تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نام گذاری دختران و پسران با الهام از نامهای نمونه
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
فقط یک تذکر
می دانستید
اسم سمیه رو باید از لیست نام هاتون حذف کنید. و تعجبم از این هست که چه طور پدران و مادران نمیدانند سمیه به چه معناست
لذا درسته سمیه نام بانوی فداکاری بود در صدر اسلام که شهید هم شدند.احترام ایشون به جاست
ولی پدر ایشون هم در دوران جاهلیت این اسم رو از روی قصد و غرض و جاهلی برای دخترش انتخاب کرده
و کسانی که اسمشون سمیه هست مجاز به تغییر نام خودشان می باشند .
سلام

اون سمیه مورد نظر شما معنی این کلمه نیست بلکه نام مادر زیاد بن اب سفیان است که ز... بوده است

سمیه .
[ س ُ م َی ْ ی َ ه ] نام مادر عماربن یاسر. (منتهی الارب ). رجوع به الاعلام زرکلی جلد
1
صفحه
394
شود.

چند نظر در مورد معنی سمیه وجود دارد .

یکی اینکه سمیه مؤنث ( سُـمَـیّ ) است و سُـمَـیّ نیز تصغیر یعنی کوچک شده ی ( اسم ) است بدین ترتیب سمیه یعنی نام کوچک.

و اگر سمیه را از (سَما یَسمو ) بگیریم ؛ همان طور که در لسان العرب آمده است در این صورت سمیه می شود: ( دختر کوچک والا مقام )/نوشته : عادل اشکبوس
معنی کلمه غلام هم هست. غلام یعنی کسی که از اون بهره جنسی میشده.
شما کدوم عربی را سراغ دارید که اسمش غلام باشه. این توهینی بوده که اعراب به ایرانی ها کردند.
غلام در صفحه 1532 فرهنگ عربی فارسی لاروس :
پسربچه ، کودک ، مزدور ، بنده ، برده . جمع آن غِلمان
غلامة نیز کنیزک است که خوشبختانه در فارسی راه نیافت . غلام بیشتر به معنی پسربچه ی برده است . پسرکی که در جنگ به دست عرب اسیر و به بردگی کشیده شده است .
در کتاب قرآن نیز غلام به صورت غِلمان ( حالت جمع) آمده و همانند حوریان که مؤنثند این مذکرها نیز در خدمت بهشتیانند.
البته پیشینیان ما برای نشان دادن اندازه مهرشان به بزرگان دین چنین می کرده اند و گاهی نیز برای فروتنی چنین می کرده اند . مانند واژه ی « حقیر » در نامه نگاری های رسمی که هیچ گاه عرب به خود نمی گوید حقیر ولی ما می گوییم . حال آنکه حقیر دشنامی بس گزنده و ناسزاوار است .حقیر یعنی پست و فرومایه .چرا من خودم را چنین بنامم من که بهترین آفریدگان ( اشرف مخلوقات ) هستم.
غلام . [ غ ُ] (ع اِ) کودک . (منتهی الارب ) (غیاث اللغات ). کودک شهوت پدیدآمده . (ترجمان علامه ٔ جرجانی تهذیب عادل نسخه ٔکتابخانه ٔ لغت نامه ). پسر از هنگام ولادت تا آمد جوانی . (از منتهی الارب ). کودک که خطش دمیده باشد و بعضی گویند از زمان ولادت تا حد بلوغ . و فارسیان غلام به معنی مطلق بنده و پسر استعمال کنند خواه کودک باشد و خواه جوان و خواه پیر، لیکن بر مذکر اطلاق کنند نه بر مؤنث . (آنندراج ). ریدک . (مقدمة الادب زمخشری ). کودک نرینه . پسر خردسال . پسر. امرد. مقابل دختر. غلام بزرگتر از صبی و خردتر از شاب است و آن سنی است از چهارده سالگی تا بیست و یک سالگی . (مسعودی ) : قال رب انی یکون لی غلام و قد بلغنی الکبر و امرأتی عاقرٌ. (قرآن 40/3). فأدلی دلوه قال یا بشری هذا غلام . (قرآن 19/12). و اما الجدار فکان لغلامین یتیمین فی المدینة. (قرآن 82/18). پس خواهر یعقوب گفت : یک ره که این غلام [ یوسف ] دزدی کرد چاره نیست تا دو سال مرا بندگی کند. (ترجمه ٔ تاریخ طبری چ بهار ص 270). || پسری یا امردی که با وی عشق ورزند. پسر زیباروی . معنی اصلی غلام ، پسر و امرد است ولی چون پادشاهان و امرا و شعرا و توانگران علاوه بر استفاده از غلامان خود در مورد خدمتگزاری و جنگاوری و تجمل با بعضی ازبندگان خوبرو عشق میورزیدند از این رو غلام در ادبیات مفهوم معشوق را به خود گرفته است . رجوع به «غلام و بنده از نظر تاریخی » در مطالب بعدی شود :
غلام ار ساده رو باشد و گر نوخط بود خوشتر
خوش اندر خوش بود باز آنکه با زوبین و چاچله .
عسجدی .

غلام و جام می را دوست دارم
نه جای طعنه و جای ملام است .
منوچهری .

داد در دستش آهخته حسامی را
بر لت جام نگارید غلامی را.
منوچهری .

در کف جاهل همیگوید نبید
در بر فاسق همیگوید غلام .
ناصرخسرو (دیوان چ تهران ص 298).

می چه داری در صراحی ای غلام
جام پرکن تا به کف گیریم جام .
امیر معزی (از آنندراج ).

ملک درحال کنیزکی خوبروی پیشش فرستاد همچنین در عقبش غلامی بدیعالجمال لطیف الاعتدال . (گلستان سعدی ).
شمع نخواهد نشست بازنشین ای غلام
روی تو دیدن به شب روز نماید تمام .
سعدی .

کس ازین نمک ندارد که تو ای غلام داری
دل ریش عاشقان را نمکی تمام داری .
سعدی (بدایع).
ببینید مسئله صدا و سیما جداس! کلن نحوه کارش اشتباهه هر جا قاچاقچی و دزدی چیزیه اسمش، کامبیز شهرام بهرام و از این اسمهاس ولی هر وقت کسی رو میخاد مذهبی نشون بده میزاره علی حسن و...
در صورتیکه در جامعه الان خدایش اینطور نیست!
خلافکار داریم اسمش مثلن جعفر قش...ویا ممد چو... امین پ...(اینا خلافکارهای اطراف خودمون هستن[تصویر: biggrin.gif]) و یا تا دلت بخواد خلافکار داریم اسمش علی هست...و یا مثلن دخترهای بد داریم که لقب دارن فاطی فلان!![تصویر: huh.gif]
این اشخاص که اسم این بزرگواران و ائمه روی اونها هست با کارهاشون مقام و جایگاه اون امام رو کم نمیکنن!اصلن پدر و مادر اون بچه از کجا میدونسته بچه اش در آینده چی میشه!
اسم رضا شاه هم رضا بود!پدر و مادرش چه میدونستن یه روزی چادر از سر زنای مردم در میاره!
ولی کلن بخواهیم بررسی کنیم خدایش صدا و سیما(بگیم نویسنده بهتر هست) در انتخاب اسمها دقت نمیکنه!

و در آخر هم بگم که خوشبختانه در ایران و در این نسل جدید بچه ها کم تر اسم غیر ایرانی دارن و اسمهای غیر ایرانی عمومن مذهبی هستن مثلن فاطمه،علی،محمد،مهدی و...
سلام
ممنون از ارسال شما
امیدوارم من اشتباه کرده باشم
ان شاالله همین که شما میگویید درسته
یا علی
عزیز جان بابت ایجاد این تاپیک که خیلی برای من مناسبت داشت ازتون سپاس گزارم.
دیدم تو اسم هایی که از القاب بی بی دو عالم حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) معرفی کردین. مشکات هم دیدم.
سوال این حقیر اینه که من قبلاً اسم مشکات رو شنیده بودم ولی فکر می کنم رو پسر گذاشته بودن. آیا شما خانومی رو دیدین که اسمش مشکات باشه؟؟؟
ضمناً می خواستم بدونم مشکات به چه معناست؟؟؟؟؟
الانم که تو گوگل سرچ کردم دیدم اسم یکی از این خواننده فوفولی ها که پسر بود مشکات بود. ضمناً من القاب حضرت رو سرچ کردم ندیدم جزو القابشون باشه.
با سپاس فراوان.Heart
اسم فرزندانشان نیوشا و مریلا و کامبیز و ... است و اگر کریمی هست مستخدم است و اگر جوادی هست یک حاج جواد سخت گیر ؟! اخ و بد است ! اگر فاطمه ای هست یک فاطمه خانوم دهاتی و غیر فرمالیته و عوام و بی سواد و پا به سن گذاشته است
[/quote]

[/font]
[font=Arial]بنام ستار معاصی عاصیان

در مقابل مواردی که فرمودید نکته ای دیگر قابل توجه است:

در کلیپ های شرکت گاز و برق و تلفن که از رسانه پخش میشه اسم بچه ساده ها و دهاتی و ندید بدید ها هم اسامی دینی داره مثل جواد حسن و...

یا علی (علیه السلام) مدد است.
(۱۹/شهریور/۹۰ ۱۰:۳۵)hesam110 نوشته است: [ -> ]عزیز جان بابت ایجاد این تاپیک که خیلی برای من مناسبت داشت ازتون سپاس گزارم.
دیدم تو اسم هایی که از القاب بی بی دو عالم حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) معرفی کردین. مشکات هم دیدم.
سوال این حقیر اینه که من قبلاً اسم مشکات رو شنیده بودم ولی فکر می کنم رو پسر گذاشته بودن. آیا شما خانومی رو دیدین که اسمش مشکات باشه؟؟؟
ضمناً می خواستم بدونم مشکات به چه معناست؟؟؟؟؟
الانم که تو گوگل سرچ کردم دیدم اسم یکی از این خواننده فوفولی ها که پسر بود مشکات بود. ضمناً من القاب حضرت رو سرچ کردم ندیدم جزو القابشون باشه.
با سپاس فراوان.Heart

ما حتی تو این تالار هم مشکات داریم . از این خانوم پرسیدم که معنی اسمشون چیه گفتند القاب .... . حالا یادم نمی یاد لقب کیه ولی نام مذهبی هست. از خودشون بپرسید حتما جواب می دهند.
رفقای عزیز.
حسن تصادفی بود که این تاپیک ایجاد شد و اتفاقاً من هم دنبال منبع تحقیق در این زمینه بودم و هیچ جایی بهتر از اینجا برام نیست.
خداوند متعال به بنده لطف کرده و نعمتی رو به من عطا کرده و ان شاء الله تا 6 ماه دیگه پدر می شم Blushکه هنوز جنسیتش رو نمی دونم. که پسر هست یا دختر:
برای پسر موارد خوبی رو در نظر دارم مثل : مهدیار، امیر علی ، علی، امیر رضا، یزدان و...
ولی متاسفانه برای دختر اسامی رو که می پسندم برای دختر مثل: فاطمه، زهرا، ریحانه که در ست و حسابی هستند هم تو درجه یک هامون داریم هم اسامی دختر خیلی کم هستند. از دوستان عزیز مهدوی مون می خواستم راهنمایی بخوام در زمینه پیدا کردن اسم دختر که هم مذهبی باشه هم اسمی زیبایی باشه.
ضمناً برام دعا کنید که هم سالم باشه. هم خدمت گذار اهل بیت عصمت و طهارت باشه. و خداوند مهربان از دودمان من کسی رو دشمن اهل بیت قرار نده.
پ.ن: اگر دوستان راهنمایی هم نکردن مهم نیست ولی به حرمت لحظاتی که با هم اینجا بودیم برام حتماً حتماً دعا بفرمایید. چون واقعاً به دعای اینجا معتقدم و می دونم خدای متعال و اهل بیت عصمت و طهارت به این جمع نظر دارند.
با سپاس فراوان
یا علی
(۱۹/شهریور/۹۰ ۱۶:۳۳)hesam110 نوشته است: [ -> ]رفقای عزیز.
حسن تصادفی بود که این تاپیک ایجاد شد و اتفاقاً من هم دنبال منبع تحقیق در این زمینه بودم و هیچ جایی بهتر از اینجا برام نیست.
خداوند متعال به بنده لطف کرده و نعمتی رو به من عطا کرده و ان شاء الله تا 6 ماه دیگه پدر می شم Blushکه هنوز جنسیتش رو نمی دونم. که پسر هست یا دختر:
برای پسر موارد خوبی رو در نظر دارم مثل : مهدیار، امیر علی ، علی، امیر رضا، یزدان و...
ولی متاسفانه برای دختر اسامی رو که می پسندم برای دختر مثل: فاطمه، زهرا، ریحانه که در ست و حسابی هستند هم تو درجه یک هامون داریم هم اسامی دختر خیلی کم هستند. از دوستان عزیز مهدوی مون می خواستم راهنمایی بخوام در زمینه پیدا کردن اسم دختر که هم مذهبی باشه هم اسمی زیبایی باشه.
ضمناً برام دعا کنید که هم سالم باشه. هم خدمت گذار اهل بیت عصمت و طهارت باشه. و خداوند مهربان از دودمان من کسی رو دشمن اهل بیت قرار نده.
پ.ن: اگر دوستان راهنمایی هم نکردن مهم نیست ولی به حرمت لحظاتی که با هم اینجا بودیم برام حتماً حتماً دعا بفرمایید. چون واقعاً به دعای اینجا معتقدم و می دونم خدای متعال و اهل بیت عصمت و طهارت به این جمع نظر دارند.
با سپاس فراوان
یا علی

اولا بهت تبریک می گم داداش گلم . بعدا خدا کنه بچه ی شما پسر باشه آخه پسر یه چیزه دیگست ( Big Grin شوخی کردم هردوشون آدم هستن بالاخره حتی دخترا یکم بهتر ) بگذریم.

ملیکا نرگس ؛ نارسیس و نرجس نامهای مادر امام زمان

نام اصلی آن حضرت ملیکا بود که برای این که او را به عنوان یک شاهزاده به اعیان و اشراف نفروشند خود را با نام نرگس یا نرجس معرفی کردند.

خوب من که هنوز کوچیکم اگه عمری باشه و خدا بهمون فرصت بده و ... اگه پدر شدم صاحب دختر اسمشو می زارم نرگس .خیلی زیباست . نام از این زیباتر
اگه پسر هم که باشه اسمشو می زارم مهدی ( البته من هنوز دارم درس می خونم Blush)

توصیه ی من به شما همین نرگس است و بس .

یار مهدی باشید و خدایی Heart
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع