کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 4 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فیلم "رستاخیز" (سخنان موافقان و مخالفان)
۱۹:۵۸, ۱۶/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/بهمن/۹۲ ۲۰:۰۷ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #1
آواتار
بی توجهی به نظر مراجع عظام و نمایش دادن چهره حضرت عباس(علیه السلام) و حضرت علی اکبر(علیه السلام) در سینما
در حالی که نشان ندادن چهره پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، اهل‏بیت(علیه السلام) و افراد مقدس، یک هنجار مورد قبول در بین فیلمسازان متدین شیعه و سنی است، متأسفانه این نکته در فیلم سینمایی "رستاخیز" که امروز در چارچوب سی و دومین جشنواره فجر به نمایش درآمد رعایت نشده است.



به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(علیه السلام) ـ ابنا ـ در حالی که نشان ندادن چهره پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، اهل‏بیت(علیه السلام)، خلفای نخستین، همسران پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و چهره های مقدس یک هنجار مورد قبول در بین فیلمسازان متدین شیعه و سنی است، متأسفانه این نکته در فیلم سینمایی "رستاخیز" که امروز در جشنواره فجر به نمایش درآمد رعایت نشده است.

در این فیلم حدوداً 180 دقیقه ای که به وسیله «احمدرضا درویش» کارگردان مشهور ایرانی و با موضوع عاشورا ساخته شده علاوه بر نمایش چهره حضرت عباس(علیه السلام)، در ده ها سکانس دیگر چهره حضرت علی اکبر(علیه السلام)، حضرت علی اصغر(علیه السلام)، حضرت قاسم(علیه السلام) و یاران باوفای امام حسین(علیه السلام) یک به یک نشان داده می شود و در سکانسی، شاهد سخن گفتن حضرت زینب(سلام الله علیها) هستیم که خوشبختانه در این یک مورد، دوربین از پشت بازیگر این نقش، فیلمبرداری ‌کرده است.

این در حالی است که سه سال پیش مسأله تصویر کردن چهره حضرت عباس(علیه السلام) در سریال مختارنامه و بازی یک هنرپیشه به جای ایشان، جامعه متدینین را بشدت نگران کرد و صدا و سیما را به چالش کشید و سرانجام با مواضع محکم مراجع عظام تقلید این کار صورت نگرفت.

اما علیرغم آن مخالفت‏ها و مواضع، اکنون فیلم رستاخیز در سی و دومین جشنواره فیلم فجر پخش شده و سپس با اکران در سینماها، علاوه بر حضرت عباس(علیه السلام) چهره مقدسان دیگر را نیز نمایش می‏دهد و تبعات منفی زیادی را در پی خواهد داشت.

در اخباری که درباره این فیلم منتشر شده، ادعا شده است که نشان دادن چهره حضرت عباس(علیه السلام) با اعلام موافقت مراجع صورت گرفته است(!) در حالی که فتاوای موجود از علماء، و نیز پیگیری‏های ابنا از دفاتر مراجع، صحت این ادعا را نشان نمی دهد.
•عدم پاسخگویی «کارگردان» و عدم اعتقاد «تهیه کننده» !
به گزارش تابناک، تهیه کننده این فیلم در پاسخ به چرایی نشان دادن چهره حضرت عباس(علیه السلام)، اعلام کرده است: "اعتقادی به عدم نمایش چهره ایشان و یا نورانی کردن آن ندارم!".
همچنین امروز در جلسه پرسش و پاسخ این فیلم، پرسش های ارسالی خبرنگاران به تشخیص مدیر جلسه خوانده نشد! پس از نشست پرسش و پاسخ نیز «احمدرضا درویش» حاضر به پاسخگویی در این باره نشد؛ پرسش هایی درباره اینکه «آیا برای نمایش چهره ابوفاضل (علیه السلام) از مراجع یا نهادهای دیگر مجوزی کسب شده؟» یا اینکه «با توجه به حضور حضرت عباس با چهره مشخص در سکانس های کلیدی، در صورت الزام به حذف این سکانس ها برای نمایش، آیا درویش حاضر خواهد شد مشابه میرباقری فیلم خود را اصلاح کند یا تصاویر را نورانی نماید؟ یا تصمیم دیگری می‌گیرد؟» و نشست پرسش و پاسخ، با ابهام پایان یافت.
«بهادر زمانی» بازیگر نقش حضرت ابوالفضل(علیه السلام) هم بعد از نمایش فیلم در کاخ جشنواره گفت: «همه ما علاقه ویژه‌ای نسبت به این شخصیت داریم و خوشحالم که این شانس را داشتم که بتوانم این نقش را بازی کنم». عجیب اینکه گریمور این فیلم، مبنای انتخاب و گریم زمانی را برای نقش حضرت عباس(علیه السلام)، شمایل های معمول کشیده شده از آن حضرت خواند که طبیعتاً این شمایل مبنای تاریخی مشخصی ندارد.

•در این زمینه نکات زیر قابل توجه است:

1.کارگردان این فیلم دو سال پیش در پاسخ به این سؤال که چرا در نظر دارد چهره مقدسان را نمایش ‏دهد گفته بود: "این فیلم، بانی کویتی دارد و من آن را برای پخش در داخل کشور نمی‏سازم!". اما گویا با عوض شدن شرایط سیاسی کشور، ایشان حساس کرده است که می‏تواند اکنون آن را در داخل ایران هم نمایش دهد.

2.بازیگران اصلی این فیلم اهل کشورهای سوریه، عراق، کویت و لبنان هستند؛ لذا یکی از نگرانی هایی که درباره سریال مختار وجود داشت (اینکه بازیگر نقش چهره‏ های مقدس، در گذشته و آینده نقش‏های نامناسب و سخیف بازی کرده یا کند) درباره این فیلم بسیار جدی‏تر است. اتفاقی که درباره بازیگر نقش مریم مقدس افتاده است.

3.کارگردان سریال مختار علیرغم مقاومت بسیار، سرانجام در برابر فتاوای مراجع تسلیم شد و بخش‏هایی از صحنه مربوط به حضرت عباس(علیه السلام) را حذف و بقیه را هم با استفاده از افکت نور اصلاح کرد. اما اینک با پخش آشکار چهره های حضرت عباس(علیه السلام)، حضرت علی اکبر(علیه السلام) و حضرت علی اصغر(علیه السلام)، افکار عمومی جامعه هنری با این علامت سؤال مواجه شده است که این تبعیض به چه معناست؟!


4.رسانه ‏ها و علمای وهابی که دائماً در حال رصد جریان‏های شیعی هستند بهانه و مستمسک خوبی برای تبلیغ علیه تشیع و علمای ما پیدا خواهند کرد و آن اینکه: علمای اهل سنت ـ از الازهر گرفته تا حجاز ـ نشان دادن چهره انبیاء و مقدسان را تحریم می‏کنند اما شیعیان که ادعای پیروی از اهل بیت(علیه السلام) را دارند به این امر اهتمام ندارند.

5.یکی دیگر از نکات عجیب دیگر درباره این فیلم، نشان دادن چهره‏ای زیبا و جذاب از «معاویه» در این فیلم است که با انتقاد شدید ناظران روبرو شده است.


6. پروژه گرانقیمت «رستاخیز» در شانزدهم بهمن 1388 آغاز و در چهاردهم شهریور 1390 به اتمام رسید. اما با توجه به مخالفت مراجع، کارگردان آن از شرکت دادن فیلم در جشنواره ها و اکران آن خودداری کرد. اینکبه نظر می رسد وی احساس کرده است که شرایط کشور موافق بی توجهی به نظر مراجع و احساسات مذهبی است؛ غافل از اینکه موضوع امام حسین(علیه السلام) و نیز پیروی از مرجعیت در بین مردم ولایتمدار ایران، امری نیست که پیرو انتقال قدرت بین جناح‏های سیاسی باشد.

7.در صورت اکران عمومی این فیلم به شکل فعلی، بدون شک احساسات بخش بزرگی از جامعه محب اهل‏بیت(علیه السلام) و متدین ایران جریحه ‏دار خواهد گردید.


نظر مراجع عظام تقلید درباره نشان دادن چهره مقدسان

سه سال پیش و در زمان ماجرای فیلم مختار، مراجع عظام نظرات زیر را درباره نشان دادن چهره حضرت عباس(علیه السلام) و دیگران اعلام کردند:

ـ آیت‌ا... العظمی مکارم شیرازی: در مورد حضرت قمر بنی‏هاشم علیه السلام نشان دادن چهره آشکار به مصلحت نیست و بهترین راه حل این است كه مانند معصومین علیهم السلام چهره ایشان را به صورت مبهم و در هاله‏ای از نور نشان دهند تا مشكلی پیش نیاید.

ـ آیت‌ا... العظمی مظاهری اصفهانی: این کار حرام است و باید نباشد.

ـ آیت‌ا... العظمی علوی گرگانی: شخصیت حضرت ابوالفضل(علیه السلام) در میان عموم مردم و شیعیان مخصوصا متدینین ممتاز است؛ و لذا برای جلوگیری از هتک حرمت و وهن به مقام عظمای آن بزرگوار لازم است از نشان‏دادن چهره ایشان اجتناب ‏شود.

ـ آیت‌ا... العظمی موسوی اردبیلی: به طور کلی هرگونه عملی که موجب وهن و بی‏حرمتی به ساحت مقدس اهل‏بیت علیهم السلام و از آن جمله حضرت ابافاضل عباس بن امیرالمومنین علیهما السلام شود و یا مستلزم مفسده‏ای باشد جایز نیست. بر مسئولین ذی‏ربط است که رعایت نمایند.

ـ آیت‌ا... العظمی ملکوتی تبریزی: بهتر، بلکه لازم است به نحوی از هاله نور از نشان دادن استفاده شود.

ـ آیت‌ا... العظمی حسینی شاهرودی: چون احتمال می‏رود که نشان ‏دادن چهره مبارک قمر بنی هاشم علیه ‏السلام در فیلم، مستلزم وهن به ساحت مقدس ایشان شود، لذا نباید نشان داده شود.

ـ آیت‏ا... العظمی وحید خراسانی: شنیده‏ام می‏خواهند قمر بنی هاشم را به نقش هنرپیشه‏ها درآورند. قمر بنی هاشم کسی است که حجت خدا مقابل قبر او می‏ایستد و می‏گوید: "سلام خدا، سلام تمام انبیاء، سلام تمام اوصیاء، سلام تمام شهداء بر تو یا بن امیرالمؤمنین". قمر بنی هاشم کسی است که صد و بیست و چهار هزار پیغمبر، هر صبح و شب به او سلام می‏کنند. حال این شخصیت را می‏خواهند به نقش هنرپیشه‏ها درآورند... خدا نکند که چنین کاری را انجام دهند، که اگر بکنند، آن وقت هر چه پیش‏آید و هر چه ما بگوییم معذوریم.

ـ آیت‌ا... صافی گلپایگانی: جواب همان است که حضرت آيت‌الله وحيد فرموده‌اند.


.
[تصویر: 519427.jpg]
پوستر فیلم سینمایی رستاخیز (تذکر: چهره شخصیت اصلی به وسیله ابنا محو و نورانی شده است)

منبع
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، عبدالرحیم ، سیمرغ ، شیدا ، علائم ظهور ، وحید110 ، sarallah ، Admirer ، یاســین ، أین المنتظر ، ELENOR ، ali0077 ، رضوانه ، Islam ، help me ، السا ، Havbb 110 ، aboutorab ، مجنون العباس ، neyestan23 ، حسنیه ، صبح صادق ، mahdy30na ، ZaHrA110M ، 59-11(یامهدی) ، امیرخان ، yamin ، مجید املشی ، عدالت ، fafa* ، fatemeh ، بیداری اندیشه ، صهبا ، melanie2222 ، Justice Bringer ، انتصـار ، لبخند خدا ، mason-enemy ، نرگس مهدوی ، سرباز ولایت ، محمدهادی

آغاز صفحه 8 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۵:۱۰, ۲۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #71
آواتار
نقل قول:سوما شما غلط میکنید چنین کاری کنید.

!!!Huh!!!

شما هم که راه همون ها رو میرید!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۸:۴۹, ۲۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #72
آواتار
(۲۲/تیر/۹۴ ۵:۱۰)Islam نوشته است:  !!!Huh!!!

شما هم که راه همون ها رو میرید!
نه داداش
با چنین افرادی با قوه قهریه برخورد نشه، فکر میکنن شهر هرته
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب پنهانی ، پارمیس
۸:۵۳, ۲۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #73

به شخصه خیلی دوست دارم بچه های فوق ارزشی انصار حزب الله دست به کار بشن و این فیلم رو از پرده نمایش بکشن پایین.

منم فیلم رو ندیدم
اما با این اوصافی که شنیدم ، اشتباهات فیلم سهوی نبوده ، بلکه مغرضانه بوده.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۱:۳۱, ۲۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #74
آواتار
فیلمی که هنوز اکران نشده چطور انقدر دقیق همه از اشکالاتش صحبت میکنند؟ قبلا پخش شده یا دوستان از روی تیزر یا حرف بقیه به این مشکلات پی بردن؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، افشین ، boghz ، پارمیس ، آفتاب
۱۱:۵۵, ۲۲/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/تیر/۹۴ ۱۱:۵۹ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #75

تو جشنواره فجر اکران شده بود.

کلی هم جایزه برد Confused


یک نکته منفی دیگر هم که دوستان بهش اشاره نکردند اینه که تو فیلم نشون داد خون حضرت علی اصغر بعد از اینکه امام حسین به آسمون پاشید، به روی زمین ریخت. و این نشون میده اشتباهات عمدی بوده
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدايي ولايت ، Eve ، هادی... ، رکن الهدی
۱۲:۱۰, ۲۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #76
آواتار
این فیلم را بنده با خود اقای درویش و تیمشان دیدم. یک فیلم به شدت سیاسی است. اتفاقا به کمترین چیزی که باید ایراد گرفت نشان دادن چهره حضرت عباس است. نه اینکه خدای نکرده این موضوع بی اهمیت است و یا ایرادی ندارد... خیر. بلکه این فیلم آنقدر زیرپوستی ایرادهای اساسی و عمدی دارد که اصلا نباید تمرکز را فقط روی آن قضیه گذاشت. حالاآمدیم تصاویر را حذف کردند با این همه انحرافات محتوایی فیلم چه میکنند؟؟؟؟؟؟؟

بنده قبلا ارسال مفصلی در مورد انحرافات این فیلم داشتم. الان نمیدونم کجا هست. وقتم هم فعلا ندارم. انشالله در آینده سکانس به سکانس این فیلم را نقد میکنم.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین ، میلاد.م ، شیدا ، Eve ، Mohammad Trust ، فدايي ولايت ، انتصـار ، boghz ، عدالت ، هادی... ، خیبر110 ، ندا دهنده ، Islam ، مجتبی110 ، مصطفي مازح7610 ، رکن الهدی
۱۲:۱۸, ۲۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #77
آواتار
سلام
اون حرفای کربلایی جواد مقدم رو که دیدم به یاد فیلم امام علی(علیه السلام) و ماجرای جنگ صفین افتادم.بعضی افراد که حتی میخواستن از امامشون هم جلوتر برن اجازه ندادن اون پیروزی بزرگ نصیب امام بشه.گفتن کلام خدا روی نیزه هاست و امام(علیه السلام) رو با تهدید به اتمام جنگ کردن وادار کردن.دین صاحب داره برادر من...حتی اگه این فیلم کاملا مغرضانه هم ساخته شده باشه (که نمیشه این مسأله رو رد کرد با توجه به ظاهر قضیه) نباید سرخود اقدامی صورت بگیره.مرجع تقلید داریم واسه چی؟!
این دیگه مسأله صرفا سیاسی نیست،به اعتقادامت مردم گره خورده،مطمئن باشید اگه مصلحت بدونن با اکرانش مخالفت میکنن در اونصورت میتونیم اینطور قاطع مخالفت کنیم با اکران این فیلم
البته من نمیدونم موضع مراجع تقلید در این زمینه چی بوده.در صورت مخالفتشون،، این مخالفت کربلایی جواد مقدم صحیحه(البته شدتش رو میگم نه شیوه نشون دادن مخالفتشون با به آتش کشیدن سینما!) هرچند سینمایی که چنین کاری رو میکنه و فیلمهای این چنینی نمایش میده شاید شاید حقش باشه که...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Silence ، فاطمه خانم ، boghz
۱۴:۱۲, ۲۲/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/تیر/۹۴ ۱۴:۱۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #78
آواتار
البته بنده که اصلا موافق جلوگیری از پخش فیلم نیستم. اتفاقا همانطور که به خود آقای درویش هم گفتم، به شدت مایلم کل فیلم بدون حذفیات پخش شود تا مردم بدانند امام حسینی که خودشان می شناسند با امام حسینی که این افراد معرفی می کنند، چقدرفاصله دارد.

اتفاقی است که رخ داده و سرچشمه آن را تنها نباید در همین فیلم دید. بنده منتظر اکران دوباره اش می مانم، اگر دوستان رفتند دیدند، آنگاه یک جریان شناسی فکری این دسته را حتما خدمتتان البته با مستندات ارائه می دهم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: amirak ، انتصـار ، boghz ، ندا دهنده ، رکن الهدی
۱۴:۲۱, ۲۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #79
آواتار
امیدوارم پشت این شور،شعور هم باشه...
اگه هرکی نسبت به موضوعی مخالفت داره بخواد اینجوری عمل کنه که سنگ روی سنگ بند نمیشه...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، Ali#59 ، فاطمه خانم ، boghz ، شیدا ، amirak ، ندا دهنده ، پارمیس ، افشین ، آفتاب
۱۵:۲۸, ۲۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #80
آواتار
من بعد از خوندن اون جمله ی جواد مقدم یعنی کلا ترس ورم داشته ...
انگار سبک اعتراض ایرانی این مدلی شده آتیش زدن و ....
فرقی هم نداره جنبش سبزی باشه یا .....
با این جوهایی که تو شبکه های اجتماعیه یه وقت عید فطر مارو سینمارو باهم آتیش نزنن ؟؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، amirak ، آفتاب
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
Exclamation دلسوزی صدای آمریکا برای فیلم رستاخیز+شاهکار جدید حجتیه عبدالرحمن 1 1,636 ۲۶/تیر/۹۴ ۱۰:۵۵
آخرین ارسال: عبدالرحمن
  مباحثه ی جیرانی و مخالفان فیلم "من مادر هستم" -Ali- 4 3,107 ۱۳/دی/۹۱ ۰:۵۴
آخرین ارسال: ai iran
  «روز رستاخیز»عاشورا در قالب فیلم+راز جاودانگی حسین(علیه السلام) چیست؟ رهجو 0 1,848 ۹/آذر/۹۰ ۱۸:۰۷
آخرین ارسال: رهجو

پرش در بین بخشها:


بالا