تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نگهداری از آثار باستانی لازم است یا خیر؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
سلام
با ذهنی باز به این مسئله توجه کنید

نظر خود را با دلیل بیان کنید

آیا نگهداری و خرج پول برای نگهداری از آثار باستانی لازم است ❓

مثلا ارگ بم
در زلزله خراب شد حالا با صرف پول دوباره بازسازی شد ولی ارگ بم دیگر خراب شد و ارگ بم جدید را ما ساختیم نه گذشتگان

پس دیگر ارگ بم باستانی نیست و جدید است

درباره باقی آثار باستانی هم همینطور است و به مرور از بین میرود مگر آنکه ما آنها را بازسازی کنیم که آن وقت دیگر باستانی نیست

نظر خود را با دلیل و بدون توهين یا تحقیر.بیان کنید
بسم الله

سلام،
از نظر بنده
حتما بايد حفظ بشه،
اين آثار باستاني هويت يك ملت است و تاريخ يك ملت است،
در اسلام هم داريم بگرديد در زمين خدا و عاقبت تكذيب كنندگان را ببينيد ، اين آثار از اون نظر هم مفيد است،
ضمن اينكه اصولا از نظر توريست و ... مي تواند براي اون منطقه مفيد باشد و مردم اون منطقه هم بهره مند بشن،
خلاصه اينكه اين هزينه هايي كه براي آثار باستاني ميشه، كار بيهوده اي نيست،
همه ما قطعا افتخار مي كنيم به آثار باستاني هنرمندانه كشور
البته بايد قبل از اينكه خراب بشن بهشون فكر بشه و رسيدگي بشه ،نه وقتي خراب شدن و اين ايراد مسئولين هست كه توجهي ندارن به خيلي از آثار باستاني،
هزينه هايي كه براي اين موارد انجام ميشه كلي هم سود اقتصادي و هم سود هاي غير اقتصادي خواهد داشت،
سلام
نظر اسلام دیدن هست اونم فقط آنهایی که باقی مانده
البته بهتر میدونم درباره نظر اسلام صحبت نکنم چون وقتی ناظر اینو بگه دیگه تکلیف بقیه معلوم ه
همینو بگم نظر اسلام بازسازی این آثار نیست
حالا بقیه نظر خودشونو بگن
(۲۷/بهمن/۹۳ ۰:۲۶)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]سلام
نظر اسلام دیدن هست اونم فقط آنهایی که باقی مانده
البته بهتر میدونم درباره نظر اسلام صحبت نکنم چون وقتی ناظر اینو بگه دیگه تکلیف بقیه معلوم ه
همینو بگم نظر اسلام بازسازی این آثار نیست
حالا بقیه نظر خودشونو بگن
بسم الله

برادر گرامي، اين نظر بنده است،
نظر شما هم چيز ديگري بود كه گفتيد، شايد نظر شما درست باشد، شايد نظر من درست باشد،شايد هم تركيبي از آنها،
نظر من هم ربطي به ناظر بودن و اينها نداره، پس اينها رو لطفا به هم پيوند نزنيد، (با اين برداشت شما، آدم ميترسه اظهار نظر كنه)
اتفاقا بايد در مورد نظر اسلام در اين مورد صحبت كرد،
شما بفرماييد چرا به نظرتون ، نظر اسلام با بازسازي و نگهداري اين آثار باستاني نيست،؟
سلام
این بحث یه بحث عقلیه
شما گفتین در اسلام تایید شده من گفتم خیر ما آیه ای در این باره نداریم فقط دیدن آثار پیشینیان تاکید شده
من از همه دوستان خواستم نظر خودشونو با دلیل بگن که شما هم گفتید حالا بقیه هم بگن
خب همون دیدن...اگه بزاریم حراب شه ونابود شن ..نسلای بعدی چی رو ببینن؟!
بعلاوه این آثار صفحات تاریخ کشور هستن...فک کنید مثلا بریم کاخ گلستان رو ویران کنیم چون خیلی تجملاتیه..در صورتی که همین تجملات درس که به صاحبش با اون عظمت وفا نکرد پس برای بقیه هم نمی مونه..اما باید باشن تا این درس ها رو بدن
درثانی اگه درست مدیریت بشن از لحاظ اقتصادی واسه کشور سور آور هستن کشورهای دیگه تاریخشون 500سال نیست نصف درآمد مملکتشون با توریست می گذره ..اونوقت ما این همه جاذبه داریم بزاریم نابود شن..
من فک می کنم اگه تاریخ وگذشته مهم نبود خدا تو قران انقدر روی مسایل تاریخی مانور نمی داد
مطمئنا لازمه که بناهای تاریخی یک کشور مرمت بشه، بازسازی بشه و تمیز باشه و بهش رسیدگی بشه.
میتونه در زمینه گردشگری بسیار کمک کنه.
میتونه اقتصاد منطقه رو فعال نگه داره.
اگر بخواهیم هربنایی که رو به نابودی هست به حال خودش رها کنیم آیندگان چه خواهند گفت؟ .
خودمون ترجیح میدیم بشنویم این بنا که بود، نابود شد یا این بنا که بود بازسازی شد؟
اگر بگذاریم همه چیز از بین بره که آیندگان از چه چیز باید عبرت بگیرند؟ Smile
سلام
با نظرات دوستان مبنی بر مرمت آثار باستانی موافقم
اینو آوایی میگه که شهرش شاید از نظر قدمت و همینطور وجود اثار باستانی و عتیقه جات و زیرخاکی جزء رتبه های برتر باشه....
.
.
.
.

یه مسلمون هم باید فکر اقتصادش باشه هم عبرت هم کشف هویت...تازه اینا فقط بعضی ابعادشه....
اهمیت بعضی اثار کشف شده اینقدر زیاده که حتی میتونه مسیر تاریخ رو عوض کنه....!
اصلا بعضیاش سنده برای ما....
.
.
.
غرب برا زیرخاکی های کشور ما سرودست میشکنه! قاچاق میکنن و میذارن تو موزه هاشون پزشو میدن!!! قطعا اگه بی اهمیت بود اونا برا داشتنش خودکشی نمیکردن!!! و اینجا هم یهو بالای ده نفررررر قاچاقچی عتیقه رو اعدام نمیکردن!
اتفاقا اسلام به عبرت از گذشتگان تاکید کرده و لازمه عبرت گرفتن دیدن و فهمیدن هست....یکی از بهترین راه هاش نگهداری و مرمت اثار باستانیه....
.
.
.
.
یه نمونه عبرت آموز:
ما رو بردن کاخ سعدآباد رو دیدیم با اون همه تجملات…
بعد بردن حسینه امام و همینطور اتاقی که امام خمینی(رحمة الله علیه) زندگی میکردن....یه مبل کوچیک...یه دمپایی ساده...فرش ساده و عینک و چندتا کتاب...
همه دارایی ظاهری امام بود....
.

من که سوم راهنمایی بودم تا الان از ذهنم پاک نشده و نخواهد شد که رسیدن به مقامات معنوی با تجمل گرایی جور در نمیاد! و اینکه:
تعز من تشاء و تذل من تشاء.....
خدا به هرکی بخواد عزت میده و هرکی رو بخواد ذلیل میکنه....
.
.

حالا شما فرض کن کاخ سعداباد رو به اون تروتمیزی نگه نمیداشتن!(حتی اجازه وارد شدن به اتاق ها و عکس گرفتن و دست زدن به وسایل هم نداشتیم) اونوقت من از کجا میفهمیدم اون کسی که 36 سال پیش با حقارت و خاک برسری از ایران فرار کرد چه دم و دستگاهی داشته و چه زندگی تجملی!؟ شاید بگید با شنیده ها.. .ولی شنیدن کی بود مانند دیدن....
.
.
.
یا مثلا یه کاخ از شاه های قاجار(فکر کنم) تو یکی از شهرهای استانمون هست که بیا و ببین! و واقعا دیدنش برامون مایه عبرت هست....قدم که میزنم تو اون باغ یادم میاد که یه زمانی چه کسایی قدم میزدن اینجا.....به کجا رسیدن....چی موند براشون.....واقعا به بی ارزش بودن دنیا میشه پی برد....و اتفاقا این باغ هم نگهداری شده وعمارت هاش مرمت شده....
حالا من مثلا مسلمون ازش عبرت میگیرم...ولی توریست های محترم میان صفا سیتی و پولشو میدن که بازم تو جیب مسلموناست و این خودش کمک به اقتصاده کشوره....

یاعلی
آثار باستانی هر کشور نشون دهنده ی فرهنگ و تفکر اون کشوره...
مسجد جامع اصفهان هم جز آثار فوق العاد. زیبای باستانیه اما چون تو قرآن نگفته آثار باستانی حفظ بشه پس الان که در دست مرمته نباید انجام بدن چه کاریه خراب بشه!!!!
به نظرمن مرمت ونگهداری از آثار باستانی ازدو جهت کاملا لازم و ضروریه:

1-هویت وگذشته یک ملت است.

2-آثار باستانی می توانند به عنوان یک منبع مهم درآمدزایی برای کشور محسوب شود.
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع