تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
بسم الله

(۷/اسفند/۹۳ ۱۳:۱۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]آقا محمد از دست سوالها خیلی زیاده، خیلی زیاد.
قطعا کسانی که در این پروژه هستند (از ایده پردازان اولیه، تا مهندسان پروژه و مسافران) همه به این سوالات فکر کرده و برایش پاسخی پیدا کرده اند. در واقع ما پاسخگویی این سوالات نیستیم.

(۷/اسفند/۹۳ ۱۳:۱۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]برادرم اطلاعات ویکی پدیا (مرجع قصه های زمان خواب بچه ها نه یه سایت علمی) برای یه همچین سفر بزرگی در حد صفر یا بهتر بگم در حد داستان زمان خواب هست.
دقیقا منظور من هم همین بود. یعنی این اطلاعاتی که بسادگی در ویکیپیدا در دسترس ما هست و در واقع سطح بسیار پایینی از اطلاعات می باشد، به سختی و در طول زمان و زحمت زیادی بدست آمده. پس در نظر بگیرید که اطلاعات اصلی در چه سطح و حد بالایی است و با چه زحمتی جمع آوری شده است.

با سپاس
یا علی مدد
(۷/اسفند/۹۳ ۱۳:۲۱)mohamad نوشته است: [ -> ]بسم الله

قطعا کسانی که در این پروژه هستند (از ایده پردازان اولیه، تا مهندسان پروژه و مسافران) همه به این سوالات فکر کرده و برایش پاسخی پیدا کرده اند. در واقع ما پاسخگویی این سوالات نیستیم.

دقیقا منظور من هم همین بود. یعنی این اطلاعاتی که بسادگی در ویکیپیدا در دسترس ما هست و در واقع سطح بسیار پایینی از اطلاعات می باشد، به سختی و در طول زمان و زحمت زیادی بدست آمده. پس در نظر بگیرید که اطلاعات اصلی در چه سطح و حد بالایی است و با چه زحمتی جمع آوری شده است.

با سپاس
یا علی مدد
آقا محمد این ادعای شما قابل قبول نیست. مسئله ساده ای در مورد فرودگاه ها و اوضاع جوی مطرح کردم. اطلاعات جوی سایت فرود چندسال بوسیله یه ایستگاه هواشناسی مستقر در محل ثبت شده؟

بابا مگه ماموریت سرنشن دار به این راحتیه؟ مگر اینکه این افراد از جان گذشته باشند (در این صورت بیشتر به یه حماقت یا ماجراجویی علمی ژولورنی شبیه تا یه پروژه علمی).
از سال ها قبل پروژه های مختلفی برای اعزام فضانورد به مریخ طراحی شده اما همه این پروژه ها از پیش شکست خورده نامیده و بایگانی شدند، چون به دلایل مختلف از جمله سوخت هیچ راهکاری برای مرحله دوم پروژه یعنی “بازگشت از مریخ” نداشتند تا اینکه پروژه ای با عنوان “مارس وان” طراحی شد که با حذف این مرحله گامی سرنوشت ساز برای اعزام انسان به فضا برداشته شود: سفر بی بازگشت!
اخیرا نام سه ایرانی در میان برگزیدگان مرحله دوم پروژه مارس وان اعلام شد که از میان بیش از دویست هزار نفر به جمع صد نفر راه یافته اند تا در نهایت ۲۴ نفر در قالب ۶ تیم ۴نفره رهسپار “سفر بی بازگشت” شوند.
“صادق مدرسی” یکی از این سه ایرانی است که گفتگو با او را در ادامه می خوانید:
- قدری از خودت بگو.
صادق مدرسی هستم ۳۰ ساله متولد یزد و ساکن تهران. مدرک کارشناسی ارشد زیست شناسی دارم و ده مقاله آی اس آی چاپ کرده ام.
- مهمترین انگیزه ات برای ثبت نام رفتن به مریخ چه بود؟
حس هیجان و ماجراجویی.
- فقط حس هیجان و ماجراجویی؟ آیا می ارزد؟ یا هدف دیگری هم داری؟
با توجه به عظمتی که این پروژه دارد از نظر من می ارزد. مسلما افراد مختلف نظرات مختلفی دارند.
- متاهلی؟
خیر مجردم.
شغلت چیست؟ از وضعیت کنونی زندگی ات راضی هستی؟
از زندگیم راضیم و به طور کلی زندگی را دوست دارم و اینکه تصمیمات و انتخابهای مختلفی در زندگی پیش روی ماست.
بانی این پروژه کیست؟ کدام شرکت و کدام کشور؟
شرکتی که مجری این پروژه است و ایده و طرح کلی آن را داده است هلندی است و با شرکت های مختلفی از قاره های آمریکا، اروپا و استرالیا همکاری می کند.
- از چه طریق در جریان ثبت نام برای اعزام به مریخ قرار گرفتی؟
از طریق اخبار علمی که دنبال می کردم مطلع شدم چنین طرحی وجود دارد. قبل از شروع ثبت نام من با شرکت مجری طرح تماس گرفتم تا ازجزئیات مطلع شوم و بعد از مطالعه و تحقیق درباره ابعاد پروژه احساس کردم این یک طرح منطقی است؛ به همین دلیل بعد از اعلام عمومی، ثبت نام کردم.
- درباره فضا و مریخ اطلاعاتی داشتی؟
از قبل اطلاعاتی داشتم اما بعد از مطرح شدن این پروژه تحقیقات بیشتری کردم.
[تصویر: 438267_463.jpg]
- به نظرت طرح شدنی است؟
بله ، مرور قراردادها و ابعاد و جزئیات طرح نشان می دهد که انسان می تواند به یک سیاره دیگر برود.
- اطلاع داری چند نفر ثبت نام کرده اند و چند نفرشان ایرانی است؟
حدود ۲۰۵ هزار نفر از صد کشور جهان ثبت نام کردند و فکر می کنم ده،دوازه نفر از آن ها ایرانی بودند.
- فکر می کردی به مرحله بعد بروی؟
هنگام ثبت نام در خودم این قابلیت را می دیدم و حدس میزدم جز ۱۰۰۰ نفر مرحله دوم باشم اما با توجه به اینکه کسانی که جز ۱۰۰۰نفر هستند دارای سوابق و تجارب مختلفی در حوزه های پزشکی،فضایی و علمی بودند و حتی برخی کارشناس ناسا و یا فضانورد بودند فکر نمی کردم به جمع ۱۰۰ نفر بروم.
-درباره آیتم ها و مصاحبه های انجام شده برایمان بگو.
در مرحله اول یک ویدیوی ۶۰ ثانیه ای از خودمان ارسال کردیم که در این ویدیو سه موضوع باید اشاره می شد:اول، درباره انگیزه خود برای ثبت نام؛ دوم، درباره اینکه چرا فکر کرده ایم می توانیم این ماموریت را انجام دهیم و سوم اینکه حس شوخ طبعی ما در چه حدی است؟
غیر از این باید به ده سؤال دیگر هم به صورت مکتوب جواب می دادیم که موضوعات مختلفی را از جمله موضوعات روحی،تعامل و روابط بین فردی،اخلاقیات و … را شامل می شد مثلا اینکه دوستی در خارج از کشور دارم یا خیر؟ انگیزه نامه و اطلاعات فردی هم لازم بود.
- مرحله بعد به چه شکل بود؟
مرحله دوم بررسی شرایط پزشکی بود که باید فرم هایی را از نظر صلاحیت های پزشکی به تائید پزشک می رساندیم که شامل فشارخون،وضعیت مفاصل،قد و وزن و اطلاعاتی درباره جراحی و … بود که در این مرحله از ۱۰۵۸ نفر حدود ۵۰۰ نفر حذف شدند.
- و بعد؟
یکی از مسؤولان پروژه از طریق اسکایپ با من مصاحبه ای انجام داد و سؤالات مختلفی را پرسید البته بیشتر از نظر روحی قصد داشت ببیند استرس دارم یا نه. یا سئوالی پرسید که اگر بعد از اعزام موفق به مریخ با گذشت سه سال زمینه ای برای بازگشت به زمین فراهم شد بر می گردی؟
- پاسخ چه بود؟
گفتم بر نمی گردم. ترجیحم این است که بمانم و حتی دیگران را هم تشویق کنم بیایند تا یک جامعه انسانی در مریخ ایجاد کنیم و گونه انسانی و نسل بشر را در سیاره مریخ گسترش دهیم.
- این شدنی است؟
بررسی هایی که شده نشان می دهد که بدن انسان با فضای مریخ می تواند تطابق پیدا کند و در مریخ امکان تهیه آب و غذا و … فراهم شود.
- توضیح می دهی؟
در سطح مریخ یخ وجود دارد و می توان با کوره های ذوب به آب رسید و آب را هم تجزیه کرد و به هوای قابل تنفس دست یافت.
- برنامه اعزام به چه شکل است؟
سال ۲۰۱۸ قرار است یک پرواز آزمایشی صورت بگیرد و مریخ نورد هم قرار است در سال ۲۰۲۰ برای ایجاد پایگاه اقامت عازم شود و در سال ۲۰۲۲ هم قرار است چند محموله مورد نیاز برای ایجاد شرایط زندگی در یک نقطه مخصوص بر سطح مریخ که خاک مناسب داشته باشد و یخ بیشتری دارد و در عین حال خیلی سرد نباشد فرود بیاید.
- انرژی از چه طریقی تامین می شود؟
قرار است پنل های خورشیدی سبک به وسعت ۲۰۰۰متر ایجاد شود تا برق مورد نیاز پایگاه تامین شود.
- غذای مریخی ها از چه طریقی به دست می آید؟
غذا هم از طریق گلخانه های سبک قابل حمل از طریق لامپ های ال ای دی خاص به دست خواهد آمد.
- فقط گیاهخوار خواهید بود یا گونه های جانوری هم قرار است در مریخ پرورش داده شود؟ مثل مرغ و خروس.
احتمالا در چند سال اول حیوانات به این صورت که اشاره کردید پرورش داده نخواهند شد و پروتئین حیوانی هم از طریق تغذیه از حشرات تامین خواهد شد.
- دوره های آموزشی افراد قبل از اعزام چطور طی می شود؟
هر گروه برای اعزام ۴ نفر خواهد بود که هر نفر از یک قاره است. بنابراین از یک کشور دو نفر در یک گروه نخواهند بود. از گروه ۴ نفره دو نفر امور مهندسی را بر عهده می گیرند و برهمان اساس آموزش می بینند. دوره آموزشی ۸ سال است که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۴ دنبال می شود. محل آموزش هم به صورت شبیه سازی در اماکن خاص است که به فضای مریخ شباهت داشته باشد و ممکن است قطب شمال یا جنوب باشد و دوره های علمی هم احتمالا در آمریکا سپری می شود.
- گفتی که احیانا در قطب آموزش خواهید دید. آیا سطح مریخ پوشیده از یخ است؟ هوایش چطور است؟
دمای مریخ به طور متوسط بین ۱۷- تا ۱۷۰- است البته در روزهایی از تابستان در مناطق خاصی از آن ممکن است به ۲۵ تا ۳۵ درجه بالای صفر هم می رسد. تشعشعات مضر کیهانی هم به سطح آن می رسد؛ البته لایه اتمسفر بسیار نازکی هم دارد.
- زمان اعزام مشخص است؟
سال ۲۰۲۴ افراد پرواز می کنند و سال ۲۰۲۵ در مریخ فرود می آیند.
- مریخی ها امکان ارتباط با زمین را خواهند داشت؟
هم به تلفن و هم به اینترنت دسترسی خواهد بود و به همین منظور ماهواره هایی در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ به فضا پرتاب می شود ،البته تاخیر در ارسال پیام وجود خواهد داشت و بین ۳تا ۲۳ دقیقه بین ارسال و دریافت پیام فاصله خواهد بود.
- خودت که برای اعزام وجهی نداده ای؟
غیر از ابتدای کار که شرکت برای جلوگیری از ثبت نام اسپمی مبلغ کمی در حدود ۱۵ دلار را تعیین کرده بود، در ادامه مراحل وجهی پرداخت نشده و حتی در دوره آموزش به ۲۴ نفر باقی مانده حقوق پرداخت می شود، هرچند آن ها به پول نیازی نخواهند داشت.
- هزینه اعزام یک نفر چقدر است؟
هزینه اعزام یک گروه ۴ نفره ۶میلیارد دلار برآورد شده که قرار است از طریق اسپانسر و تبلیغات و فروش فیلم های آموزشی و حق پخش آن هزینه های پروژه محقق شود.
- چه تصوری از زندگی در مریخ داری؟
می دانم خیلی سخت خواهد بود، مخصوصا اوایل حضور و ماه اول، اما فکر می کنم بعد از چند ماه همه چیز به صورت طبیعی و عادی شود. اما قبل از آن در هر زمانی کوچکترین اشتباه به معنای نابودی پروژه است به همین دلیل فکر می کنم مهم ترین بخش در این پروژه انتخاب افراد یعنی ۲۴ نفر نهایی است و در کل اراده قوی را یکی از شرایط زندگی در مریخ می دانم؛ حس خوبی نسبت به آن دارم و از این حس خوشم می آید.
- برخورد خانواده با این اتفاق چه بود؟
اوایل خیلی موضوع جدی نبود چون تعداد افراد داوطلب بسیار زیاد بود در کل حمایت کردند؛ هرچند هیچ خانواده ای خوشحال نمی شود یکی از اعضایش برود و دیگر بر نگردد!می توانم بگویم مخالفت جدی نکرده اند و چون مجرد هستم راحت تر هستم.
- چون وضعیت کاملا خاصی است حتماً خانواده ات نگرانی هایی هم دارند.
خانواده ام از این جهت که برای پروژه ای داوطلب شده ام که بسیار عظیم است و خودم هم به آن علاقه مندم مرا حمایت می کنند.
مریخی ها قرار است ازدواج داشته باشند؟
حداقل اوایل خیر،یعنی تا حدود ده سال بعید است،بخاطر مسائل پزشکی و محدودیت های موجود و احتمال عدم تطابق جنین و اینکه افراد باید روی کارشان تمرکز داشته باشند.
[تصویر: 438268_746.jpg]
- احتمال دارد در طول آموزش ها به این نتیجه برسی که قادر به رفتن به مریخ نیستی و انصراف بدهی؟
به هیچ وجه انصراف نمی دهم. تصمیمم را گرفته ام و این یک تصمیم قطعی است اما افراد با صلاحیت باید بروند اگر این تشخیص داده شد که من می توانم خواهم رفت.
- با برخی افراد که صحبت می کردیم، معتقد بودند که فقط کسانی که از زندگی سیر شده اند به این سفر بی بازگشت می روند؟ پاسخت به این باور چیست؟
معمولا کسانی که از زندگی سیر شده اند به هیچ سفری نمیروند. مخصوصا به چنین سفری، چون علاوه بر مراحل سخت انتخابی مراحل بسیار سخت آموزش وجود دارد که انگیزه بسیار قوی میخواهد.
- نسبت به اینکه سفرت بی بازگشت است حس بدی نداری؟
اینکه می گویید سفر بی بازگشت است به این معنا است که فرد از دنیا می رود در حالی که افرادی که به مریخ می روند از دنیا نمی روند، بلکه به محل دیگری می روند و فقط برنمی گردند وگرنه کل تجهیزاتی که برای ایجاد شرایط زنده ماندن افراد نیاز است چه در زمینه آب، هوا و غذا قبل از اعزام افراد ارسال خواهد شد و اگر در این مراحل مشکلی پیش بیاید از طرف مریخ نوردی که پیشتر اعزام شده چراغ سبز برای اعزام افراد صادر نخواهد شد.
- فکرش را کرده ای که اگر مثلاً در پنجمین یا دهمین سال از زندگی در مریخ، پشیمان شوی ، چه خواهد شد؟ مخصوصا این که با توجه به وضعیت خاص و امکانات اندک مریخ ، شما احتمالا نخواهید توانست از محدوده ای خاص در محل زندگی تان در مریخ، دورتر شوید.
به این موضوع فکر کرده ام اما اینکه پشیمان شوم خیر، ضمن اینکه بسیاری از تصمیماتی که افراد در زندگی شان می گیرند ممکن است برگشت ناپزیر باشند.
- نگران نیستی حادثه بدی برای شما رخ دهد؟
اتفاق ناگوار در هر شرایطی می تواند بیفتد. حتی در حال قدم زدن در پیاده رو و یا هنگام پرواز با هواپیما، در مریخ اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود افراد در مریخ یک زندگی معمولی خواهند داشت و مثل زمین زندگی ادامه خواهد یافت. بر اساس تحقیقات یک انسان می تواند تا بیش از۶۰ سال در کره مریخ ادامه حیات بدهد از طرفی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۳ فقط یک ماموریت مریخ شکست خورده و آن هم پروژه مشترک چین و روسیه بوده است.
- اگر بیمار شوید چه؟ پزشک و دارو خواهید داشت؟
۲ نفر از ۴ نفر هر گروه آموزشهای پزشکی و نحوه استفاده از تجهیزات پزشکی که به آنجا فرستاده خواهد شد را کسب می کنند.
- اتمسفر مریخ چگونه است؟ خلا است یا از گاز خاصی تشکیل شده است؟ اساساً تنفس در آنجا چگونه خواهد بود؟
به طور عمده از نیتروژن و آرگون تشکیل شده و تنفس در فضای باز از طریق کپسول هوا خواهد بود.
- آیا باید در کل عمرتان در مریخ، لباس فضانوردها تن تان باشد؟
زمانی که افراد در سکونتگاه های مخصوص هستند اصلا نیازی به لباس های مخصوص یا کپسول هوا و… ندارند اما هنگام خروج از پایگاههایشان لباس مخصوص میپوشند.
- اولین انسان های مریخ به عنوان یک جامعه کوچک، جامعه خود را چگونه اداره خواهند کرد؟ آنجا دموکراسی خواهید داشت؟!
افراد طی آموزش ۸ ساله علاوه بر آموزش های معمول، در مورد دموکراسی، ساختارهای مختلف سیاسی و اجتماعی و سلسله مراتب و نحوه تقسیم قدرت آموزش خواهند دید. ضمن اینکه در چند سال اول تعداد افراد کم است و تصمیمات به صورت جمعی گرفته خواهد شد.
- گفتی در آن ویدیوی اولیه درباره شوخ طبعی سؤال شده بود به نظرت علتش چیست؟
ویدیو خیلی کوتاه بود شاید به این خاطر بوده که سفر ۷ماه طول می کشد و ۴ نفر در فضایی بسته به اندازه ۱۰ متر باید سفر کنند؛ برای تحمل این شرایط باید افراد از نظر روحی شرایطی داشته باشند و به اصطلاح هنری داشته باشند تا این شرایط تحمل شود. مثلا زود عصبانی نشوند و راحت بخندند.
- فکر می کنی جزو ۲۴نفر نهایی باشی؟
امیدوارم و دوست دارم جز ۲۴ نفر باشم.
- دلت برای زمین تنگ نمی شود؟
با زمین در ارتباط هستیم از تحولات زمین مطلع می شویم حتی می توانیم مسابقات ورزشی را هم دنبال کنیم. فکر نمی کنم شرایط خیلی سختی باشد، همین که صبح بیدار شوی و در یک سیاره دیگر باشی حسی است که تا کنون تجربه نشده. از نظر من ممکن است برخی چیز ها را با رفتن از زمین از دست بدهم اما چیزهای دیگری را به دست می آورم.
- برای فرد خاصی چطور ؟
نمی توانم بگویم دلم تنگ نمی شود اما روی قابلیتم و فعالیتم در مریخ اثر نخواهد گذاشت.
- اگر همین فردا قرار باشد عازم مریخ شوی چه چیزهایی با خودت می بری؟
(مکث طولانی) فکر نمی کنم چیزی با خودم ببرم. وابستگی خاصی ندارم شاید عکسی از دوستان و خانواده ام ببرم که پشت سرش با فتوشاپ کره زمین قرار داشته باشد!(با خنده)
[/font]
منبع:
پارسینه
[font=Tahoma]
......................................
سفر هیجان انگیز و جالبیه Smile
(۷/اسفند/۹۳ ۱۳:۲۵)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]آقا محمد این ادعای شما قابل قبول نیست. مسئله ساده ای در مورد فرودگاه ها و اوضاع جوی مطرح کردم. اطلاعات جوی سایت فرود چندسال بوسیله یه ایستگاه هواشناسی مستقر در محل ثبت شده؟

بابا مگه ماموریت سرنشن دار به این راحتیه؟ مگر اینکه این افراد از جان گذشته باشند (در این صورت بیشتر به یه حماقت یا ماجراجویی علمی ژولورنی شبیه تا یه پروژه علمی).

سلام،شما چندبار عضو تیمی بودید که سفر با سرنشین یا بی سرنشین انجام دادن؟! شما اصلا سوار هواپیما شدی؟!
به نظرتون ناسا و کل سازمانهای فضایی دنیا علم کافی ندارن که به ریز جزئیات فکر کنند؟؟
به نظرتون فیزیکدانها و دانشمندان فضایی ،که جمع علم و IQ یه گروه 12 نفری اونها از کل ای کیو و علم بچه های تالار بیداری اندیشه بیشتره،فکر اینجا رو نکردن؟!
تا حالا پرواز و فرود آزمایشی انجام ندادن؟!فکر آبروی خودشون نیستن؟!این همه پول و سرمایه رو الکی دارن حروم میکنن و همینجوری کشکی کشکی میرن جلو؟!

البته من خودم خیلی علاقه داشتم جز این افراد باشم،تجربه جالبیه!
اینترنت دارن،تلفن دارن،آب و غذا هم هست! دیگه چی میخوان؟
من تا همین 6 ماه پیش تو یه سیاره جدا به اسم "اتاق علی" زندگی میکردمBig Grin

واسه یکی مثل من اینترنت باشه،آب و غذا هم باشه!! محلش فرق نمیکنه! مریخ باشه یا زمین
مریخ باشه که بهتره! یه تجربه جدیده و کسی تا حالا اونجا نبوده!
کلی هم امکانات دارن! اینترنت پر سرعتBig GrinBig Grin ای حال میده ای حال میده بشینی فیلم فول اچ دی دانلود کنی ببینی Cool

هر چند وقت یه بارم که وسایل جدید و هرچی بخوایی از زمین میفرستن!

الان دیگه این وسط چه مشکلی هست؟!

حالا فوقش تا 20 سال نه 30 سال دیگه تونستن یه روش پیدا کنن که بین زمین و مریخ ترمینال بزنن!! دیگه عالی میشه

شما فیلمهای دهه 90 رو ببین مانیتور لمسی و خلاصه تکنولوژی لمسی و نوری جز تخیلات بود!
الان تو خیابون هر بچه ی یه گوشی لمسی دارهWink
رفتن خیلی مزیت ها داره.
محل زندگی خلوته ، آدمای کمی هستن ، و چیزهایی اهمیت داره که واقعا مهمه! مثل زنده بودن.
خیلی چیزا مثل گوشی فلانی و نمره ی طرف و لباس اون یکی معزل نیست ... حداقل نه حالا!
دیگه بمباران اطلاعاتی نمیشیم ، درگیر ارتباط با هزار نفر نمیشیم ، حواس پرتی نیست ... شاید بتونیم فکر کنیم تو اون شرایط!شاید حتی بهتر بتونیم دین خودمون و نگه داریم اونجا...
اعتراف میکنم که حتی غبطه میخورم به اونهایی که رفتن.
یه جورایی شبیه شروع حیات ه ...
شبیه بعد طوفان نوح ه!

درسته که زمین ایده آل ترین ه اما خدا هیچوقت منع نکرده ، اونجا هم زمین خداست!!
و هیچ چیز با ارزشی بدون فداکاری بدست نمیاد.
هیچ چیز.

پ.ن: البته یه چیزی هم هست به اسم مسئولیت. اگر اینجا وظیفه ای دارید که بهتون نیاز دارند بله، رفتن غلطه(الانم کسی جلومون فرش قرمز ننداخته ولی خب در شرایط مساوی Big Grin)
الان که در موقعیت جنگیم تقریبا ، شاید درست نباشه رفتن ... ولی اگر اوضاع عادی تر بود، حتی به نظرم خوب بود رفتن.

پ.ن۲: ناسا یه شرکت نوپا نیست که بگیم به این مسائل فکر نکرده. وقتی بهترین های مهندسی و باقی رشته هارو جمع کرده حتما برای همچین پروژه ی هزینه بری حداقل چند سال برنامه ریزی شده.
(۱۱/اسفند/۹۳ ۱۹:۳۷)A L I نوشته است: [ -> ]سلام،شما چندبار عضو تیمی بودید که سفر با سرنشین یا بی سرنشین انجام دادن؟! شما اصلا سوار هواپیما شدی؟!
به نظرتون ناسا و کل سازمانهای فضایی دنیا علم کافی ندارن که به ریز جزئیات فکر کنند؟؟
با اجازه بزرگترها، قبل از خرید یک فروند اتول، با خانواده چندین باری سوار شدیم.

راستی برادر رشته تخصصی من هوافضاست. من تو این زمینه تو دنشگاه شریف تحصیل کردم.

در مورد ناسا هم لطفاً ارسال های قبل رو، (حداقل ارسال اول رو) مطالعه بفرمایید. این یه پروژه خصوصیه. ما ناسا نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پایگاه خبری گرگان خبر روز دوشنبه گفت و گو با سعید قندهاری مسافر گرگانی را منتشر کرد که قرار است حتی به قیمت جان و گذشتن از خانواده به سیاره مریخ سفر کند.

در این مطلب می خوانیم: لیست صد نفره مسافران آینده سیاره مریخ اعلام شد و نام سه جوان ایرانی از جمله سعید قندهاری فرزند شهید دکتر شیخ قربانعلی قندهاری نماینده اسبق مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی بین این اسامی دیده می شود.

'مارس وان' با هدف ارسال نخستین انسان به سیاره مریخ طراحی شده است؛ اما این سفر تفاوت بزرگی با دیگر سفرها دارد و آن بی بازگشت بودن آن است! با این حال این پروژه در ابتدا حدود 202 هزار داوطلب داشته است که 73 نفر آن ها ایرانی بوده اند.

اکنون در آخرین مراحل ارزیابی این داوطلبان اسامی سه ایرانی به چشم می خورد. این سه نفر صادق مدرسی، الهه نوری و سعید قندهاری هستند که شانس خود را برای قرار گرفتن در بین فضانوردان مریخ امتحان می کنند.

در ادامه مطلب متن گفت و گو با سعید قندهاری شهروند گرگانی داوطلب اعزام به سیاره مریخ آمده است:

لطفا سن، تحصیلات، رشته تحصیلی و بیوگرافی مختصری از خودتان بگویید؟ در حال حاضر برای چه و در کجا زندگی می کنید؟ شغل تان چیست؟ آیا از شرایط فعلی زندگی تان راضی هستید؟

من سعید قندهاری 34 ساله در گرگان متولد شدم و تا 30 سالگی در تهران مشغول کار و فعالیت بودم. بعد از اخذ مدرک لیسانس در رشته فیزیک کاربردی، فوق لیسانسم را در رشته روابط بین الملل به اتمام رسانده و در سال 1390 تصمیم گرفتم برای ادامه تحصیل به کشور نیوزیلند نقل مکان کنم.

سال گذشته با مدرک فوق لیسانس روابط بین الملل و حقوق بشر از دانشگاه آکلند، فارغ التحصیل شدم و در حال حاضر در واحد متمرکز مسکن در وزارت توسعه اجتماعی این کشور به عنوان 'آفیسر فنی' مشغول به کار هستم و در کنار شغل رسمی شرکتی دارم که در زمینه گوشت و مواد غذایی گرم مشغول به فعالیت است.

بله با شرایطی که توصیف شد بسیار از زندگی و شرایطی که دارم راضیم.

آیا متاهل هستید؟ فرزند هم دارید؟ تکلیف همسر یا فرزندتان بعد از رفتن شما چه خواهد بود؟

بله دو فرزند پسر 13 و 4 ساله دارم، زندگی جریان خودش رو خواهد داشت، من فقط به صورت فیزیکی در جمع ایشان نخواهم بود ولی از طریق اینترنت تماس تصویری خواهیم داشت. چون این سوال زیاد پرسیده شده نیاز هست که من قدری بیشتر در این خصوص توضیح بدم. همه کسانی که دارای فرزند هستند آگاهند که آرزوی هر پدری دیدن خوشبختی و موفقیت فرزندانش است و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود.

از آن جایی که در صورت انتخاب بنده و اعزام به این ماموریت به لحاظ مسائل مالی و موقعیت هایی که از قبل این ماموریت برای خانواده و فرزندانم ایجاد خواهد شد، آینده و موفقیت ایشان تا حد بسیار زیادی تامین خواهد شد؛ بنده با کمال میل در این مسیر گام خواهد گذاشت ولو این که زندگی شخصیم محدود و حیاتم به مخاطره افتد.

چه زمانی و چگونه با پروژه مارس وان آشنا شدید؟

در دوران دانشجویی و به علت تحصیل در رشته فیزیک، مجبور به گذراندن واحدهای درسی مرتبط با نجوم و فضا بودم و از آن جا بود که این موضوعات واقعا به نظرم جذاب آمد. از همان دوران به صورت خیلی حرفه ای درگیر موضوع نجوم و وقایع کیهانی شدم، در کنفرانس های متعددی شرکت کردم تا از جزئیات وقایعی که اتفاق می افتد با خبر شوم؛ در این میان مقالاتی را هم در زمینه نجوم و کیهان به نگارش درآوردم. کم کم علاقه به نجوم و مخصوصا بحث سیاهچاله ها، جای ثابتی در افکار روزانه من پیدا کرد و مثل هر فرد علاقه مند دیگری شروع کردم به مطالعه کامل وقایعی که به نوعی به نجوم مربوط می شدند.

در سال 2013 در خبرها خواندم یک شرکت هلندی تصمیم دارد 4 فضانورد را به سیاره سرخ اعزام نماید. قبل از هر کاری شروع کردم به مکاتبه با شرکت مورد نظر و اعلام کردم که دوست دارم در این پروژه همراهی شان کنم. چند ماه بعد، شرکت مورد نظر سایتی را برای ثبت نام داوطلبان افتتاح کرد. قبل از ثبت نام باید به سناریوهای مطرح شده از سوی آن ها پاسخ می دادیم تا رسما به جرگه داوطلبان بپیوندیم، من هم شروع کردم به جواب دادن و به شکل رسمی وارد گروه داوطلبان برای اعزام به سیاره مریخ شدم.

چه عامل و یا عواملی باعث شد که شما هم در این پروژه شرکت کنید؟

بخشی از دلایل در سوال قبل ذکر شد ولیکن دلیل عمده ای که در این میان نقش مهمی را بازی می کند مساله علم و پیشرفت های علمی بسیار بالایی است که در صورت انجام موفقیت آمیز این پروژه در اختیار بشر قرار خواهد گرفت. ضمناً شعار اصلی این طرح ایجاد کلونی انسانی و تکامل زندگی انسان به عنوان یک موجود بین سیاره ای است که خوب بسیار برای من جالب و ارزشمند بود و تلاش کردم نقشی ولو هر چند کوچک در این پروژه بزرگ داشته باشم.

از برنامه های این پروژه چه می دانید؟

به طور اجمالی در جریان طرح ها و برنامه های این شرکت هستم. مهمترین بخش کار ارسال روبات ها و محموله های لازم برای ساخت پایگاه در سیاره مریخ است که از سال 2018 شروع خواهد شد. تمامی این موارد تا سال 2024 که اولین گروه 4 نفره به این سیاره اعزام می شوند، به طور منظم از طریق مرکز کنترل روی زمین مدیریت خواهد شد.

انگیزه شما برای این سفر بی بازگشت چیست؟ آیا برای تان سخت نیست که دیگر هیچ وقت خانواده و دوستان خود را نخواهید دید؟ نظر خانواده تان در این مورد چیست؟ زیرا تا جایی که گفته می شود، به دلیل مشکلات فنی این سفر، امکان مرگ مسافران نیز وجود دارد؟ امید بازگشت از این سفر را دارید؟

سفر بی بازگشت در این پروژه به معنای مردن؛ خودکشی و یا نابودی نیست. قبلاٌ هم توضیح دادم که هدف از این پروژه ایجاد کلونی انسانی و شروع تمدنی انسانی روی سیاره مریخ است. بنا براین کسانی که به این سیاره اعزام می شوند باید در این مسیر حرکت و فعالیت کنند و چون هر دو سال یک بار گروه های 4 نفره به این سیاره اعزام می شوند؛ گروه های پیشین می بایست زمینه و امکانات لازم را برای ساکنین تازه وارد آماده کنند و بالطبع در این شرایط بازگشت به زمین گزینه مورد اعتنایی نخواهد بود.

خوب طبیعتا این مسئله برای خانواده ها خیلی قابل هضم نیست این که فکر کنی کسی که سال ها با هم زندگی کرده ای برای همیشه دارد می رود می تواند خیلی غم انگیز باشد ولی اگر به اهداف والایی که این سفر بر مبنای آن دارد انجام می شود بیشتر فکر کنیم؛ واژه هایی نظیر ایثار؛ بشریت، علم و آینده در ذهن متبادر می شود که می تواند مشروعیت بیشتری به این پروژه ببخشد.

درست مثل کاشفین قرون گذشته که جانشان را در راه کشف قاره های جدید و گسترش تمدن بشری به خطر انداختند که اگر آن اقدامات انجام نمی شد شاید بشر امروز با وضعیت متفاوتی روبرو می بود.

با توجه به سفر قبلی خانم انوشه انصاری، حضور شما در این سفر جنبه مالی هم داشت یا ناشی از وجهه علمی بود و یا صرفا یک ماجراجویی؟

دلایل بسیاری در این سفر وجود دارد که مهمترینش همان موضوع پیشرفت علم و دستاوردهای ارزشمندی است که جامعه بشری را متاثر خواهد کرد. در کنار این موارد از آن جایی که در این ماموریت ردیف شغلی فضانورد تعریف شده است بنابراین کسانی که انتخاب می شوند دارای حقوق و مزایا تا قبل از اعزام بوده و خانواده های ایشان حقوق بازنشستگی پس از اعزام را دریافت خواهند کرد.

آیا برای این سفر پولی هم به شما پرداخت خواهد شد؟

در سوال قبل پاسخ داده شد.

آیا از جزییات زندگی تان در سیاره مریخ اطلاع دارید؟ قرار است در آن جا چه کارهایی انجام دهید و چگونه زندگی کنید؟ چه غذاهایی خواهید خورد؟

فضانوردان در مریخ سه ماموریت اصلی ساخت و ساز؛ تحقیق و نگهداری از پایگاه و تجهیزات را خواهند داشت و در کنار این ها زمان هایی را هم برای کشاورزی و کشت مواد غذایی لازم و همچنین زمان هایی برای استراحت و ورزش هم در اختیار خواهند داشت.

فکر می کنید بهترین لحظه این سفر چه زمانی است؟

مسلما زمانی که برای اولین بار گام بر این سیاره ناشناخته خواهیم گذارد.

هم اکنون که احتمال می دهید تا 10 سال دیگر، روی زمین نخواهید بود، چه برنامه هایی برای زندگی تان روی زمین دارید؟ در این شرایط، زندگی را چگونه می بینید؟

اگر بدانم حتما انتخاب می شوم حکم کسی را دارم که می داند باید تمام کارهایش را در یک ظرف زمانی مشخص انجام بدهد پس بر این مبنا برنامه ریزی می کنم و کارها را مدیریت می کنم. به طور حتم تلاش می کنم جاهایی که دوست دارم را ببینم؛ غذاهایی را که مایلم امتحان کنم و در کل از زیبایی های دنیا بهره مند شوم.

چه سوالاتی برای پذیرش شما در این پروژه پرسیده شد؟

سوالات دو بخش داشت، بخش اول سئوالات تخصصی و دانش محور در خصوص فضا، این پروژه و امکانات مورد نیاز بود و بخش دوم مشابه سئوالات استانداردی بود که در تمام مصاحبه های کاری پرسیده می شود.

کدام شرکت حامی این پروژه است و آیا می دانید چقدر هزینه آن کرده است؟

این شرکت پارتنرهایی دارد که رسماً معرفی شده اند مانند شرکت بسیار معروف لاکهید مارتین آمریکا که کار ساخت راکت ها را بعهده دارد و شرکت پاراگون اسپیس که موارد لازم مورد نیاز برای حیات را تولید می کند. البته شرکت های دیگری هم هستند که هنوز اعلام رسمی نشدند. در خصوص منابع و هزینه های انجام شده اطلاع دقیقی ندارم.

این سفر نهایتا چه اهدافی دربرخواهد داشت؟

هدف نهایی ایجاد تمدن انسانی در روی سیاره مریخ و تداوم حیات انسان روی این سیاره است.

آیا می دانید چند مدت در فضا خواهید بود تا به مریخ برسید؟

زمان سفر بین 6 تا 8 ماه طول خواهد کشید.

چه تمریناتی را قبل از رفتن به مریخ باید انجام دهید و چه دوره هایی را باید بگذرانید؟

آموزش هایی در تمامی زمینه های لازم نظیر پزشکی، مهندسی، الکترونیک، کشاورزی و ... خواهد بود و به لحاظ شرایط سخت زندگی روی این سیاره، آموزش های بسیار سختی برای کسب آمادگی جسمانی لازم تدارک دیده خواهد شد.

برای چه چیزهایی روی زمین بیشتر از همه چیز دلتنگ خواهید شد؟ دوست دارید چه وسایلی را با خود به فضا ببرید؟

بیشتر برای خانواده؛ دوستان و آشنایان و در وهله دوم مناظر زیبای طبیعی زمین و در پایان غذاهای خوشمزه ی ایرانی!

آیا از لحاظ قانونی این پروژه با شما قراردادی امضا می کند؟

بله قرار هست تا چند ماه دیگر قرارداد لازم را برای ما ارسال نمایند.

تاکنون دچار تردید شده اید که این سفر را لغو کنید؟

تردید همیشه در تصمیمات انسانی وجود داشته و دارد و خوب بعضی اوقات همنشین ما هم می شود.

نخستین پیامی که بعد از رسیدن به مریخ به زمین خواهید فرستاد، چیست و برای چه کسی؟

برای خانواده و احتمالا از احساسی که در آن لحظه دارم صحبت خواهم کرد.

الهه نوری:برای رسیدن بشر به مریخ به این سفر می‌روم[/font]الهه نوری، ٢١ ساله است و دانشجوی معماری خود را به طراحی و دکوراسیون علاقه‌مند می‌داند. او مشارکت در این پروژه را «آرزو» و «هدف مهم» می‌داند که به «جهشی» بزرگ در تاریخ بشر منجر خواهد شد. الهه به نجوم و اخترشناسی علاقه‌مند است و سازدهنی می‌نوازد. او از ۱۶ سالگی به کیهان‌شناسی علاقه‌مند شده و در آن دریافته که از کائنات چیز زیادی نمی‌داند، بنابراین شروع به مطالعه و تحقیق در این زمینه کرده است.
چه چیزی باعث شد تا شما در این پروژه ثبت نام کنید؟
در حقیقت این نخستین برنامه و پروژه‌ای است که به این اندازه با برنامه و منظم طراحی شده. این پروژه برای من هیچگونه ابهام و سوالی درباره مراحل مختلفش باقی نگذاشت. دلیل اصلی که جذب این پروژه شدم کشف سیاره جدید و اتفاقات تازه این سیاره بود. از نظر علمی ما می‌توانیم راه‌ها و دروازه‌های رسیدن بشر به آینده را در مریخ بررسی کنیم.
بی‌بازگشت بودن این سفر برای شما سخت نیست؟
دلیل بی‌بازگشت بودن این سفر این است که تکنولوژی بازگشت به وجود نیامده است، شاید اگر این تکنولوژی به وجود می‌آمد عده بیشتری برای این سفر انتخاب می‌شدند. هدف اصلی این سفر کلونی‌سازی روی این سیاره است و برای تمام کسانی که به این سفر می‌روند هزینه و سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام شده که اگر من برگردم تمام این هزینه‌ها هدر رفته است.
خانواده شما از این سفر حمایت می‌کنند؟
بله، خانواده من در تمام مراحل این سفر از من حمایت کرده‌اند و به جرات می‌توانم بگویم که نصف بیشتر این راه را مدیون خانواده‌ام هستم.
با توجه به اینکه در این سفر یکی از اهداف تولید مثل است و شرایط سختی برای زندگی وجود دارد شما مشکلی با این مساله ندارید؟
در توضیح علمی این پروژه قرار است در ده تا بیست سال اول فقط کلونی‌سازی صورت گیرد اما ما باید در ابتدا بتوانیم روی این سیاره زنده بمانیم و هر دو سال یک بار گروه تازه‌ای به نفرات اول اضافه می‌شوند که تجربیات تازه‌ای خواهند داشت، هدف کلونی‌سازی و پیدا کردن تمدنی است که قبلا در این سیاره بوده است.
[font=Tahoma]انتهای پیام

بیشتر: پایگاه خبری انصاف: گفت‌وگو با سه نامزد ایرانی سفر ابدی به کره مریخ
(۱۱/اسفند/۹۳ ۲۲:۵۶)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]با اجازه بزرگترها، قبل از خرید یک فروند اتول، با خانواده چندین باری سوار شدیم.

راستی برادر رشته تخصصی من هوافضاست. من تو این زمینه تو دنشگاه شریف تحصیل کردم.

در مورد ناسا هم لطفاً ارسال های قبل رو، (حداقل ارسال اول رو) مطالعه بفرمایید. این یه پروژه خصوصیه. ما ناسا نیست.
خب منم رشته ام کامپیوتر،چمران تحصیل کردم Wink

حالا چون رشته ام کامپیوتر میتونم بگم مایکروسافت اشتباه کرد ویندوز 8 رو ول کرد رفت ویندوز 10 زد!

شما رشته ات هوا فضا باشه،مگه چندتا فضاپیما پرتاب کردی،یا اصلا از نزدیک دیدی؟!

اصلا لباس فضانوری تا حالا دست زدی؟! میدونی چیه؟!

تو چندتا پروژه علمی و عملی شرکت کردی؟

تو شرکت فضایی مشغول به فعالیت هستید؟

طرف جایزه نوبل فیزیک برده(شوخی نیست!)از این طرح دفاع کرده و حمایت کرده! بعد شما داری میگی اشتباه؟! و فلان و فلان؟

مهندسین فضایی آمریکا،کانادا،ایتالیا،انگلیس و...دارن تو این طرح شرکت میکنن و مشارکت دارن

به نظر شما اون وسط یکی از اونها عقلش نمیرسه به این چیزهایی که شما گفتی فکر کنه؟!
بسم الله

[تصویر: MarsOneLogo.jpg]

همانطور که در تصویر بالا می بینید، آرم (لوگو) هوشمندانه ای برای این پروژه طراحی شده است. اثر انگشت انسان روی دایره ای شبیه به کره مریخ. مخالفان این پروژه باید بدانند که در هر صورت (ان شاء الله) این کار انجام خواهد شد و در آینده ای نه چندان دور نیز نوادگان ما (بشر امروزی) روی مریخ زندگی خواهند کرد.

با سپاس
یا علی مدد
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع