تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چرا لباس فارغ التحصيلي به اين شكل است؟!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
امشب در اخبار شبانگاهي جشن فارغ التحصيلي دانشجويان شهيد بهشتي را نشان مي داد.
لباسي كه پوشيده بودند همان لباس نمادين ( و به نظر من مضحك و دلقك مانند ) معروف فارغ التحصيلان بود كه فكر مي كنم همه با آن آشنايي داريد.
ولي واقعا چرا؟
اگر در اين مورد جستجويي در اينترنت بفرماييد با توجيهاتي از اين قبيل مواجه مي شويد كه " اين لباس به احترام ابن سينا است و نمادي (فانتزي شده) از لباسي است كه او مي پوشيد و آن كلاه و منگوله هم نشان دستار خراساني ست كه گوشه اي از آن بيرون مي افتاد و ..."
به فرض كه چنين باشد! وقتي آنها نمادي فانتزي ( و تمسخرگونه ) از لباس ما مي سازند ما كه خود صاحب اصل اين لباسيم چرا ما بازهم از همان نماد فانتزي استفاده مي كنيم ؟
واقعا براي من سوال شده كه چرا اينقدر در عمل خودباخته و مفتون ديگرانيم ؟
مثلا نمي شود به احترام ابن سينا لباسي شبيه به اصل همان لباسهايي كه زمان ابن سينا مي پوشيده اند بپوشند؟ يا اصلا لباس خاصي نپوشند؛ حالا چه لزومي دارد كه حتما همان شكلي بشوند؟!!!
[تصویر: 19121377937248564388.jpeg]
[تصویر: 33568718053918407333.jpeg]
[تصویر: 82124332438343085455.jpeg]
[تصویر: 62814291354117075877.jpeg]
بسم الله
.
.
یک سرچی تو سایت های فارسی کردم،دیدم نوشته :
نقل قول:
یک نمونه دیگر از ارزشهای ایرانی که خود ما آن را نمی شناسیم ردای فارغ التحصیلی است. لابد تا به حال شما هم دیده اید وقتی یک دانشجو در دانشگاههای خارج می خواهد مدرک دکترای خود را بگیرد، یک لباس بلند مشکی به تن او می کنند و یک کلاه چهارگوش که از یک گوشه آن یک منگوله آویزان است بر سر او می گذارند و بعد او لوح فارغ التحصیلی را می خواند. هنگامی که از ما سوال می شود که این لباس و کلاه چیست؟ چه پاسخی میدهید؟!

[/font][font=Tahoma][تصویر: 0.148752001282717645_Image_3.jpg]
هنگامی که از یک اروپایی یا ژاپنی و یا حتی آمریکایی سوال شود این لباس چیست که شما تن فارغ التحصیلانتان می کنید می گویند ما به احترام «آوی سنت» (ابن سینا) پدر علم جهان این لباس را به صورت نمادین می پوشیم. آنها به احترام « آوی سنت» که همان «ابن سینا»ی ماست که لباس بلند رداگونه می پوشیده، این لباس را تن دانشمندان خود می کنند. آن کلاه هم نشانه همان دستار است (کمی فانتزی شده) و منگوله آن نمادی از گوشه دستار خراسانی که ما ایرانی ها در قدیم از گوشه دستار آویزان می کردیم و به دوش می انداختیم. در اروپا و آمریکا علامت یک آدم برجسته و دانش آموخته را لباس و کلاه ابن سینا می گذارند، ولی ما خودمان نمی دانیم.
http://www.taknaz.ir/news_detail_11546.html
به نظر خیلی مسخره میاد این نوشته، این طور نوشته ها فقط به درد فیض بوق می خوره،
.
این متن کاملا اشتباهه و اصلا این گونه نیست.
این لباس هیچ شباهتی هم نداره به لباس ابن سینا، اگه اینطور بود باید لباس روحانیون انتخاب می شد .
.
.
اما تو سایت های خارجی سرچ کردم . و نتیجه این بود که :
.
این لباس برگرفته از لباس روحانیون مسیحی در قرون وسطی است
.
.
اینجا در مورد ش کمی توضیح داده :
http://www.academicapparel.com/caps/cap-...story.html
https://www.academicdress.com.au/page/history/
اینجا هم مفصل تر:
http://www.academicapparel.com/caps/Grad...ution.html
.
.
شما می تونید با سرچ کلید واژه academic dress در مورد ش تحقیق کنید.
.
البته این چیزی هست که من دستگیرم شد،اگر اشتباه می کنم بفرمایید ...
چیز ذیگه ای پیدا نمی شد بهش گیر بدین؟
مثلا الآن این لباس بی بند و باری رو رونق داده تو جامعه؟
یا عامل فساد اخلاقیه؟
من خودم از این لباس خوشم میاد. به نظرم خیلی شیک و قشنگه(اما حاضر نیستم بپوشمش!)
اگه با این مدل استدلال ها پیش بریم.
عالمان پروتستان(یا هم دروایششون) یه عبای قهوه ای می پوشیدن که الان روحانیون خودمون هم از اون استفاده می کنن( همونی که بهش می گیم عبای یخه بیضی)... این چی؟ این هم باید برداشته شه؟
دلیل نمی شه هر چی از بیگانه است رو بندازیم دور
فقر فرهنگی حاکم بر عقل مردم به نظر من باعث قبول این دست چرندیات در توجیه کار های روزانه میشه
مثل هزاران اشتباه دیگر که مشغول توجیه ان هستیم
شاید روزی در جهنم سوختن را هم توجیه کردیم ...... چون تا حالا هزاران کار راکه باعث تاخیر در ظهور است جوجیه کرده ایم یا کرده اند و ما قبول کرده ایم
(روی سخن با خودم است و فقط مربوط به این دلقک پوشی ها نیست)
(۲۲/خرداد/۹۳ ۱۰:۳۱)bidel نوشته است: [ -> ]چیز ذیگه ای پیدا نمی شد بهش گیر بدین؟
مثلا الآن این لباس بی بند و باری رو رونق داده تو جامعه؟
یا عامل فساد اخلاقیه؟
من خودم از این لباس خوشم میاد. به نظرم خیلی شیک و قشنگه(اما حاضر نیستم بپوشمش!)
اگه با این مدل استدلال ها پیش بریم.
عالمان پروتستان(یا هم دروایششون) یه عبای قهوه ای می پوشیدن که الان روحانیون خودمون هم از اون استفاده می کنن( همونی که بهش می گیم عبای یخه بیضی)... این چی؟ این هم باید برداشته شه؟
دلیل نمی شه هر چی از بیگانه است رو بندازیم دور
دوست عزیز ، بهتره که نقل قول بگیرید و بعد پاسخ بدید ، که معلوم بشه کدام حرفتون مربوط به کدام بخش تاپیک است.
بنده اصلا حرفی در مورد برانداختن یا بر نیانداختن این لباس نزدم،
تاریخچه ای که گفته بودند رو گفتم این طور نیست،طبق چیزی که من سرچ کردم،
.
به نظر بنده خیلی بهتره که ما در ایران لباس خاص کشور خودمون رو داشته باشیم برای آیین فارغ التحصیلی ،با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی کشور
کما اینکه در کشور های مختلف این لباس متغیر هست، تا جایی که من می دانم.
حتی در دانشگاه های مختلف جهان هم این لباس متغیر هست،
فکر نمیکنین بی توجهی به خیلی مسائل کوچیک باعث این هجمه وفقر فرهنگی شد؟؟؟
اینی که حالا همه چی مون درسته مگه که این غلطه خودش یه جمله کاملا اشتباهیه
نقل قول:
دوست عزیز ، بهتره که نقل قول بگیرید و بعد پاسخ بدید ، که معلوم بشه کدام حرفتون مربوط به کدام بخش تاپیک است.
این چیزایی که گفتم مربوط به خودم هم بود. چون من هم همچین طرز فکری دارم( که فکر می کنم غلطه )
من نمی دونم دقیقا این لباس رو کیا می پوشن؟ ( فکر کنم پزشکای آینده )
اگه حرف تو پرانتزم درسته پس بهتره یه چیزی بگم:
الآن اون علم پزشکی که تو دنیا جریان داره چند درصدش برمیگرده به ما؟ ( طب سنتی رو نمی گم )
مثلا سرطان یا تالاسمی یا بیماری های ژنتیکی دیگه و این جور چیزا که قدمت چند صد ساله دارن فقط( از نظر کشف و بررسی )
چند درصد منابع مطالعات پزشکی همین دانشجو های ما، داخلی هستن و چند درصد خارجی؟
چند درصد اصطلاحات و تعاریف و ... فارسی هستن و چند درصد خارجی؟
الآن پدر علم شیمی رو می گن لاوازیه. اما درسته بگیم شیمی الآن همش واسه لاوازیه و قرهنگ زمان اونه؟ این یک سمبل هست و دلیلی نمی شه که دانشجوی پزشکی که 99 درصد آموزش هاش مختص علم نوین هست رو بگیم بیا لباس با فرهنگ زمان ابن سینا بپوش( من گفتم که غلطه این کار. واگرنه ما حق نداریم مجبور کنیم طرفو جای اون لباس بیاد اینی که شما می گی بپوشه. )
بسم الله الرحمن الرحیم

(۲۲/خرداد/۹۳ ۱۲:۵۳)علمدار133 نوشته است: [ -> ]فکر نمیکنین بی توجهی به خیلی مسائل کوچیک باعث این هجمه وفقر فرهنگی شد؟؟؟
اینی که حالا همه چی مون درسته مگه که این غلطه خودش یه جمله کاملا اشتباهیه

بسیار درست و بجا گفتید ،ممنون

علاوه بر غلط بودن جمله ،مغالطه ایست که بسیار شکل میگیرد
و طرفداران خاص خودش هم دارد.

یاد بگیریم این فرهنگ اشتباه را تصحیح کنیم.
یا علی.
من اگه مخالف حرفاتون بودم دیگه رو من حساب نکنین
آخه قبل از این فکر می کردم که این لباس واسه ابن سیناست اما الآن می بینم اینجوری نیس
یکمی سخته واسم قبول کنم
حرف هام رو نگاه کردم دیدم چرت و پرت زیاد گفتم
یه مدتی حرف نمی زنم فقط گوش می دم تا عقلم سر جاش بیاد
منتظر باشید شاید تونستم با استدلال های درست حسابی بیام
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع