(۱۳/آبان/۹۴ ۹:۰۳)مرتضی اقبالی نوشته است: [ -> ]ابوالحسن خرقانی می گوید: جواب چهار نفر مرا سخت تکان داد؛
...
چهارم: زنی بسیار زیبا که در حال خشم از شوهرش شکایت می کرد!
گفتم: اول رویت را بپوشان بعد با من حرف بزن.
گفت: من که غرق خواهش دنیا هستم چنان از خود بی خود شده ام که از خود خبرم نیست، تو چگونه غرق محبت خالقی که از نگاهی بیم داری؟
تذکره اولیاء عطارنیشابوری
حرف غلطي زده است!
خيلي هم غلط!
نه ابوالحسن خرقاني حجت خداست و نه عطار ميتواند اثرش الگو باشد
دوستان در استفاده از مطالب اين چنيني بسيار دقت كنند و آن را با مباني دين بسنجند.
من يك مثال از قرآن و يك مثال از سيرهي حجت الله الاكبر مولا اميرالمؤمينين علي عليه السلام مي زنم.
آيا حضرت يوسف كه پرهيز مي كرد از زليخا و باقي زنان و فرار مي كرد و از لغزش مي ترسيد و خدا هم فرموده كه اگر ما نبوديم در خطر بود غرق محبت خدا نبود؟
در عالم امكان چه كسي از اميرالمؤمنين بيشتر غرق محبت خداست؟
مولا اميرالمؤمنين علي عليه السلام به زنان جوان مدينه در زماني كه در مدينه بودند ابتدا سلام نمي كردند!
چرا كه بيم داشتند از اثر پاسخ آن زنان بر قلبشان!
در مسائل مربوط به شهوت خدا امر به تقواي گريز كرده و نه تقواي ستيز
در جاي خلوت كه تنها يك زن و مرد نامحرم هست آنچه امر خداست ترك آن مكان است و اين حكم استثنا هم ندارد!
پس دوستان در مواجه با اين متون به اصطلاح عرفاني كه از غير معصومان است بسيار بسيار بسيار دقت كنيد.
تا معصومين و حجتهاي خدا هستند و تا بزرگاني كه عمل خود را مستند و منبعث از معصومين انجام مي دهند جاي غير نبايد رفت و اگر هم رفتيم بايد دائماً آن را با حجت هاي خدا محك زد كه آنها حجت نيستند كه بخواهند الگو قرار گيرند!
(۱۳/آبان/۹۴ ۹:۰۳)مرتضی اقبالی نوشته است: [ -> ]گفت: من که غرق خواهش دنیا هستم چنان از خود بی خود شده ام که از خود خبرم نیست، تو چگونه غرق محبت خالقی که از نگاهی بیم داری؟
در جواب اين جمله
بنده اين كلام حجت خدا امام صادق عليه السلام را تقديم ميكنم:
اِیّاکُم وَ النَّظرَة فَانَّها تَزرَع فی القَلبِ الشَهوَة وَ کَفى بِها لِصاحِبِها فِتنَة؛
از يك نگاه هم بپرهیزید که چنین نگاهى تخم شهوت را در دل مىکارد و همین براى فتنهى صاحب آن دل بس است.
(تحف العقول صفحه 305)