|
بنایی عجیب! در مکان و با نام و کاربردی که باور کردنش سخت است
|
|
۰:۳۷, ۲۹/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
فکر می کنید این بنا در کجا قرار دارد؟
لندن؟ پاریس؟ ایتالیا؟ آمریکا؟ ![]() ![]() فکر می کنید این بنا چه کاربردی دارد؟ سینما؟ موزه؟ فروشگاه؟ ![]() فکر می کنید این ساختمان به نام کیست؟ آبراهام لینکلن؟ فردریش نیچه؟ ریچارد داوکینز؟ ![]() ![]() با عرض معذرت: این بنا به نام مقدس حضرت صاحب الزمان و به عنوان مسجد و در قلب کشور مسلمان ایران! مسجد ولی عصر- چهار راه ولی عصر(خیابان ولی عصر) - تهران ![]() ![]() مَا كَانَ لِلْمُشْرِكِينَ أَن يَعْمُرُواْ مَسَاجِدَ الله شَاهِدِينَ عَلَى أَنفُسِهِمْ بِالْكُفْرِ أُوْلَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ وَفِي النَّارِ هُمْ خَالِدُونَ مشركان را نسزد كه مسجدهاى خداى را آباد كنند در حالى كه بر كفر خويش گواهند آنانند كه كارهايشان تباه است و در آتش دوزخ جاودانه باشند. إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن يَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِينَ مسجدهای خدا را کسانی عمارت می کنند که به خدا و روز قيامت ايمان آورده ، اند و نماز می گزارند و زکات می دهند و جز از خدا نمی ترسند اميد است که اينان از هدايت يافتگان باشند درباره این بنا: http://www.mashreghnews.ir/fa/news/39797...نان-تصاویر |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱:۵۴, ۸/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۴ ۱:۵۵ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
(۳/فروردین/۹۴ ۲۰:۵۳)دل خسته نوشته است: سلام اینکه میگن گنبد و مناره از معماری ایران قبل اسلام برداشته شده رو کاملا قبول ندارم (یعنی کمی قبول دارم) معماری ایران قبل اسلام که شیطان پرستی نبوده که بینشون تمایز قائل میشیم معماری اسلامی در واقع تعالی همون معماری قبل اسلامه ولی تا حدودی هم مشکوکه ولی چون تخصصش رو ندارم زیاد واردش نمیشم ولی (سومین ولی) شما معماری که دانشمندان اسلامی رواج دادن رو همینطوری نگاه نکنید فوق العاده خاصه و هنوزم چیزی رو دستش نیومده بصورت مجزا یه نمونش رو نشون بدم ![]() گنبد رو ببینید ایوان رو هم ببینید مکمل هم هستند ایوان رو مقعر بسمت داخل و گنبد محدب بسمت .... ؟؟ یجور وارد یه مسائلی شده که اگر بگم پشیمونم میکنید از گفتنش البته من اعتقاد به توقف در این معماری رو ندارم ولی هنوز حقایق معماری اسلامی کشف نشده برای افراد غرب زده دانشگاه رفته امروزی اگر بتونن یه چیزی رو دست معماری شیخ بهایی بزنن استقبال میکنم (البته اگر بتونن و این لازمش شناخت تمام مولفه های معماری دوران طلایی اسلامیه) |
|||
|
|
۲:۵۳, ۸/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
ببینید دوستان یکم دارید کم لطفی میکنید . یکم تند روی و یکم بی مطالعه دارین حرف میزنین. بنده لیسانس معماری دارم از دانشگاه های شهر سنتی یزد که همه تلاششون رو یاد دادن معماری اسلامی و سنتی بوده پس غرب زده نیستم به قول دوستمون ، اتفاقا پایان نامه ام هم مسجد برداشتم . حدود 250-300 صفحه هم رساله امو جمع اوری کردم که دو فصل اولش مبانی مسجد و مستقیم از قرآن و احادیث استخراج کردم . خواهشی که ازتون دارم اینه که بدون مطالعه وارد این بحث نشید یا اگرم بدون مطالعه وارد میشین احترام کسایی که تخصصشون اینه رو لطفا نگه دارین .
امام زمان نماد مسجدی رو خراب کنه ه صرفا به چشم شما مسجد نیست . طراحی مسجد بحث بسیار تخصصیه که کل پایه های اسلامو باید حفظ کنه . من خودم به شخص میتونم چیزی که شما بهش میگین معماری اسلامی رو کامل ببرم زیر سوال چون چیزی به اسم معماری اسلامی ما نداریم و اون چیزی که شما تو ایران میبینید به عنوان مسحد معماری ایرانی پس از اسلامه . و فلسفه اسلام هنوز به طور تخصصی وارد معماری نشد که سبک خاص خودشو بسازه دوستانی که میگن هزینه اینو یادشون باشه که گنبد و گلدسته و خیلی از طاق ها و قوس ها با تکنولوژی امروز کامله یه چیز اضافه و الحاقین برای مساجد آیا هزینه کرد برای این تزیینات کار درستیه؟ دوستانی که میگن مسجد نباید مدرن باشه سخت در اشتباهن چون اگه خرده اطلاعی از معماری داشتن میدونستن که معماری تبدیل تفکر و فلسفه به فضا است و تو تفکر اسلام یکی از مهم ترین تفکراتش اینه ک اسلام کامل ترینه و برای ابد باید بمونه و برای موندن تا ابد بسیار انعطاف پذیره تا بتونه دستئرات جدید و فتوا های جدید طبق روز بهش اضافه بشه پس معماری که با برترین مصالح ساخته بشه و مدرن ترین تکنیک ها رو داشته باشه به هیچ وجه منافاتی با اسلام نداره و اتفاقا کاملا همراستا است دوستانی که میگن مسجد باید ساده باشه حسینیه باید ساده باشه بهتره برن سنت ساخت مسجد و احادیث و ایات قرآن رو در باره مسجد مرور کنن . اولین مسجد حیاط خانه پیغمبر بود برین ببینین چه وسعتی داشته مقابل خونه های اطرافش. چند نفر تئش جا میشدن . کعبه یا مسجد الحرام ب نسبت زمان ساختشون چه مصالحی استفاده شده و چه عظمتی داشته . این از سنت تو قرآنم اومده یه ایه ک دقیق یادم نیست کجا بود ک هنگام رفتن به مسجد زیور الات خودتونو همراه خودتون ببرین ، باز حدیث داریم که نماز جماعت باید در نهایت عظمت و شکوه برپا شه که این امر حتی واجب تر از خود ارکان نماز شده به قسمی که اگه از سجده زود تر از امام بلند شدی باید باز سجده کنی (ینی ب نمازت یه سجده اضاف میشه ) خوب دیگه حال ندارم تایپ کنم .... امیدوارم ازین به بعد راجع به چیزی که تخصص نداریم توش با لحن تند نظر ندیم به امید پیروزی یمن |
|||
|
|
۷:۴۸, ۸/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
نقل قول:من خودم به شخص میتونم چیزی که شما بهش میگین معماری اسلامی رو کامل ببرم زیر سوال چون چیزی به اسم معماری اسلامی ما نداریم و اون چیزی که شما تو ایران میبینید به عنوان مسحد معماری ایرانی پس از اسلامه . و فلسفه اسلام هنوز به طور تخصصی وارد معماری نشد که سبک خاص خودشو بسازه میشه زیر سوال ببرید و در موردش توضیح بدید؟ |
|||
|
|
۸:۵۸, ۸/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۴ ۹:۰۱ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۴ ۲:۵۳)M03TAFA نوشته است: دوستانی که میگن مسجد باید ساده باشه حسینیه باید ساده باشه بهتره برن سنت ساخت مسجد و احادیث و ایات قرآن رو در باره مسجد مرور کنن . اولین مسجد حیاط خانه پیغمبر بود برین ببینین چه وسعتی داشته مقابل خونه های اطرافش. چند نفر تئش جا میشدن . کعبه یا مسجد الحرام ب نسبت زمان ساختشون چه مصالحی استفاده شده و چه عظمتی داشته . این از سنت تو قرآنم اومده یه ایه ک دقیق یادم نیست کجا بود ک هنگام رفتن به مسجد زیور الات خودتونو همراه خودتون ببرین ، باز حدیث داریم که نماز جماعت باید در نهایت عظمت و شکوه برپا شه که این امر حتی واجب تر از خود ارکان نماز شده به قسمی که اگه از سجده زود تر از امام بلند شدی باید باز سجده کنی (ینی ب نمازت یه سجده اضاف میشه )سلام ببینید این حرف شما کامل نیست داریم که نمای داخلی مسجد باید ساده باشه تا ذهن نمازگزار رو از یاد خدا دور نکنه!