شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
این فقط یک بیت بود
من هم اتفاقا از عمد کل شعر ها رو نگذاشتم . نقل یکی و دو شعر نیست .
و در کل همیشه خلاصه مطلبم رو می گذارم تا در پست های بعدی فضای تحقیق و اطلاعات برای همه از جمله خودم بیشتر باز شود .
شما اگر شاهنامه در خانه اتان دارین معمولا اکثر شاهنامه ها بر اساس لغت آخر کتاب فهرست بندی شده اند . مثلا در حرف عین کلمه عرب را نگاه کنید و مشخص کرده در چه صفحه های کلمه عرب امده .
در همان کتاب شاهنامه که اکنون در دست داریم شعرهای در مدح اهل بیت امده و از طرفی شعرهای در مذمت عربها و به دنبال آن ستایش کیش قدیمی ایرانیان و ...آمده است .
حرف آخرم اینه که این تضاد با هم جور در نمیاد
و از نظر من فردوسی دینش نامعلوم الحاله. و من بعید میدونم که اون حتی مسلمان بوده باشه.
(۲۶/بهمن/۸۹ ۱۹:۱۹)m.shirazi80 نوشته است: [ -> ]این فقط یک بیت بود
من هم اتفاقا از عمد کل شعر ها رو نگذاشتم . نقل یکی و دو شعر نیست .
و در کل همیشه خلاصه مطلبم رو می گذارم تا در پست های بعدی فضای تحقیق و اطلاعات برای همه از جمله خودم بیشتر باز شود .
شما اگر شاهنامه در خانه اتان دارین معمولا اکثر شاهنامه ها بر اساس لغت آخر کتاب فهرست بندی شده اند . مثلا در حرف عین کلمه عرب را نگاه کنید و مشخص کرده در چه صفحه های کلمه عرب امده .
در همان کتاب شاهنامه که اکنون در دست داریم شعرهای در مدح اهل بیت امده و از طرفی شعرهای در مذمت عربها و به دنبال آن ستایش کیش قدیمی ایرانیان و ...آمده است .
حرف آخرم اینه که این تضاد با هم جور در نمیاد
و از نظر من فردوسی دینش نامعلوم الحاله. و من بعید میدونم که اون حتی مسلمان بوده باشه.
دوست عزیز خوب وقتی دوستان اشعاری می گذارن که مدح پیامبر و حتی علی علیه السلام هست و از طرفی اشعار به اصطلاح عرب ستیزی هم آورده شده، چطور در مورد ایشون قضاوت می کنین.
بزرگان گفتن جایی که دانش نداریم توقف نکنیم. حکم صادر نکنیم. قضاوت بی مدرک نکنیم. از طرف دیگه هم گفتن حسن ظن داشته باشیم. نامسلمون بودن برای کسی که حب پیامبر و علی داشته باشه می تونه تهمت خیلی سنگینی باشه. مواظب باشیم.
به نظرم اگر جایی هم خواستیم در این مورد نظر بدیم بهتره بگیم مثلا "مطمئن نیستم فردوسی مسلمون یا شیعه باشه اما احتمالش خیلی زیاده چون اشعاری در مدح این دو داشته که یک بی دین نمی تونه اینطوری مدح کنه".
اینکه برعکس احتمال منفی رو بدیم به بی دینی ایشون ....
در مورد قضاوتها ما باید خیلی جانب احتیاط رو رعایت کنیم. خیلی خطرناکه. اونهم با شرایطی که شعرا داشتن و سبک شعر بودن افکارشون نیاز به موشکافی دقیق داره. قضاوت قطعی هم باشه برای وقتی نسبت به قضیه کامل آگاهی پیدا کردیم.
من هم با قاطعیت نگفتم که مسلمان نیست . گفتم بعیده . به قول شما از احتمال منفی استفاده کردم .
مثلا یک عده سعی دارند حافظ را شراب خوار جلوه دهند . یا عده ای فردوسی را زرتشتی یا مسلمان .
شاهنامه فعلی که در دست هست تفکرات فردوسی رو بهتر نمایان می کنه .
به فرض اگر فردوسی زرتشتی بوده و خیلی از ایرانی ها آثار فردوسی را می پسندند چه ایرادی داره که به دید ملی و ایرانی براشون محترم باشه .( در صورتی که ضد اسلام نباشه!!)
---------------------------------
من نظری نسبت به فردوسی ندارم و شاهنامه را هم فقط برای مطالعه و تحقیق خواندم نه از علاقه .
ولی دلیل نمیشه که به خاطر چند شعر در مدح اهل بیت که معلوم هم نیست از طرف خودش باشه یا نه بدون دیدن شعرهای دیگرش رای به شیعه بودنش بدهم و ستایش کنم .
این هم که بحث فردوسی را پیش کشیدم بدین جهت بود که خواستم دوستان راجب فردوسی احتیاط و دقت بیشتری داشته باشند .( چون مسلما او مسلمان زاده بوده اما در آینده به چه دین و کیشی گرایش پیدا کرده از نظر استادان ادبیات و تاریخ شناسان نامعلومه )
دوست عزیز، شما اصلا یک دلیل محکمه پسند ارائه نمی کنید و فقط از روی حدس و گمان نظر می دید.
برای گمان های منفی یا مثبت هم باید دلیل ارائه شود.
گمان ها شما هم قریب به بعید است تا امکان صحت.
(۲۷/بهمن/۸۹ ۱۵:۱۸)mohamad نوشته است: [ -> ]دوست عزیز، شما اصلا یک دلیل محکمه پسند ارائه نمی کنید و فقط از روی حدس و گمان نظر می دید.
برای گمان های منفی یا مثبت هم باید دلیل ارائه شود.
گمان ها شما هم قریب به بعید است تا امکان صحت.
شما برای اولین بار موضوع نامعلوم الحال بودن دین فردوسی را می شنوید ؟!
هیچ زحمتی نیست که شعرهای فردوسی یا ....... را در اینجا قرار دهم . موضوع نامعلوم بودن دین فردوسی موضوع جدید یا ناآشنایی نبود که من برای بار اول آن را مطرح کرده باشم .در ثانی راجب دین فردوسی اکثر صاحب نظران نه من نوعی از روی حدس و گمان نظر میدهند .نه با قاطعیت

اگر دانشجو هستین می توانید از استادان ادبیات و .... سوال کنید .
من قبلا تحقیقاتم را راجب فردوسی انجام دادم .
گوگل که از فیترینگ خارج شد میتوانید خودتان تحقیق کنید . اگر هم مایل هستین که راجب این موضوع بحث کنیم و دلیل محکمه پسند میخواهید با کمال میل این کار را انجام خواهم داد
چنین گفت پیغمبر راستگوی
ز گهواره تا گور دانش بجوی
اطَلبُوا العِلم مِنَ المَهد اِلی اللَحد
به نظر شما این بیت شعر را چه کسی سروده؟
با سلام به همه دوستان
شما باید در نظر داشته باشید که در زمان فردوسی چه کسانی خلیفه و رهبران اسلامی در دنیا بودند و چه کارهایی می کردند. مثلا در همان زمان بزرگترین حملات بر ضد شهرهای شیعه نشین ایران انجام شد و شیعیان به بدترین وضع کشته می شدند.
کلمه عرب در همه اعصار نماد جاهلیت بوده است که شعرا و نویسندگان در متون خود به کار می برده اند (که البته صحیح نیست) و این ربطی به اسلام و مسلمانی نداشته است.
در همین زمان هم کلمه "دهاتی" به بی فرهنگی و عقب ماندگی اطلاق میشود که ربطی به روستائیان عزیز کشورمان ندارد و یک چیز مصطلح است.
یاعلی.
---------------------------------------------------------------------------------------
انی عرب لکن عرب لیس منی
من عرب هستم ولی عرب از من نیست
با عرض معذرت از همه دوستان
من خیلی به دنبال منبع این حدیث گشتم ولی متاسفانه نتوانستم منبع صحیحی پیدا کنم. احتمالا این حدیث جعلی است و به دروغ به پیامبر (صلی الله علیه و آله) نسبت داده اند.
من پست خود را اصلاح کردم، انشالله که دوستان ببخشند.
یاعلی.
سلام
فعلا فی*ل*تر شکن ندارم . درست که شد انواع تفاسیر شعرهای فردوسی را خواهم گذاشت
چه آن دسته که میگویند مسلمان یا
زرتشتی و .....
لطفا منبع این حدیثی رو که از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بیان کردید رو ذکر کنید
در قرآن هم در چند آیه عربها مذمت شدند
اما در رابطه با شعرهای فردوسی این موضوع فرق میکند .
چرا پست من پاک شده؟!

خدا همه ی مارو هدایت کنه و گرفتار لجاجت نکنه که چشم حقیقت بین انسان رو کور میکنه
یا علی