بسم الله الرّحمن الرّحیم
1773. نى زدن اگر موجب فساد نباشد، چه حکمى دارد؟
ج. نى از آلات مخصوص موسیقى است و اشکال دارد.
سلام.
لطفا اين مطلب را كاملتر و در صورتي كه براي هر حكم مثال و تبصره اي هم قرار داده شده است بگذاريد..
از کل دین من فقط تو همین موسیقی موندم.
آخه نی کجاش مطربیه؟
در هر صورت من نمی تونم موسیقی گوش ندم.چون علاوه بر آرامش یه حس خوب به آدم میده..
حالا میگن با خدا آرامش بگیرین ولی هرچی که باشه موسیقی یه چیز دیگس.
ولی احادیث عجیبی تو این زمینه هست.حداقل با عقل من جور درنمیاد!
شاید ربطی نداشته باشه ولی این قشنگ بود
امام خمینی(رحمة الله علیه)تند ترین ادبیات رو نسبت به مقدس نماها داشتند:
شما خود میدانید که من به شما علاقه داشته و شما را مفید میدانم ولی شما را نصیحت پدرانه میکنم که سعی کنید تنها خدا را در نظر بگیرید و تحت تأثیر مقدس نماها و آخوندهای بیسواد واقع نشوید، چرا که اگر بنا است با اعلام و نشر حکم خدا به مقام و موقعیتمان نزد مقدس نماهای احمق و آخوندهای بیسواد صدمه ای بخورد، بگذار هرچه بیشتر بخورد.
(۳۰/خرداد/۹۴ ۰:۱۰)Silence نوشته است: [ -> ]از کل دین من فقط تو همین موسیقی موندم.
آخه نی کجاش مطربیه؟
در هر صورت من نمی تونم موسیقی گوش ندم.چون علاوه بر آرامش یه حس خوب به آدم میده..
حالا میگن با خدا آرامش بگیرین ولی هرچی که باشه موسیقی یه چیز دیگس.
ولی احادیث عجیبی تو این زمینه هست.حداقل با عقل من جور درنمیاد!
سلام
علت حس شما قابل درک است زیرا این حسی است که باید بالاخره به نحوی پاسخ داده بشود وزمانی این احساس پاسخ داده میشه که به طریق و روش صحیح باشد گاهی ذائقه اصلا تقویت نشده وگاهی ذائقه دچار فساد شده است
ذائقه باید اصلاح بشود که نیازمند زمان هست البته تقویت هم نیازمند زمان هست ولی این برای کسی است که هنوز وارد این وادی نشده است
وقتی شما این راه را تجربه ودرک نکرده اید نمی توانید از حس خودتان بگذرید ولی با این حس هم به هیچ نتیجه ای نمی رسید زیرا اگر نباشد شما دچار سستی خواهید شد
دوست دارید راه صحیح را تجربه کنید؟
(۳۰/خرداد/۹۴ ۰:۱۷)یاقوت نوشته است: [ -> ]سلام
علت حس شما قابل درک است زیرا این حسی است که باید بالاخره به نحوی پاسخ داده بشود وزمانی این احساس پاسخ داده میشه که به طریق و روش صحیح باشد گاهی ذائقه اصلا تقویت نشده وگاهی ذائقه دچار فساد شده است
ذائقه باید اصلاح بشود که نیازمند زمان هست البته تقویت هم نیازمند زمان هست ولی این برای کسی است که هنوز وارد این وادی نشده است
وقتی شما این راه را تجربه ودرک نکرده اید نمی توانید از حس خودتان بگذرید ولی با این حس هم به هیچ نتیجه ای نمی رسید زیرا اگر نباشد شما دچار سستی خواهید شد
دوست دارید راه صحیح را تجربه کنید؟
سلام
بفرمایید راه صحیح چی هست؟از نظر شما
و اینکه حالا موسیقی گوش دادن چه صدمه ای به این راه میزنه.یعنی نمیشه با هم باشه؟
(۳۰/خرداد/۹۴ ۰:۱۹)Silence نوشته است: [ -> ]سلام
بفرمایید راه صحیح چی هست؟از نظر شما
و اینکه حالا موسیقی گوش دادن چه صدمه ای به این راه میزنه.یعنی نمیشه با هم باشه؟
مشکل بزرگش اینه که مانع اساسی ایجاد می کنه شما خودتون می تونید همین حالا امتحان کنید
شما هرگز نمی توانید دو نوع موزیک متفاوت رو در یک زمان با هم استماع کنید بنابراین شما نمی توانید دو نوع ذائقه داشته باشید
شما نمی توانید دو تا قلب داشته باشید این در قرآن هم آمده
مبحث ارائه راه صحیح تاپیک جداگانه ای نیاز داره و با تمرین قابل اجرا هست
این نکته رو هم بگم که لازم نیست اعتقاد داشته باشیم حرام مطلق هست یا نیست شما وقتی به این نتیجه رسیدی دیگه به طور طبیعی سراغش نمیرید چون ذائقه ی شما تغییر کرده و قلب شما چیز دیگری رو می پسنده
فقط یک تصور درباره ی نوشابه داشته باشید خوش طعم هست اما بسیار مضر ما به جاش شربتی خوش طعم تر می دهیم که نه تنها مضر نیست بلکه خیلی مفید هست
(۳۰/خرداد/۹۴ ۰:۲۹)یاقوت نوشته است: [ -> ]مشکل بزرگش اینه که مانع اساسی ایجاد می کنه شما خودتون می تونید همین حالا امتحان کنید
شما هرگز نمی توانید دو نوع موزیک متفاوت رو در یک زمان با هم استماع کنید بنابراین شما نمی توانید دو نوع ذائقه داشته باشید
شما نمی توانید دو تا قلب داشته باشید این در قرآن هم آمده
این مبحث تاپیک جداگانه ای نیاز داره و با تمرین قابل اجرا هست
این نکته رو هم بگم که لازم نیست اعتقاد داشته باشیم حرام مطلق هست یا نیست شما وقتی به این نتیجه رسیدی دیگه به طور طبیعی سراغش نمیرید چون ذائقه ی شما تغییر کرده و قلب شما چیز دیگری رو می پسنده
[i]خب معلومه که نمیشه..
استدلالتون جالب بود.من دارم میگم چرا مثلا نی باید حرام باشه چرا مطلقا موسیقی حرامه.بعد شما میگی چون نمیشه دوتا ذائقه داشت؟
شماهم نمی تونی مثلا صوت زیبای قرآن رو هم راه دعای عهد گوش بدی.
الان معنای حرف شما این بود که کسی که موسیقی گوش میده(فرضا سنتی)نمی تونه به خدا نزدیک بشه؟
حتما باید یکی رو انتخاب کنه؟
و سوال دیگه اینکه بر طبق فتوای آقای بهجت یعنی مطلقا همه نوع موسیقی حرامه؟کسی که گوش بده حالا هرنوع موسیقی رو گناه کرده؟
من مرحوم بهجت خیلی دوست دارم و حرفاشون خیلی برام مهمه.
چون نمونه شاخص یه دین دار خوب هستن.چیزی که کم پیدا میشه به قول آقای عباسی آدم با بردن اسمشون آرامش پیدا می کنه[/b]
(۳۰/خرداد/۹۴ ۰:۴۸)Silence نوشته است: [ -> ][i]خب معلومه که نمیشه..
استدلالتون جالب بود.من دارم میگم چرا مثلا نی باید حرام باشه چرا مطلقا موسیقی حرامه.بعد شما میگی چون نمیشه دوتا ذائقه داشت؟
شماهم نمی تونی مثلا صوت زیبای قرآن رو هم راه دعای عهد گوش بدی.
الان معنای حرف شما این بود که کسی که موسیقی گوش میده(فرضا سنتی)نمی تونه به خدا نزدیک بشه؟
حتما باید یکی رو انتخاب کنه؟
و سوال دیگه اینکه بر طبق فتوای آقای بهجت یعنی مطلقا همه نوع موسیقی حرامه؟کسی که گوش بده حالا هرنوع موسیقی رو گناه کرده؟
من مرحوم بهجت خیلی دوست دارم و حرفاشون خیلی برام مهمه.
چون نمونه شاخص یه دین دار خوب هستن.چیزی که کم پیدا میشه به قول آقای عباسی آدم با بردن اسمشون آرامش پیدا می کنه[/b]
بله دقیقا همین رو گفتم ذائقه قلب رو کنترل می کنه و او رو وادار به کارهای مختلف می کنه واون رو وادار به پذیرش حق یا باطل می کنه
موسیقی تاثیر مستقیم روی قلب می گذارد
منظورم این بود که بالافاصله بعد از هم دو نوع موزیک رو نمی تونید استماع کنید
هدف شما چیست؟ آرامش موقتی یا آرامش همیشگی؟
چرا بعد از قطع شدن موسیقی انسان سست میشه؟
فقط نزدیک شدن به خدا مطرح نیست مشکلش اینه که احساس کاذب به شما دست میده وشما رو وارد خیالات می کنه مغز وفکر رو گاها متوقف می کنه
موسیقی ها انواع دارند ولی هرکدام به نوعی تاثیر گذار هستند تاثیر ها کاملا متفاوتند با انتشار موسیقی تاثیر زیادی روی فرهنگ و فکر واندیشه ی بشر بوجود آمد هر قدر بیشتر وسایل پخش موزیک فراهم بود بی حیایی وبی غیرتی فراگیر تر شد
این از محسوس ترین آثار این نوع استماع هست
اما توقف فکر فقط در زمینه ی فرهنگ نبود