نقل قول:کسی که دربست مطلبی رو از
اهلش
قبول کنه شخص آزاده ایست
اهل بیت هم همینطور بودند و هستند
مولفه مهم ایمان به غیب اعتماده
شهید مطهری نگفتند اگر شک نکنی عقل نداری
گفتند اگرم شک کردی ولی با هدف جستجوی حق چیز طبیعیه
ولی اگر بخوای لجبازی کنی فرق داره
کاملا منظورتونو از "اهلش " متوجه شدم.
فقط دوست دارم این رو بگم ک :
چند روز پیش داشت یه مستندی رو نشون میداد، کسایی ک ب امام زمان ظهور کرده (!!!) ایمان آوردن و براش هر کاری می کردن از همسرشون جدا شدن، خونه شون رو فروختن و .... (!)
در کنار این ها، داریم تروریست هایی رو میبینم ک دور کمر بچه ش کمربند انفجاری میبنده، میفرستش توی جمعیت تا منفجر بشه ، یعنی چ اعتقاد قوی ای داره ک بچه شو، عزیز دلش رو باهاش این کار رو می کنه
اینها، همونایی هستن ک بدون شک کردن ب چیزی و بدون بررسی اون، قبولش کردن و فکر می کنن ک خودشون دارن درست میگن و بقیه، ک ماها باشیم، داریم اشتباه می کنیم ...
این میتونه برای ماهایی ک توی هیچ چیزی شک نمی کنیم هم صادق باشه!
یه بار نوشتم اما چون در جواب سوال دیگری هم بود به یه تاپیک دیگه منتقل شد. حالا دقیقا در مورد همین موضوع می نویسم:
جناب عبدالرحمن
جدای از شک و یقین حالا هر چی!
فکر نمی کنید که تاپیکتون با اون مبنای اعتقادی که خودتون روش اصرار دارید در تضاد باشه؟
منظورم اینه که شما اومدی فیزیک رو با دین مقایسه می کنی.
آیا فیزیک تمام زندگی یک جامعه خواهد شد؟
یا اینکه دین تمام زندگی یک جامعه خواهد شد؟
جواب رو خودتون می دونید. شما حتی مقیاس مقایسه تون هم صحیحی نیست!
فیزیک ته ته ته اش بشه نیروگاه هسته ای یا سفینه فضایی
اما انتهای دین کجاست؟
اگه تو فرمول انرژی هسته ای انیشتین(اسمشو دقیق نمی دونم. همون MC^2) اشتباهی رخ داده باشه فوقش میان و نیروگاه ها رو اصلاح می کنن.
اما اگه اسلام اشتباهی باشه زندگی تاریخی 58 نسل مسلمان میره هوا!
تصور می کنم می خواستین افراد خاصی در این تالار رو به تمسخر بگیرین(طبق روال عادی) که هم من و هم شما می شناسیمشون.
نقل قول:کاملا منظورتونو از "اهلش " متوجه شدم.
فقط دوست دارم این رو بگم ک :
چند روز پیش داشت یه مستندی رو نشون میداد، کسایی ک ب امام زمان ظهور کرده (!!!) ایمان آوردن و براش هر کاری می کردن از همسرشون جدا شدن، خونه شون رو فروختن و .... (!)
در کنار این ها، داریم تروریست هایی رو میبینم ک دور کمر بچه ش کمربند انفجاری میبنده، میفرستش توی جمعیت تا منفجر بشه ، یعنی چ اعتقاد قوی ای داره ک بچه شو، عزیز دلش رو باهاش این کار رو می کنه
اینها، همونایی هستن ک بدون شک کردن ب چیزی و بدون بررسی اون، قبولش کردن و فکر می کنن ک خودشون دارن درست میگن و بقیه، ک ماها باشیم، داریم اشتباه می کنیم ...
این میتونه برای ماهایی ک توی هیچ چیزی شک نمی کنیم هم صادق باشه!
میتونید الان ثابت کنید که این تشابهی که برقرار کردید درسته؟
از کجا میدونید اون تروریست شک نداره؟
دقیقااا شک داره و تا آخرش هم برطرف نمیشه چون بر خلاف فطرتشه
نقل قول:فکر نمی کنید که تاپیکتون با اون مبنای اعتقادی که خودتون روش اصرار دارید در تضاد باشه؟
منظورم اینه که شما اومدی فیزیک رو با دین مقایسه می کنی.
آیا فیزیک تمام زندگی یک جامعه خواهد شد؟
یا اینکه دین تمام زندگی یک جامعه خواهد شد؟
جواب رو خودتون می دونید. شما حتی مقیاس مقایسه تون هم صحیحی نیست!
فیزیک ته ته ته اش بشه نیروگاه هسته ای یا سفینه فضایی
اما انتهای دین کجاست؟
اگه تو فرمول انرژی هسته ای انیشتین(اسمشو دقیق نمی دونم. همون MC^2) اشتباهی رخ داده باشه فوقش میان و نیروگاه ها رو اصلاح می کنن.
اما اگه اسلام اشتباهی باشه زندگی تاریخی 58 نسل مسلمان میره هوا!
تصور می کنم می خواستین افراد خاصی در این تالار رو به تمسخر بگیرین(طبق روال عادی) که هم من و هم شما می شناسیمشون.
خیر چنین فکری نمیکنم
ته ته فیزیک توحیده
کاربردش هم خیلی وسیع تر از این حرفاس
من دقیقا در ارسال اول گفتم وجه تشابه رو ببینید
بازم دارید سر چیزی بحث میکنید که میدونید جوابش چیه
اون مثال نیروگاه و اینا رو هم لطفا چون رشتتون بهش نمیخوره نزنید
باز میشه مثل بحث حافظ که با افکار خودتون تکفیرش کردید
اگر تو نیروگاهی که شما میگی اشتباه رخ بده که همه چی میره رو هوا!
بحثشو نمیکنم چون از بحث اصلی دور میشیم
بحث سر اعتماد بی چون و چرا سر علوم پایس
در مورد جمله آخرتون هم اصلا توضیح نمیدم
خود مدیریت میدونن چرا اینو نوشتید و پشت سرش و ...
این تاپیک چون شخصی نیست مسائل شخصی رو داخلش نمیکنم
خدا یکم به هممون تقوا بده
بســـــم الله
سلام دوباره
نقل قول: چطور تبدیل به تنفر میشه؟
تنفر از چی؟؟
راستش به طور علمی نمیتونم توضیح بدم ولی ههمون احتمالا تجربه کردیم زمانی که به یک چیز مدت طولانی شک کنیم و نتونیم این شک رو بر طرف کنیم به یک حس بد و منفی یا یک مدل تنفر تبدیل میشه.
یعنی حالمون بد میشه.
نقل قول: بحث سر اعتماد بی چون و چرا سر علوم پایس
نمیدونم شما قصد دارید تو این تاپیک به چی برسید اما من که دانشجوی علوم پایه و از قضا فیزیکم خدا شاهده زمانی که فرصت مطالعه عمیق تو رشته ی خودمو داشته باشم به بعضی چیزها شک میکنم
اصلا همین کشفیات هم به واسطه شک ها بوجود اومد
اگر کسی مثل انیشتینی که بحثش مطرح شد به شباهت سرعت نور به سرعت چیزای دیگه شک نمی کرد هیچوقت نسبیت کشف نمی شد.
اما بر طبق مثالی که زدید منظورتون شک نکردن به شواهدیه که آزمایشگاه هایی مثل سرن(تو دنیا امسال این آرمایشگاه خیلی کمه) تحویل جامعه علمی میدن خب منم قبول دارم بی چون و چرای منطقیه!!!
به نظرم شک نکردن باعث میشه هرچی که وجود داره رو خودمون قبول کنیم و پیشرفتی تو علوم ومعارف بدست نیاریم.
یا علی (علیه السلام) مدد
نقل قول:بحث سر اعتماد بی چون و چرا سر علوم پایس
قبول! علوم پایه!
من اصلا فیزیک رو فقط در حد دبیرستان می بینم. دقیقا حرف شما هم درسته. برگرفته از اون سخن انیشتین که ذره رو شکافت و خدا رو دید.
اما تمام علوم این خصوصیت بی انتهایی رو دارن ولی هر کدوم تنها یک بعد از زندگی آدم رو پر می کنن.
پزشکی و شیمی و فیزیک و تکنولوژی رایانه ای و ... هرکدوم برای یه بعد از زندگی هستن.
اما دین برای تمام ابعاد زندگی هست.
صرف علوم پایه بودنشون دلیل نمی شه بتونین با هم مقایسه اشون کنی.
من یه حرکت عملی رو مثال می زنم. اما چون تو فیزیک تخصص ندارم این مثال رو از علوم رایانه ای می زنم.
مثلا من یه پروژه دارم و از استاد دانشگاهی می پرسم که فلان ججاش رو مشکل دارم. پیشنهادی ندارید؟
اون هم یه تابع به من معرفی می کنه. میرم ازش استفاده می کنم و پس ازیک هفته متوجه می شم که اشتباه کردم.
از شما می پرسم. آیا باید به جهنم برم؟ آیا گناه رخ داد؟ زندگی ام تباه شد؟شیطان (که معادلش در این پروژه می شه جهل) همنشین شد؟ خیلی راحت با راهنمایی های دوباره از استادم می رم و پروژه رو از سر می گیرم.
اما دین! فرض کنید من تو طرز انجام یه عمل شک دارم. از یه مرجع می پرسم و اونم بهم جواب میده. میرم و استفاده می کنم اون جوابو. ده سال. بیست سال. صد سال و ... می گذره و می میرم. خدا میزنه تو گوشم می گه اون چه غلطی بود صد سال کردی؟
از شما می پرسم. آیا باید به جهنم برم؟ آیا گناه رخ داد؟ زندگی ام تباه شد؟ شیطان با من همنشین شد؟
مسلما بلی! چون دیگه نمی تونم زندگی ام رو از سر بگیرم. پس بدجوری ضرر کردم.
لطفا به مقیاس مقایسه اتون توجه کنید.
ضرر اطاعت بی چون و چرا تو فیزیک هر چه قدر باشه حتی یک میلیونم اطاعت بی چون و چرا در دین(آئین زندگی) نمی شه.
نقل قول:خدا یکم به هممون تقوا بده
خدا برای من هم قسمت کنه
نقل قول:میتونید الان ثابت کنید که این تشابهی که برقرار کردید درسته؟
از کجا میدونید اون تروریست شک نداره؟
دقیقااا شک داره و تا آخرش هم برطرف نمیشه چون بر خلاف فطرتشه
هیچ کسی از روی شک ب کمر بچه ش کمربند انفجاری نمی بنده ... !
حرف از فطرت میزنید ... این همه کارهایی ک بر خلاف فطرت انجام میدیم و احساس ناراحتی نمی کنیم
ساده ترین نمونه ش
میل ب حجابه ... اما اگه بدحجاب ها یک درصد احساس ناراحتی و شک کنن!
اینکه چیزی بر خلاق فطرت باشه و شخص توش احساس شک کنه، ی چیز بدیهیه اما ب شرظی ک ب دور از هیجانات و چشم بستگی ها و .... باشه
ب شرطی ک طرف چشم هاشو نبسته باشه و نگه : هر چی فلانی گفت ....
عبدالرحمن !
این دینی که ما خودمون رو قاطیش کردیم مسیحیت نیست که بگیم هر چیزی که پاپ گفت درسته , هر چیزی که اسقف گفت درسته , هر چیزی که کشیش گفت درسته !
اگه بخواین اینجوری مردم رو دعوت کنید نتیجه ی دعوت شما میشه تمدن غرب

خدا هیچوقت از ما نخواسته بی دلیل قبولش کنیم , اول فکر بعد ایمان !
(۹/تیر/۹۳ ۱۵:۵۳)Reza2035 نوشته است: [ -> ]عبدالرحمن !
این دینی که ما خودمون رو قاطیش کردیم مسیحیت نیست که بگیم هر چیزی که پاپ گفت درسته , هر چیزی که اسقف گفت درسته , هر چیزی که کشیش گفت درسته !
اگه بخواین اینجوری مردم رو دعوت کنید نتیجه ی دعوت شما میشه تمدن غرب
خدا هیچوقت از ما نخواسته بی دلیل قبولش کنیم , اول فکر بعد ایمان !
چقدر درست گفتید.اصلا پایه ی دین گریزی اون موقع همین جدا کردن علم و دین و تقابلش بود. کافیه ما هم همینکارو بکنیم تا همون مسیر رو بریم.
اگه ببینیم علم همون ثوانین خداست دیگه با دین در تضاد نمیدونیمش.
بحث اونجایی پیش میاد که بعضی دانشمندا چیزهایی رو به غلط با علم یکی میکنن.خود علم و اعتقاد بهش کاملا درسته. اما اعتماد بی چون و چرا به هر نوشته ی به ظاهر علمی ای درست نیست چون یا خیلی راحت ممکنه اشتباه شده باشه یا بعضی ها برای نفع خودشون مطالب غلط رو به این اسم انتشار کرده باشن.خود علم ، همون ددینه.اگر درست باشه تهش به توحید میرسه.
عجیبه برام گرفتن این نتیجه از تاپیک
آیا گفته شد فکر نکنید؟!!
موضوع خیلی جالبیه ولی به نظرم درست بیان نشده .
اگر بحث شما در مورد علوم تجربی مثل فیزیک است. کاملا درست میگید و باید به یافته های گذشته شک کرد همونطور که شهید مطهری میگند به عنوان یک گذرگاه باید از شک استفاده کرد و الا اشتباهات قبلی ها ثابت نمیشه.
دلیلش هم اینه که علم تجربی بر اساس آزمون و خطا انسان جلو میره و امکان خطا درش وجود دارد و یقینی در کار نیست.
منجمین هزار و اندی سال به اشتباه فکر میکردند زمین مرکز عالم است یا فکر میکردند مدار حرکت سیارات دایره شکل اند چون به افلاطون و بطلمیوس یقین داشتند و این موجب رکود علمی بشریت شد ... یقین در تجربه بشر نباید وجود داشته باشد و یافته های قبلی باید دوباره آزموده بشند.
اما در مورد دین و فقها ، درسته که ما باید دلایل فلسفی و ... پایه های دین رو اثبات میکنیم اما اساس دین ایمان و یقین به اونچه که از طرف خدا نازل شده است . در تفاسیر ما از دین میشه شک کرد اما اگر پایه دین رو پذیرفتیم باید به اونچه که دین برای همه ابعاد زندگی مون میگه یقین داشته باشیم و جای شک نیست .
و این دلیل مومنین است که حرف های فیزیک دانی که میگه خدا وجود نداره رو باور نکنند.