تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: مشکلات اقتصادی یا فرهنگی؟!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستانSmile
بعضی ها فکر میکنند که مشکلات اقتصادی علت مشکلات فرهنگی هستند و بعضی ها هم میگن مشکلات فرهنگی باعث مشکلات اقتصادی شدند.
ولی حقیقت این است که مسئله فرهنگ آنقدر بزرگ و مهم و فراگیر هست که اصلا قابل قیاس با اقتصاد نیست و میشه گفت اقتصاد یکی از زیر مجموعه های بسیار، فرهنگ هست. همچنین تاریخ ثابت کرده که خیلی افراد و گروه ها بودند که بدون اقتصاد ولی با فرهنگ قوی موفق ترین افراد بودند در صورتی که اقتصاد بدون فرهنگ مایه بدبختی و ... آدم می شود.

این جدول فقط یک کوچولو از مشکلات فرهنگی ما رو نشون میده که باعث از دست دادن هزاران میلیارد و سبب مشکلات اقتصادی میشه:
[تصویر: 0.jpg]
(منبع و متن کامل عکس: http://www.dana.ir/News/657919.html?dref=shahrekhabar )

اسم خودمون رو گذاشتیم مسلمان، میدونید واسه همین جراحی زیبایی سالانه چندین میلیارد مردم هزینه میکنند لابد به خاطر مشکلات اقتصادیه که میرن اینکارو میکنن! Smile

فقط یک کوچولو از مشکلات فرهنگی ما بود.... مشکلات بزرگتر! بماند...
همه تقصير ها گردن مردم نيست ! مسئولين و كله گنده ها هم مقصر اند! وقتي هواپيما ها پوسيدن و قطار ها راحت نيستند حتما مردم ترجيح ميدن با ماشين خودشون مسافرت كنند! يا وقتي ماشين ها بازده كمي دارن حتما مصرف بنزين ميزنه بالا!
سلام
موضوع جالبیه. من از مطالبی که گفتید اینجور برداشت کردم که شما دارید مشکلات اقتصاد ی و فرهنگی رو توی یک طبقه ی خاص از افراد محدود و تعریف میکنید. و این طبقه ی بخصوص هم از توی کشور خودمون هست. وقتی کشور خودمون رو مثال میزنید به نتیجه ای نمیرسیم چون توی تایپک قبلیتون گفتم که کشور ما اصل زیر رو رعایت نکرده :
نان-آزادی-فرهنگ-ایمان-دوست داشتن
پس توی این کشور نه اقتصادی هست نه آزادی نه فرهنگ نه ایمان و نه دوست داشتن به معنای واقعیه کلمه که بخواییم مورد مثال قرار بدیمش. در ظاهر همه چیز هست اما در باطن و در معنای واقعی کلمه چیزی وجود نداره.
به نام حق

سلام

تا جایی که می دانیم کره ی جنوبی در جراحی زیبایی از دیگر کشور ها سبقت گرفته

درباره دیگر موارد اطلاع ندارم اما همین یک مورد آیا کل آمار بالا رو زیر سوال نمی بره؟
سلام

حتی حرف خودش رو هم نقض کرده!

مثلاً آمار داده به اسم ِ «طول عمر»(که اسم بسیار غلط اندازی هست):
نقل قول:ایران: 68 تا 71 سال -- کشورهای پیشرفته: 75 تا 81 سال

اگر این بازه‌ها متوازن باشن، «۶۸ تا ۷۱ سال» حدود ِ ۸۹ درصد ِ «۷۵ تا ۸۱ سال» هست. حتی اگر هر دو ِ این بازه‌ها بسیار(مثلاً به نسبت ِ ۱ به ۳) نامتوازن باشن(یعنی در ایران به ازای هر سه نفر که ۶۸ سال عمر کنه، یک نفر ۷۱ سال عمر کنه، و برعکسش، در میانگین ِ جهانی هم به ازای هر ۳ نفر که ۸۱ سال عمر کنه، ۱ نفر ۷۵ سال عمر کنه) در این صورت هم باز به ۸۶.۴ درصد می‌رسیم
پس از کجا آورده که در جلوی آمار ِ فوق نوشته «ایرانیان 20% کمتر از میاگین جهانی»؟؟؟!!!
پس به صرف ِ چند حقیقت همه‌چیز رو زود نپذیریم.

حتی اگر بخوایم بگیم یک میانگین جهانی‌ای وجود داره که از آمار کشورهای (به قول ِ اون منبع) «پیشرفته» هم بیشتر هست، در این صورت هم باز باید ژاپن رو پیشرفته حساب نکنیم، چون طول عمرشون خوب هست! پس می‌بینیم که آمار به همین سادگی که اسم میزنن و عدد میزنن، نیست.

تازه اگر آمارش صحیح باشه.
به هیچ منبع ِ آماری ارجاع نداده و خلاف ِ منطق و حق‌گرایی هست که سخن ِ بی‌مدرک رو با حسن‌ظن! پذیرفت! چون حتی اگر طرف آدم ِ خوبی باشه، میتونه دچار ِ اشتباهات ِ محاسباتی ِ وحشتناک شده باشه.

از خود ِ آمار هم میشه موارد تابلو رو فهمید.
مثلاً در مورد «ضایعات نان» نوشته:
نقل قول:در تهران هر خانواده در سال 350 کیلوگرم ضایعات نان دارد
!!!
یعنی تقریباً روزی یک کیلو!!!!!!
کجای تهران و چه کسی، بطور ثابت روزی یک کیلو!!! ضایعات ِ نان داره؟؟؟
که این منبع نوشته «هر خانواده» ؟؟؟!!
ما که اصلاً اینقدر ضایعات نداریم، در فامیلهامون هم ندارند، کسی رو هم ندیده‌ام که روزی یک کیلو!!! ضایعات نان داشته باشه.

یا مثلاً در مورد نمک نوشته:
نقل قول:در ایران: 6 کیلو سالانه --- جهان: 3 (کیلو) --- 2 (برابر)
تا اینجاش ممکنه منطقی و درست باشه. اما بعدش نوشته:
نقل قول:مصرف کل نمک چین کمتر از ایران
اگر ما فقط دو برابر ِ میانگین ِ جهانی نمک مصرف می‌کنیم، پس چین که حدود ۲۰ برابر ِ ما جمعیت داره، داره ۱۰ برابر کمتر نمک مصرف میکنه!!!

یا مثلاً نوشته «چاقی 10 برابر جهانی»!!!
از کجا آورده چنین آمار ِ خفنی رو؟

در بعضی موارد هم برفرض که درست باشه هم آمارش معنایی نمیده.
مثلاً در مورد برنج نوشته:
نقل قول:ایران: 40 کیلو در سال -- اسیا 85 کیلو و جهان 65 کیلو
فارغ از اینکه چنین آماری از کمتر برنج خوردن ِ ما از میانگین ِ جهانی بشدت محل سؤال هست، باید پرسید، حتی اگر صحیح باشه، اینکه مردم کمتر برنج بخورند و بیشتر نون بخورند، چه ربطی به چی داره؟

یا مثلاً آمار ارسال پیامک به چی ربط داره؟

یا مثلاً در مورد آمار ِ معروف ِ مطالعه، میدونیم که «اطلاع کسب کردن» فقط با کتاب خوندن نیست. شما وقتی توی تلویزیون اخبار نگاه می‌کنید هم در حال مطالعه هستید، منتهی هم سرعت و هم کیفیتش بسیار بهتر از روزنامه هست. حتی در مورد ِ کسانی که اخبار ِ ماهواره رو نگاه میکنن(و از نظر ما نادرست مطلع! میشن) هم در هر حال مثل ِ کتاب می‌مونه که صرف ِ خوندنش به معنی ِ مطلع شدن نیست! کتاب هم مهمه که نوشته‌ی چه نویسنده‌ای باشه. پس باز هم به همین می‌رسیم که گذشته از منبع آمار، باید دید آیا ارائه‌دهنده‌ی آمار، دید ِ درستی به ماجرا داشته و دچار اشتباه نشده باشه.

پس به صرف ِ چند حقیقت همه‌چیز رو زود نپذیریم. حتی شما دوست عزیز Smile
تعریف شما از اقتصاد و فرهنگ چیه؟
بزارید یه مثال از آزادی بزنم. مثلا برخی آزادی رو آزادی جنسی تعریف میکنن اما از نظر من آزادی جنسی با مفهومی که الان کاربرد داره یک نوع اسارت و بردگیه. اصلا نباید اسم آزادی رو روش بزاریم چون یک نوع خیانت در حق آزادی هست!
اینجور به نظر میرسه که بشر داره به سمتی میره که نمیتونه یک تعریف حقیقی از خیلی واژه ها داشته باشهAngel
mohammadz dateline='[url=http://forum.bidari-andishe.ir/tel:1457184665' نوشته است: [ -> ]1457184665[/url]']
تعریف شما از اقتصاد و فرهنگ چیه؟
بزارید یه مثال از آزادی بزنم. مثلا برخی آزادی رو آزادی جنسی تعریف میکنن اما از نظر من آزادی جنسی با مفهومی که الان کاربرد داره یک نوع اسارت و بردگیه. اصلا نباید اسم آزادی رو روش بزاریم چون یک نوع خیانت در حق آزادی هست!
اینجور به نظر میرسه که بشر داره به سمتی میره که نمیتونه یک تعریف حقیقی از خیلی واژه ها داشته باشهAngel

خوب تعريف شما از اقتصاد و فرهنگ چيه؟؟
(۱۵/اسفند/۹۴ ۱۸:۳۴)Тая نوشته است: [ -> ]خوب تعريف شما از اقتصاد و فرهنگ چيه؟؟
منم جزئی از همین بشر هستم دیگه Angel
فقط میشه گفت تعریف من متفاوت از اون چیزی هست که مد نظر دوستمون هست. همین موضوع مسئله رو پیچیده میکنه. تا وقتی تعریف دقیق و واحدی از اینجور واژه ها نشه بحث کردن به جایی نمیرسه. نه تنها بحث کردن ما بلکه بحث کردن کارشناسان و اهل فن هم به جایی نمیرسه.
در تعجبم از این آمارها در تعجبید!!!!

شما آمار رو نقد میکنید و میگید به نظرم اینجور نیست!Smile

بهتره تحقیق کنید... بعدشم من بیشتر حرفم رو اونایی بود که هایلایت کردم و بقیشون زیاد به مطلب من مرتبط نیست.

این آمارها رو که ده ساله داریم میشنویم چطور تعجب میکنید؟ همین امروز تو تلویزیون هم یک کلیپ جالب در همین مورد شبکه یک گذاشت اگه بتونم تو اینترنت پیدا کنم خیلی باحال میشه چون اعداد و ارقام و میزان این اسراف ها رو هم گفته بود...

نقل قول:
یعنی تقریباً روزی یک کیلو!!!!!!

کجای تهران و چه کسی، بطور ثابت روزی یک کیلو!!! ضایعات ِ نان داره؟؟؟
Dodgy اون میانگینه... قرار نیست که همه روزی یک کیلو داشته باشن... به پشت پرده مجالس عروسی یه سر بزنید...

دوستانی که قبول ندارند خواهش میکنم مطالب زیر را در گوگل سرچ بزنید:
میزان جراحی زیبایی در ایران
میزان مصرف لوازم آرایشی در ایران
میزان مصرف سیگار در ایران
میزان مصرف مواد مخدر در ایران
میزان مصرف روغن در ایران
میزان مصرف نوشابه در ایران
میزان مصرف انرژی در ایران
میزان مصرف در ایران
میزان اسراف در ایران
نقل قول: اون میانگینه... قرار نیست که همه روزی یک کیلو داشته باشن... به پشت پرده مجالس عروسی یه سر بزنید...

توی آمار خودتون زده که که میانگین مصرف نان در یک سال برابر
160 کیلوگرم هستش،اونوقت بر چه اساسی میانگین ضایعات شده 350 کیلوگرم؟

مصرف بالای آب هم بخاطر کشاورزی توسعه نیافته مون هستش

بجای آمار استفاده از خودرو شخصی هم اومده بود آمار سفر با خودرو شخصی رو گذاشته بود

بقیه ش دیگه توجیحی نداره واقعن

یه ذره این دولت مردان پر ادعا که همه ش ادعای تولید داخلی میکنند بیان یاد بگیرن و سعی کنن به جای مونتاژ ماشین مرگ به اسم تولید ملی،برن نیاز اصلی مردم رو بفهمن و همون ها رو ساخت داخل کنند،خدا میدونه که چقدر بابت سیگار و نوشابه و آدامس و فندک و سوزن و ... پول از مملکت خارج شده،احتمالا بیشتر از هزاران میلیارد تومن

آیا این آمار میانگین کل جهان رو نشون میده یا فقط کشورهای اروپایی و آمریکایی؟اگه که کل جهان رو داره نشون میده خب این نکته رو هم درنظر گرفت که جمعیت زیادی از جهان فقیر هستند و اهل کشورهایی مثل هند و آفریقا و کره شمالی هستند

صفحه: 1 2
آدرس های مرجع