تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ادامه تحصیل در خارج از ایران، آری یا خیر !!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
بسم الله

سلام.
نمی دونم مستند میراث آلبرتا رو دیدید یا نه! ،
اگه ندیدید اینجا ببینید :آرمان مدیا(سازندگان میراث آلبرتا)

-نمی دونم تا حالا به ادامه تحصیل در خارج از کشور (مد نظر من مقطع دکتری هست)، فکر کرده اید یا نه !
-نمی دونم تا حالا پای درد دل یک دانشجوی دکتری داخل کشور نشسته اید یا نه،
-نمی دونم تا به حال مقایسه ای از وضعیت یک دانشجوی دکتری در ایران با خارج از کشور داشته اید یا نه! (از نظر علمی، تکنولوژی، اقتصادی، و ...)

نظرتون رو در این مورد می خوام بدونم،! ! !

#همین اول هم بگم، یکسری اصولا عشقشون اینه که خارج از کشور برن و بمونن و زندگی کنن، و اصولا می رن که بمونن،

#ولی من منظورم اینه که کسی بره تحصیل کنه، و بره که برگرده، حالا بماند که احتمال اینکه طرف با این دید بره و بمونه هم کم نیست.

خیلی دوست دارم، بدونم شما اگر فرصت تحصیل در خارج از کشور رو داشتید، چکار می کردید ؟؟؟
سلام!

خب خارج از کشور داریم تا خارج از کشور!

فیلیپین، مالزی، قبرس، آلبرتا، ولونگوگ و ... گلاسکو هم اضافه کن بهش

یا استنفورد، برکلی، ام آی تی ، اکسفورد و کمبریج و...

کسایی که تو گزینه ی اول می رن برای تدریس اکثرا سطح علمیشون در حد و اندازه ی دانشگاه های ایران هم نیست،

دلیلش رفتنشون هم اینهاست:

اولا پول به اندازه کافی برای تحصیل در اختیار دارند (خدا بده برکت)،

زندگی تو کشور های پیشرفته رو دوست دارن چون واقعا راحت تر هستند. (خودم هم بدم نمیاد چنین تجربه ای داشته باشم)

مدرک دکتری تو خارج از کشور از لحاظ روانی اعتبار بالایی داره (به اصطلاح دهن پر کنه)
حتی دانشگاه های خیلی سطح پایین. چون مردم نمی دونن مثلا تحصیل تو ولونگوگ شبیه به دانشگاه علمی کاربردی واحد جادوغ آباد هست. اما نهایتا می گی دکتری در استرالیا !!!!

و در نهایت "مد گرایی"

((جالبه که همه اینها اسم خودشون رو می گذارن فرار مغز هاHappy! ))

این گروه افراد برنگردند بهتره!
افراد زیادی که اپلای کردند و رفتند و همچنین افرادی که برگشتند رو از نزدیک می شناسم! لزوما سطح علمی بالایی ندارند!

اما گروه دوم؛

حق دارن برند چون دانشگاههای اینجا براشون کوچیک بوده!
حق دارن برنگردند چون واقعا اونجا امکانات لازم برای تحقیقات و رشد علمیشون و زندگی خوبشون فراهمه!
اما یک وظیفه ی انسانی دارن و اونم اینه که علمشون رو برای چند سال هم که شده در ایران به دانشجو های داخلی منتقل کنند!
راستش من مقاطع phd رو نمیدونم .
اما من دارم داروسازی میخونم و هنوز ترم 3 هستم ( علوم پایه ) ... تو دانشگاه ما که واحد بین الملل است ایرانی های مقیم خارج هستند ، کسایی که چند سال تو مجارستان ، آمریکا ، روسیه ، سوریه و ... درس خوندن به دلایل مختلف مثل مسئله مالی ، دوری از خانواده ، نا امنی (سوریه) برگشتند ایران و دارند همون رشته رو می خونند .

ازشون سوال پرسیدم که تو مجارستان یا آمریکا نحوه تدریس با اینجا چه فرقی دارد ؟
اونجا هم مثل اینجا ، استاد با پاورپوینت درس میده و بچه ها voice میگیرند و جزوه مینویسند ؟
جواب میدن[/b] که آره اونجا هم همینطوره

بعد میپرسم ، منابع و کتاب های رفرنس ما و شما هم یکی است ؟
میگن[/b] بله یکی است . یعنی همون کتاب جان کوئیرا 2013 که اینجا تدریس میشه تو آکسفورد هم همین کتاب تدریس میشه ... بدون کم و کاست . ( حداقل تا مقطع علوم پایه میدونم همینطوری است )

از نظر واحد های عملی هم تو دانشگاه ما کم و کاستی نداریم ، تقریبا تمام واحد های عملی با امکانات خوبی ارائه میشند و تو اکثر درس ها همون مطالب تئوری رو در عمل هم میبینیم .

بعد میپرسم ، پس فرق اینجا با اونجا چی است ؟ چرا میگن اونجا بالاتر است ؟!!!
جواب میدن[/b] که اینجا شما درس رو هم کامل یاد نگیری با یک امتحان پایان ترم و شب امتحانی خوندن میشه با نمره 10-12 پاس کنی بری جلو ... واقعا هم با 10-12 کسی چیزی یاد نمیگیره . اما اونجا درس رو از آدم میخوان ... امتحان کتبی دارند ، شفاهی هم دارند و تا مطمئن نشند یاد گرفتی ولت نمیکنند ... ارفاق و نمودار و نمره کیلویی هم ندارند !!!

همین ... یعنی اگه کسی در دانشگاه های ایران به درس اهمیت بده ، درس رو یاد بگیره و طبیعتا با نمره بالا درس رو پاس کنه از لحاظ سطح علمی هیچ کمی از دانشجوی آکسفورد و هاروارد ندارد ممکنه بالاتر هم باشه .

تو رشته من تا مقطع علوم پایه میدونم اینطوری است ... مقاطع بالاتر رو نمیدونم .
بسم الله

نقل قول:خب خارج از کشور داریم تا خارج از کشور!

فیلیپین، مالزی، قبرس، آلبرتا، ولونگوگ و ... گلاسکو هم اضافه کن بهش

یا استنفورد، برکلی، ام آی تی ، اکسفورد و کمبریج و...

کسایی که تو گزینه ی اول می رن برای تدریس اکثرا سطح علمیشون در حد و اندازه ی دانشگاه های ایران هم نیست،
البته برخی از کشور هایی که شما نام بردید در گزینه اولتون، خیلی بهتر از بهترین دانشگاه ایران هستن (از نظر رنکینگ)، و اصلا اینطور نیست که مثلا فیلیپین همه دانشگاه هاش بدتر از ایرانه، می تونید برید رنکینگ دانشگاه ها رو ببینید،
مثلا دانشگاه استرالیایی که مثال زدید رنکش در حد بهترین دانشگاه ما هست،(نمی دونم شما با استناد به کدام منبع می گید بده!)
می تونید در این سایت : http://www.shanghairanking.com/ ،، ببینید.
حالا بماند که دانشگاه های ما از لحاظ امکانات بسیار سطح پایین هستند و اصلا قابل مقایسه نیستند.

در مورد گزینه دومی هم که گفتید، این دانشگاه ها خیلی سخته ازشون پذیرش گرفتن،
من فکر می کنم بهتر بود به این دو دسته تقسیم می کردید :
1-دانشگاه های با رنکینگ بدتر از دانشگاه های ایران
2-دانشگاه های با رنکینگ بالاتر از دانشگاه های ایران

البته پارامتر های دیگری هم دخیل هستند...

نقل قول:اما گروه دوم؛

حق دارن برند چون دانشگاههای اینجا براشون کوچیک بوده!
حق دارن برنگردند چون واقعا اونجا امکانات لازم برای تحقیقات و رشد علمیشون و زندگی خوبشون فراهمه!
اما یک وظیفه ی انسانی دارن و اونم اینه که علمشون رو برای چند سال هم که شده در ایران به دانشجو های داخلی منتقل کنند!
البته اونجا هم مشکلات خاص خودش رو داره،
دانشجو یی که پول داره و میره برای تحصیل که هیچ،
اما دانشجویی که با پولی که اون دانشگاه قراره بهش بده میره (فاند)، زندگی سرتاسر مرفهانه ای نداره،
خصوصا در امریکا در حد یک زندگی داتشجویی پول میدن،
حالا بماند که زندگی دانشجویی در اونجا با اینجا متفاوت است.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
نقل قول:راستش من مقاطع phd رو نمیدونم .
اما من دارم داروسازی میخونم و هنوز ترم 3 هستم ( علوم پایه ) ... تو دانشگاه ما که واحد بین الملل است ایرانی های مقیم خارج هستند ، کسایی که چند سال تو مجارستان ، آمریکا ، روسیه ، سوریه و ... درس خوندن به دلایل مختلف مثل مسئله مالی ، دوری از خانواده ، نا امنی (سوریه) برگشتند ایران و دارند همون رشته رو می خونند .
حالا در رشته شما نمی دونم،
اما در رشته های مهندسی (اکثرشون) ما در ایران با کمبود تکنولوژی ، ابزار، آزمایشگاه و ... مواجه هستیم،
مثلا در رشته عمران، اصولا همه می رن سمت کارهای عددی ، چرا که کار آزمایشگاهی و میدانی در ایران تقریبا غیر ممکنه، یا اگر ممکنه هزینه هاش گزافه .
موارد خیلی خیلی زیادی ساالیانه از کشور ما می رن، و خیلی هاشون هم بر نمی گردن، این نشون می ده که شرایط بد نیست، ضمن اینکه من با اکثر کسایی که در خارج از کشور تحصیل می کنند، صخبت کرده ام راضی بودن و تنها مشکلاتشون فشار درس و طبخ غذا و دوری از خانواده بوده، که همه قابل کنار آمدنه.
البته مشکلات اونجا هم هست ولی از مشکلات اینجا خیلی کمتر هست.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

وقتی پای درد دل دانشجوهای دکتری می شینی (در ایران)، همه از مشکلات علمی و اقتصادی و سطح علمی پایین و ... می نالن، و اکثرا راضی نیستن...
بماند که وقتی از اساتید مشورت می گیری ،اکثرا میگن اگه می خوای در ایران دکتری بخونی ، نخون ...!!!!!!!
(۱۲/فروردین/۹۴ ۱۴:۵۹)دیدگاه نوین نوشته است: [ -> ]همین ... یعنی اگه کسی در دانشگاه های ایران به درس اهمیت بده ، درس رو یاد بگیره و طبیعتا با نمره بالا درس رو پاس کنه از لحاظ سطح علمی هیچ کمی از دانشجوی آکسفورد و هاروارد ندارد ممکنه بالاتر هم باشه .

تو رشته من تا مقطع علوم پایه میدونم اینطوری است ... مقاطع بالاتر رو نمیدونم .

تنها فرقش این نیست....
بحث آینده کاری و تحصیلی و.... هم مطرح هست.
یعنی امکاناتی که اینجا در اختیار دانشگاه ها هست با خارج از کشور یکیه؟؟؟
بعد اونجا اگه درست یادم باشه توی خود مستند هم میگفت که مثلا در مقطع دکتری یه هزینه ای هم به دانشجویان پرداخت میشه تا روی یه پروژه کار کنن.....یعنی یه انگیزه ای براشون ایجاد میکنن.
اونجا فکر نمیکنم پارتی بازی مثل اینجا رواج داشته باشه!(برای بحث استخدام و کار)
بسم الله

نقل قول:یعنی امکاناتی که اینجا در اختیار دانشگاه ها هست با خارج از کشور یکیه؟؟؟
بعد اونجا اگه درست یادم باشه توی خود مستند هم میگفت که مثلا در مقطع دکتری یه هزینه ای هم به دانشجویان پرداخت میشه تا روی یه پروژه کار کنن.....یعنی یه انگیزه ای براشون ایجاد میکنن.
در امریکا و کانادا معمولا به دانشجوها فاند می دن (البته نه در همه موارد) که با اون پول میشه یک زندگی معمولی داشت.
در اکثر کشور های اروپایی هم اصولا مقطع دکتری شغل محسوب میشه، و پولی که می دن برای یک زندگی خوب کافی هست. حتی یک زندگی معمولی دو نفره رو هم میشه جمع کرد.
در حالی که در کشور ما پولی داده نمی شه، و در بهترین حالت می تونی یک شغل نیمه وقت پیدا کنی (اون هم اگر پیدا کنی)، که با در آمد حاصل از اون در حالت معمولی حتی یک زندگی ضعیف رو هم نمی تونی اداره کنی !!! (البته موارد خاص هم وجود داره)
البته پیدا کردن اون کار نیمه وقت واقعا یک کار مشکل هست،

البته مقطع PHD در ایران همه اش هم این مشکلات و درد سر ها نیست، یکسری محاسن هم داره،
بسم الله الرحمن الرحیم

اگه هدفتون دکتری خوندن هست، به خصوص توی رشته های مهندسی، برید....
و از خدا بخواید شرایطتون رو طوری جلو ببره که هم ایمانتون حفظ بشه و هم برگردید که بخواید به جامعه اتون خدمت بکنید...
اگه دعای خیر پدر و مادرتون همراهتون باشه مطمئن باشید موفق میشید

اینجا در این حد بدونید که ترم پیش استاد ما میگفت، چرا دانشجو دکتری باید هم درس بخونه هم کار کنه و پول دربیاره!!!!!!!!!
قراره که سخت تر بگیریم یه سری موارد رو...!!!
فکر کنید
این طرز نگاه برخی از اساتید خوب ماست...(البته تاکید میکنم برخی، چون بعضی ها هم این عقیده رو ندارن)
یعنی دانشجویی که حداقل 25 سالشه، همچنان باید تا آخر دکتری تمام وکمال بیاد فقط درس بخونه، تا نمره ها عالی بشه، مقاله ها توی ژورنال های خارجی زیاد بشه، سطح دانشگاه بره بالا ... ولی هنوز از باباش پول بگیره!!!!!!!

اینجا حاشیه هاش زیاده
خیلی
اونقدر که درکنار دکتری خوندن، یه دوره خودسازی هم باید داشته باشید به دلیل حواشیBig Grin

تازه ما هنوز به بحث پایان نامه و اینها نرسیدیم...
امکانات واقعا کمه... و هزینه ها زیاد...

من هیچ وقت به کسی نمیگفتم بره
اما الان هرکسی رو میبینم که البته میدونم آدم محکمی هست، توصیه میکنم که بره

شما آقا هستید و خیلی راحت تر میتونید برید
اگه همه شرایط رو دارید، اگه پدر و مادرتون به طور ضروری، به شما احتیاج ندارن، برید
نظر شخصی من اینه که اگه شخص واقعا حس میکنه استعداد بهتری نسبت به دانشگاه های کشور داره یه تعهد اخلاقی به خودش بده و بره درس بخونه و برگرده...

بستگی به شخص داره که آیا ظرفیتش رو داره که بره اونجا و به یه سری امکانات برسه و بعد از یه مدت استفاده دل بکنه و برگرده یا نه

امثال این ها رو کم نداریم
شهید بابایی ، شهید چمران و ...
بسم الله

يكي از دوستان خوبم تاپيك رو گزارش كرد و گفت :
نقل قول:قراره تو این تاپیک تحصیلات عالی تو کشورای غربی تمجید بشه؟!؟!؟!؟!
گفتم شايد نظر برخي دوستان ديگر هم باشه،
بايد عرض كنم كه قرار هست در اين تاپيك حقايق بيان بشه و بحث بشه،
اگر نظر شما بالعكس مطالبي هست كه مي خوانيد ، خوب بگيد تا گفتگو كنيم،
اينها حقايق تلخي هست كه ما باهاش مواجه هستيم، و اي كاش اين ها همه اش يك مشت دروغ و وهم بود،
بسم الله

یه مطلب دیگه

اگه سعی کنید در کنار تحصیلتون تو خارج، یه کم نگاه کاری داشته باشید خیلی خوبه
و این لازمه اش اینه که اینجا یه کم تجربه کاری داشته باشید

و بتونید اون طرف یه سری لینک ها یا راه کار ها رو یاد بگیرید
در کل سعی کنید همیشه راهی رو پیدا کنید که علمتون تبدیل به ثروت و اشتغال زایی برای مملکت بشه

اینطوری نگرانیتون برای بعد از اتمام تحصیل و بازگشتن کمتر میشه

نقل قول:قراره تو این تاپیک تحصیلات عالی تو کشورای غربی تمجید بشه؟!؟!؟!؟!

خیر
اینها حقیقت هاییه که هست...
یه سر برید دانشگاه ها
پای درد ودل بچه ها
تا قبل از تحریم ها شرایط اینقدر سخت نبود
ولی الان از جهت انجام پروژه و هزینه ها واقعا مشکل هست
ماده ای چهارسال پیش، 100 گرمش، 100هزارتومن بوده و الان شده یک میلیون و نیم، و این شایدیکی از متریال اولیه دانشجویی هست که میخاد کار انجام بده، تازه اگه بشه و اردش کرد... و مشکلات نداشته باشه...
بحث های مالی و تجهیزات خیلی مهم هستند
دانشجوی دکتری دانشجوی لیسانس و حتی ارشد نیست که ذهن کاملا آزاد یا تقریبا آزاد داشته باشه که تازه بخواد بار مسائل مالی و بحث های اضافی رو تحمل کنه...

به خاطر این که اینجا اتلاف وقت سر حاشیه ها زیاد هست، کسی که واقعا استعداد داره باید بره
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع