تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: (( چ )) ، آخرین حرف حاتمی کیا
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
می خواستم پست بذارم اما می چسبید به پست قبلی ، از آقای 110 خواهش کردم که اسپم بذاره Rose

راستش دیروز تا حالا می خوام با حرفای آقا سید کنار بیام ، نمی شه ،گفتم بیام بگم ، شاید جواب گرفتم ...

آقا سیدHeartHeartHeart گفت :

نقل قول:اتفاقا عدم آن صحنه (سقوط هلیکوپتر ) لطمه هم میزد. به سه دلیل: الف) این اتفاق رو خود شهید چمران خیلی تاثیر گذاشت... میتونید لینک صحبتاش در اینجا ببینید. ب) به طور محسوسی غم این اتفاق را در سکانس های بعدی میتونیم در چهره بازیگرانش ببینیم. ج) این سکانس مثال زدنی شد. با هرکی که حرف می زدم میگفت صحنه سقوط هلیکوبتر را دیدی؟؟

روی آقای چمران تاثیر گذاشت ، قبول! بفرمایید روی من چه تاثیری میذاره ؟ به فیلم و داستان چه ربطی داره ؟
مگه اگر یک سکانس خوب ببینیم و ذوق کنیم ، باید بگیم خوب بود و لازم بود !!! مگه تو معراجی ها صحنه ی جنگ و در گیری رو شبیه سرباز رایان در نیاورده ؟ حالا باید بگیم فیلم خوبیه ؟
در ثانی ، یه حادثه به این گندگی افتاده ، یه هلیکوپتر جلوی پات سقوط کرده ، سره بریده ، دست بریده ، بعدش چی ؟ قیافه ی ناراحت چمران !!! همین ؟ یعنی فیدبکی ( بازخورد ) که باید داشته باشه همین بود ؟ ناراحتی اطرافیان !!!
در داستان نویسی یه اصطلاحی هست می گن کاشت و برداشت . سقوط هلیکوپتر کاشت بود ، یک کاشت خیلی بزرگ .
اما متاسفانه از این سکانس برداشت نشد ...

نقل قول:با تشکر فراوان از هادی عزیز. نقد خوبی بود.
بفرمایید یادداشت ، سواده ما اونقدر نیست که به این بگیم نقد Smile
نه دیگه همون هلیکوپتر فقط یه صحنه نبود
چندجا بهش اشاره میشه
مثلا اون مادر و دختر میان و چمران رو متهم میکنند ،واقعیتی که الانم تکرار میشه،یه عده بی ادعا میان کمک،دشمن زده نابود کرده اونوقت کاسه ها سره اون ادم فداکار میشکنه
داستانی که هزاربار در تاریخ تکرار شده

یا باید مرگ سیروان رو میدیدم،یک زن در بین نامردی روزگار،انتخاب بین همسر و برادر و البته همون روزگار انتخابی براش نمیذاره
اتفاقا این سوژه درام نقاشی هم شده،اسم نقاشی شو یافتم میذارم
زنانی که شوهرانشون این ور خط،پدر و برادرشون در مقابل
خب هادی عزیز، چقدر خوبه که با هم اختلاف نظر داریم و بحث میکنیم و در عین حال نه تو کافر و ملحد می شوی و نه من طالبان و ...Wink خواهش میکنم زود هم قانع نشو.

علاوه بر سخنان ارزشمند یاسین گرامی، ببین کاشت را به قول تو انجام می دهد : سقوط هلیکوپتر...

سقوطی که در آن یکی از عناصر داستان شهید می شود و همسرش این داغ را تا آخر با خود دارد... علاوه بر آن امیدهای تو نیز از بین می رود. حالا چرا؟

وقتی میبینی که یه هلیکوپتر نمیتونه پاشه و با شلیک های دشمنان روبرو میشه، و از اون طرف هم شهید چمران منتظر ارسال نیروی کمکی و مهمات است.. وقتی هلیکوپتر سقوط میکند، یعنی تمام. در اصل این امیدهای توست که می سوزد... باورت میشه حتی یه لحظه شک کردم گفتم نکنه شهید چمران در همین اتفاق شهید می شود، بعد یادم اومد که نه بابا هنوز جنگ شروع نشده.

یعنی میخوام بگم قشنگ مخاطب نا امید میشه. خب حالا از این نا امیدی چه برداشتی میکنه؟؟؟ خیلی. من مهمترینش را میگم:

سینمایی که رفتم، 90 درصدش به بالا دوستان اونطوری بودنWink. با وضع های آنچنانی. ولی زمانی که سخنرانی امام خمینی به پایان می رسد، سینما یکپارچه دست می زد....باورت می شود؟ من آدم فوق العاده سفتی هستم و الکی اشکم در نمیاد، ولی زمانی که این صحنه را دیدم، چشمانم تر شد، گفتم چه کردی که اینطوری دارن دست می زنن... این سخت ترین نوع پردازش قهرمان است. قهرمانی که در فیلم نیست ولی قهرمان اصلی داستان می شود. بدون آنکه دچار شعار زدگی می شود به ما میگوید عزیز دل قهرمان اصلی این فیلم و این دوران ما ولی فقیه است. خداوکیلی برداشت قشنگتر و بهتر از این میخوای؟

اینکه فیلم نامه را آنچنان هوشمندانه پیش ببری که مخابطت با درگیری ذهنی که با عناصر داستان پیدا کرده و آنقدر فرو رفته و خودش هم گویی محاصره شده، بیان ولی فقیه اش را می شنود که آزادی سازی میکند... نه خداوکیلی برداشت خفن تر از این میخوای؟
پشت صحنه فیلم (چ)
موزیک این فیلم داغونم کرده ، به جای اینکه موزیک رو فیلم بشینه ، فیلم رو موزیک نشسته !!!

http://host17.aparat.com//public/user_da...112637.mp4

بخشی از حرف های حاتمی کیا در برنامه راز :

این کارگردان سینمای ایران با ذکر مثال اسکار ادامه داد: ۱۲ سال بردگی که اسکار گرفت اصلا فیلم تازه‌ای نیست اما آمریکایی‌ها به آن اسکار می‌دهند و وقتی به آن اسکار می‌دهند یعنی برایشان این جریان فیلمسازی و کمپانی‌ها مهم است و نمی‌خواهند این جریان قطع شود و این نشان می‌دهد در کشور آمریکا هنوز فرق بین سیاه و سفید مسئله است و احساس می‌کنند باید در مورد آن حرف زده شود. دوستان غایت نگاهشان اسکار است اگر غایت نگاهتان این است که آنها اینچنین عمل می‌کنند در حالی که مهندسی ما با این نگاه همراه نیست اما آیا نگاه شما هم اینگونه است و فیلمهایی که به اسکار می‌فرستند همین نگاه را دارند؟

حاتمی کیا با بیان اینکه به دلیل تند و تیزی بچه های عمار تا به حال به این جشنواره نرفته‌است، خطرنشان کرد: دلیل اینکه عمار احساس می‌کند در جشنواره فیلم فجر جایی ندارد، چیست؟ متاسفانه این موضوعات در کشور مطرح نیست؛ همچنین وقتی به اختتامیه برلین رفتم متوجه شدم که اصلا جریان ما در آن جایی ندارد.

وی با اشاره به سینمای جشنواره‌ای افزود: این سینما یعنی بازاری که یکسری مولفه‌ها دارد و فیلم‌های خاصی را می‌طلبد که اگر این مولفه‌ها در آنها رعایت شود، امکان رفتن فیلم به جشنواره‌های دیگر بالا است؛ البته عده‌ای این نوع سینما را دوست دارند.

کارگردان کشورمان با بیان اینکه عده‌ای از همکارانم همانند مسئولان وزارت خارجه صحبت می‌کنند، افزود: برخی از سینماگران می‌گویند که ما نیازمند رابطه با غرب و آمریکا هستیم؛ در حالی که هنوز نیاز داخل را پاسخ نداده‌ایم. هنوز کسی نمی‌تواند بگوید چرا فیلم‌های ده نمکی فروش‌های میلیاردی دارد و هر دفعه مسئله‌ای را در این خصوص مطرح کرده‌اند؛ گاهی گفته‌اند چون بازیگرانی آنچنانی داشت، گاهی گفته‌اند چون این فیلمش ادامه دهنده فیلم قبلی بوده است؛ در حالی که اینگونه نیست و تا زمانی که تحلیل درستی از بی‌رغبتی مردم به سینما نشود، ده‌نمکی را فردی تک‌یافته می‌دانند و انواع حرف‌ها را به وی وارد می‌سازنند.

وی گفت: به خاطر یک بغض و مسئله سیاسی و حال عقبه ده‌نمکی چرا جلوی این فرد را می‌گیرید و تحلیل نمی‌کنید؛ معتقدم بخشی از موفقیت ده‌نمکی به خاطر غریب الغربا بودنش، است.

متن کامل مصاحبه

بسم الله الرحمن الرحیم

فیلم چ را هنوز ندیدم ان شاءالله امشب میرم ببینم

ولی دیشب وقتی حاتمی کیا صحبت میکرد دوست داشتم ساعتها صحبت کند

و من سرتا پا گوش ،صحبت های بسیار عمیقی و حرف دل زد

میگن سخنی که از دل بر اید لاجرم بر دل نشیند

همین است سخنانش را بصورت جز جز بخوانید دقیقا مسئله سینما و معضلات را بخوبی بیان کرد

یا علی.
صحبتای بسیار مهم و جالبی بود. نکات ارزشمندی که کمتر در سینمای ما گفته میشه. یه خبر خوب هم داد که داره کار میکنه روی عملیات بیت المقدس. آزاد سازی خرمشهر. فقط ای کاش بیشتر روی این مسائل فرهنگی کار شود. ای کاش یه روز جشنواره فجر ما، جشنواره فجر انقلاب اسلامی بشه
پ ن1: راستی این برنامه راز را داشتم با یکی از متاسفانه آشناهام می دیدم، وقتی صحبتاش تموم شد گفت: ........... (متاسفانه ناسزایی گفت) ریششو ببین چی جوری زده. خجالت نمیکشه. SadSadSad

پ ن2:اگر خونه خودمون نبود مطمئنا یه چیزی تو سر اون یا حداقل سر خود میشکوندمWink

(۱۸/فروردین/۹۳ ۹:۳۸)سید ابراهیم نوشته است: [ -> ]وقتی میبینی که یه هلیکوپتر نمیتونه پاشه و با شلیک های دشمنان روبرو میشه، و از اون طرف هم شهید چمران منتظر ارسال نیروی کمکی و مهمات است.. وقتی هلیکوپتر سقوط میکند، یعنی تمام. در اصل این امیدهای توست که می سوزد... باورت میشه حتی یه لحظه شک کردم گفتم نکنه شهید چمران در همین اتفاق شهید می شود، بعد یادم اومد که نه بابا هنوز جنگ شروع نشده.

یعنی میخوام بگم قشنگ مخاطب نا امید میشه.

ولی زمانی که سخنرانی امام خمینی به پایان می رسد، سینما یکپارچه دست می زد....باورت می شود؟
، گفتم چه کردی که اینطوری دارن دست می زنن...

با عرض پوزش من هنوز فیلم چ رو ندیدم Sad
یه روز اومدم ارسال اقای سید ابراهیم رو خوندم و زیرش یه تشکری هم زدم اما نفهمیدم چی شد

اما الان دقیقا 30 ثانیه از دیدن نرم افزار کوچ تا عرج من میگدره... اگر شما فیلم چ رو دیدید من مستقیم از زبان خود شهید چمران این واقعه رو شنیدم (متوجه شدید دیگه )

اصلا این اعتراف مستقیم خود شهید چمرانه. که ما همه اماده شدیم برای شهادت ... که ناگهان دید پاسداران شعار الله اکبر دادند
پرسید چه شده؟
جواب دادند امام خمینی بیانیه ای دادن...

و نکته جالب سخنان ایشون این بود که بدون ورود هیچ نیرویی همین نیرویی که وجود داشت ان قدر قدرت و جان دوباره گرفتند که همین ها شهر رو تا حدود زیادی باز گرفتن. و نیروهای دشمن با شنیدن بیانیه حضرت اقا پا به فرار گذاشتن ..

خیلی برام جالب بود که این بیانیه مگر چی بوده ....که با سرچ تو اینترنت این رو پیدا کردم

در 27 مرداد 58 دستور انقلابی برای ورود نظامی به کردستان را صادر کردند:

«... بدولت و ارتش و ژاندارمری اخطار مي كنم، اگر با توپها و تانكها و قوای مسلح تا 24 ساعت ديگر حرکت بسوی پاوه نشود، من همه را مسئول ميدانم. من به عنوان رياست کل قوا برئيس ستاد ارتش دستور ميدهم که فورا با تجهيز کامل عازم منطقه شوند وبه تمام پادگانهای ارتش وژاندامری دستور ميدهم که بی انتظار دستور ديگر و بدون فوت وقت باتمام تجهيزات بسوی پاوه حرکت کنند و بدولت دستور ميدهم وسايل حرکت پاسداران را فورا فراهم کند . تا دستور ثانوی، من مسئول اين کشتار وحشيانه را قوای انتظامی ميدانم و در صورتيكه تخلف از اين دستور نمايند با انان عمل انقلابی ميكنم».
غریب گرامی این یعنی جامعه ای که از نعمت ولی فقیه برخوردار است. الحمدالله... چقدر راستی باید خدا رو شکر کرد برای داشتن این نعمت. که دوست و دشمن بر آن اعتراف می کند.
من از کرخه تا راین رو به هر فیلم دفاع مقدسی ترجیح می دم. چون من از نسل اون خواهر زاده ی خردسال توی فیلم هستم.
به هر حال با چیز هایی که گفتین من هم فکر می کنم چمران به خوبی نشان داده شده باشه. نمی خوام ازش یه قدیس بسازم اما برای خودش یه اسطوره بود. آقای حاتمی کیا در این فیلم دقیقا مانند ابراهیم در برابر آذر ها ایستاد. مسائلی رو زیر پرده نشان داد و واقعیتش رو هم در «راز» گفت.« اگه من از یک شهید، فقط خوبی ببینم، چطور با اون همزاد پنداری کنم؟ چطور از شخصیتش الگو برداری کنم؟» چیزی که در فرهنگ دفاع مقدس فراموش شده است! مخصوصا این روز ها!
در کل این فیلم سری توی فیلم های مسخره ی امروزی بود. و هنوز می توان گفت که حاتمی کیا پیر نشده است!
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع