۲۹/تیر/۹۵, ۰:۳۰
سلام به همه
چند وقت پیش یه سری مطالب قرار داده بودم در مورد نحوه ویرایش ویکیپدیا. متاسفانه بازخورد خوبی از دوستان ندیدم. باز هم علاقه دارم که دوستان ویرایش در ویکی رو یاد بگیرند. اما این آموزش نیاز به یک فضای محترمانه داره. در این تاپیک اموزشی قرار نمیدم چون می دونم دوباره همون بحثها پیش میاد. اما اگر کسی علاقه داره می تونه قوانینشو بخونه. نیاز به کسانی وجود داره که در این زمینه فعالیت داشته باشند.
فقط اینجا به جواب یه سوال اشاره می کنم که می دونم برای خیلی ها پیش اومده:
یکی از دوستان پرسید که من مطالبی در نقد بهاییت دارم و منبع هم دارند (منبعش کتاب اقدس بود). میگفت که چرا اجازه اضافه کردنشون به ویکیپدیا به ما داده نمیشه. مطالبی که بهشون اشاره می کرد اینهاست:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D9%...B%8C%D8%AA
اما چرا این دوستمون نتونسته بود مطالب رو اضافه کنه؟ دو تا دلیل داره:
1- کتاب اقدس منبع دست اوله و استفاده از اون با سیاست "تحقیق دست اول ممنوع" در تضاده.
2- ساختار ویکیپدیا به این شکله که مقالات مادر فقط کلیات رو ذکر می کنند و جزئیات در مقالات جنبی میاد. مثلاً در مورد همین کودتای ترکیه، نمی تونید جزئیات خیلی زیادی رو در صفحه مربوط به کشور ترکیه بیارید. بلکه باید یک مقاله مخصوص این کودتا داشته باشید و لینک مقاله جنبی + توضیح مختصرش رو در مقاله مادر ذکر کنید.
چند وقت پیش یه سری مطالب قرار داده بودم در مورد نحوه ویرایش ویکیپدیا. متاسفانه بازخورد خوبی از دوستان ندیدم. باز هم علاقه دارم که دوستان ویرایش در ویکی رو یاد بگیرند. اما این آموزش نیاز به یک فضای محترمانه داره. در این تاپیک اموزشی قرار نمیدم چون می دونم دوباره همون بحثها پیش میاد. اما اگر کسی علاقه داره می تونه قوانینشو بخونه. نیاز به کسانی وجود داره که در این زمینه فعالیت داشته باشند.
فقط اینجا به جواب یه سوال اشاره می کنم که می دونم برای خیلی ها پیش اومده:
یکی از دوستان پرسید که من مطالبی در نقد بهاییت دارم و منبع هم دارند (منبعش کتاب اقدس بود). میگفت که چرا اجازه اضافه کردنشون به ویکیپدیا به ما داده نمیشه. مطالبی که بهشون اشاره می کرد اینهاست:
نقل قول: تعارضات در بهاییت :در جواب باید گفت که اینها قبلاً اضافه شده:
در آیین بهایی به مواردی برمیخوریم که شبهه جعلی بودن نسبت دادن این آیین به ادیان توحیدی را ایجاد میکند . در کتب این آیین میخوانیم (لا اله الا انا المسجون الفرید _ آثار قلم اعلى - جلد اول (كتاب مبين)) که ظاهر این جمله در تضاد با مفهوم توحید میباشد ، برای تبیین این جمله از طرف معتقدان به آیین بهاییت تفاسیری ارائه شده است اما در کتاب اقدس ص120 هرگونه تفسیر بر ظاهر کلمات در آیین بهایی باطل دانسته شده است .
(-" اِنَّ الَّذِی یُؤَوِّلُ مَا نُزِّلَ مِنْ سَمَاءِ الْوَحْی وَ یِخْرِجُهُ عَنِ الظَّاهِرِ اِنَّهُ مِمَّنْ حَرَّفَ کَلِمَةَاللّهِ الْعُلْیَا وَ کَانَ مِنَ الْاَخْسَرِیْنَ فِی کِتابٍ مُبِینٍ"(کتاب اقدس- ص ١٠٢(
معنی: هر کس آنچه را که از آسمان وحی نازل شده تاویل و تفسیر نماید و معانی عبارات را از ظاهر آنها خارج کند از آنانست که کلام بلند پایه پروردگار را دگرگون کرده و در کتاب آشکار از زیانکاران است.)
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D9%...B%8C%D8%AA
اما چرا این دوستمون نتونسته بود مطالب رو اضافه کنه؟ دو تا دلیل داره:
1- کتاب اقدس منبع دست اوله و استفاده از اون با سیاست "تحقیق دست اول ممنوع" در تضاده.
2- ساختار ویکیپدیا به این شکله که مقالات مادر فقط کلیات رو ذکر می کنند و جزئیات در مقالات جنبی میاد. مثلاً در مورد همین کودتای ترکیه، نمی تونید جزئیات خیلی زیادی رو در صفحه مربوط به کشور ترکیه بیارید. بلکه باید یک مقاله مخصوص این کودتا داشته باشید و لینک مقاله جنبی + توضیح مختصرش رو در مقاله مادر ذکر کنید.
قیچی قیچی قیچی