تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: جهاد با نفس
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
به نام خدا

معرفی کتاب
نام کتاب:جهاد با نفس
نام کامل کتاب:کتاب جهاد النفس وسائل الشیعه
تالیف:شیخ حر عاملی
مترجم:علی افراسیابی
ناشر:انتشارات نهاوندی-قم

چند خط از مقدمه کتاب رو می نویسم:
کتاب جهاد النفس در مجموعه گرانسنگ حدیثی وسائل الشیعه در نزد عالمان اخلاق از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است و آن پاک نهادان همواره تشنه کامان اخلاق اسلامی و سالکان طریق را به خواندن و عمل کردن به این کتاب شریف سفارش می نموده اند.

آیت الله بهجت در مورد این کتاب می فرمودند:هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب جهاد النفس ((وسائل الشیعه)) را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید بعد از یک سال خواهید دید که حتما عوض شده اید مانند دارویی که انسان مصرف کند و بعد از مدتی احساس به بودی می کنید.
کتاب جهد با نفس 399 صفحه دارد که شامل 101 باب در موضوعات مختلف است.در هر باب تعدادی حدیث در مورد موضوعی خاص آورده شده.در مجموع 909 حدیث در کتاب آورده شده.
ان شاالله که بتوانم به صورت مداوم در باب های مختلف احادیثی رو برای دوستان بنویسم.

باب اول:باب وجوب جهاد با نفس

از امام صادق(علیه السلام) روایت است که فرمود:پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) عده ای را به جنگ فرستاد،چون از جنگ بازگشتند فرمود:آفرین به گروهی که پیکار کوچکتر را سپری کردند و پیکار بزرگتر بر عهده ی آنان به جای مانده است.گفته شد:ای فرستاده خدا پیکار بزرگتر چیست؟فرمود پیکار با نفس.
از سخنان رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است که فرمود:توانمند کسی است که بر نفس خویش چیره باشد.
از امیرالمومنین(علیه السلام) روایت است که فرمود:مجاهد کسی است که با نفس خویش مجاهده و مبارزه کند.
بنده رو ببخشید از هر باب فقط سه حدیث رو مینویسم که خودتون کتاب رو مطالعه کنید.
موفق باشید.
سلام .
دانلود کنید :
جهاد با نفس
باب چهارم

باب استحباب کسب صفات پسندیده و به کار بردن آن ها و ذکر تعدادی از آن ها

1-امام صادق(علیه السلام) از پدرانش روایت می کند که در وصیت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به علی(علیه السلام) چنین آمده است:ای علی،سه خصلت است که در دنیا و آخرت از بزرگواری های اخلاقی شمرده می شود:اینکه از کسی که به تو ستم نموده در گذری و با کسی که از تو بریده پیوند برقرار کنی و در برابر کسی که با تو نادانی نموده بردباری به خرج دهی.
2-امام صادق(علیه السلام) فرمود:رسول خدا فرمود(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):اسلام برهنه است و لباس و پوشش آن حیا است و زیور آن وفا و مردانگی آن کار شایسته نمودن و پایه و ستون آن پارسایی است و هر چیز بنیاد و ریشه ای دارد و ریشه اسلام دوستی ما اهل بیت است.
3-امیرالمومنین (علیه السلام) فرمود:اسلام دارای چهار رکن است:توکل بر خدا و واگذار کردن کار به خدا و راضی بودن به قضای اللهی و تسلیم بودن در مقابل امر خدای عز و جل.
به نام خدا

باب پنچم
باب استحباب تفکر نمودن در چیز هایی که موجب عبرت و عمل است

امام صادق(علیه السلام) فرمود:برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
معمر بن خلاد گوید:از امام رضا(علیه السلام) شنیدم که می فرمود:عبادت نماز و روزه زیاد نیست بلکه عبادت تفکر نمودن در کار خدای عز و جل است.
امام صادق(علیه السلام) فرمود:بیشترین عبادت ابوذر -که خدایش رحمت کند- تفکر نمودن و عبرت گرفتن بود.
موفق باشید.
به نام خدا
باب هشتم
باب وجوب فرمانبرداری از عقل و مخالفت نمودن با جهل ونادانی
امام باقر(علیه السلام) فرمود:چون خداوند عقل را آفرید از او خواست که سخن بگوید،سپس به او فرمود:پیش آی،پس عقل پیش آمد.سپس فرمود:برگرد،پس او پشت نموده و برگشت،سپس خداوند فرمود:سوگند به عزت و جلالم که هیچ آفریده ای را نیافریدم که در نزد من از تو محبوب تر باشد و تو را به صورت کامل قرار نمی دهم مگر در وجود کسی که دوستش دارم.آگاه باش که من تو را امر و نهی می کنم و تو را کیفر و پاداش می دهم.
حسن بن جهم گوید از امام رضا(علیه السلام) شنیدم که فرمود:دوست هر کسی عقل اوست و دشمن هرکس نادانی اوست.
امام صادق(علیه السلام) فرمود:کسی که عاقل باشد دین دارد و کسی که دین دارد وارد بهشت خواهد شد.
[align=RIGHT][b][size=large][font=Impact][color=#4b0082]----------------------------------------------------------------------------------------------------------
به نام خدا
باب چهاردهم
باب وجوب ترس از خدا
هیثم بن واقد گوید:از امام صادق(علیه السلام) شنیدم که می فرمود:کسی که خدا ترس باشد خداوند خوف و هیبت او را در همه چیز می افکند و کسی که از خدا نترسد خداوند او را از همه چیز می ترساند.
امام صادق(علیه السلام) فرمود:هر که خدا را بشناسد ترس او در دلش می افتد و هر که از خدا ترسان باشد از دنیا دطلبی باز می ماند.
امام باقر (علیه السلام) فرمود:یکی از سخنان رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)این است که فرمود،ترس از خدای عزوجل سر حکمت و دانایی است.
سلام
یاد سخنی از امام خمینی(رحمة الله علیه) افتادم که می فرمود ما باید به وظیفه خود عمل کنیم و به فکر نتیجه نباشیم.(نقل به مضمون).
موفق باشید.
به نام خدا
باب شانزدهم
باب وجوب حسن ظن به خداوند و تحریم بد گمانی نسبت به خدا
1- امام رضا (علیه السلام) فرمود:به خداوند گمان نیکو داشته باش زیرا خداوند عزوجل گوید:من در نزد گمانی که بنده ام به من دارد حاضرم اگر گمان خیر به من دارد پس پاداش خیر می بیند و اگر گمان بد به من دارد پس کیفری بد در انتظار اوست.
2- سفیان بن عیینه گوید:از امام صادق (علیه السلام) شنیدم که می فرمود:گمان نیکو به خداوند داشتن این است که امید به هیچکس جز او نداشته باشی و از هیچ چیز جز گناهت نترسی.
3- امام باقر (علیه السلام) فرمود:در وصیت علی (علیه السلام) به فرزندش محمد بن حنفیه آمده است که:مبادا بد گمانی به خدای عزوجل بر تو غالب شود زیرا این بد گمانی بین تو و دوستت که خداوند است صلح و آشتی باقی نمی گذارد.
به نام خدا
اینم انواع لینک برای دانلود کتاب جهاد با نفس اثر شیخ حر عاملی :
دانلود یا دانلود یا دانلود یا دانلود
به نام خدا
باب نوزدهم
باب وجوب صبر نمودن بر طاعت خدا و صبر نمودن در برابر معصیت خدا

امام باقر(علیه السلام) فرمود:زمانی که وفات پدرم امام سجاد(علیه السلام) فرارسید مرا به سینه خود چسباند و فرمود:ای پسرکم تو را به چیزی سفارش می کنم که پدرم امام حسین(علیه السلام) در هنگام وفات مرا به آن سفارش فرمود و فرمود که پدرش علی(علیه السلام) او را به این وصیت سفارش فرموده است:ای پسرم برحق صبر کن اگر چه تلخ باشد.
*********************************************************************************
امام باقر(علیه السلام) فرمود:صبر بر دو گونه است:صبر بر بلا که نیکو و زیباست و برترین دو قسم صبر پرهیز نمودن از حرام های الهی است.
*********************************************************************************
امیرالمومنین(علیه السلام) فرمود:از ارتکاب معصیت های الهی {حتی} در نهان خود داری کنید زیرا ان خدایی که شاهد است خود نیز حاکم است.

پی نوشت
از دوستانی که لینک دانلود کتاب رو قرار داده اند صمیمانه تشکر می کنم.
دوست دارم که احادیث کوتاه رو بنویسم که مطالعه راحت تری دارند اما حدیث اول این ارسال به حدی من رو مجذوب کرد که علی رغم زیاد بودن مطلبش نتونستم ننویسمش.
در پناه خدا باشید.
تقدیر و تشکر ویژه دارم از دوست عزیزمون shafagh_mah به خاطر این کتاب ارزشمند..[/size].خدا توفیقتون بده
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع