در ارشاد القلوب است كه خداوند به موسي(علیه السلام) مي فرمايد:
عبدي أنا و حقي لك محب فبحقي عليك كن لي محبا
....
بنده ی من ، به حقي كه تو بر گردن من داري من تو را دوست مي دارم
پس به حقي كه من بر تو دارم تو نيز مرا دوست بدار .
خداوند متعال در قرآن كريم مي فرمايد :
قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
بگو : اگر خدا را دوست مى داريد از من پيروى كنيد تا او نيز دوستتان بدارد و گناهانتان را بيامرزد ، و خدا آمرزنده ى مهربان است .
آل عمران - 31
.....
اطاعت از خدا ، موجب دوستي او مي شود .
مرحوم دولابي مي فرمود :
در باب محبت ، زبان هم تأثير دارد .
به خودت تلقين كن كه خدا من را دوست دارد .
و قرص و محكم و استوار بگو .
اگر دوست نداشت خلق نمي كرد و به خودت تلقين كن آن وقت مي بيني در به روي تو باز مي شود .
امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
خداي عزوجل فرموده است :
مردم خانواده من هستند پس محبوب ترين آن ها نزد من کسي است که با آنان مهربان تر و در راه برآوردن نيازهايشان کوشاتر باشد .
(کليني، محمد بن بعقوب بن اسحاق، اصول کافي، جلد 2، ص 164)
خداوند كودكان را دوست دارد
عَنْ أَبِى عَبْدِاللَّهِ عليه السلام قَالَ قَالَ مُوسَى بْنُ عِمْرَانَ عليه السلام:
((يَا رَبِّ أَيُّ الْأَعْمَالِ أَفْضَلُ عِنْدَكَ فَقَالَ حُبُّ الْأَطْفَالِ فَإِنَّ فِطْرَتَهُمْ عَلَى تَوْحِيدِي فَإِنْ أُمِتْهُمْ أُدْخِلْهُمْ بِرَحْمَتِي جَنَّتِي
)).
موسى بن عمران در مناجات خود به خداوند عرض كرد:
پروردگارا!
كدام عمل نزد تو افضل است ؟
خداوند فرمود:
دوست داشتن اطفال ، چه من آنها را بر فطرت توحيدى آفريدم ؛
و اگر آنها را بميرانم به لطف و رحمت خود آنها را داخل بهشت مى كنم.
...
مستدرك الوسائل : ج 15، ص114.
"خدا عادلان را دوست می دارد"
آنها بسيار به سخنان تو گوش مى دهند تا آن را تكذيب كنند ؛ مال حرام فراوان مى خورند ؛ پس اگر نزد تو آمدند ، درميان آنان داورى كن ، يا (اگر صلاح دانستى ) آنها را به حال خود واگذار . و اگر از آنان صرف نظر كنى ، به تو هيچ زيانى نمى رساند ؛ و اگر ميان آنها داورى كنى ، با عدالت داورى كن ، كه خدا عادلان را دوست دارد
مائده: 42.