بحث هزینه و بعد و ... نیست ، بحث معماری داخلی هست. اون که شما می فرمایید با زینت و عطر و ... برید ، بله ، دلیلش هم این هست که نمازگزار ها رغبت کنند هم رو ببینند و دوست داشته باشند بیشتر بیان مسجد ، بنده هم گفتم مسجد باید معطر باشه ، نمی گم که نمای داخلیش باید زشت باشه ، نه خیر باید زیبا باشه ، لیکن نباید حواس پرت کن باشه. مثلا من خودم خیلی وقتا نقش فرش رو دیدم سر نماز حواسم کامل پرت شده.یا مثلا کاشی کاری حواس آدم رو پرت می کنه.لذا حداقل قسمت روبروی نمازگزار باید حتی الامکان ساده باشه. (۸/فروردین/۹۴ ۱:۵۴)عبدالرحمن نوشته است: اینکه میگن گنبد و مناره از معماری ایران قبل اسلام برداشته شده رو کاملا قبول ندارم (یعنی کمی قبول دارم)گنبد و مناره محل نگهداری آتش برای آتش پرست ها بوده. در ضمن بحث من بیشتر در زمینه معماری داخلی مساجد هست. |
|||
|
|
۱۰:۲۸, ۸/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۴ ۸:۵۸)دل خسته نوشته است: گنبد و مناره محل نگهداری آتش برای آتش پرست ها بوده.سلام قصدم این بود که این بحث رو ادامه ندم چون خیلی تخصصی و بر اساس فرضیات میشه. ولی ببینید این صحبت شما در مورد معماری ایرانی اینقدرها هم قطعی نیست. بله الان ما می دونیم برای آتشکده استفاده میشده آتشکده های ایرانی هم که معمولا متعلق به زرتشتیهاست. آیا با این گزاره ها میشه نتیجه گرفت که این معماری از پایه مشکل داره؟ ما با قطعیت نمی دونیم ریشه دین زرتشتی، الهی بوده یا غیر الهی. خیلی ها معتقدند که اصل الهی بوده و تحریفاتی درش رخ داده... رسالت 2 تا پیامبر اولوالعزم رو وقتی می بینیم به چه روزی در آمده، زرتشت هم اگر پیامبر بوده باشه، جای تعجبی نیست. در یک جمله. اگر این بناها مشکل اساسی داشت، بالاخره علما و فقهای شیعه در طول تاریخ حداقل بر علیهش موضع میگرفتن. حتی اگر فرض کنیم این نوع ساختمان در هزاره ی قبل نماد آتش پرستی بوده، اما در این هزاره همه آن رو به عنوان نماد مسجد میشناسن. پس هیچ نقطه ضعفی بر آن نیست. کسی هم خلاف آن ادعایی نکرده یکروزی کت و شلوار هم نماد غربی بود. ممکنه 2 نسل قبل از من از پوشیدنش به همین دلیل اکراه داشت. ولی امروز نماد رسمیت است. مشکل شرعی آن به همین دلیل حل شده ... (۸/فروردین/۹۴ ۲:۵۳)M03TAFA نوشته است: من خودم به شخص میتونم چیزی که شما بهش میگین معماری اسلامی رو کامل ببرم زیر سوال چون چیزی به اسم معماری اسلامی ما نداریم و اون چیزی که شما تو ایران میبینید به عنوان مسحد معماری ایرانی پس از اسلامه . و فلسفه اسلام هنوز به طور تخصصی وارد معماری نشد که سبک خاص خودشو بسازهدر ادامه بحث بالا و این بیشتر به صحبت شما مربوط میشه. اولین باره می شنوم که با این صراحت کسی معماری مساجد رو اینطوری نامیده: به عنوان مسحد معماری ایرانی پس از اسلامه مساجدی که در طی قرنهای گذشته ساخته شده و در سراسر منطقه از عربستان و عراق و سوریه و شمال آفریقا و ... پراکنده هست، معماری ایرانی دارن؟ البته میدونم بارها بازسازی شدن ولی باید سند قطعی و دقیقی وجود داشته باشه که مثلا گنبد و گلدسته مسجد اموی دمشق یا مسجد الاقصی ریشه ایرانی داره اغلب این مساجد هم زمان ساختشون به زمان خلفای عباسی و بعد هم عثمانی برمیگرده. خیلی معاصر نیستن ولی جایی نخوندم که معماری اینها برگرفته از معماری ایرانی!!! باشه لطفا اگر منبع معتبری دارید، ارائه بدید |
|||
|
|
۱۳:۴۱, ۸/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
بسیار خلاصه میگویم : (( باز هم تاسف برای شهرداری و شهردار تهران که تهران را به این روز انداختند )) |
|||
|
|
۱۸:۵۷, ۸/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۴ ۱۸:۵۸ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۴ ۱۰:۲۸)علائم ظهور نوشته است: سلامسلام چرا ادامه ندی؟ اول باید بگم که این گنبد ها به زمان ساسانی بر می گرده که دین زرتشت برخلاف زمان هخامنشی دچار تحریفات بسیاری شده بوده و آتش پرستی جای شریعت زرتشت رو گرفته بوده و عملا آتش مقدس شمرده می شده و پرستیده می شده. در مورد علما و .... ، من خودم مثال کت و شلوار رو زدم! اما فرق کت و شلوار با مسجد این هست که درسته هر دو اگر به شیوه سنتی و متناسب در بیاند خوبه (مثلا به جای کت و شلوار ردا بپوشیم و مساجد ساده سازی بشند) ، لیکن مسجد یک بنای الهی هست و چه بهتر که الهی ساخته بشه! شاید من اگر لباس الهی نپوشم مشکلی در روند دینم پیش نیاد ، اما مسجد اگر الهی بشه باعث پیشرفت روحی نمازگزاران میشه. این مثال هایی که زدم در خصوص پرت شدن حواس و ... که دیگه حرف من درآوردی نیست. فرق مساجد ما با کلیسا هم همینه ، کلیسا مکانی برای نشان دادن قدرت دینی روم شده بوده ، و مساجد هم متاسفانه توسط حکومت ها زیباسازی و با شکوه سازی می شند تا شکوه دین رسمی کشور و در نتیجه حکومتشون رو به رخ بکشند مسجد شیخ زاید ابوظبی ![]() ![]() ![]() به نظر شما این مسجد با معماری به اصطلاح اسلامی بویی از خدا داره یا نمادی شده برای فخر فروشی اعراب؟ اصلا میشه اینجا به یاد خدا نماز خوند؟ |
|||
|
|
۲۱:۱۱, ۱۱/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
سلام.
ببخشید پابرهنه پریدم وسط بحث. نباید طراحی و ساختمان مسجد طوری باشه که آدم تو اونجا بیشتر به جای اینکه یاد خدا بیفته، یاد تجملات دنیا بیفته. هر کاری که تو مسجد باعث مزاحمت نمازگزار میشه تو روایات نهی شده. تو روایات مختلف داریم که آبادانی مسجد به این زلم زیمبوها و زیور آلات نیست بلکه آبادانی مسجد به حضور بیشتر مردم در نماز جماعت آن است. ایشالا چند روز دیگه رسیدم خونه میتونم احادث با منبعش رو برا دوستان قرار بدم. مساجد باید زیبا و جذب کننده باشند ولی نه هر زیبایی و تجملی. حرف زیاد داشتم برا گفتن چون با گوشی دارم می نویسم از باقیش صرف نظر می کنم. |
|||
|
|
۲:۵۳, ۲۶/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۴ ۱۰:۲۸)علائم ظهور نوشته است: در ادامه بحث بالا و این بیشتر به صحبت شما مربوط میشه. اولین باره می شنوم که با این صراحت کسی معماری مساجد رو اینطوری نامیده: به عنوان مسحد معماری ایرانی پس از اسلامه بابت این سوء تفاهم من معذرت میخوام منظور من از مساجد مساجد داخلی بود که الان به عنوان معماری اسلامی شناخته میشه و نه فقط مساجد بلکه خیلی از بنا ها . اما بابت مساجد عربستان و عراق و سوریه و شمال آفریقا و ... هم باز میگم اونها معماری اسلامی نیست اسمش معماری پس از اسلامه که معماری قبل خودشو با دستورات اسلام هماهنگ کرده . کتاب معماری اسلامی نوشته دکتر رابرت هیلن براند رو که مطالعه کنید حتما خیلی عالیه . اسلام مثل یه جرقه از اعراب بادیه نشین و فاقد هرگونه هنر معماری به جهان صادر شد خیلی جاها پس از روی آوردن به اسلام و تغییر دین قبلی به علت وجود نداشتن فضای عبادت اسلامی و همچنین بی استفاده شدن فضاهای عبادت قبلیشون اون قبلی ها رو (کنیسه ، کلیسا ، آتشکده و...) رو یکم تغیر میدادن و توش نماز جماعت برگذار میکردن یا همینطوری فقط تغییر کاربری میدادن به مسجد و بعد ها تغییر یا گسترشش میدادن. خیلی از جاها هم معمارای مشهور ایران ، هند ، و برخی کشور های غربی رو میوردن براشون مسجد بسازن (به دلیل عدم دانش معماری) و مغمار ها هم هرکدوم متاثر ا سبک کشور خودش معماری میکرد بنا میساخت . وگرنه افرادی مثل شیخ بهایی ها بودن که معماری رو شدید به سمت اسلام پیش بردن و چیز هایی وازدش کردن که به هیچ وجه جدایی پذیر نیست از معماری اسلامی اما هنوز چیزی به اسم معماری اسلامی وجود نداره چون هنوز تفکر غلیظ اسلام در معماری تبیین نشده ولی شیخ بهایی بستر فکری اشو بوجود آورد که من نوعی امروز میگم این معماری اسلامی نیست و دلم میسوزه که چرا ما معماری واقعا اسلامی نداریم هنوز . معماری کردن برادرا خیلی فرا تر از چارتا نماده . معماری هنر خلق فضاست هنر تبیین و تغییر و تصحیح فرهنگ بوسیله فضاست چون فضا و رفتار شدیدا با هم بده بستون دارن. (۸/فروردین/۹۴ ۸:۵۸)دل خسته نوشته است: سلام حرف شما کاملا متینه اصلا یکی از ارکان معماری مسجد بوجود اوردن فضایی بدور از هر حواس پرتی ایه . اما خوب این خودش یه مبحث کاملا جداست که چه فضایی باعث تمرکز میشه ؟ ایا یه دیوار صاف سفید جلوی نماز گذار باعث میشه حواسش پرت نشه؟ آیا مثلا اون دیوار حس خفقان نمیده ؟ و خیلی مسائل دیگه . این البته فقط مثال بود برای اینکه بدونید یه معمار ک مسجدو طراحی میکنه باید به چه چیزایی فکر کنه ، بحث روان شناختی هست بحث نماد هست بحث انسان محوری هست بحث توجه به خدا رنگ ها جنس ابعاد تناسبات و.... خیلی چیزا تو این تمرکز یا عدم تمرکز نقش داره. کار آسونی نیست من تو این زمینه با شما صد در صد موافقم (۸/فروردین/۹۴ ۷:۴۸)عبدالرحمن نوشته است: میشه زیر سوال ببرید و در موردش توضیح بدید؟ با توجه به توظیحاتی که بالا دادم و یکم مطالعه تاریخ معماری (صرفا برای باور حرف های بالا) به این نتیجه میرسیم که چیزی که ما بهش میگیم معماری اسلامی بن مایه اش کاما التقاطی بوده و بسیاری از عناصر اضافی واردش شده بسیاری از معماری هایی که با فلسفه های دیگه وجود داشته واردش شده ینی واردش نشده اصلا از اینا بوجود اومده و فقط تغییر کرده ولی بن مایه اش یا باصطلاح نرم افزاری هسته سیستم عامل همونه که قبل بوده . ولی چیزای خیلی قشنگی توش بعد اسلام وارد شده که کاملا اسلامیه ولی به خاطر الحاقات نمیشه بهش بگیم معماری اسلامی . معماری وقتی اسلامی میشه که از هسته تغییر کنه . البته جدای از بحث های داخلی معماری یه سری تفکر هم خارج از معماری پرورونده شده که داره به معماری و رشد معماری ما صدمه میزنه . مثلا یکیش این فکره که باید مسجد گنبد و طاق داشته باشه در صورتی که گنبد ها و طاق ها بجز بحث نمایی و زیبایی عمده کاربریشون بحث نیارش بوده ینی سازه ی ساختمان بودن برای مقاومت مثل ستون و غیره . ولی با تکنولوژی امروز تنها نقشی ک دارن زیباییه . ولی آیا اسلام به ما اجازه میده یه چیز صرفا نمادینو براش هزینه کنیم؟ در صورتی که این هزینه رو هرچند اندک میشه جاهای دیگه مسجد در راه تعالی به کار برد . مگه نه اینکه اسلام معتقد به میانه رویه ؟ تو معماری و کلا هر چیزی ظرف و محتوا داریم یا به زبون معماری فرم و کاربرد اینا باید به مساوات ارزش داشته باشن در صورتی که گنبد امروز تنها نقش فرمیک داره و بار اضافه ایو به سازه تحمیل میکنه . جدای از این بحث ها خیلی توی این چیزی که الان ما بهش میگیم معماری اسلامی تو ذات و تفکرش با تفکر اسلام مغایرت هست اینقدر که فقط کافیه کمی راجع به دلیل وجود عنصر هایی مثل محراب ، گلدسته (مناره) ، گنبد ، طاق و خیلی از عناصر معنایی توی معماری باصطلاح اسلامی امروز فکر کنیم . به قول استاد رائفی پور از خودمون سوال کنیم که چی؟ محراب باشه که چی؟ در صورتی که گاها وجود محراب تو مساجد باعث شرک و غرور میشه . پس خنده داره به همچین چیزی بگیم اسلامی. اینا فقط تو معماری مسجد بود. اگه ما سبک اسلامی داشتیم معماری مسکونی اسلامی هم باید داشته باشیم ، تو زندگی انسان مسلمون امروز چه رفتار هایی باید انجام بشه ؟ روابط اتاق ها چجوری باید باشه ایا اتاط دختر خونواده با اتاق پسر خونواده باید یه شکل طراحی بشه؟ نحوه ورود مهمون به خونه چی ؟ اصلا آشپز خونه چطوری باید باشه ؟ چجوری حجاب و بین بخش حریم خصوصی خونه و حریم مهمون باید رعایت کرد ؟ تو اتاق دختر خونواده نیاز به توالت جدا هست یا نه؟ چیزایی که خیلی مهمه و ما ازش غافلیم . یه بحث جالب که همین الان به ذهنم اومد اینه که نمیدونم حدیث هست یا نه اما از بچگی یادمه تو گوش ما میخوندن تو خونه بهتره همیشه نمازتو یه جای خونه بخونی . آیا میشه توی خونه اتاق عبادت داشته باشیم ؟ . پس مسجد های محله چی میشه؟ صرف میکنه یا نه؟ (از لحاظ روانی اجتماعی به صرفه هست یا نه ) یا مثلا چرا اهل سنت وضو خونه هایی معماری کردن (البته خارجیا براشون طراحی کردن) که کاملا منطبق با نوع وضو گرفتنشون ولی ما شیعیان وظو خونه هامون هیچ تفاوتی با ابخوری های دبیرستان ها نداره ؟ یا یه حوض تو ارتفاع بیست سانتی از زمین میشه وضو خونه با شیر های تقریبا چسبیده به زمین . آیا مستحبه وضو رو نشسته بگیریم ؟ مستحبه واساده بگیریم؟ لباسمون و وسایل اضافیمونو کجا بذاریم؟ کجا کفشمونو دوباره بپوشیم؟ چرا جایی طراحی نشده که پارو بذاری روش مسح پا بکشی ؟ و خیلی رفتار های دیگه که تو این معماری باصطلاح اسلامی بهش فکر نشده . اما هنرمندا و معماراری گذشته ما بحث های فلسفی بسیار غنی و زیبایی رو توش آوردن طرح های گنبد معنا داره کار بندی ها ، یزدی بندی ها و ... همه اینا رو با هندسه و کاربرد و ترکیب فلسفی بسیار زیبا و غنی آوردن تو معماری ما هم میخوایم اینا رو که ممار های مسلمون برجسته وارد کردن نگه داریم بعلاوه تفکراتشونو بقیش که الطقاتیه رو بریزیم دور و هسته رو دوباره از نو طراحی کنیم . اونوقته که میتونیم به خودمون ببالیم و بگیم ما معماری اسلااااامی داریم . نه معماری الان که ریشه مسیحی - زرتشتی توش موج میزنه . کلیسا ها و آتشکده ها رو که با مساجد مقایسه کنید نقاط اشتراک عجیب غریبی میبینین چیز هایی میبینید که چقدر زیبا تو طول زمان از کلیسا اومده تو مسجد و چقدر قشنگ تغییر کرده و رفتار داخل مسجد ما رو تحت تاثیر قرار داده |
|||
|
|
۶:۴۶, ۲۶/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
نقل قول:با توجه به توظیحاتی که بالا دادم و یکم مطالعه تاریخ معماری (صرفا برای باور حرف های بالا) به این نتیجه میرسیم که چیزی که ما بهش میگیم معماری اسلامی بن مایه اش کاما التقاطی بوده و بسیاری از عناصر اضافی واردش شده بسیاری از معماری هایی که با فلسفه های دیگه وجود داشته واردش شده ینی واردش نشده اصلا از اینا بوجود اومده و فقط تغییر کرده ولی بن مایه اش یا باصطلاح نرم افزاری هسته سیستم عامل همونه که قبل بوده . ولی چیزای خیلی قشنگی توش بعد اسلام وارد شده که کاملا اسلامیه ولی به خاطر الحاقات نمیشه بهش بگیم معماری اسلامی . معماری وقتی اسلامی میشه که از هسته تغییر کنه . قرار بود بعد این همه مدت بصورت علمی زیر سوال ببرید وگرنه این مدل حرف زدن رو همه بلدن در هنر چیزی که بهش میگیم سبک میتونه از هر جایی اومده باشه یه چیزی اگر خوب باشه بشر میتونه فطرتاً قبل از اسلام بهش رسیده باشه و اسلام همون رو جذب کرده باشه لزومی نداره انسان قبل از اسلام وحشی و بی تمدن بوده باشه ولی اسلام کاملش کرد مثل اینکه ادعا بشه فلان تولیدی لباس بهترین پیرهن رو طراحی کرده میگن پیرهنای فلان مغازه ها که ورشکست شدن یا غیرمسلمون هستن آستین و دکمه داشتن و دارن تو چیزی برای گفتن نداری در حالی که این تولیدی چیزایی رو اورده تو لباس که هیچ کس نیورده الانم اثر معماری اسلامی در وجود اشخاصی که وارد اون اماکن میشن کاملا مشخصه بگذریم.... |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: valiasr02.jpg]](http://omranrco.tehran.ir/Portals/0/93/proje/valiasr02.jpg)
![[تصویر: valiasr11-01.jpg]](http://omranrco.tehran.ir/Portals/0/93/proje/mordad/valiasr11-01.jpg)
![[تصویر: 949262_743.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1393/12/25/949262_743.jpg)
![[تصویر: 250864_527.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/10/2/250864_527.jpg)
![[تصویر: 92662.jpg]](http://www.rajanews.com/sites/default/files/old_node_images/92662.jpg)
![[تصویر: 949272_169.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1393/12/25/949272_169.jpg)
![[تصویر: 250862_309.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/10/2/250862_309.jpg)

![[تصویر: niyasar-2101-mm.jpg]](http://images.hamshahrionline.ir/images/upload/news/pose/8801/niyasar-2101-mm.jpg)
![[تصویر: 20101108222530_16414.jpg]](http://megashot.net/sbushinskii/mvc/photo_photopage/20101108222530_16414.jpg)
![[تصویر: 12-1-21-171311.jpg]](http://24onlinenews.ir/images/2012/1/12-1-21-171311.jpg)
![[تصویر: %D8%B5%D8%AD%D9%86_%D8%A7%D9%86%D9%82%D9...150787.jpg]](http://khorasan.selection.behdasht.gov.ir/uploads/%D8%B5%D8%AD%D9%86_%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8_150787.jpg)

![[تصویر: abu-dhabi-mosque-sheikh-zayed_36868_600x450.jpg]](http://images.nationalgeographic.com/wpf/media-live/photos/000/368/cache/abu-dhabi-mosque-sheikh-zayed_36868_600x450.jpg)
![[تصویر: sheikh-zayed-mosque-interior-mosque-wallpaper.jpg]](http://fusionistar.com/wp-content/uploads/2013/09/sheikh-zayed-mosque-interior-mosque-wallpaper.jpg)
![[تصویر: OD1.jpg]](http://jazarah.net/wp-content/uploads/2011/12/OD1.jpg)