تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: رژیم غذایی با ترک وعده شام؟؟؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
حتما دیدین مردم رو که وقتی برای شام میرن مهمانی، وقتی تعارف میکنی بیان سر سفره، همچین با طمانینه و اعتماد به نفس میگه: شام، اصلا. دکترم گفته برای لاغر شدن و کاهش چربی و ... اصلا شام نخور.

ببینم چقدر دکترهای امروزی درست میگن.

نوبت هاى غذا
صبحگاهان و شامگاهان

ولهم رزقهم فيها بكرة وعشيا؛(مريم ، آيه 62)
و آنان، صبحگاهان و شامگاهان، روزى ويژه خويش را دارند.

- به نقل از شهاب بن عبد ربه: نزد امام صادق (عليه السلام )، از دردها و بدگوارى هايى كه داشتم، اظهار ناراحتى كردم. به من فرمود: ((صبحانه بخور و شام بخور و در فاصله ميان آنها چيزى مخور؛ چرا كه موجب تباهى تن است. مگر نشنيده اى كه خداوند (عزوجل ) مى فرمايد: ولهم رزقهم فيها بكرة وعشيا؛ و آنان، صبحگاهان و شامگاهان، روزى ويژه خويش را دارند. (الكافى : ج 6 ص 288 ح 2)

تاكيد بر خوردن ناشتايى و نهى از واگذاردن آن

پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ):
هر كه جاودانگى مى خواهد - و البته (براى غير خدا) جاودانگى اى نيست - بايد كه چاشت را زودتر بخورد ورداى سبك برگيرد و كمتر با زنان بياميزد. (كتاب من لا يحضره الفقيه : ج 3 ص 555 ح 4902)

امام صادق (عليه السلام ):
چون نماز صبح را خواندى، پاره نانى بخور تا با آن دهان خويش را خوش بو سازى، حرارت خود را فرو بنشانى، دندان هايت را استوار سازى، لثه ات را استحكام بخشى، روزى خويش را به چنگ آورى و خوى خود را نيكو سازى.
(الدعوات: ص 140 ح 352)

مومن را بايسته است كه تا غذا نخورده، از خانه بيرون نرود؛ چرا كه اين كار به او استوارى بيشترى مى دهد. (المحاسن : ج 2 ص 236 ح 1727)

تاكيد برخوردن شام و نهى از واگذاردن آن

خوردن شام را وامگذاريد، هر چند به مشتى خرما باشد؛ زيرا وا گذاشتن آن، انسان را پير مى كند.
(سنن ابن ماجة: ج 2 ص 1113 ح 3355)

خوردن شام را وا مگذاريد، هر چند به خوردن دانه اى خرماى خشكيده باشد. من بر امت خويش، از اين، بيم دارم كه از واگذاردن شام، پيرى (در هم شكستگى ) به سراغشان آيد؛ چرا كه شام، مايه نيرومندى پير و جوان است.
(المحاسن : ج 2 ص 196 ح 1571)

خوردن شام را وا مگذار، هر چند به سه لقمه (نان ) با نمك باشد.(مكارم الاخلاق: ج 1 ص 424 ح 1447)

امام على (عليه السلام ):
شام خوردن پيامبران، پس از تاريكى شب بوده است. آن را وا مگذاريد؛ چرا كه واگذاردن آن، ويرانى تن است.
(الكافى : ج 6 ص 288 ح 1)

سرچشمه ويرانى تن، واگذاردن شام است .(الكافى: ج 6 ص 288 ح 2)

براى كسى كه پا به سن نهاده، خوب نيست با شكم سبك بخوابد؛ بلكه اگر با شكم پر بخوابد، برايش بهتر است. (الكافى: ج 6 ص 289 ح 6)

براى پير كهن سال، بايسته است كه حتما به گاه خفتن، شكمش از غذا پر باشد. اين، سبب خواب آرام تر و بوى خوش تر دهان براى اوست .(كتاب من لا يحضره الفقيه: ج 3 ص 359 ح 4271)

واگذاردن شام ، مايه پيرى است. براى مرد، آن هنگام پا به سن نهاد، بايسته است كه تنها در حالى بخوابد كه درونش از غذا پر باشد. (الكافى: ج 6 ص 288 ح 3)

به نقل از على بن ابى على لهبى: امام صادق (عليه السلام ) فرمود: ((طبيبان شما درباره شام شب، چه مى گويند؟)).
گفتم: ما را از آن، باز مى دارند.
فرمود: ((اما من، شما را بدان، فرمان مى دهم )).(الكافى: ج 6 ص 289 ح 10)

هر كس شام را وا گذارد، رگى در بدن وى مى ميرد و هرگز زنده نمى شود. (مكارم الاخلاق: ج 1 ص 424 ح 1448)

هر كس شام را واگذارد، نيروى از او كاسته مى شود و به او باز نمى گردد. (المحاسن: ج 2 ص 198 ح 1579)

امام رضا (عليه السلام ):
مباد كه مرد، هنگامى كه ميان سال مى شود، خوردن چيزى را در هر شب، واگذارد؛ زيرا اين كار، سبب خواب آرام تر و بوى خوش تر دهان است. (الكافى: ج 6 ص 288 ح 4)

برگرفته از دانش نامه احاديث پزشكى (کتابی بسیار گرانبها)
مؤ لف: محمد محمدى رى شهرى- مترجم: دكتر حسين صابرى

همونطور که ملاحظه کردین تمامی تعالیم پیامبر و ائمه علیهم السلام این بوده که وعده صبحانه و شام و به خصوص شام ترک نشه. حتی حدیثی از امام صادق بود که منبع اون رو به خاطر ندارم که کسی پرسیده بود اگر مجبور شدم بین صبحانه و شام یکی را انتخاب کنم چه؟ امام صادق روی وعده شام تاکید بیشتر فرموده بودند.

حالا این شما این هم تعالیم پیامبر و ائمه اطهار در مقابل توصیه های علم پزشکی مدرن امروز که اولی تاکید داره به خوردن شام و دیگری تاکید داره به نخوردن. کدوم درسته؟

یه راهنمایی: پیامبر و ائمه علمشون رو از ناحیه مقدس خداوند می گرفتند. علم پزشکی مدرن امروز، دانش خودش رو از وزارت بهداشت جهانی (صهیونیستی) میگیره ضمن اینکه الان آخرالزمانه و معلومه که عرف و عموم و علم مدرن چه وضعیتی داره.

بازم این حدیث رو بخونین.

امام صادق (عليه السلام ) فرمود: ((طبيبان شما درباره شام شب، چه مى گويند؟)).
گفتم: ما را از آن، باز مى دارند.
فرمود: ((اما من، شما را بدان، فرمان مى دهم )).(الكافى: ج 6 ص 289 ح 10)

البته نکته بسیار مهم زمان خوردن شام هست که بایستی سر شب باشه و حداقل دو سه ساعت قبل از خواب باشه. طوریکه دکتر روازاده حتی خوردن شام سنگین چلو خورش و آبگوشت رو توصیه کردن البته به شرطیکه سر شب شام خورده بشه.
ما هم بر خلاف عرف جامعه، وعده ناهار رو بسیار سبک اما شام رو سنگین می خوریم اما سر شب حداکثر 7.5 شب.

و البته الان دیگه مشخصه که نخوردن شام برای لاغر شدن، از اساس باطله و فقط به بدن آسیب می رسونه. راه لاغر شدن چیز دیگری است.

موضوع بسیار خوب و مهمی رو مطرح کردین.
آموزه های پیغمبر و امامان راه سعادت در این دنیا و آخرت به ما نشون میدن.
ما هم معمولا ناهار رو سبک و شام رو غذاهای سنگین میخوریم.
این موضوع رو من هم خیلی به همه میگم . براشون از احادیث در این موضوع میگم و ..... ولی هنوز خیلی ها این رو قبول نمیکنن.یعنی نمیخوان قبول کنن . چون ذهنشون در رابطه باشام نخوردن شب شرطی شده. و این جور ذهن ها رو به سختی میشه تغییر داد.
دکترهای امروزی هر روز یک چیزی میگن .
مثلا میگفتن به اجبار بخندین شما رو شاد میکنه و از افسردگی و ناراحتی خلاص میشین. با همین طرز تفکر کلوب های خنده در سرار دنیا شکل گرفت.
بعد از چند سال, سال گذشته محققان به این نتیجه رسیدن که خنده اجباری نه تنها موجب شادی نمیشه بلکه موجب افسردگی هم خواهد شد
انشاالله مردم ما به زودی به این نتیجه برسن که شام وعده مهمی هست و نباید ترک بشه.دکتر غیاث الدین معروفترین دکتر تغذیه ایران در کتابهاش خیلی به این نکته اشاره کرده که مردم نباید شام رو ترک کنند.
(۱۷/آذر/۸۹ ۱۳:۵۱)m.shirazi80 نوشته است: [ -> ]آموزه های پیغمبر و امامان راه سعادت در این دنیا و آخرت به ما نشون میدن.

با تشکر از شما. راستش در مورد شام، من چنین اطلاعاتی نداشتم.
ولی نکته ای که به ذهنم می رسه اینه که: ساعات کاری و یا بهتره بگم ساعات بیداری و خواب ما، خیلی بهم ریخته است. وقتی ما از شام اسم می بریم منظورمون یک وعده غذای در ساعت 9 شب به بعد است. که البته ساعت 9 شب خیلی هم زوده.
در صورتی که شام را باید کمی پس از آغاز شب صرف کرد. و صبح هم هنگام سحر بیدار شد و دیگه نخوابید. در اون صورت کمی به هم به خواب بعد از ظهر نیاز پیدا خواهیم کرد. به این خواب نیمروزی "قیلوله" گفته می شود.
البته این خواب نیمروزی در روایات دینی ما نیز بسیار تاکید شده است. لینک مطلب زیر
درباره خواب قيلوله چندين روايت در جوامع روايى به نقل از پيامبر و معصومان به ما رسيده است كه برخى از اين روايات را به ترتيب زمانى صدور
از معصوم مى آوريم :

1. در روايتى از امام صادق عليه السلام به نقل از پدران : اعرابيا اتى النبى فقال يا رسول اللّه : انّى كنتُ رجلاً ذَكورا فَصِرتُ نَسِيّا
فقال له النبى: لَعَلّك اعتدت القائله فتركتها. فقال: اَجَلْ. فقال له النبى: فَعُدْ يرجع اليك حِفظُك ان شاءاللّه ؛ 1 مردى باديه نشين نزد پيامبر آمد و گفت: اى رسول خدا، من مردى با حافظه قوى بودم و اكنون فراموش كار شده ام.
پيامبر به او گفت: شايد قبلاً به خواب قيلوله عادت داشته اى و آن را ترك كرده اى. باديه نشين گفت: آرى همين طور است.
پيامبر به او فرمود: به عادت خودت و انجام خواب قيلوله برگرد، ان شاءاللّه حافظه تو دوباره برمى گردد.
همين روايت را با اندكى اختلاف و از طريق ديگرى، صاحب وسائل الشيعة در باب «استحباب القيلولة» آورده است. 2
رسول خدا، در اين روايت، به فردى كه قبلاً عادت به خواب قيلوله داشته و سپس بر اثر ترك عادتش به اين خواب دچار كم حافظگى و فراموشى شده،
سفارش مى كنند كه براى بازگشت حافظه اش به انجام خواب قبلى اش رجوع كند.

2. در روايت ديگر از امام صادق عليه السلام ، قال رسول اللّه صلى الله عليه و آله وسلم:
تعاونوا بِاكل السَحور على صيامِ النهار و بالنوم عند القيلوله على قيام الليل؛ 3
رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم فرمود:
با خوردن سحرى يكديگر را بر روزه گرفتن در روز كمك كنيد، و با خواب قيلوله يكديگر را بر عبادت شبانه و شب زنده دارى يارى رسانيد.
مقصود از يارى رساندن، اين است كه فرصت انجام اين دو عمل را براى يكديگر ايجاد كنيد.
در اين روايت بر انجام خواب قيلوله سفارش شده است تا زمينه شب زنده دارى و عبادت در شب را فراهم سازد.

3. كلينى و صدوق، با سند خود، به نقل از حسن بن صدقه : اقيلوا فان اللّه يطعم الصائم و يسقيه فى منامه؛ 4
خواب قيلوله انجام دهيد؛ زيرا كه خداوند در خواب به روزه دار غذا مى خوراند و آب مى نوشاند.
مقصود از ابوالحسن، در اين روايت، امام كاظم عليه السلام است؛ به دليل اين كه حسن بن صدقه از اصحاب امام صادق و امام كاظم عليهماالسلام است. 5
در اين روايت نيز امام كاظم عليه السلام به مخاطبان روزه دار خود، احتمالاً به جهت تخفيف آثار تشنگى و گرسنگى ناشى از روزه دارى،
سفارش به خواب قيلوله مى كنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به لینک مطلب مراجعه کنید

پس خوردن شام و صبحانه و نهار رابطه مستقیمی به خواب ما نیز داره.
(۱۸/آذر/۸۹ ۱۳:۳۶)mohamad نوشته است: [ -> ]
(۱۷/آذر/۸۹ ۱۳:۵۱)m.shirazi80 نوشته است: [ -> ]آموزه های پیغمبر و امامان راه سعادت در این دنیا و آخرت به ما نشون میدن.

در صورتی که شام را باید کمی پس از آغاز شب صرف کرد. و صبح هم هنگام سحر بیدار شد و دیگه نخوابید. در اون صورت کمی به هم به خواب بعد از ظهر نیاز پیدا خواهیم کرد. به این خواب نیمروزی "قیلوله" گفته می شود.
البته این خواب نیمروزی در روایات دینی ما نیز بسیار تاکید شده است.

با سلام
مطالبی که آورده اید بسیار متین و درست هستند >کمک به تقویت حافظه و >کمک به بیداری در شب برای نماز شب
ولی
زمان خواب قیلوله بالاخره کدام است
در بعضی از سایت ها که شما هم ذکر کرده اید زمان آن را بعد از ظهر میدانند و بعضی دیگر قبل از ظهر
مثلا اساتید طب سنتی با اشاره به احادیثی وقت آن را قیبل از ظهر مدانند!
حتی در لغت نامه دهخدا نیز وقت آن قبل از ظهر آمده.
زمان خواب قیلوله بالاخره کدام است
در بعضی از سایت ها که شما هم ذکر کرده اید زمان آن را بعد از ظهر میدانند و بعضی دیگر قبل از ظهر
مثلا اساتید طب سنتی با اشاره به احادیثی وقت آن را قیبل از ظهر مدانند!
حتی در لغت نامه دهخدا نیز وقت آن قبل از ظهر آمده.

[/quote]

آره موقع خواب قیلوله قبل از ظهره در ضمن خواب بین اذان صبح تا طلوع آفتاب کراهت داره و نهی شده..
وقت خواب قيلوله حدود دو ساعت قبل از ظهر است كه براي حافظه مفيد است ودر روايت هست كه كسي در اين وقت خواب و رويايي ببيند خواب صادق است.
از دیدگاه تفسیر نور (حجت الاسلام قرائتی)
سوره مريم آيه 61-63
آيه
جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِى وَعَدَ الرَّحْمَنُ عِبَادَهُ بِالْغَيْبِ إِنَّهُ كَانَ وَعْدُهُ مَأْتِيّاً
لا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْواً إِلَّا سَلَاماً وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَ عَشِيّاً
تِلْكَ الْجَنَّةُ الَّتِى نُورِثُ مِنْ عِبَادِنَا مَنْ كَانَ تَقِيّاً
ترجمه
بهشت‏هاى جاويدى كه خداى رحمان از غيب به بندگانش وعده داده، مسلّماً وعده‏ى او تحقّق يافتنى است.
در آنجا سخن بيهوده‏اى نمى‏شنوند، (و گفتارشان) جز سلام (نيست) و درآنجا هر صبحگاه و شامگاه، روزى آنان آماده است.
اين، همان بهشتى است كه به هر يك از بندگان پرهيزكار خود به ارث مى‏دهيم.
نکته ها
در آيه قبل كلمه‏ى «جنّت» به صورت مفرد بكار رفته بود، «يدخلون الجنّة»، ولى در اين آيه كلمه‏ى «جنّات» به صورت جمع مطرح شده و اين نشان مى‏دهد كه باغ و بوستان اهل بهشت مجموعه‏اى از بوستان‏هاى متعدّد است.
اين تعبير شايد به خاطر آن باشد كه هر يك از بهشتيان داراى چهار باغ مى‏باشند كه در سوره‏ى الرّحمن به آن اشاره شده است: «و لمَن خاف مقام ربّه جنّتان... و من دونهما جنّتان»(108) يعنى براى هركس كه اهل تقوا باشد، دو باغ است و پس از توصيف دو باغ مى‏فرمايد: غير اين دو باغ، دو باغ ديگر نيز هست كه روى هم مى‏شود چهار باغ كه اين دو باغ يا نزديك‏ترند و يا سطح پايين‏ترى دارند و يا به خاطر اختلاف درجات اهل بهشت، نوع باغها نيز تفاوت دارد.(109)
قرآن كريم از تحقّق يافتن وعده‏هاى الهى بارها سخن به ميان آورده است، از جمله فرمود: «و مَن اوفى بعهده من اللّه»(110) كيست كه از خداوند با وفاتر باشد؟
ستايش بهشت به اينكه در آنجا لغوى نمى‏شنوند، هم توصيه به امروز ماست كه از لغو دورى كنيم و هم اشاره به اين است كه سخنان ياوه كفّار و شنيده‏هايى كه مؤمنان را در دنيا رنج مى‏داد، در آنجا نيست.
در جمله‏ى «نورث مَن كان تقيّا» هم به تقوا اشاره شده است كه كليد بهشت است و هم تعبير ارث آمده كه به معناى رسيدن به مال و نعمت بدون رنج و زحمت است. گرچه تقوا كليد بهشت است، امّا آن همه پاداش، ارث خدا به ماست و اعمال ما به اين اندازه پاداش ندارد و در حقيقت پاداشهاى ما ارثى است كه از طرف خداوند بدون رنج به ما مى‏رسد.
در حديثى مى‏خوانيم: هر انسانى در بهشت و دوزخ جايگاهى دارد؛ اگر اهل بهشت شد، جايگاه دوزخى او به دوزخيان ارث مى‏رسد و اگر اهل دوزخ شد، جايگاه بهشتى او به بهشتيان ارث مى‏رسد.(111)
شخصى به امام صادق‏عليه السلام از درد معده‏اش شكايت كرد. حضرت به او فرمودند: دو نوبت غذا بخور، صبح وغروب، و بين آن دو غذا نخور كه موجب فساد بدن مى‏شود. آنگاه اين آيه را «رزقهم فيها بكرة وعشيّا» تلاوت كردند.(112)108) الرحمن، 46 - 62.
109) تفسير كشف‏الاسرار.
110) توبه، 111.
111) نورالثقلين، ج‏2، ص 31.
112) تفسير نورالثقلين محاسن برقى.
پيام ها
1- استقرار در باغ‏هاى بهشت هميشگى است. «جنّات عدن»(113)
2- سرچشمه‏ى آن همه الطاف موعود، لطف خداوند رحمان است. «وعد الرحمن»
3- ما امروز حقيقت وعده‏هاى خداوند را درك نمى‏كنيم. «بالغيب»
4- كلام رايج بهشتيان، سلام است. «لايسمعون... الا سلاما» محيط بهشت، محيطى امن و سالم است و بهشتيان، هم از فرشتگان سلام مى‏شنوند، «سلام عليكم طبتم»(114) و هم از دوستان خود. «فسلام لك من اصحاب اليمين»(115)
5 - در بهشت تنوّع زمان (بامداد و غروب) وجود دارد. «بكرة و عشيّا»
6- در بهشت هم امنيّت روحى است، «الاّ سلاما» و هم تأمين نيازهاى جسمى. «رزقهم بكرة و عشيّا»
7- در عطا كردن بهشت، برگرداندن و نقضى در كار نيست و اين، قوى‏ترين نوع مالكيّت است.(116) «نورث»
8 - بهشت، ميراث پرهيزكاران است. «نورث من عبادنا مَن كان تقيّا»
113) كلمه‏ى «عدن» به معناى اقامت است.
114) زمر، 73.
115) واقعه، 91.
116) تفسير كشف‏الاسرار.
سلام برادر ها و خواهر های عزیز
سعی من اینه که تا اون جایی که می تونم مطالبی رو منتشر کنم که با ذهنیت ما فرق می کنه تا بتونم کمکی به هدایت دید شما به نگرشی جدید از اطراف و موضوعات دور و برتون کرده باشم.
اما یکی از این موضوعات طب هست که هر از گاهی مطلبی که جالب باشه درباره طب خواهم گذاشت إن شاء الله
[تصویر: ravazadeh_325.jpg]
هرگز در شب گرسنه و با شکم خالی نخوابید
امروزه یکی از چیزهای غلطی که در بین مردم عادی حتی برخی پزشکان رایج شده است، توصیه به نخوردن شام برای رژیم لاغری می باشد در حالی که بر اساس منابع طب سنتی در خواب طبیعت مدبره انسان متمایل به درون و هضم غذای خورده شده می شود و در صورتی که غذایی را جهت هضم نیابد شروع به برداشت از برخی اعضای خاص می کند و به خصوص توزیع چربی در بدن نامتناسب می شود و به همین دلیل باعث زود پیر شدن و چروک صورت و خراب شدن پوست صورت می گردد.

در طب اسلامی نیز تاکید فراوان بر خوردن شام شده است:
امام رضا (علیه السلام) :
در بدن رگي هست به نام رگ عشاء پس اگر شخص شام نخورد تا صبح بر او نفرين مي‏کند و مي‏گويد خدا تو را گرسنه نگه دارد چنانکه مرا گرسنه نگاهداشتي و خداي تو را تشنه نگه دارد چنان که مرا تشنه نگه داشتي پس هيچ يک از شما شام خوردن را ترک نکند اگر چه به لقمه نان يا به شربتي آب باشد .
امام صادق (علیه السلام): ترك نكنيد شام خوردن را اگر چه سه لقمه با نمك باشد هر كس يك شب شام نخورد رگى از رگ هاى جسدش مى ميرد و ابدا زنده نگردد.
امام رضا (علیه السلام): شب حتما غذا بخوريد، اگر چه مقدار كمي نان باشد، چون باعث قوت جسم مي شود. (طب الائمه ،صفحه 65)
امام صادق (علیه السلام): خوردن شام را وامگذار ، هر چند به سه لقمه (نان) با نمك باشد.(مکارم الاخلاق ،جلد 1،صفحه424،حديث1447)
حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): خوردن شام را وامگذاريد ،هر چند به مشتي خرما باشد ،زيرا واگذاشتن آن ،انسان را پير مي کند.(کنزالعمال ،جلد10 ،صفحه46 ،حديث 28290)

لازم به ذکر است خوابیدن با شکم پر نیز توصیه نمی شود و بعد از خوردن شام تا زمان خواب باید 2 الی 3 ساعت فاصله باشد تا غذا در معده هضم و از آن خارج شود.

سایت دکتر روازاده-آدرس مطلب:شام!!!!
شندیدکه میگن شام رو با دشمنتون بخورید!!!
یعنی شام بخوریم ولی کم و حداقل 3 ساعت بعدش بخوابیم
یه نکته که شاید جاش اینجا نباشه

اکثر بیماری ها به دلیل کم خوردن یا بیشتر خوردن غذاهاست!
البته اینجور که از شرایط بر میاد شام میتونه خیلی خیلی خیلی مختصر باشه!!! طوری که ما اصلا اسمشو شام نمیزاریم
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع