تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آزادی چیست؟؟حدودش کجاست؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
دوستان بحث سر آزادیه! جناب نام کاربری و جناب داوکینز لطفا بحث مبانی اسلام رو جای پیگیری کنید. قرار نیست بیایم وجود خدا و درستی اسلام رو اینجا اثبات کنیم. چرا هر تاپیکی و منحرف میکنید ؟؟
عقل مخالف اسلام نیست. اینو من مسلمون میدونم که عقل همون اسلامه. همونی رو میگه که دینم میگه.
برای اونی که اعتقاد نداره باید عقلانی اینو اثبات کنم. استدلال بیارم چرا حرف اسلام درسته. نمیتونم بگم اسلام درسته چون خودش گفته درسته ... بحث منطقی نمیره جلو.
نقل قول:
شما اگه بخوای بهش می رسی اگرم از اول نخوای عمرا نمی رسی...چون تویه خود قران اومده اگه با قلب سلیم وبدون عناد وسرکشی بری سراغش نور ورحمتش به عقل شما هم می رسه اما اگه از اول یجوری بری که بخوای قضیه رو به تمسخر بگیری وبا عقلت بخوای اونو با چالش بکشی قرانم بهتون کمکی نمی کنی در واقع هیچ کس نمی تونه بهتون کمکی کنه چون شما دنبال دانستن ویاد گرفتن نیستین دنبال تخریب و زیرسوال بردنید...

وگرنه شما فقط کافی زندگی رسول مهربانی ها رو بخونید اون سیره واقعی رو همین عقل شما رو به درست بودن راهو روش این انسان بزرگ روشن می کنه..درست مثه همون علمی که شریک خدا قرار دادین...راستی داستان قارون رو از توی قرآن حتما بخونید

خوب ببینید .
در علوم اسلامی مواردی مثل برهان علیت و برهان نظم و وجدان و... وجود داره برای اینکه اسلام و پذیرش ادیان خداباور رو با عقل ثابت کنه .
اما در همین برهان ها هم مشکلاتی هست .

اینگونه که شما گفتید نیست . اتفاقا من قرآن را خوندم و برخی احادیث رو و.... واقعا مواردی هست که برای من قبول کردنش غیر ممکنه . مثل روئیدن کدو بر روی سر یک فرد!
پس تنها عقل انسان نمیتونه برای پذیرش ادیان کمکی کنه .
انسان باید یکسری موارد رو بدون عقل و علم بپذیره . مثل معجزه . بعد تازه بیاد با قرآن رابطه بر قرار کنه . موضوع وقتی مهم میشه که بنده نمیتونم معجزه و مواردی غیر مادی رو قببول کنم .

نقل قول:
دوستان بحث سر آزادیه! جناب نام کاربری و جناب داوکینز لطفا بحث مبانی اسلام رو جای پیگیری کنید. قرار نیست بیایم وجود خدا و درستی اسلام رو اینجا اثبات کنیم. چرا هر تاپیکی و منحرف میکنید ؟؟

عقل مخالف اسلام نیست. اینو من مسلمون میدونم که عقل همون اسلامه. همونی رو میگه که دینم میگه.

برای اونی که اعتقاد نداره باید عقلانی اینو اثبات کنم. استدلال بیارم چرا حرف اسلام درسته. نمیتونم بگم اسلام درسته چون خودش گفته درسته ... بحث منطقی نمیره جلو.

خوب بحث ما در نهایت به این موارد میرسه .
جنگ اول به از صلح آخر
باید ببینیم که میشه قوانین یک جامعه که بسیار مهم هست رو بر طبق شرع نوشت . یا اصول دیگه ای رو باید دنبال کرد . به عقیده من باید ابتدا برسیم به این مورد که
چرا قوانین یک کشور باید بر اساس شرع نوشته بشه ؟
ازادی بیان خوبه...ازادی پس از بیانم خوبه.
هر کسی...هرکسی تونست بره تو کشور اروپایی تو یه تریبون اسرائیلو ببره زیر سوال.توهین نکنه ها...فقط چندتاسوال بپرسه...یساد من جلوش خم میشم.هولوکاستم بردی زیر سوال موردی نداره.
آقای دکتر کجای قران گفته کدو رو سر انسان روییده!!!
مساله اینه که شما اصن نمی دونی معجزه چیه ؟!فک کردبن شعبده بازیه؟!نرفتین ببینید دقیقا معنیش چیه؟!
ببینید الن شما دور از جون فوت کنید بعد 100سال تبدیل به خاک می شید درست!!!حالا اگه من این فرآیند رو از ظرف زمان خارج کنم و بلافاصله بعد از مرگتون تبدیل به خاک شید!!خیلی غیر قابل قبوله!!!
خدا یه جاهایی یه زنجیر از حلقه های علت ومعلول رو حذف می کنه تا شما بدونی کارساز اصلی کیه؟!وگرنه عصای حضرت موسی همون ماره ولی 100سال دیگه...
پس بازم همونی که من گفتم شما دنبال پذیرش نیستی دنبال برتری عقل خودتون هستین
(۱۰/بهمن/۹۳ ۱۲:۲۸)saeed6121 نوشته است: [ -> ]هر کسی...هرکسی تونست بره تو کشور اروپایی تو یه تریبون اسرائیلو ببره زیر سوال.توهین نکنه ها...فقط چندتاسوال بپرسه...یساد من جلوش خم میشم.هولوکاستم بردی زیر سوال موردی نداره.

ببخشید این همون قضیه گودرز و شقایق نیست؟؟؟
خب چه ربطی داشت؟؟
اگر واقعا اینجوریه خب اشتباهه ولی دلیل میشه که ما کارای خودمون رو با اون اشتباه توجیه کنیم.بگیم چون توی اروپا فلان پس اینجام نه.!!!!!!!!!!!!!!!
این قضیه مریم و ساسانه...نشنیدی...کسانی که از یه چیزی ایراد میگیرن مثالی میارن که ازون بدتره...
شماتعریفتو ازازادی بگو...باهم صحبت خواهبم کردBlush
(۱۰/بهمن/۹۳ ۱۲:۳۷)رکن الهدی نوشته است: [ -> ]آقای دکتر کجای قران گفته کدو رو سر انسان روییده!!!
مساله اینه که شما اصن نمی دونی معجزه چیه ؟!فک کردبن شعبده بازیه؟!نرفتین ببینید دقیقا معنیش چیه؟!
ببینید الن شما دور از جون فوت کنید بعد 100سال تبدیل به خاک می شید درست!!!حالا اگه من این فرآیند رو از ظرف زمان خارج کنم و بلافاصله بعد از مرگتون تبدیل به خاک شید!!خیلی غیر قابل قبوله!!!
خدا یه جاهایی یه زنجیر از حلقه های علت ومعلول رو حذف می کنه تا شما بدونی کارساز اصلی کیه؟!وگرنه عصای حضرت موسی همون ماره ولی 100سال دیگه...
پس بازم همونی که من گفتم شما دنبال پذیرش نیستی دنبال برتری عقل خودتون هستین

من شرمنده ام شما درست میفرمائید . Smile
خب.
حدود آزادی در شرع چیه؟ مقلا آزادی بیان ، آزادی عقیده، آزادی رسانه،آزادی پوشش .
زمان پیامبر ، یا خلافت حضرت علی (علیه السلام) ، این آزادی در چه حد داده میشده؟

حالا ، قوانین کشور ما که بر اساس شرع نوشته شده ، برای آدمهای غیر معتقد چطور باید اجرا بشه؟ باید چیکار کرد که توسط اون ها هم رعایت شه ؟ و در واقع ، باید چیکار کرد که عقلانی بودنشون برای این آدم ها هم اثبات شه؟

نمیتونیم برای این آدمها حدیث و آیه رو شاهد بیاریم. باید از برهان های عقلی مون استفاده کنیم. چه استدلالی باید آورد؟

لطفا لطفا فقط برای کشور خودمون بگیم. نیایم برای توجیح بگیم جاهای دیگه بدتره .... بایدم بدتر باشه. اگه ما ازونها بهتر نباشیم دقیقا دینداری مون به چه درد خورده؟؟
پوشش:

مگه راه رفتن جرمه ؟؟
طبق آزادی ای ک حق منه، کسی حق نداره من رو از راه رفتن منع کنه
اما وقتی پشت چراغ قرمز هستم، باید بایستم و راه نرم تا موقعی ک چراغ سبز بشه
موقعی ک قرمزه اگه راه برم، جریمه نقدی هم میشم ... جریمه نقدی ب خاطر چیزی ک حق منه ... پس آزادی من صلب شد؟؟

وقتی کسی توی اجتماع قرار میگیره و زندگی اجتماعی داره، یک سری باید ها و نباید ها براش تعریف میشه تا بتونه از آزادی بیشتری برخوردار باشه
این بایدها و نبایدها، این چارچوب، همه جا و توی همه جامعه ها هست
حتی توی اون قبیله آدم خوارها

اما تفاوت توی حدود اونه
یعنی وقتی حرف از پوشش و حجاب میشه و مردم میپرسن میشن ک چرا روسری، میخوام سرم باز باشه، میخوام بلیز و شلوار بپوشم
ببینین
اینم خودش داره ی حدودی رو تعریف می کنه
وگرنه ک آزادی ب معنی اینکه آزاد باش تا برای بقیه مشکلی پیش نیاد، میشه اینکه باید برهنه بره توی خیابون

مسلمه وقتی برهنه بره، هم برای آدمهای اطرافش مشکل ساز میشه، هم برای خودش
پس باید بخشی از آزادی مطلقش رو صلب کنه تا بتونه ب ازادی های بیشتری دست پیدا کنه
(گرچه همین صلب بخشی از آزادی، عین آزادیه ... ...)
هم برای خودش، هم برای جامعه ش
پس باید ی حدودی رو بپوشونه
حالا اون حدود چیه ؟

یکی میگه بلوز و شلوار
یکی میگه پوشش کاملی ک تحریک کننده نباشه

هر آدمی ک عزت نفس براش تعریف شده باشه، وجدانش نمیپذیره ک بشه شریک زنای ذهنی بقیه
ساده ترین استدلالی ک میشه آورد برای کسی ک ذهنش ازاد باشه

خیلی دلیل های دیگه هم هست
چرا باید مثل مزاحم ها ک زنگ در خونه رو میزنن و فرار می کنن، همچین بلایی رو سر جوون های مردم بیاریم؟
چرا باید شنونده تحسین هایی باشیم ک پشتش تغییرات فیزیولوژیکه و فکرای شیطانیه
و ... و ... و ...

حجاب داشتن، ربطی ب مسلمون بودن و نبودن نداره
کما اینکه قبل از اسلام هم خانومها، حجاب داشتند ...

حالا دین اسلام، اومده لقمه حاضر و آماده رو داده دستتمون، قدر نمیدونیم ک!
یه چیزی که مهمه توی تعریف آزادی ، اینه که جامعه رو الویت قرار بدیم نه فرد.
یعنی آزادی جامعه مهمتر از آزادی فردی باشه .
در نتیجه ممکنه چیزایی که آزادی فردی من توعی تعریف بشن ، چون باعث سلب آزادی باقی افراد جامعه میشن ، برای من ممنوع بشن.
اینجاست که حدود پوشش معنی پیدا میکنه .

آزادی بیان :
هروقت بحث این میاد ، من یاد مستند نوام چامسکی میفتم ، حالا نمیدونم آقای املشی کی تالار قرارش میدن اما خیلی در این مورد بحث شده بود . که رسانه با وجود ادعای آزادی بیان چقدر سانسور اطلاعاتی انجام میده ..
این در چه حد باید اجرا شه؟ درستش ، شرعیش در چه حده؟
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع