(۶/مرداد/۹۲ ۲۳:۰۷)در جستجوی سختی نوشته است: [ -> ]خانه از پای بست ویران است !!!
و در شهر کوران، یک چشم، پادشاه است.
سلام
قبل از این که پاسخ شروع کننده ی موضوع رو بدونم، می خوام یه مساله ی مرتبط رو بگم؛
بیایم مرد باشیم، بخشنده باشیم، سازنده باشیم و اون طوری که با ما رفتار شده، با بقیه رفتار نکنیم. همیشه بهترین باشیم. فرضا اگر امروز شما به جایی مراجعه کردید و با شما برخورد نامناسبی کردند، فردا که شما مسئول شدید در اون جا، سعی کنید بهترین باشید. عقده و دلگیری هاتونو فراموش کنید. امروز شما می تونید متفاوت باشید و خداپسندانه کار کنید. پس خودمون درست باشیم، بدون در نظر گرفتن اطرافیان.
واقعیت اینه که ما حکومت مردم بر مردم داریم. یعنی خودمون مسئولانو انتخاب می کنیم تا دولتو بچرخونن و ما استفاده کنیم. مسئول یعنی مورد سوال. یعنی پاسخ گو. از گذشته تا امروز این عنوان، مطابق تعریفش نبوده و ما کمتر دیدیم. در حال حاضر فساد زیاده. مسئولان نمی دونن خدمتکار مردم هستن. از دلایلش اینه که زمان های قدیم، حکومت دولت بر مردم بوده و هنوز در برخی سالمندان و میان سالان می بینیم که گاهی وقتی به سازمان های دولتی مراجعه می کنن، جوری صحبت می کنن انگار نه انگار که با خدمتکارشون صحبت می کنن. اما جوون تر ها می دونن که رفتن اون جا که کارشونو انجام بدن براشون.
پس به دلیل تغییر نوع حکومت، کم کم رفتارها و عملکرها داره تغییر می کنه و این تغییر ادامه خواهد داشت. موضوع مهم اینه که هر کس باید از بدو انتخاب یا انتصاب در سِمَتی، خودشو نوکر مردم و کشور بدونه و کار کنه و کار کنه. هنوز ساز و کارهای خیلی جاها نامناسبه و مناسب شان مردم کشورمون نیست. روند این تغییر خیلی کنده، اون هم به دلیل عدم توانایی های مسئولان کشوره.
رفتار مردم هم موثره. بعضی ها جوری رفتار می کنن که مسئول نالایق، فرصت از زیرکاردررفتنو داره. باید ایستاد و ازشون کار خواست. باید وظایفشونو بشناسی و بهشون بگی. نباید مدرک تحصیلی رو بگی. مدرک هر کس برای خودشه و عملکرد و حاصل تحصیلاتش برای مردمه. پیشنهاد می کنم فقط فامیل رو بگید. اگر رییسه، رییس کارمندای اداره و سازمانشه، نه رییس ما، پس باز هم فقط فامیلشو بگید، نه آقا/خانم رییس. باور کنیم داریم با خدمتکارمون صحبت می کنیم.
اما پاسخ به سوال:
اگر لیاقت انسان رو در نظر داشته باشیم، باید در صورت عدم برخورد نامناسب، فقط با یک تماس، اون کار انجام بشه. البته خیلی از برخوردها و مشکلات به دلیل ناآشنایی مراجعه کننده ها با روندها و قوانین هست. + کم سوادی جامعه.
اما در حالت فعلی، پیشنهادم اینه که از ابتدا جوری رفتار کنید که انگار مطمئن هستید همین امروز کارتون انجام می شه. تا با برخورد ناشایستی برخورد کردید، اول ببینید رفتارشون درسته، یا خیر. اگر رفتار درستی داشتند که دنبال راه حل باشید. اگر رفتار نامناسب داشتن، سریع به مقام بالایی مراجعه کنید و محکم باهاشون صحبت کنید. جوری که بدونن ولکن ماجرا نیستید و تا آخر وقت اداری همچنان اون جا هستید تا کارتون انجام بشه. برید روی اعصابش تا وقتی که رسیدگی کنه. سمج باشید. تا وقتی که وظیفه شو انجام بده.
یکی از راه حل ها هم اینه که همون جا بشینیم. یعنی وقتی پاسخ منفی نابه حق شنیدید، فقط همون جا بشینید تا ازتون خسته بشه و روی اعصابش باشید تا کارتونو انجام بده و از دستتون راحت بشه. این ترفند توسط خودم اجرا شده و پاسخ داده.
جوری با مسئولان که خادمان ما هستن رفتار کنید که انگار باور دارید کارتونو انجام می دن. مثلا من دنبال کاری بودم و یک روز انجام نشد. گفت فردا زنگ بزن و بیا. من بدون این که زنگ بزنم رفتم و چون دیدم همه ی شرایط برای انجام کار هست، بهش گفتم امروز باید انجام بشه. اگر نرفته بودم، یا زنگ می زدم انجام نمی شد. اما رفتم و همون جا رو به روش نشستم تا کارمو انجام داد و خودش رفت دنبال امضاهاش و برگه رو تحویلم داد.
سازمانی که نظارت داره به اون جایی که مراجعه کردید رو هم بشناسید تا در صورت لزوم، مراجعه کنید.
اما در همه ی این مراحل، آرامش خودتون حفظ کنید. با لبخند به مسئول بگید که این کار انجام می شه و بدون هیچ عصبانیتی، بایستید تا کارتونو انجام بدن. البته روان شناسی هم کمک می کنه. باید تشخیص بدیم که فرد می خواد سرکار بذارتمون یا این که واقعا داره درست می گه. برخورد مناسب هم باید بدونیم. نباید مسئول به نظرش برسه که می تونه با اعصاب و وقت ما بازی کنه. باید بفهمه که باید کارمونو انجام بده.
انشاالله که ما جوونتر ها مرد باشیم و غیرت داشته باشیم و مسئول لایق باشیم و لیاقت خدمت و نوکری در این کشورو داشته باشیم. و فرداهایی که این بحث ها به خاطر عملکرد ما، در میان جوون ترهامون نباشه. انشاالله