستان؟ نمیگه پسر نوح کارای بدبد میکنه... میگه پسر نوح کار بده کلا
.....................................................................................................................................................
[b]حالا ایه 163 سوره ال عمران رو ببینید
هُمْ دَرَجَاتٌ عِندَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِمَا يَعْمَلُونَ (163)
حالا از قسمت مثبتش میریم سراغ این ایهتو این ایه نگفته لهم درجات عند الله گفته (((هم درجات عند الله..))) اینها درجاتی اند نزد خدا ... یعنی چی؟ یعنی این ادم شده یه درجه
نه که این ادم در یک درجه قرار داره ... بلکه خودش شده یک درجه نزد خدا
"تو دقیقا کارایی رو میکنی که انتخاب کردی اون باشی"
۱۱/فروردین/۹۳, ۲۲:۵۷
(۱۱/فروردین/۹۳ ۲۲:۳۸)غریب نوشته است: [ -> ]خب الان خودمم رفتم سراغ کتاب تفسیر خلاصه منهج الصادقین کل مطالبی هم که اونجا نوشته همینا رو میخواد بگه ...
حالا با این تفاسیری که گفته شداین حرف ها منو راضی نمیکنه .
شما الان راضی شدین؟؟؟؟راضی شدین از این دریای قرانی که بزرگان تعبیر میکنن همین قدر دستتون بیاد؟؟؟
یعنی از بین ۶۲۳۶ رفتیم سراغ یه ایه و فقط از این دریای عظیم و اقیانوس بی پایان معارف همین قدر گیرمون اومد که اره کار خبیث رو انسانهای خبیث انجام میدن؟؟؟؟ خب اینکه واضح بود
خب، الحمدلله که فکر کنم شبهه تون در مورد اصل آیه برطرف شد و حالا موضوعی رو مطرح کردید که اگر قرار باشه فقط این
گیرمون بیاد حرف جدیدی نیست.
باید خدمتتون عرض کنم که قرآن کتابی است که موضوعات سیاسی و اجتماعی و اخلاقی و ... رو همه رو با هم داره و نباید انتظار داشته باشیم همه ی آیاتش صرفا اخلاقی باشن + قرآن بطونی داره که هر کسی ازش خبر نداره و فقط امام معصوم و افراد خاص از اون خبر دارن
در مورد آیه ی خبیثات هم حرف قرآن این نیست که شما برداشت کردید که همه ی تلاش آیه اینه که بگه کارهای خبیث از افراد خبیث سر میزنه و الی آخر ...
بلکه باید قبل و بعد آیه و شان نزول رو کامل بدونید و بعد به تفاسیر روایی هم نگاهی بیندازید و حالا هستش که شما در جریان قرار میگیرید و لذت میبرید چون کامل در جریان قرار گرفته اید.
اصلا دلیل اینکه قرآن تشویق به تحقیق و تامل و تدبر میکنه همینه! باید اهل تحقیق بود تا از احادیث و ایات لذت برد!
به هر جهت هر شبهه ی دیگری هم بود در خدمت همه ی دوستان هستم.
امیدوارم شبهه تون در مورد آیه برطرف شده باشه و ان شاء الله با تدبر هر چه بیشتر و بررسی هر چه بیشتر لذت هم خواهید برد .
۱۲/فروردین/۹۳, ۰:۰۱
سلام
فرازي از خطبه ي غدير"
الحمدالله الذي من المتمسكين بولايه اميرالمومنين و اولاده المعصومين عليهم السلام
فرازي از خطبه ي غدير"
«اي مردمان ، در قرآن انديشه كنيد و آيات آن را دريابيد و بر محكماتش نظر كنيد و از متشابهات پيروي نكنيد .
به خدا سوگند كه باطن ها و تفاسير آن را روشن نمي كند ، مگر همين كس كه دست و بازوي او را گرفته و بالا آوردم
و اعلام مي دارم ، هركس من سرپرست اويم اين علي سرپرست اوست»
[b]حضرت رسول اكرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)