کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کار یا درس؟ مشاوره اشتباه به پسرها
۲۲:۱۵, ۲۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #1

سلام

در یک جمعی بحثی بود و حس کردم خوبه در این تالار هم مطرح بشه. چون پسرهای اینجا بیشتر مذهبی هستن و ازدواج براشون خیلی مهمه و دوست دارن به موقع زندگیشون سر و سامان بگیره
با وجودیکه اون تب چند سال پیش در مورد مدرک گرایی در ایران خیلی کمتر شده، اما متاسفانه هنوز برخی چشم و هم چشمی ها و مشاوره های غلط به پسرها باعث شده متوسط سن ازدواج پسرها به 28 سال و بیشتر برسه. الان افراد دلسوز و با تجربه همین مطلبی رو که در ادامه میگم خیلی تکرار میکنن

نکته ای که می خوام اشاره کنم اینه. به امید شغل نرید دانشگاه

یک پسر دبیرستانی بهترین زمان رو داره برای ساختن آیندش. قبل از کنکور و انتخاب رشته شما باید بدونید مدرک کاردانی و کارشناسی که می گیرید قراره کجا به دردتون بخوره؟
آیا جایی در شهر یا استانتون سراغ دارید که با این مدرک بهتون کار بدن؟
آیا حاضرید صرفا به خاطر شغل کل فامیل و دوستانتون رو رها کنید و برید استان دیگه کار کنید؟
پس اگر دبیرستانی هستید خوب به این مسئله فکر کنید و تصمیم جدی بگیرید. رشته ای نروید که کاری براش نیست

اگر الان دانشجو هستید، درسته برای انتخاب دیره ولی همین الان همون حداقل فرصتی که دارید رو سعی کنید بگردید دنبال شغل. حتی شده اولش 2-3 ماه کارآموز و رایگان کار کنید. نه برای واحد کارآموزی و کارورزی دانشگاه. بلکه جدی تر
تونستید شغل پاره وقت در رابطه با رشتتون پیدا کنید چه بهتر. نتونستید برید سراغ هر شغلی. اصلا به حقوقش فکر نکنید. این تجربه و اندوخته کم خیلی بهتر از هیچی است

متاسفانه من الان میشناسم پسرایی کارشناسی دارن. حتی ارشد دارن. نه کار کردن و نه رفتن سربازی
دوستان نزارید کار به اینجاها برسه برای شما. باور کنید هر چقدر سنتون بالاتر بره، کار و سربازی براتون سخت تر میشه
اگر به هر دلیلی سربازی معاف هستید که هیچ. وگرنه ارشد رو بزارید برای بعد از سربازی. حداقلش اینه که با کار میشه ارشد خوند ولی با سربازی خیر
حتی پسرها در برخی خانواده هایی که وضع مالی خوبی هم دارن، ازدواجشان به دلیل هم مدرک گرایی و بی هنری! به تاخیر می افتد
مراقب باشید که وقتی که می توانید در یک حرفه و فناوری متخصص شوید و سابقه کار داشتید باشید، به وقت گذاشتن برای مدرک نگذرد و از سن مناسب برای ازدواجتان نگذرد

امیدوارم که به این متن بالا خیلی با دید باز نگاه شود. چه از طرف خود پسرها و چه از طرف خانواده ها
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، MohammadSadra ، السا ، مهدی2012 ، میم.حسین.الف ، fafa* ، MohammadMeraj ، Detector ، mirza47820 ، فاطمه خانم ، عبدالرحمن ، آیات ، amirak ، فدايي ولايت ، مجتبی110 ، promised-mahdi
۲۲:۵۷, ۲۵/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مهر/۹۴ ۲۲:۵۸ توسط السا.)
شماره ارسال: #2
آواتار
هم صحبتتون درسته، هم نادرست ...

جدیدا ب شدت این دیدگاه ب وجود اومده ک «بعد از دانشگاه کار نیست» (هرچند دیدگاه اشتباهی هم نیست)
اما اگه این دیدگاه خیلی همگانی بشه (و دولت اقدامی نکنه برای ایجاد کار) و اگه اکثرا ب این فکر بیفتن ک درس رو کم کم بذارن کنار و برن سر کار، با نسلی مواجه میشیم ک 90% اونها بدون تخصص توی مملکت هستن و این برای وضعیت علمی کشور، اون هم توی این برهه زمانی فاجعه ست
همون کارآموزی و کارکردن با درآمد کم هم، نیاز داره ب زمان فراوان، بطوریکه خیلی سخت میشه در کنار کار، ب تحصیل هم پرداخت

