سلام بر بیداری اندیشه عزیز
ببین برادرم ما در احادیث باب مفصلی داریم در مورد دوستی در راه خدا که جزو افضل اعمال هست و از مهمترین عوامل احیا امر دین و اهل بیت هست ، درست هست که همه ما ها کارمون در خیلی جاها میلنگه اما یکی از مهمترین راه کارهاش رفاقت کردن و ارتباط داشتن هدفمند برای رضای خداست که این کار کم کم باعث میشه بدون اینکه حتی خودمون متوجه بشیم به رشد در مسیر بندگی برسیم و اطرافمون رو هم بهبود بدیم
اما بی اندازه این اتصال محبین و شیعیان به هم در احادیث بر مبینای حب خدا و ولی خدا توصیه و تأکید شده
کسی نمیتواند به تنهایی بر نفسش غلبه کند اما در سایه ی رفاقت برای خدا از آنجا که خداوند به جمع هایی که بر محور حب خدا و ولی خدا تشکیل میشه عنایت بسیار ویژه داره باعث رشد چشمگیر رفقا خواهد شد و این اولین و مهمترین گام برای تحقق تقوای اجتماعی هست.
اگه یه گروه 10 نفره یا 20 نفره به طور همزمان و به حالت پشتیبان هم بودن و از سر دلسوزی به پدیده ی بد حجابی در دانشگاه تذکر بدن (البته با رعایت موازینش)، اثرش اصلاً قابل مقایسه نیست با این که یک نفر، 10 بار یا 20 بار این کار را انجام دهد. اگه یه جمع 10 نفره یا 20 نفره با هم شروع کنن و در دانشگاه به صورت گروهی در بین دیگر دوستان به نقد فیلم های غربی بپردازن و اهداف شومی که در این فیلم ها دنبال میشه رو مطرح کنن این قابل قیاس نیست با این که همین 20 نفر هر کدام مجزا این کار رو انجام بدن
در ضمن من منتظر یا علی های شما هستم
السلام علیک یا اباعبدالله
برادر عزیزم بیداری اندیشه
این بخشی از نکاتی بود که شما اشاره نموده بودید:
نقل قول:بنده که هنوز کسب حلالم مشکل داره، غیبت می کنم، غرور ناشی از اطلاعات و آگاهی هام دارم، اخلاص در اعمالم نیست و حتی در خالص ترین حالت باز کسانی یا چیزهایی رو شریک خدا قرار میدم، می تونم کسی رو به حق و روشنی دعوت کنم؟ و حالا کردم آیا باید انتظار داشته باشم دعوت من چقدر تاثیر کنه؟
در اینکه تقوای فردی لازمه و ما باید به دنبال اون باشیم هیچ شکی نیست.هرگز
اما سوال اینه که آیا ما می تونیم به تنهایی حلیت روزی و کسبمونو در دنیای کنونی خودمون به تنهایی ایجاد کنیم؟ وقتی دشمن ما ساختار ایجاد کرده(اعم از ساختار های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و ...) و ما در ساختار دشمن قرار داریم چطور می خواهیم تقوای فردیمون رو حفظ کنیم.
متلا وقتی ما در یه اپارتمان که با طراحی مدرن ساخته شده که اساسش بر بی عفتی هست باشیم و تصمیم داشته باشم که عفت و حیای خانوادمون در این سیستم حفظ بشه و تازه حفظ کافی نیست بلکه باید ارتقا پیدا هم کنه تا ما رشد داشته باشیم.
آیا ممکنه؟ نمی گم اصلا نمی شه ولی به مرور روی ما اثر میذاره و لااقل جلوی رشد معنوی انسان رو میگیره.
از اینا می خوام سه تا نتیجه بگیرم:
- برای حفظ و ارتقای تقوای فردی در شرایط کنونی و با توجه به پیچیدگی ساختار تمدنی و سبک زندگی مدرن نیاز به یه اقدام جمعی هست و هر فرد به تنهایی در حفظ تقوای فردیش هم مشکل داره مگر خواص خاص.
- بر فرض هم که بتونه تقوای فردیش رو حفظ کنه ،کمکی به مقابله با دشمن نکرده و درحالیکه ما درگیر مراقبت از کلاهمون هستیم که باد نبره، شیطان با ساختار زیستی که ایجاد کرده جوامع رو به سمت ظلمت میبره و عرصه بر نور ضیق میشه.
- شیطان به این سیستم با کار جمعی و در مرتبه بالاتر با کار سازمانی رسیده. در پست قبلی به تفاوت فرد و جمع اشاره کردم. همونطور که اون تونسته صفات رذیله رو به در جامعه همه گیر کنه و به چیزی به اسم گناه اجتماعی برسه برای عصر ظهور نیاز به تقوای اجتماعی هست و تسلیم اجتماعی به ولایت و نور نیاز هست.
گناه اجتماعی با اینکه همه افراد تک تک گناه کنند فرق داره.گناه اجتماعی با تصمیم مشترک و با همکاری همه افراد با هم ایجاد میشه. این سیستم تمدنی که امروز جهان رو اداره میکنه از به هم گره خوردن میلونها اراده انسانی با تلاش شیطان شکل گرفته.در مقابلش هم برای تحقق ولایت اجتماعی به چیزی بیش از فرد خوب و حتی افراد خوب نیاز هست.به گروه و بالاتر از اون سازمان و بالاتر از اون جامعه و بالاتر ازون جوامع و ساختار تمدنی الهی نیاز هست تا اراده الهی تاریخ رو متحول کنه و موازنه قدرت بین دستگاه ابلیس و دستگاه حضرت رسول به هم بخوره و زمین برای ظهور ولایت جهانی فراهم بشه.
در چنین شرایط پیچیده ای تقوای فردی ما هم در این مسیر مبارزه تمدنی حفظ و ارتقا پیدا میکنه و برای خود ما در نهایت از حضور در این جبهه مبارزه همین تقوا میمونه و بس.
یا عباس ادرکنی
محسن جان، گفته های شما متین. بنده عرضم اینه که امام خمینی فرمودن شما خودت رو اصلاح کن (من خانواده خودم رو هم بهش اضافه می کنم)، جامعه اصلاح خواهد شد.
بعد می رسیم به این قضیه که تقوی اجتماعی رو خیلی مجزا از تقوی فردی نباید دید. تقوی اجتماعی یعنی مثلا همه سعی کنن در کسب حلال، همه سعی کنن هر جایی هستن کارشون رو درست انجام بدن، همه برگردن به سنت ها در مقابل دنیای مدرنیزه و ...
این تقوی اجتماعی تشکلی از همون تقوی فردی ها است. بنده قطعا پیوند و اتحاد و گروه رو بهتر از فرد می دونم. اما اینکار به خود افراد بر می گرده. کما اینکه بودن شاگردان عرفایی که با وجود حضور در جمع، باز از همون جمع جدا شدن و مسیر نابودی رو رفتن...
اگر راهکارهای خاصی برای این تقوی اجتماعی هست که بنده حقیر ازش بی اطلاعم با گوش جان می شنوم. شما فرض کنید الان گروهی هستیم. راهکار شما و سایر دوستان برای این جمع چیه؟
یه مطلب اینه که امروز شیطان سیستم تغذیه و پوشاک رو به صورت نظام مند داره در دنیا مدیریت میکنه و به مرور و طی تلاشهای بسیار، با استفاده از تمام ظرفیت های ممکن که اثر گذار میتونه باشه، حس زیبایی شناسی انسان ها در پوشاک و پیرایش و آرایش رو تغییر داده و اصالت رو به جای سلامت به حال کردن و خوشمزه خوری برگردونده
یکی از راهکارهاش در این راه نابود کردن یاد و خاطره ی مزایای پوشاک و خوراک برگرفته از مواد طبیعی هست و دیگری با ساختن ستاره های پوشالی وارائه مزایای کاذب و وهمی و متناسب با حس لذت جویی و تفاخر انسانها مدل مورد نظر خودش رو جهانی کرده
ما نیاز به یه نهضت روشنگرانه در زمینه خوراک و پوشاک ایرانی اسلامی اصیل داریم
این رویکرد نباید تدافعی باشه باید تهاجمی باشه ؛ یعنی چی؟
یعنی اول باید مضرات مدل تغذیه و پوشاک امروز جامعه تبیین بشه که این خودش نیاز به این داره که اول خودمون آگاه بشیم کاملا به اثرات مادی و معنوی این مدل
دوم تبری عملی خودمون در زندگی شخصیمون از این مدل خوراک و پوشاک
و روی آوردنمون در زندگی روزمره به خوراک و پوشاک اصیل ایرانی اسلامی در این مرحله ممکنه بعضاً مورد سوال یا حتی تمسخر اطرافیان و سایرین قرار بگیریم و این بهترین حالت ممکن برای تبلیغ هست چون ما بر اساس یک شناخت قبلی رو به این مدل آوردیم در مقام دفاع از خود و حمله به شیطان شروع میکنیم و مضرات روحی و جسمی مدل پوشاک و غذای مرسوم و مدرن رو برمیشمریم و مزایا و فواید مدل پوشاک و غذای ایرانی اسلامی اصیل رو
و این بهترین نوع امر به معروف و نهی ازمنکر هست در زبان و عمل و انشاالله اثر بخش ترین نوعش
در مرحله بعد باید کلیپ ها و مقالاتی در این زمینه درست کنیم و در عموم جامعه به هر نحوی که شده پخشش کنیم
و در مرحله آخر تهاجم فرهنگی میکنیم به فرهنگ شیطان
یعنی چی؟
یعنی دوستانی که ماشاالله زبانشون ردیف هست لطف میکنن و مقالات و کلیپ ها رو ترجمه میکنن و به قلب تمدن مدرن شلیک میکنن
این یه مثال با راهکارهای عملیش بود
هر کی موافقه یه صلوات بفرسته به نیت تعجیل در فرج
اللهم صله علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم.
(۲۴/آذر/۸۹ ۱۱:۵۳)علی 110 نوشته است: [ -> ]دوم تبری عملی خودمون در زندگی شخصیمون از این مدل خوراک و پوشاک
و روی آوردنمون در زندگی روزمره به خوراک و پوشاک اصیل ایرانی اسلامی در این مرحله ممکنه بعضاً مورد سوال یا حتی تمسخر اطرافیان و سایرین قرار بگیریم
نمی دونم دوستان با دکتر خلبان خدادادی چقدر آشنا هستن. ولی ایشون این مسأله را به بهترین شکل حل و تفسیر کرده.
خود من و خیلی از دوستان با شنیدن سخنرانی های ایشون بطور کامل عادت های غذای مون رو تغییر دادیم. البته بهتره این مطلب در بخش طب اسلامی قرار بگیره.
توصیه های دکتر خدادادی
برادرم بیداری اندیشه
سلام
فکر می کنم که دیدگاهها خیلی به هم نزدیکه و تنها نقطه ای که شاید کمی در تحلیل اون فاصله وجود داشته باشه به مساله مفهوم فرد، افراد و جامعه بر میگرده. از نقطه نظری که از طرف بنده مطرح شد جامعه، گروه و سازمان چیزی بیش از افراد در کنار همدیگه است.
البته شاید ادامه اینگونه بحثا به صلاح تالار نباشه و بحث خیلی فلسفی بشه و خسته کننده و خواهشمندم که شما صلاح بودن یا نبودن بحث رو اعلام بفرمائید.
اما اگه بخوام یه مثال راجع به بحثمون بزنم اینطور میشه که ما سه دسته احکام داریم:
1- فردی مثل نماز و روزه که در انجام اونها نیازی به شخص دیگه ای نیست و یه سری گناه فردی هم داریم مثل اسراف و ...
2- دسته دوم تکالیف و احکام و حدود اجتماعی هستند مثل خمس که باید کسی باشه که پرداخت کنه و کسی باشه که جمع کنه و باید کسی و یا جایی باشه که خرج بشه. اگه شما فقط خودت باشی و خودت، خمس از معنا خارج میشه و خمس در اجتماع معنا پیدا میکنه. گناهان هم همینه. مثل ربا که باید یکی ربا بده و یکی بگیره و مالی باشه که ربا داده بشه و انسان نمیتونه این گناه رو فردی انجام بده.
3- اما یه دسته از تکالیف الهی هستند که نه تنها نیاز به اجتماع دارند(مثل دسته دوم) بلکه نیاز به هماهنگی اون اجتماع با هم، هم دارند. در دسته دوم فقط نیاز به محیط جمعی و حضور افراد بود اما در دسته سوم تکالیف، علاوه بر حضور باید افراد با هم(تاکید روی هماهنگی و با هم انجام دادنه) یه تکلیفی رو انجام بدن. مثل دفاع از ارض مسلمین. در جنگ ابتدایی یا دفاع نمیشه هر کی در کنار دیگران کار خودشو بکنه.نیاز به تقسیم کار هست. نیاز به فرمانده و سرباز و آشپز و ... همه اینها هست. یعنی تکلیف من گره میخوره به تکلیف شما در حالیکه شکل تکلیفمون هم فرق داره ولی کلش با هم یه مجموعه رو میسازه که میشه لشگر ولی الهی در برابر کفار. اگه هر کی بخواد در کنار دیگران فقط خوب بجنگه و احساس کنه اگه من خوب بجنگم در جنگ پیروز میشیم قطعا تا پایان روز اول شکست میخورن. چون لشگر ظهر نیاز به غذا داره. نیاز به اطلاعات و شناسایی داره و ... و اگر این تقسیم کار صورت نگیره لشگر ولی خدا شکست میخوره و درحالیکه اونها خوب جنگیدند ولی به تکلیفشون درست عمل نکردند. یعنی ممکنه که ما به تنهایی در راه حفظ تقوا بکوشیم که باید بکوشیم ولی برای درگیری تاریخی حق و باطل در دوران اخرالزمان نیاز به چیزی بیش از خوب بودن تک تک افراد و خانواده ها هست.
یا حسین بن علی
باید بقیه دوستان هم نظر بدن
اما اگه مثل من موافق نظر محسن باشند کم کم باید کسانی که یا علی گفتن بنشینیم و هدف و اهدافی تهیه کنیم ، نقشه راهی و تقسیم وظیفه ای و ...
اگه میخوایم کاری برای خودمون و آقامون انجام بدیم
باید همت جمعی داشته باشیم و به قول قرآن مجید اصبرو و صابروا و رابطو داشته باشیم
منتظر نظرات باقی دوستان هستم
تا یار که را خواهد و میلش به که باشد
یا صاحب الزمان ادرکنی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
حدود دوسال پيش بود كه فيلمي از دكتر روازاده ديدم، و خيلي مشتاق و علاقه مند به اين مسائل شدم. اونموقع تو خانواده خودم مصرف نوشابه و روغن هاي جامد و مايع زياد بود. دوست دارم خاطره اي تعريف كنم :
زمانيكه نوشابه خوردن رو ترك كردم ، تا نزديك به دوماه تمام توصيه هاي من به ديگر اعضا خانواده بر ترك عادات غلط غذايي مورد قبول قرار نگرفت. جوابهايي كه مي شنيدم كه در يك خانواده معتقدو مذهبي ديگه نبايد شنيد از اين قرار بودند.
- حالا مي خواي دو سال بيشتر عمر كني! كه چي بشه!
- ايناييكه ميگن دروغه و اصلا معلوم نيست به چه نيتي ميگن!
- قيمت روغن مايع و جامد ارزونه براچي بري و روغن زيتون و كنجد و... تهيه كني با اين قيمتها!
- بقيه دوست ندارن يا - فلاني اگه تو سفره نوشابه يا دوغ نباشه ناراحت مي شهْ!
- چاي بهليمو ديگه چيه؟ همون به و ليموست؟
انتهاي همه اين موارد خنده و شوخي و دست انداختن بعدش رو هم اضافه كنيد.
ولي كم كم اوضاع تغيير كرد و الان خدا رو شكر وضع خيلي فرق كرده و اين تجربه اي براي دوستان ديگه كه روي عقايدشون
واستند و اصطلاحا كم نيارن تا به هدف برسن.
درباره پوشاك تابع نظرات جمع هستم و پيشنهادات و راهكارها رو با تمام قلبم ميشنوم.
این ایستادگی که جناب مسافر اشاره کردند و به جا هم اشاره کردن یکی از مصادیق صابروا هست
علی جان و محسن جان و سایر دوستان همراه، 4 صفحه بحث جلو رفته. بعضی دوستان هم یا علی گفتن.
هدف این تاپیک، مختصر و مفید "اتحاد متقین" هست. مهم نیست که من متقی بشم. چه بهتر که ما متقی بشیم.
به نظرم الان دیگه وقت راهکار عملی رسیده. یعنی حالا چیکار کنیم. چطور دسته جمعی متقی بشیم؟ تغذیه و طب و پوشاک، فقط یک بعد از ماجراست. ابعاد مختلف زندگی باید مطرح بشه.
به سبک "طوفان ذهن" (Brain Storming) هر کس هر بعد و زمینه ای که به نظرش باید مورد بررسی قرار بگیره رو مطرح کنه. تغذیه، پوشاک، صنعت، علم، کسب حلال، اخلاق، سنت ها، سینما و ...
لطفا شماره بزنین. تا هر کس بیاد انتهای موضوعات موضوع خودش رو مطرح کنه و موضوع تکراری حتی الامکان مطرح نکنه.
بعد بیایم پالایش کنیم تراوش های ذهنی خودمون رو و کم و زیاد کنیم و دسته بندی.
بعد بیام نقاط ضعف و قوت و محاسن و معایب سیستم فعلی و سیستم هدف رو در این دسته ها مطرح کنیم و اگر ان شاءالله موفق باشیم براشون برنامه های عملی بدیم.
دوستان یادمون نره اینکار هم وسعت زیاد و هم عمق زیاد داره بنابراین نباید عجولانه انجام بشه. حالا هر چقدر طول بکشه. بی نظم دامن نزنیم به همه زمینه ها.
اگر با همین نظم موافقین ادامه بدین. البته این نظر منه و ممکنه 100 درست نباشه. بنابراین اگر برای چارچوب اولیه دوستان نظرات دیگه ای دارن اضافه کنین وگرنه کار طوفان ذهن رو شروع کنیم.