شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
سلام فاطمه خانم
بله دانشمندان ایرانی از گرد بودن زمین اطلاع داشته اند. اما قرنها قبل از اونها، یونانیان باستان هم از گرد بودن زمین مطلع بوده اند و حتی محیط زمین رو محاسبه کرده اند.
نسبت دادن اکتشاف کرویت زمین به گالیله یک سرقت علمی نیست، صرفاً یک اشتباه عامیانه در مورد تاریخ علمه.
نقل قول:یک وقت لازمه بخواهیم برای ظلوم و جهول حرف بزنیم
در واقع این شیوه برداشت از آیات قرآن مورد تایید خیلی از علمای اسلامی هم نیست. مثلاً در پست زیر می تونید نظر جناب صدیقین (از کارشناسان سایت askquran) را در مورد مسئله مشابهی ببینید:
http://www.askquran.ir/thread33144.html#post663146
اصل این تاپیک مشکل منطقی داره ! بماند !(البته عجیبه بزرگواران هیچ اشاره ای بهش نکردند و فقط جناب فاطمه خانم یک مقداری به اصل جریان گریزی زدند)
اما یه داستانی مطرح شد ! اینکه ما تو کتابامون میخونیم گالیله جاذبه رو کشف کرده یه اشتباه عامیانه نیست ! یه اشتباه عامدانه است . البته میشه یه حدس هایی زد که نگاه به ظاهر ساده لوحانه ای که میخواد عامدانه رو به عامیانه تبدیل کنه از کجا آب میخوره !
سلام آقا عمار
فکر می کنم تصور می کنید که هدف از ترویج این اشتباه در میان عامه مردم، مخفی کردن نقش ایرانیان در کشف جاذبه زمین و گرد بودن زمین بوده. اما مسئله اینه که این دو کشف در اصل متعلق به یونانیان باستانه نه ایرانیان.
نمی دونم این اشتباه عامدانه است یا نه؛ اما اگر این اشتباه وجود نداشت چطور می تونیم بچه هامونو متقاعد کنیم که ایرانیان گرد بودن زمین رو کشف کرده اند؛ وقتی بدونند که 200 سال پیش از میلاد شعاع زمین اندازه گیری شده؟ اراتوستن (همون که شعاع زمین رو اندازه گیری کرد) یه دانشمند خیلی معروفه تو دنیا. ولی دانش آموزای ما حتی اسمشو هم نشنیده اند. کی سانسورش کرده؟
اما مهم نیست این اشتباه از کجا اومده. با اطلاع رسانی میشه تصحیحش کرد.
اره بابا اصلا اتفاق مهمی نیافتاده و میشه با اطلاع رسانی درستش کرد !
فعلاً این تنها کاریه که از دست ما بر میاد.
خوب من هیچ دلیلی ندارم که بحث کنم گالیله گفته زمین گرده یا یونانیان یا ایرانیان باستان
سندی هم برای حرف هام ندارم
و این منطق رو متوجه هم نمی شم که چرا باید علوم رو در انحصار نسل ها و جوامع بدونیم
در حال حاضر فقط حوزه های خاصی از علم به صورت انحصاری هستن.
دو نوع انحصار هم هست(بدیهی)
نوع اول یه مدل قانونی و حکومتی هست مثل علم هسته ای و ...
نوع دوم یه مدل عرفی و احتماعی هست. مثل قضیه کالیفرنیا. خوب اسم این قضیه کالیفرنیا هست، چون در کالیفرنیا شکل گرفت تبدیل شد به مکتب کالیفرنیا
چیزی نیست که سرش دعوا باشه
نقل قول:رییس جمهور وقتش از شما آزادتره !
رئیس جمهور خائن فعلی بله وقتش آزادتره چون هرموقع که افراد نالایق بخاطر غفلت اکثریت سرکار میان این اتفاق میفته
و اصولا این تالار ظرفیت چنین بحث هایی رو نداره همون باید سر برجام بحث بشه
چندتا کم سواد میخوان اظهار نظر کنن و یکی هم ناراحت از هزار و یک جا...
نقل قول:بستگی داره برای چه عقیده ای بخواهیم استدلال کنیم !
یک وقت لازمه بخواهیم برای ظلوم و جهول حرف بزنیم وقتی معیارمون مشترک نیست چطوری استدلال کنیم ؟
من استدلال نکردم و کاری ندارم فلانی چه عقیده ای داره
عقیده خودم رو گفتم
چون کسی که حقیقت رو میدونه اگر خدا هم باهاش صحبت کنه بازم لجاجت میکنه
تعجب میکنم از افرادی که چند ساله دارن از اینا بازی میخورن بازم مثل ...
[quoteاما یه داستانی مطرح شد ! اینکه ما تو کتابامون میخونیم گالیله جاذبه رو کشف کرده یه اشتباه عامیانه نیست ! یه اشتباه عامدانه است . البته میشه یه حدس هایی زد که نگاه به ظاهر ساده لوحانه ای که میخواد عامدانه رو به عامیانه تبدیل کنه از کجا آب میخوره !
[/quote]
من یادم نمیاد توی کتابی خونده باشم گالیله جاذبه رو کشف کرده باشه.فکر کنم منظورتون گرد بودن زمین بود که اون رو هم یادم نمیاد خونده باشم
باورهای عامیانه اشتباه در مورد خیلی از موارد وجود داره.اگر کسی یک سرچ ساده انجام بده متوجه روند تاریخی این فرضیه ی گرد بودن زمین میشه که خیلی از دانشمندان بزرگ از سراسر دنیا نظریه هایشون رو مطرح کردن.گالیله در اصل برای کشف 4 قمر مشتری شناخته میشه.گالیله با استناد به اینکه این 4 قمر دور مشتری میچرخن ادعا کرد که زمین مرکز جهان نیست و همه چیز به دور زمین نمیچرخه.این فرضیه قرن ها پیش هم مطرح شده بود ولی مطالعات گالیله به دلیل استفاده از تلسکوپ علمی تر بود.
سخت نگیر بزرگوار , اشتباه لفظی پیش میاد . جای گالیله رو با نیوتن توی مثال عوض کن !!.
اما اصل مطب چیز دیگه ای هست ! اگر قرار باشه من هم منکر تلاش های گالیله و نیوتن باشم (صرف نظر از دلیل این تلاش ها )
که دیگه هیچی .....
اصل ماجرا بحث استعمار و علم هست که امیدوارم بشه بیشتر روش بحث کرد .
(۲۷/شهریور/۹۵ ۱۵:۵۰)عمار94 نوشته است: [ -> ]اصل ماجرا بحث استعمار و علم هست که امیدوارم بشه بیشتر روش بحث کرد .
سلام
خوشحال میشیم نظرات ارزشمند شما رو بشنویم.
به نظر میاد توی تاریخ علم، هم خارجی ها شیطنت کرده اند و هم ایرانی ها. مثلاً خیلی ها معتقدند ابن هیثم اولین کسی بوده که به منیر بودن ماه پی برده. اما این موضوع برای یونانیان باستان شناخته شده بوده. یکی از اولین کسانی که معتقد به منیر بودن ماه بود (یعنی معتقد بود که ماه از خودش نور نداره)، آناکساغورث است (حدود 500 سال پیش از میلاد).
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%D9%...8%A7%D8%B3
به نظر می رسه این نظریه توسط دانشمندان بعدی هم مورد قبول واقع شده. چرا که در نظریات ارسطو و آریستارخوس نیز ماه گرفتگی به معنای سایه زمین روی ماه دانسته شده. به طور مثال گرد بودن سایه زمین بر روی ماه یکی از براهینی بود که ارسطو برای کروی بودن زمین به کار می برد.
جالبه بدونید که آریستارخوس ساموسی (300 سال پیش از میلاد) از طریق اندازه گیری سایه زمین و ماه در هنگام کسوف و خسوف، اندازه نسبی این سه جرم آسمانی رو حساب کرده و احتمالاً اولین کسیه که چنین محاسبه ای رو انجام داده.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%D8%...8%B3%DB%8C
https://en.wikipedia.org/wiki/Aristarchus_of_Samos
آریستارخوس یکی از مدافعان نظریه خورشید مرکزی بود. چون طبق محاسبه دریافته بود که خورشید بزرگتر از زمینه و معتقد بود چیزی که کوچکتره باید دور چیزی که بزرگتره بگرده. البته این نظریه اش خیلی مورد استقبال قرار نگرفت و نظریه زمین مرکزی تا زمان کوپرنیک همچنان نظریه غالب بود.
البته این بحثها به هیچ عنوان به معنای نادیده گرفتن ارزش کارهای دانشمندان مسلمان یا نادیده گرفتن یافته های نیوتون و گالیله نیست. هر کدام از این بزرگان کارهای دانشمندان قبلی را تکمیل کرده اند و در پیشبرد علم نقش ارزشمندی ایفا نموده اند.