اما این دیدگاه ک در کنار درس، کار هم خوبه و اون رو انجام بدن، این دیدگاه، دیدگاه بهتریه
هرچند با کلیت صحبتتون موافقم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، میم.حسین.الف ، علائم ظهور ، عبدالرحمن ، فدايي ولايت ، promised-mahdi ، fafa*
۲۳:۳۸, ۲۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #3
آواتار
(۲۵/مهر/۹۴ ۲۲:۵۷)السا نوشته است:  اما اگه این دیدگاه خیلی همگانی بشه (و دولت اقدامی نکنه برای ایجاد کار) و اگه اکثرا ب این فکر بیفتن ک درس رو کم کم بذارن کنار و برن سر کار، با نسلی مواجه میشیم ک 90% اونها بدون تخصص توی مملکت هستن و این برای وضعیت علمی کشور، اون هم توی این برهه زمانی فاجعه ست

سیستم آموزشی نیازمند یه تحول کامله.
کسی که دنبال یه تخصص خاصه ، چرا باید واحد های نامرتبط باتخصصش رو پاس کنه؟

نمونش همین درس عربی که از راهنمایی تا الی آخر وقت آدمو می گیره اکثر هم ازش متنفر میشن. من یک کلمه ازش رو هم یادم نیست.

خیلی از مباحث که تو خیلی از درسها تدریس میشه نه به کار دنیا میاد نه آخرت.
بعنوان مثال همین نمودارهای سینوسی که باید حفظ می کردیم رو فلان درجه چند هست. الان ده سال گذشته یکبار هم به کارم نیومده ، تا آخرشم به کارم نمیاد.

یک سری علوم غیرنافع و یک تیپ و طرز فکر به ظاهر روشن فکری که شعور رو در مدرک می بینن.

نقل قول:جدیدا ب شدت این دیدگاه ب وجود اومده ک «بعد از دانشگاه کار نیست» (هرچند دیدگاه اشتباهی هم نیست)
درسته.
همسایه ما ، ارشد داره سربازیش رو هم رفته ، اما الان شش ماهه که کار پیدا نمی کنه.Angel همه برآورد هاش رفته رو هوا.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، علائم ظهور ، السا ، mirza47820 ، عبدالرحمن ، promised-mahdi ، fafa*
۱:۳۱, ۲۶/مهر/۹۴
شماره ارسال: #4

ممنون از نظرات شما
البته من بیشتر هدفم از این بحثی که شروع کردم، باز کردن افق جدیدی بود در برابر پسران نوجوان که حداقل راهی که ما رفتیم دوباره تکرار نشه. اشتباهات نسل ما نباید دوباره تکرار بشه

قصدی برای باز کردن بحث کلان آموزش و اینکه واقعا چند درصد جمعیت نیاز به تحصیلات دانشگاهی دارن نداشتم. ولی چون اشاره شد، اینم بحث بدی نیست
(۲۵/مهر/۹۴ ۲۲:۵۷)السا نوشته است:  اما اگه این دیدگاه خیلی همگانی بشه (و دولت اقدامی نکنه برای ایجاد کار) و اگه اکثرا ب این فکر بیفتن ک درس رو کم کم بذارن کنار و برن سر کار، با نسلی مواجه میشیم ک 90% اونها بدون تخصص توی مملکت هستن و این برای وضعیت علمی کشور، اون هم توی این برهه زمانی فاجعه ست
اینجا سوال مطرح میشه که اصلا نیاز کشور ما و اصلا هر کشوری چند درصد فارغ التحصیل دانشگاهی از کل جمعیت است؟

الحمدلله که آماری در مورد ایران نیست که بخوایم ارزیابی کنیم
ولی بزارید آمریکا را مثال بزنیم. کشوری با سطح گسترده صنایع و فناوری های نظامی، کشاورزی، خودرو و سایر صنایع، هسته ای، رایانه ای و ...

به نظر شما چند درصد آمریکاییها مدرک دانشگاهی دارند؟
بر اساس آمار تنها 22% کل آمریکاییها مدرک کارشناسی دارند!! کشوری که بیش از 150 سال از صنعتی شدنش گذشته
In 2005, the proportion of the population having finished high school and the percentage of those having earned bachelor's degrees remained at an all-time high, while the growth in both categories has slowed down over the past two decades. The vast majority of the population, 85.2%, had finished high school and nearly a quarter, 22%, had earned a bachelor's degree.
https://en.wikipedia.org/wiki/Educationa...ted_States

در همین لینک بالا و جدول اول صفحه آمار جوانان 25-29 سال رو نوشته، یعنی نسل جدید آمریکا. از این نسل تنها 34% مدرک کارشناسی دارند

این قضیه در مورد مهندسین جالبتر میشه (که یکیش هم منم) Big Grin
[تصویر: engin.jpg]
یادتون باشه
روسیه 150 میلیون نفر جمعیت داره
آمریکا 320 میلیون نفر
ایران 80 میلیون نفر

و در پایان به صحبتهای رئیس مجلس استناد می کنم که 42% از فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/720338

تعجبی هم نداره!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، فاطمه خانم ، عبدالرحمن ، soshiant ، fafa*
۲۳:۱۳, ۲۸/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مهر/۹۴ ۲۳:۱۳ توسط السا.)
شماره ارسال: #5
آواتار
درباره رشته های دیگه رو چون نمیدونم،دقیق نمیتونم بگم
اما درباره کامپیوتر میدونم ک تا دلتون بخواذ مهندس داریم ... اما مهندس الکی :دی :|

این سایت رو نگاه کنید : اینجا
پایین سمت چپ، نوشته :برنامه نویس خانوم نیاز داریم
این تبلیغات 5 ساله پایین این سایت هست

ب نظرتون توی این 5 سال چرا هنوز یکی پیدا نشده ؟!
همین الان شرکتی رو ب شخصه میشناسم ک 3 نفر برنامه نویس کم دارن، اما نیروی متخصصی نیست ک بتونه کار رو انجام بده

مسئله اینجاست ک توی دانشگاه، صرفا مدرک میدن، اما تخصص رو نه دانشجو میخواد، نه استاد میگه --> در و تخته خوب با هم جور هستن؛ متاسفانه ...

نقل قول:البته من بیشتر هدفم از این بحثی که شروع کردم، باز کردن افق جدیدی بود در برابر پسران نوجوان که حداقل راهی که ما رفتیم دوباره تکرار نشه. اشتباهات نسل ما نباید دوباره تکرار بشه

خیلی هدف خوبیه ...

در کنار این راه، ک میشه گفت خلاصه ش میشه اینکه : ب دانشگاه امید نداشته باشید، برید تو بازار کار
این راه رو هم میشه ارائه داد : ی رشته مناسب خودتون رو انتخاب کنید، بعد توی اون رشته متخصص بشید، تاپ بشید، ب حدی برسید ک توی اون رشته، ی عنوان و موضوع ِ قابل ارائه ای داشته باشید ک سرآمد بقیه محسوب بشید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، فاطمه خانم ، عبدالرحمن ، fafa*
۹:۴۳, ۲۹/مهر/۹۴
شماره ارسال: #6

مشکل ریشه ای هست . مدیریت در سطح کلان . دوستان درست گفتن . لازم نیست 90% جوانان جامعه کارشناسی یا کارشناسی ارشد داشته باشند ولی اگه قرار باشه 20-30% کارشناسی و مدرک تخصصی داشته باشند حتما لازم هست واقعا در اون رشته تخصص داشته باشند و فقط چند واحد درسی باری به هر جهت پاس نکرده باشه . خیلی از مسائل فرهنگی باید از سنن کم اموزشش شروع بشه که همین مسئله آموزش صحیح و تخصص جزو فرهنگ یک کشور باید باشه . بطور مثال در زمان شروع نظام آموزشی جدید در حدود 100 سال پیش درس اخلاق جزو دروس دانش آموزان ابتدایی بوده ولی الان چی؟ وقت بچه ها رو بیهوده تلف می کنن . شاید نصف کتب درسی بیهوده هست . شما اگه آموزش صوتی زبان انگلیسی نصرت رو گوش داده باشید 90 درس 30 دقیقه ای هست حدود 10-15 درس 30 دقیقه ای شو گوش میدی به اندازه شش سال راهنمایی و دبیرستان انگلیسی یاد میگیری این نشون میده اراده ای برای آموزش صحیح در آموزش و پرورش نیست .
این هم خاطره ای که مرتبط با موضوع هست
یک دانشجو برای ادامه تحصیل و گرفتن دکترا همراه با خانواده اش عازم استرالیا شد. در آنجا پسر کوچک شان را در یک مدرسه استرالیایی ثبت نام کردند تا او هم ادامه تحصیلش را در سیستم آموزش این کشور تجربه کند.
روز اوّل که پسر از مدرسه برگشت، پدر از او پرسید: پسرم تعریف کن ببینم امروز در مدرسه چی یاد گرفتی؟
پسر جواب داد: امروز درباره خطرات سیگار کشیدن به ما گفتند و بحث کردیم، خانم معلّم برایمان یک کتاب قصّه خواند و یک کاردستی هم درست کردیم.
پدر پرسید: ریاضی و علوم نخواندید؟ پسر گفت: نه
روز دوّم دوباره وقتی پسر از مدرسه برگشت پدر سؤال خودش را تکرار کرد. پسر جواب داد: امروز نصف روز را ورزش کردیم، یاد گرفتیم که چطور اعتماد به نفس مان را از دست ندهیم، و زنگ آخر هم به ما یاد دادند که باید قسمتی از درآمدمان را به دولت بدهیم تا برای آبادی شهرها و روستاها خرج شود.
بعد از چندین روز که پسر می رفت و می آمد و تعریف می کرد، پدر کم کم نگران شد چرا که می دید در مدرسه پسرش وقت کمی در هفته صرف ریاضی، فیزیک، علوم، و چیزهایی که از نظر او درس درست و حسابی بودند می شود. از آن جایی که پدر نگران بود که پسرش در این دروس ضعیف رشد کند به پسرش گفت:
پسرم از این به بعد دوشنبه ها مدرسه نرو تا در خانه خودم با تو ریاضی و فیزیک کار کنم.
بنابراین پسر دوشنبه ها مدرسه نمی رفت. دوشنبه اوّل از مدرسه زنگ زدند که چرا پسرتان نیامده. گفتند مریض است. دوشنبه دوّم هم زنگ زدند باز یک بهانه ای آوردند. بعد از مدّتی مدیر مدرسه مشکوک شد و پدر را به مدرسه فراخواند تا با او صحبت کند.
وقتی پدر به مدرسه رفت باز سعی کرد بهانه بیاورد امّا مدیر زیر بار نمی رفت. بالاخره به ناچار حقیقت ماجرا را تعریف کرد. گفت که نگران پیشرفت تحصیلی پسرش بوده و از این تعجّب می کند که چرا در مدارس استرالیا این قدر کم درس درست و حسابی می خوانند.
مدیر پس از شنیدن حرف های پدر کمی سکوت کرد و سپس جواب داد:
ما هم ۵۰ سال پیش مثل شما فکر می کردیم.
تعریف باسوادی فقط خواندن فیزیک و شیمی و ریاضی نیست بلکه احساس مسوولیت و مشارکت نسبت به مسایل جامعه است.
مهارت های زندگی و اجتماعی شدن در یک جامعه مدنی برای همه لازم است ولی فیزیک و شیمی ممکن است برای گروهی خاص کارگشاباشد .
——————
انسان ها نادان به دنيا مى آيند نه احمق
آنها توسط آموزش اشتباه ، احمق میشوند!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، فاطمه خانم ، السا ، Eve ، سدرة المنتهی ، amirak ، soshiant ، در جستجوی سختی
۲۳:۰۰, ۲۹/مهر/۹۴
شماره ارسال: #7

بله این قضیه مشکلات نظام آموزشی ما از تحصیلات ابتدایی تا دانشگاه وجود داره. امیدواریم که در آینده درست بشه
اما واقعیت اینه که ما نباید از امروز غافل بشیم. قدیم یک پسر 20 سالگی ازدواج میکرد. چون حداقل 3-4 سال سابقه کار داشت و می تونست به تنهایی زندگی را اداره کند

امروز پسر تا 18 سالگی که دبیرستانه. بعد هم کاردانی و کارشناسی و شاید ارشد و دکتری و سربازی و ... می بینی شده 26 سالش. 28 سالش. حتی متاسفانه 30 سال داره ولی سابقه کار نداره
فکر میکنه با مدرک هر جا بره اسخدام میشه. ولی متاسفانه اینطور نیست

بازم میگم که حرف من این نیست که کسی نره دانشگاه. الان مثلا 40 نفر رشته پتروشیمی در فلان دانشگاه قبول میشم
یک چهارم اصلا علاقه و حال درس خوندن ندارن
یک چهارم این رشته رو دوست ندارن
از اون 20 نفر باقی مانده، حدود 15 نفر برای بعد از فارغ التحصیلی برنامه مشخصی ندارن. 4-5 نفر هستن که آشنایی دارن و یا ارتباطاتی ما مجتمع های مرتبط دارن که برای بعد از فارغ التحصیلی بتونن وارد کار بشن

امیدوارم که جوانهای امروز واقع بینانه به قضایای تحصیل و شغل و ازدواج بنگرن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، فاطمه خانم ، دیدگاه نوین ، السا ، amirak ، soshiant ، fafa*
۱:۰۲, ۳۰/مهر/۹۴
شماره ارسال: #8
آواتار
دقیقا درد اصلی ما همینه...
همین چند روز پیش سر کلاس با استادمون بحث داشتیم
به استاد میگفتم رشته ما نرم افزار کامپیوتر الان تو این کلاس 25 نفری 2 نفر نمیتونه یه خط درست کد بنویسه!!
این دلیلش چیه؟!
میگفت شما دانشجو هستید باید خودتون برید دنبال دانش...Big Grin هه چه حرف خنده داری! منم گفتم استاد اگر اینطوره شما تموم حضور مارو سر کلاس بزنید ما آخر ترم میاییم امتحان میدیم! دیگه حضورمون تو کلاس به چه درد میخوره!
واقعا مسخره اس..برید واحدهایی که رشته کامپیوتر (از کاردانی بگیر تا کارشناسی) پاس میکنه ببینید،اکثر اونها یکسری دروس از رده خارج و به درد نخور هستند که کلا به هیچ درد دانشجو نمیخوره! واقعا به هیچ درد!!!

به استاد گفتم ما رشتمون نرم افزاره،به جای این همه دروس بدرد نخور،فیزیک،ریاضی،آمار، یکسری درس تخصصی و پایه الکی!
باید در طول هفته دانشجو ببرید تو کارگاه کابل و روتر و سیستم بدید دستش بهش بگید بشین 4 تا سیستم شبکه کن!
باقی هفته ببرش تو سایت،بشینی پشت سیستم برنامه نویسی باهاش کار کنی! یارو اگر مخش با گچ هم پر کرده باشن! بعد از 4 سال درس خوندن به هر حال یا برنامه نویسی یاد میگیره یا شبکه یا اصلا هر دوتا!!

این از وضع رشته تحصیلی خودم! باقی رشته هام میدونم تقریبا همین شکلن،البته باز معماری وضعش یکم بهتره،اون پلن زدن یاد بگیرن و یکم ذوق داشته باشن میتونن آرشیتکت خوبی بشن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، عبدالرحمن ، السا ، علائم ظهور ، amirak ، soshiant ، fafa*
۲:۲۰, ۳۰/مهر/۹۴
شماره ارسال: #9
آواتار
مسئله ای رو عرض میکنم یک لحظه بهش فکر کنید Smile
دانشگاه ها بزرگ شدند که جوونها سرشون گرم بشه Smile
.
دوم هم اینکه اگر کسی بی برنامه برای شغل آیندش وارد دانشگاه بشه عمرش رو باخته.
تحصیل باید باعث نزدیک شدن به اشتغال بشه. اگر نه همون بهتر که نباشه.
تحصیلات تکمیلی غیر منطبق با نیاز جامعه به درد نميخوره.
رشته ای که بازار کار نداره برای چی باید عمر بابتش تلف کرد؟؟
اخه یه کشور در سال چندتا کارشناس علوم سیاسی احتیاج داره ؟؟؟؟ چند تا مدیریت؟؟ اینها فقط سر ملت رو گرم میکنه تا دیرتر بخوان سراغ کار برن...
آدم باید حواسش باشه به کدوم طرف سکان کشتی زندگیش رو داره میچرخونه...

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، دیدگاه نوین ، السا ، مجتبی110 ، Eve ، علائم ظهور ، amirak ، soshiant ، fafa*
۱۶:۵۸, ۳۰/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/مهر/۹۴ ۱۷:۱۰ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #10

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-37...#pid318050

قبلا در مورد دانشگاه توضیح دادم

مزید بر اون، یک چیزی باید اضافه کنم اونم اینه که، تو رشته های علوم انسانی، ما 80 میلیون فارغ التحصیل هم داشه باشیم کمه. البته این فارغ التحصیل ها باید از قبل به فکر کارشون باشن، و انتظار نداشته باشن با این تحصیلات کار تخصصی براشون پیدا بشه.

ایکاش روزی بشه که دانشگاه محل دانشجویان باشه نه کارجویان . محل دانشجویانی که موازی با زندگی و همسرداری و کار و .. دانشگاه رو پیش می برند.
_______

در مورد تحصیلات تکمیلی هم باید بگم، این ادامه تحصیل، قبل از پیدا کردن کار، کلاه گشادیه که دانشجو ها خودشون به سر خودشون می ذارن.
من به شخصه اینو تجربه کردم و فهمیدم از چه خطری قسر در رفتم. واقعا اینو جدی بگیرید. اول کار بعد اگه تونستید ارشد و دکتری.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Wachowski ، علائم ظهور ، السا ، A L I ، fafa*
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا