۷/اسفند/۹۳, ۹:۱۴
۷/اسفند/۹۳, ۱۱:۲۰
------------------------------------------------
۷/اسفند/۹۳, ۱۱:۳۵
1. فکر نکنم مشکل شرعی و عقلی وجود داشته باشه در صورتی که حد اقل روی کاغذ این کار ممکن باشه . به هر حال علم پیشرفت کرده و در صورت کاربردی بودن // بودن انسان روی مریخ خیلی کاربردی تر از چند ربات با عمر محدوده
ولی من حاضر به انجام همچین کاری نیستم ( مریخ که سهله بگو سه ماه تنها تو یک جزیره زندگی کن می گم نه 
ولی من حاضر به انجام همچین کاری نیستم ( مریخ که سهله بگو سه ماه تنها تو یک جزیره زندگی کن می گم نه 
۷/اسفند/۹۳, ۱۲:۳۶
(۷/اسفند/۹۳ ۲:۰۵)کوروش بزرگ نوشته است: [ -> ]خب برای اینکه هدف این پروژه اینه که امکان سکونت و ادامه زندگی انسان رو در مریخ بررسی کنه بنابراین مجبورا که سرنشین هم داشته باشن.نه خیر اصلاٌ لازم نیست سرنشین دار باشه. سکونت و ادامه زندگی انسان تابعی از برخی پارامترهاست که بسیاری از اونها با ماموریت های بدون سرنشین هم قابل ارزیابی هستند. در مراحل انتهایی نیاز به سفر با سرنشین هست. تو این مرحله و با این اطلاعات محدود بسیاری از مجهول ها با ماموریت های بدون سرنشین قابل حل هستند نیازی به این ریسک بزرگ نیست.
من تعجب می کنم ماموریت های بدون سرنشین هزینه ای به مراتب پایین تر دارند، چه اصراری به انجام چنین ماموریت پرهزینه با ریسک بالا هست؟
۷/اسفند/۹۳, ۱۲:۴۵
بسم الله
سلام
به نظر من این برداشت ها تقریبا شخصی (سطحی) است چون ما واقعا نمی دانیم قرار است چه کاری توسط این افراد انجام شود. قطعا اگر نیازی به انجام این کار نبود، سازمان های فضای و در واقع بشر دست به چنین کار نمی زد.
با سپاس
یا علی مدد
(۷/اسفند/۹۳ ۱۲:۳۶)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]نه خیر اصلاٌ لازم نیست سرنشین دار باشه. سکونت و ادامه زندگی انسان تابعی از برخی پارامترهاست که بسیاری از اونها با ماموریت های بدون سرنشین هم قابل ارزیابی هستند. در مراحل انتهایی نیاز به سفر با سرنشین هست. تو این مرحله و با این اطلاعات محدود بسیاری از مجهول ها با ماموریت های بدون سرنشین قابل حل هستند نیازی به این ریسک بزرگ نیست.
من تعجب می کنم ماموریت های بدون سرنشین هزینه ای به مراتب پایین تر دارند، چه اصراری به انجام چنین ماموریت پرهزینه با ریسک بالا هست؟
سلام
به نظر من این برداشت ها تقریبا شخصی (سطحی) است چون ما واقعا نمی دانیم قرار است چه کاری توسط این افراد انجام شود. قطعا اگر نیازی به انجام این کار نبود، سازمان های فضای و در واقع بشر دست به چنین کار نمی زد.
با سپاس
یا علی مدد
۷/اسفند/۹۳, ۱۲:۴۶
(۷/اسفند/۹۳ ۱۱:۲۰)namekarbary نوشته است: [ -> ]ناسا هر ساله چندین پروژه رو به خاطر کمبود بودجه لغو می کنه. مطمءن باشید کار بی ارزش در این سازمانها انجام نمیشه. ضمنا فکر نکنید اون چیزی که شما به ذهن شما میرسه دیگه به ذهن هیچ مهندس و طراحی نرسیده و شما یگانه نخبه اید...دوست عزیز بهتره لحن حرف زدنتون رو بهتر کنید. این شما بودید که نرفتن به ناسا رو دلیل سطح پایین ما دونستید. تا جاییکه از ارسالهای شما یادمه زمینه کاریتون ژنتیک بود چون تو اون زمینه از اطلاعات شما استفاده کردم. (اگر درست یادم مونده باشه علوم انسانی خوندید)
من تو زمینه ای که بلد نبودم بدون هیچ ابایی از شما پرسیدم ولی خواهشاً در این زمینه که تخصص ماست به حرف ما گوش بدید و باور بفرمایید هر کسی که ناسا نرفته دلیل بر ضعف یا ناتوانیش نیست.
در مورد اینکه این به ذهن مهندسان اونها رسیده یا نه باید بگم این پروژه یه جاه طلبی خصوصیه (پروژه پرواز فضایی خصوصی به رهبری کارآفرین هلندی باس لانسدورپ) نه یکی از پروژه ناسا. اطلاعاتتون ناقصه.
۷/اسفند/۹۳, ۱۲:۵۰
بسم الله
سخن ناظر:
لطفا احترام به یکدیگر را رعایت کنیم. در غیر ایصورت ارسال ها نامربوط حفظ خواهد شد
سخن ناظر:
لطفا احترام به یکدیگر را رعایت کنیم. در غیر ایصورت ارسال ها نامربوط حفظ خواهد شد
۷/اسفند/۹۳, ۱۲:۵۳
(۷/اسفند/۹۳ ۱۲:۴۵)mohamad نوشته است: [ -> ]به نظر من این برداشت ها تقریبا شخصی (سطحی) است چون ما واقعا نمی دانیم قرار است چه کاری توسط این افراد انجام شود. قطعا اگر نیازی به انجام این کار نبود، سازمان های فضای و در واقع بشر دست به چنین کار نمی زد.بله آقا محمد، شاید ما دقیقاً ماموریت اونها رو ندونیم (که خیلی جای سواله اگر ما نمی دونیم چطور اعلان عمومی دادن تا برخی داوطلب بشن برای رفتن حتماً توضیح قانع کننده ای برای چنین خطر بزرگی دادند) ولی چیزی که برای ما مثل روز روشنه اینه که اینها از مریخ اندازه کوچه بغلیشون هم اطلاعات ندارند. حتی شرایط جوی مریخ و طوفان هاش هنوز مجهوله. (یادتون باشه برای پرواز و فرود هواپیما تو فرودگاه بیست و چهار ساعته وضع هوا بررسی میشه حالا می خوایم آدم بفرستیم مریخ به نظرتون لازم نیست یه ایستگاه هواشناسی بدون سرنشین حداقل شرایط جوی سایت فرود رو به مدت یکی دو سال بررسی کنه؟)
آخرین کاری که در مورد مریخ شده اون مریخ نورد ناسا بود که روی سطرح مریخ فورد اومد و خوشبختانه مدتی هم بیشتر از زمان پیش بینی شده به فعالیت خودش ادامه داد.
به نظرت برای ساکن شدن در جایی چندتا ماموریت بدون سرنشین با این زمان محدود و داده محدود کفایت میکنه؟
پ.ن.
موضوع بحث جان چند انسانه نه کارایی و هزینه چندتا روبات قابل جایگزینی و مکانیکی.
۷/اسفند/۹۳, ۱۳:۰۴
بسم الله
به نظر بنده بحث و جدل هایی که بین موافقان و مخالفان این پروژه انجام می شود، دقیقا همان بحث های زمان پروژه آپولو بود. در نظر باید داشت که در آن پروژه ها (قبل از آپولو 11) چندین پروژه با شکست مواجه شد. و خیلی ها برای پیشرفت علم جان خود را فدا کردند.
با سپاس
یا علی مدد
(۷/اسفند/۹۳ ۱۲:۵۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]ولی چیزی که برای ما مثل روز روشنه اینه که اینها از مریخ اندازه کوچه بغلیشون هم اطلاعات ندارند. حتی شرایط جوی مریخ و طوفان هاش هنوز مجهوله.این حرف شما اصلا قابل قبول نیست. ساده ترین اطلاعاتی که درباره مریخ وجود داره را می تونید در ویکی پدیا مطالعه کنید http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%B1%DB%8C%D8%AE مطمئنا خواهید دید جمع آوری اطلاعات همین چند ضفحه چندین سال زمان و انرژی و تحقیق صرف کرده است.
(۷/اسفند/۹۳ ۱۲:۵۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]موضوع بحث جان چند انسانه نه کارایی و هزینه چندتا روبات قابل جایگزینی و مکانیکی.
به نظر بنده بحث و جدل هایی که بین موافقان و مخالفان این پروژه انجام می شود، دقیقا همان بحث های زمان پروژه آپولو بود. در نظر باید داشت که در آن پروژه ها (قبل از آپولو 11) چندین پروژه با شکست مواجه شد. و خیلی ها برای پیشرفت علم جان خود را فدا کردند.
با سپاس
یا علی مدد
۷/اسفند/۹۳, ۱۳:۱۳
برای زندگی روی مریخ اون هم از نوع بدون بازگشت نیاز به منبع آب هست. این افراد هم باید به منبع آب قابل اعتماد روی سطح سیاره دسترسی داشته باشند هم باید سیستم بازیابی (ریکاوری) آب درون ایستگاهشون فعال و قابل اعتماد (ریلایبل) باشه تا در صورت بوجود اومدن مشکلی برای آب سطحی سیاره از بابت تامین آب برای مدتی مشکل نداشته باشند. آیا وضع آب موجود در سایت فرود با ماموریت بدون سرنشین بررسی شده؟
برای زندگی اکسیژن نیاز هست، این سیاره اکسیژن نداره پس نه تنها باید این افراد قابلیت تولید اکسیژن داشته باشید باید قابلیت ذخیره سازی اون رو هم برای مدتی که احتمال خرابی یا عملکرد بد سیستم تولید اکسیژن هست رو داشته باشند. آیا تولید اکسیژن با ماموریت بدون سرنشین روی این سیاره تست شده؟ (آیا امکان رشد گیاه روی خاک محل فرود هست یا این اشخاص با خودشون خاک هم میبرن روی سیاره؟) آیا خاک محل فرود با ماموریت بدون سرنشین برای قابلیت کشاورزی تست شده؟
برای تولید اکسیژن و زندگی روی این سیاره به انرژی نیاز هست علاوه بر انرژی خورشیدی، ( یادمود باشه دمای این سیاره در حدود منهای هفتاد درجه است، حالا زمستون هاش که بدتره.) اینها با خودشون چه منبع انرژی قابل اعتمادی میبرند. سوخت فسیلی که ندارند. راکتور اتمی هم که نمی تونن ببرند. چه ژنراتوری با خودشون میبرن. یادمون باشه روی اون سیاره حتماً از انرژی خورشید استفاده خواهند کرد ولی مثل تمام سیستم های هوافضایی کنار اون نیاز به یک سیستم ریداندانت (کمکی، بک آپ، برای زمان خطر و ...) هست. اون سیستم جایگزین انرژی خورشیدی کدومه؟ نباید این سیستم جایگزین قبل از مسافرت انسانها به سطح سیاره منتقل بشه و روی اون برای مدتی تست بشه.
آیا سیستم پنلهای خورشیدی همراه با سرنشین ها به سطح سیاره منتقل میشه و باید اونها نصبش کنند یا قبل از اونها منتقل میشه؟ اگر همراه اونها منتقل میشه ریسک این کار چقدره؟
آقا محمد از این دست سوالها خیلی زیاده، خیلی زیاد. ضمناً به خیلی از این سوالها میشه بوسیله ماموریت های بدون سرنشین پاسخ داد.
پ.ن.
برادرم اطلاعات ویکی پدیا (مرجع قصه های زمان خواب بچه ها نه یه سایت علمی) برای یه همچین سفر بزرگی در حد صفر یا بهتر بگم در حد داستان زمان خواب هست.
راستی من در مورد انجام موفقیت آمیز ماموریت با سرنشین روی ماه شک دارم. برای تکنولوژی اون روز (1940 تا 1960) این کار در حد افسانه علمی تخیلی محسوب میشه.
برای زندگی اکسیژن نیاز هست، این سیاره اکسیژن نداره پس نه تنها باید این افراد قابلیت تولید اکسیژن داشته باشید باید قابلیت ذخیره سازی اون رو هم برای مدتی که احتمال خرابی یا عملکرد بد سیستم تولید اکسیژن هست رو داشته باشند. آیا تولید اکسیژن با ماموریت بدون سرنشین روی این سیاره تست شده؟ (آیا امکان رشد گیاه روی خاک محل فرود هست یا این اشخاص با خودشون خاک هم میبرن روی سیاره؟) آیا خاک محل فرود با ماموریت بدون سرنشین برای قابلیت کشاورزی تست شده؟
برای تولید اکسیژن و زندگی روی این سیاره به انرژی نیاز هست علاوه بر انرژی خورشیدی، ( یادمود باشه دمای این سیاره در حدود منهای هفتاد درجه است، حالا زمستون هاش که بدتره.) اینها با خودشون چه منبع انرژی قابل اعتمادی میبرند. سوخت فسیلی که ندارند. راکتور اتمی هم که نمی تونن ببرند. چه ژنراتوری با خودشون میبرن. یادمون باشه روی اون سیاره حتماً از انرژی خورشید استفاده خواهند کرد ولی مثل تمام سیستم های هوافضایی کنار اون نیاز به یک سیستم ریداندانت (کمکی، بک آپ، برای زمان خطر و ...) هست. اون سیستم جایگزین انرژی خورشیدی کدومه؟ نباید این سیستم جایگزین قبل از مسافرت انسانها به سطح سیاره منتقل بشه و روی اون برای مدتی تست بشه.
آیا سیستم پنلهای خورشیدی همراه با سرنشین ها به سطح سیاره منتقل میشه و باید اونها نصبش کنند یا قبل از اونها منتقل میشه؟ اگر همراه اونها منتقل میشه ریسک این کار چقدره؟
آقا محمد از این دست سوالها خیلی زیاده، خیلی زیاد. ضمناً به خیلی از این سوالها میشه بوسیله ماموریت های بدون سرنشین پاسخ داد.
پ.ن.
برادرم اطلاعات ویکی پدیا (مرجع قصه های زمان خواب بچه ها نه یه سایت علمی) برای یه همچین سفر بزرگی در حد صفر یا بهتر بگم در حد داستان زمان خواب هست.
(۷/اسفند/۹۳ ۱۳:۰۴)mohamad نوشته است: [ -> ]بسم اللهاون زمان بدون سرنشین ها در این حد نبودند چاره ای جز ماموریت سرنشین دار نبود. اون موقع حتی ترانزیستور به مفهوم امروزی هم نبود چه برسه به کامپیوترهای با قدرت مجاسباتی فعلی. اون زمان شاید ماموریت سرنشین دار برای توسعه علم توجیه داشت ولی امروزه جایی که اینقدر پیشرفت در علوم رباتیک داریم به خطر انداختن جان انسان جایی که با چند دهم هزینه میشه خیلی از همون کارها رو انجام داد جایی از اعراب نداره.
با سپاس
یا علی مدد
راستی من در مورد انجام موفقیت آمیز ماموریت با سرنشین روی ماه شک دارم. برای تکنولوژی اون روز (1940 تا 1960) این کار در حد افسانه علمی تخیلی محسوب میشه.