تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چرا خداوند فقط نظاره گر است؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
يكي از سوالاتي كه همواره ذهنم رو مشغول كرده اين سوال است كه " چرا خداوند مي بيند اما ..."

شايد در طول تاريخ بشريت روزي نبوده كه بشر دست به جنايتي نزده باشد!

اما بعضي وقتها بعضي موارد واقعا ذهن آدم رو درگير مي كنه؛

كه چطور خدا فقط نظاره گر است ؟

اصولا بعضي چيزها چنان حال آدم را مي گيرد كه پيش خودت فكر مي كني ... چه چيز مي خواهد جبران اين بلايي را كند كه بر

سر اين آدم آمده؟ مگر آدمي چندبار فرصت زندگي دارد؟ و بسياري از مسائل اصلا دست خود آدم نيست. اينكه مثلا در كجا و چه

زماني به دنيا آمده و در چه محيطي و با چه ديني بزرگ شده.
من با تمام وجودم قدرت و عمل خداوند رو حس می کنم. با چشم عبرت نگاه کنید. عبرت نه فقط درباره سرگذشت! بلکه از رویداد های روزانه و این نظم عظیم هم میشه عبرت گرفت.و اما چرا در این زمانه مثل گذشته مستقیما شامل عذابی نمیشیم:

نقل قول:حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از جبرئیل پرسیدند : ایا بعد از من در زمین نازل می شوی؟
فرمود : بلی رسول الله ! خداوند بعد از شما مرا 7 مرتبه نازل می فرماید که می برم از زمین 7 جواهر را :
اول نازل می شوم و برکت و رحمت خداوند را از زمین می برم
دوم حیا را از چشم مردان و زنان
سوم غیرت را از میان مردم
چهارم عدالت را از قلوب حاکمین
پنجم صداقت را از قلوب صادقین
ششم سخاوت را از اغنیا
هفتم ایمان را از قلوب مومنین
حضرت ابی جعفر (علیه السلام) می فرمایند : هر موقعی که این علایم به وقوع پیوست در چنین زمانی هر صبح و شام منتظر حضرت بقیه الله الاعظم یوسف زهرا مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشید

کتابهای بحارالانوار جلد 13
وَلاَ تَحْسَبَنَّ اللّهَ غَافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الأَبْصَارُ ﴿۴۲﴾ ابراهیم

و خدا را از آنچه ستمكاران مى‏كنند غافل مپندار جز اين نيست كه [كيفر] آنان را براى روزى به تاخير مى‏اندازد كه چشمها در آن خيره مى‏شود
دانلود اهنگ عجب صبری خدا دارد با حجم 1.5 مگ

عجب صبری خدا دارد !
اگر من جای او بودم .
همان یک لحظه ی اول ،
که اول ظلم را می دیدم از مخلوق بی وجدان ،
جهان را با همه زیبایی و زشتی ،
به روی یکدگر ، ویرانه می کردم .

عجب صبری خدا دارد !
اگر من جای او بودم .
که در همسایه ی صد ها گرسنه ، چند بزمی گرم عیش و نوش می دیدم ،
نخستین نعره ی مستانه را خاموش آن دم ،
بر لبِ ، پیمانه می کردم .

عجب صبری خدا دارد !
اگر من جای او بودم .
که می دیدم یکی عریان و لرزان ، دیگری پوشیده از صد جامه ی رنگین ،
زمین و آسمان را
واژگون ، مستانه می کردم .

عجب صبری خدا دارد !
اگر من جای او بودم .
نه طاعت می پذیرفتم ،
نه گوش از بهر این بیداد گر ها تیز کرده ،
پاره پاره در کف زاهد نمایان ،
سبحه ی ، صد دانه می کردم .

عجب صبری خدا دارد !
"اگر من جای او بودم .
برای خاطر تنها یکی مجنون صحرا گرد بی سامان ،
هزاران لیلی ناز آفرین را کو به کو ،
آواره و دیوانه می کردم ."
تیکه شعر مورد علاقه من Heart

عجب صبری خدا دارد !
اگر من جای او بودم .
بگرد شمع سوزان ِ دل عشاق سرگردان ،
سراپای وجود بی وفا معشوق را ،
پروانه می کردم .

عجب صبری خدا دارد !
اگر من جای او بودم .
به عرش کبریایی ، با همه صبر خدایی ،
تا که می دیدم عزیز نابجایی ، ناز بر یک ناروا گردیده خواری می فروشد ،
گردش این چرخ را
وارونه ، بی صبرانه می کردم .

عجب صبری خدا دارد !
اگر من جای او بودم .
که می دیدم مشوش عارف و عامی ، ز برق فتنه ی این علم ِ عالم سوز مردم کش ،
به جز اندیشه ی عشق و وفا ، معدوم هر فکری ،
در این دنیای ، پر افسانه می کردم .

عجب صبری خدا دارد !
چرا من جای او باشم .
همین بهتر که او خود جای خود بنشسته و ، تاب تماشای تمام زشتکاری های این مخلوق را دارد
وگرنه من به جای او چو بودم ،
یک نفس کی عادلانه سازشی ،
با جاهل و فرزانه می کردم .
عجب صبری خدا دارد ! عجب صبری خدا دارد !
شعری از: معینی کرمانشاهی
[تصویر: rahim-moini-kermanshahi-day-93.jpg]
بسم الله الرحمن الرحیم
(۱۹/بهمن/۹۳ ۳:۵۹)رضا1357 نوشته است: [ -> ]يكي از سوالاتي كه همواره ذهنم رو مشغول كرده اين سوال است كه " چرا خداوند مي بيند اما ..."

شايد در طول تاريخ بشريت روزي نبوده كه بشر دست به جنايتي نزده باشد!

اصولا بعضي چيزها چنان حال آدم را مي گيرد كه پيش خودت فكر مي كني ... چه چيز مي خواهد جبران اين بلايي را كند كه بر

سر اين آدم آمده؟ مگر آدمي چندبار فرصت زندگي دارد؟ و بسياري از مسائل اصلا دست خود آدم نيست. اينكه مثلا در كجا و چه

زماني به دنيا آمده و در چه محيطي و با چه ديني بزرگ شده.

شما فرض کنید خدا جلوی ابوبکر البغدادی رو بگیره و نگذاره هیچ گونه عمل خطایی در زندگی انجام بده (و امثال ابوبکر)
اون وقت فرق ابوبکر البغدادی با بندگان صالح خدا که عمری تقوا پیشه کردند و دوری از گناه کردند چیه
این دنیا دار امتحان است ، همه اینها برای امتحان بشریت هستند.
خدا هم نظاره گر نیست بلکه مقام ربوبیت لحظه به لحظه ی جهان رو داره ، انسانها با استفاده از نعمات الهی گناه میکنند
بسم الله الرحمن الرحیم

(۱۹/بهمن/۹۳ ۳:۵۹)رضا1357 نوشته است: [ -> ]شايد در طول تاريخ بشريت روزي نبوده كه بشر دست به جنايتي نزده باشد!

اصولا بعضي چيزها چنان حال آدم را مي گيرد كه پيش خودت فكر مي كني ... چه چيز مي خواهد جبران اين بلايي را كند كه بر سر اين آدم آمده؟ مگر آدمي چندبار فرصت زندگي دارد؟

اول اینو بگم که توی این دنیا پاداش و کیفر هم هست ولی ممکنه کامل نباشه و یا خود همونش هم جنبه ی امتحان برای فرد داشته باشه.

• اگه قرار باشه، خدا هرکسی رو که مرتکب ظلمی شد رو از رو زمین برداره که ممکنه دیگه کسی رو زمین نمونه Smile (چون هممون یه جورایی ظلم هایی داشتیم مخصوصا اینکه گناه هم یه جور طلم به خودمونه)

ولو یؤاخذ اللّه‏ الناس بما کسبوا ما ترک على ظهرها من دابة ولکن یؤخرهم الى اجل مسمّى فاذا جاءاجلهم فان اللّه‏ کان بعباده بصیرا
(فاطر - 45)

اگر خدا مردم را به آنچه مى‏ کنند مؤاخذه مى‏ کرد، هیچ جنبنده ‏اى را روی زمین باقى نمى‏ گذاشت ولى مؤاخذه آنان را تا سرآمدى معیّن به تأخیر مى‏ اندازد؛ و چون سرآمدشان در رسد خدا به (کار) بندگانش بیناست.

• یکی از سنت های خدا هم ابتلا و آزمایشه.
یه فرصت در اختیار ما قرار داده شده و ماها رو توی بوته ی آزمایش گذاشتن. یکی میاد پا روی نعمت ها و فرصتی که بهش داده شده می ذاره و بقیه رو تار و مار می کنه و اینطوری از امتحان بازنده بیرون میاد. امتحان یکی دیگه هم اینه که می تونه در برابر این ظلمی که بهش شده بایسته یا به ستم تن می ده؟؟ و ...

خود خدا فرمودند که : سرنوشت هیچ قومی رو تغییر نمی دهند تا خود انسانها اونو تغییر بدن.
پس انسانهای مظلوم باید برای رفع ظلم تلاش خودشونو تا جایی که راه داره بکنن.

حالا اگه یکی می خواست ظلم و ستم کنه، سریعا نابود می شد، اونوقت صبر و مقاومت در برابر سختی ها معنی نداشت و این در حالیه که یکی از راه های رشد و بالا رفتن آدم، صبر در برابر مشکلات و ایستادگی در برابر ظلمه (مثل امام حسن (علیه السلام) که سید الاحرار هستند)

• از طرفی راه کمال و رشد انسانها اختیاری قرار داده شده
یعنی درصورتی من می تونم به این کمال اختیاری برسم، که راه خیر و شر باز باشه و من با اختیار خودم انتخاب کنم.
حالا اگه قرار باشه هر ظالم و ستمگری که رو زمین فساد می کنه رو خدا مجازاتش کنه، اونوقت دیگه کسی نیست که مرتکب شری بشه و اصولا اختیار و کمال اختیاری معنایی نداره.

• توی دستگاه الهی یه سنت های دیگه ای هم هست مثل امهال و استدراج :
براساس این سنتها وجود ظالمان توی دنیا ضروریه

امهال یعنی مهلت دادن. خداوند برای رعایت مصالحی در عقوبت اهل باطل شتاب نمی کنه. بلکه به اونها فرصت و مهلت می ده

این مهلت ممکنه به این دلیل باشه که به ظلمشون اضافه کنن :

وَ لا یَحْسَبَنَّ الَّذینَ کَفَرُوا أَنَّما نُمْلی‏ لَهُمْ خَیْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّما نُمْلی‏ لَهُمْ لِیَزْدادُوا إِثْماً وَ لَهُمْ عَذابٌ مُهینٌ (آل عمران - 178)

آنها که کافر شدند، (و راه طغیان پیش گرفتند،) تصور نکنند اگر به آنان مهلت مى‏‌دهیم، به سودشان است! ما به آنان مهلت مى‌‏دهیم براى این‌که بر گناهان خود بیفزایند و براى آنها، عذاب خوارکننده‏‌اى (آماده شده) است!

و یا به این دلیل که فرصت توبه و بازگشت داشته باشند

استدراج هم یعنی کمک اهل باطل در کار باطلشون و سرازیر کردن نعمت های دنیا برای اونها تا قدم قدم به ظلم خودشون اضافه کنند.

فلما نسوا ما ذکّروا به فتحنا علیهم ابواب کل شى‏ء حتى اذا فرحوا بما اوتوا اخذناهم بغتة فاذاهم مبلسون فقطع دابرالقوم الذین ظلموا (انعام - 44 و 45)

همین که آنچه را به یادشان آورده بودیم به فراموشى سپردند، درهاى همه چیز را بر آنان گشودیم و چون به آنچه یافته بودند شادمان شدند، ناگهان آنها را بگرفتیم و یکباره درمانده و نومید شدند و گروهى که ستم مى‏ کردند ریشه ‏کن شدند.

(۱۹/بهمن/۹۳ ۴:۴۲)سدرة المنتهی نوشته است: [ -> ]من با تمام وجودم قدرت و عمل خداوند رو حس می کنم. با چشم عبرت نگاه کنید. عبرت نه فقط درباره سرگذشت! بلکه از رویداد های روزانه و این نظم عظیم هم میشه عبرت گرفت.و اما چرا در این زمانه مثل گذشته مستقیما شامل عذابی نمیشیم:

چرا؟ چرا خداوند اين گوهرها را از ميان مردم مي برد؟ آنوقت ديگر چه حرجي بر ماست اگر هرگناهي بكنيم؟

از پاسخهاي خوب دوستان سپاسگزارم

اما اونچه كه در نظر داشتم ظاهرا بي پاسخه

و اون اينكه مجازات در آينده چه دردي از آنچه رخ داده دوا مي كنه؟

به طور مثال براي قتل مجازات قصاص در نظر گرفته شده و قاتل قصاص ميشه.

سئوالي كه براش جوابي پيدا نمي كنم اينه كه كشتن قاتل در واقع چه دردي از مقتول و بازماندگانش دوا مي كنه؟ اونچه كه نبايد

رخ مي داد اتفاق افتاده.

در مورد روشهاي خداوند در اين موارد كه مجازاتها رو گذارده به وقتش و سنتهاي الهي امهال و استدراج، هر آنچه دوستان فرمودند

درست و عالي و بي نقص اما سئوال من اينه كه چه دردي قراره دوا بشه؟ گيريم كه من بزرگترين جنايتكار تاريخ بشريت و هرچه

خواستم كردم و هركه خواستم كشتم و هزاران جنايت ديگر و سرانجام هم پس از عمري مردم! حالا اون دنيا هي عذابم بدهند و

بسوزونند مگر جناياتي كه كردم درست ميشه؟
(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۳:۰۷)Havbb 110 نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم

شما فرض کنید خدا جلوی ابوبکر البغدادی رو بگیره و نگذاره هیچ گونه عمل خطایی در زندگی انجام بده (و امثال ابوبکر)
اون وقت فرق ابوبکر البغدادی با بندگان صالح خدا که عمری تقوا پیشه کردند و دوری از گناه کردند چیه
این دنیا دار امتحان است ، همه اینها برای امتحان بشریت هستند.
خدا هم نظاره گر نیست بلکه مقام ربوبیت لحظه به لحظه ی جهان رو داره ، انسانها با استفاده از نعمات الهی گناه میکنند
یک سوال،این وسط زندگی این همه انسان بی گناه از بین میره تکلیف اینا چیه؟
این همه زن و کودک بی گناه کشته شدن...
این همه آدم بمیرن برای اینکه فرق بین ابوبکر البغدادی با بقیه مشخص بشه؟
خب اینجا عدل خداوند چی میشه؟
بدبختي اينجاست كه در ميان امثال ابوبكر بغدادي و اعوان و انصارش بسيارند كساني كه واقعا به راهي كه مي روند اعتقاد دارند و

وقتي سر مي برند براي رضاي خدا ، اين كار رو براي خدا مي كنند!

كدام بي خدا يا بي اعتقادي رو سراغ داريد كه بمب به خودش ببنده و بره وسط يه جماعت خودش رو منفجر كنه؟

يادم نيست كجا بود كه عكسي رو ديدم از همين بمبگذارها كه گرفته بودنش وقتي گشته بودند ديدن طرف لباس زير آهني تنش

كرده گفتند اين چيه گفته بوده مي خواستم وقتي رفتم بهشت در جماع با حوريان دچار مشكل نشم!!! يعني حماقت تا اين

حد!!!!!!!
مساله همینه..که زندگی اصلی ما این دنیا نیست...این دنیا فقط روز امتحان همین...شما قرار نیست همه زندگیت رو در این دنیا انجام بدی...
مگه یه جنین در شکم مادر جاودان می مونه!!!
نه موقته فقط 9ماه...منو شما هم موقت اینجاییم ووسیله آزمون وخطای هم دیگه هستیم...شما بدون اگه کسی تو این دنیا بهش ظلم بشه دادگاه پروردگار هر آنچه رو که از دست داده بهش برمی گردونه همه لحظات خوبی که حتی تصورش هم نداریم...مگر نه اینکه هیچ کس به اندازه معصومین ما در سختی ورنج وعذاب نبوده..اما اونا هر لحظه راضی تر وشادتر از لحظه قبل بودنچون می دونستن دنیا همون روز امتحانه

حالا یکی امتحانش با نعمته همون زندگی آروم وخوبی که ما فک می کنیم هدف از زندگیه ..یکی امتحانش با رنج و درد وسختیه..یکی با ظلم کردن یکی با ظلم دیدن

شما فک می کنید اگه اعوان انصار اون ملعون ندونن که راهشون حقه یا باطل حاضر می شن خودشون رو منفجرکنن!!
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع