بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی دیدم که امام صادق (روحی فداه) فرموده بودند:
ما عالج الناس شيئا أشد من التعقيب
هيچ چيز شديدتر و سريعتر از تعقيب مردم را درمان نميكند.
وسایل الشیعه، ج 6، ص 429
البته این یکی از معانی مورد احتمال این روایته.
به ذهنم اومد که روایاتی در اهمیت تعقیب و برخی از تعقیبات مهم و سیره اهل بیت روحی لتراب اقدامهم الفداء و شاگردان ایشون در این زمینه، تو یک تاپیک مطرح بشن.
تعقیب با اهمیت تر از نوافل
زراره نقل کرده است که:
از امام باقر (روحی فداه) شنیدم که فرمودند:
الدُّعَاءُ بَعْدَ الْفَرِيضَةِ أَفْضَلُ مِنَ الصَّلَاةِ تَنَفُّلا
دعا خواندن در تعقيب نماز واجب بهتر و با فضيلتتر از نماز نافله است
کافی، ج 3، 343
از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نقل شده است، که فرمودند:
إذا فرغ العبد من الصلاة و لم یسئل الله تعالی حاجته يقول الله تعالى لملائكته انظروا إلى عبدي فقد أدى فريضتي و لم يسأل حاجته مني كأنه قد استغنى عني خذوا صلاته فاضربوا بها وجهه
هر گاه بنده از نماز فارغ شود و حاجتش را از حق تعالی مسئلت ننماید، حق- جلّ و علا- خطاب به ملائكه كند كه: اى ملائكه من نظر كنيد به سوى بنده من كه اداى واجب من نموده و از من سؤال حاجتى نكرده، بگيريد نماز او را و بزنيد بر روى او.
بحار الأنوار، ج82، ص: 325
ببخشید ممکنه به صورت خلاصه و ساده بفرمایید چطوری باید تعقیبات نماز رو بخونیم؟
والا من فرصت نکردم از کسی بپرسم،توی اینترنت سرچ کردم یک سری ادعیه و اذکار آورد...حالا اینها رو باید بعد از نماز خوند؟؟
یا ...

بله تعقیبات نماز رو بعد هر نماز می خونن!
تعقیب یعنی پشت هر نماز یعنی عقب هر نماز یعنی بعد هر نماز اون ها رو می خونی!
امر خداوند به تعقیب نماز، در قرآن
در تفسیر مجمع البیان در تفسیر کریمه:
فاذا فرغت فانصب و الی ربک فارغب بیان شده که:
هر وقت از نماز واجب فارغ شدى پس دست تضرّع و نياز بسوى پروردگارت در دعا دراز كن و در نيازمندي هايت بسوى او ميل نما و سؤال كن كه مى دهد تو را
مجمع البيان في تفسير القرآن، ج10، ص: 772
مرحوم طبرسی می فرماید: اين قول از حضرت ابى جعفر باقر و حضرت ابى عبد الله صادق (روحی لتراب اقدامهما الفداء) روايت شده است.
تعقیب سبب زیاد شدن رزق
امام صادق علیه السلام فرمودند:
الْجُلُوسُ بَعْدَ صَلَاةِ الْغَدَاةِ فِي التَّعْقِيبِ وَ الدُّعَاءِ حَتَّى تَطْلُعَ الشَّمْسُ أَبْلَغُ فِي طَلَبِ الرِّزْقِ مِنَ الضَّرْبِ فِي الْأَرْض
نشستن پس از نماز صبح در تعقيب و دعا تا طلوع آفتاب تمامتر و مفيدتر است در جلب روزى از تكاپو كردن يا سفرهاى تجارتى كردن.
من لا يحضره الفقيه، ج1، ص: 329