به نام خدا
باب هشتم
باب وجوب فرمانبرداری از عقل و مخالفت نمودن با جهل ونادانی
امام باقر(علیه السلام) فرمود:چون خداوند عقل را آفرید از او خواست که سخن بگوید،سپس به او فرمود:پیش آی،پس عقل پیش آمد.سپس فرمود:برگرد،پس او پشت نموده و برگشت،سپس خداوند فرمود:سوگند به عزت و جلالم که هیچ آفریده ای را نیافریدم که در نزد من از تو محبوب تر باشد و تو را به صورت کامل قرار نمی دهم مگر در وجود کسی که دوستش دارم.آگاه باش که من تو را امر و نهی می کنم و تو را کیفر و پاداش می دهم.
حسن بن جهم گوید از امام رضا(علیه السلام) شنیدم که فرمود:دوست هر کسی عقل اوست و دشمن هرکس نادانی اوست.
امام صادق(علیه السلام) فرمود:کسی که عاقل باشد دین دارد و کسی که دین دارد وارد بهشت خواهد شد.
[align=RIGHT][b][size=large][font=Impact][color=#4b0082]----------------------------------------------------------------------------------------------------------
به نام خدا
باب چهاردهم
باب وجوب ترس از خدا
هیثم بن واقد گوید:از امام صادق(علیه السلام) شنیدم که می فرمود:کسی که خدا ترس باشد خداوند خوف و هیبت او را در همه چیز می افکند و کسی که از خدا نترسد خداوند او را از همه چیز می ترساند.
امام صادق(علیه السلام) فرمود:هر که خدا را بشناسد ترس او در دلش می افتد و هر که از خدا ترسان باشد از دنیا دطلبی باز می ماند.
امام باقر (علیه السلام) فرمود:یکی از سخنان رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)این است که فرمود،ترس از خدای عزوجل سر حکمت و دانایی است.
سلام
یاد سخنی از امام خمینی(رحمة الله علیه) افتادم که می فرمود ما باید به وظیفه خود عمل کنیم و به فکر نتیجه نباشیم.(نقل به مضمون).
موفق باشید.
به نام خدا
باب شانزدهم
باب وجوب حسن ظن به خداوند و تحریم بد گمانی نسبت به خدا
1- امام رضا (علیه السلام) فرمود:به خداوند گمان نیکو داشته باش زیرا خداوند عزوجل گوید:من در نزد گمانی که بنده ام به من دارد حاضرم اگر گمان خیر به من دارد پس پاداش خیر می بیند و اگر گمان بد به من دارد پس کیفری بد در انتظار اوست.
2- سفیان بن عیینه گوید:از امام صادق (علیه السلام) شنیدم که می فرمود:گمان نیکو به خداوند داشتن این است که امید به هیچکس جز او نداشته باشی و از هیچ چیز جز گناهت نترسی.
3- امام باقر (علیه السلام) فرمود:در وصیت علی (علیه السلام) به فرزندش محمد بن حنفیه آمده است که:مبادا بد گمانی به خدای عزوجل بر تو غالب شود زیرا این بد گمانی بین تو و دوستت که خداوند است صلح و آشتی باقی نمی گذارد.
به نام خدا
باب نوزدهم
باب وجوب صبر نمودن بر طاعت خدا و صبر نمودن در برابر معصیت خدا
امام باقر(علیه السلام) فرمود:زمانی که وفات پدرم امام سجاد(علیه السلام) فرارسید مرا به سینه خود چسباند و فرمود:ای پسرکم تو را به چیزی سفارش می کنم که پدرم امام حسین(علیه السلام) در هنگام وفات مرا به آن سفارش فرمود و فرمود که پدرش علی(علیه السلام) او را به این وصیت سفارش فرموده است:ای پسرم برحق صبر کن اگر چه تلخ باشد.
*********************************************************************************
امام باقر(علیه السلام) فرمود:صبر بر دو گونه است:صبر بر بلا که نیکو و زیباست و برترین دو قسم صبر پرهیز نمودن از حرام های الهی است.
*********************************************************************************
امیرالمومنین(علیه السلام) فرمود:از ارتکاب معصیت های الهی {حتی} در نهان خود داری کنید زیرا ان خدایی که شاهد است خود نیز حاکم است.
پی نوشت
از دوستانی که لینک دانلود کتاب رو قرار داده اند صمیمانه تشکر می کنم.
دوست دارم که احادیث کوتاه رو بنویسم که مطالعه راحت تری دارند اما حدیث اول این ارسال به حدی من رو مجذوب کرد که علی رغم زیاد بودن مطلبش نتونستم ننویسمش.
در پناه خدا باشید.
تقدیر و تشکر ویژه دارم از دوست عزیزمون shafagh_mah به خاطر این کتاب ارزشمند..[/size].خدا توفیقتون بده