تالار گفتگوی بیداری اندیشه
سن درست ازدواج - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html)
+--- بخش: خانواده (/forum-73.html)
+--- موضوع: سن درست ازدواج (/thread-32391.html)

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

پاسخ به: سن درست ازدواج - MohammadSadra - ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۴:۵۳

راستي من پسرم هشت سالش هست هنوز با شما فاصله داريم. اين اختلاف رو هم در نظر بگيريد.

من كه از خدامه ايشون سر و سامون بگيره آرامشي داشته باشه و بشه يه عالم بزرگ. خدا فرزندان شما رو هم عاقبت به خير كنه.

پ.ن.
ما به خاطر اين بچه ها تو خونمون ماهواره راه نداديم. همسايه ها دارن ولي ما نه.

پاسخ به: سن درست ازدواج - زینب خانوم - ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۰۶

حالا من یه سوالی دارم زهرا خانوم!
تا حالا نشده یه دختری رو تو اطرافیان ببینین و تشخیص بدین دختر خوبیه؟
مثلاً فرض کنیم دخترتون از پسرتون کوچیکتره و چند تا از دوستاش میان که با هم خونه شما درس بخونن.
تا حالا نشده بگین فلانی عجب دختر زبر و زرنگیه...
بعد نمیشه اون دختر رو برای پسرتون بگیرین؟
یعنی یه دختری که یه شناخت نسبی از خودش و خانواده اش داشته باشین...
این هم ایرادی داره؟
پ.ن:
من قصدم فقط سوال کردن و دونستنه...
قبلاً هم گفتم که راهی رو که شما رفتین ما باید بیایم...
پس اگه راهنماییمون کنین ممنونتون میشیم...
خدا یک در دنیا و 1/25 در آخرت نصیب شما کنه...Big Grin

پاسخ به: سن درست ازدواج - zahra11 - ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۴۵

خدمت دوستان گلم موزه جان و محمد صدرای عزیز سلام دوباره!!

عرض شود که .....آخ آخ امان از تجربه ! پوست آدم رو میکنه!!

باید بگم تا دو سه سال پیش عین محمد صدرا فکرمیکردم ولی وقتی بچه هام به سن بلوغ رسیدن تمام محاسبات من و همسرم رو به هم زدن!! البته تمام که نه خیلیاشو!!

ما هم خیلی چیزا رو تو خونه راه ندادیم به هوای بچه ها و خیلی کار هارو ترک کردیم بارها پیش مشاور رفتیم!! و در آخر به این نتیجه رسیدیم که اونا هم عصر ما نیستند مال زمان خودشون هستند ! عصر تکنولوژی!!

اول سعی کردیم به افکار و ایده هاشون احترام بذاریم! و بپذیریم که اونها در هر مسئله ای که به خودشون مربوطه حق اظهار نظر دارن از ما بیشتر!!وقتی ولشون کردیم و به همون چشمی که اسلام گفته بود نگاهشون کردیم یعنی وزیر!!! اون موقع دیدیم که چقدر بعضی افکار و نظراتشون روز به روز داره حتی از ما پیشرفته تر میشه!

البته دلیل نمیشه که در مورد ازدواج که مسئله خیلی مهمی هم هست نظرات درستی داشته باشن ! چون هنوز جدی بهش فکر نمیکنن!

ولی عید همین امسال جایی بودیم که یکی از اقوام دورمون بود و من واقعا از دختره خوشم اومد !! داشتم با خودش و مامانش خوش وبش میکردم یهو پسرم اومد !! دختره یک نگاه برزخی کرد که من خودمم زهره ترک شدم!!Big Grin

از شوخی گذشته من فکر نمیکنم تا وقتی پسرم بهم اعلام نکرده بهش پیشنهادی بدم ! باید درد طلب داشته باشه که قدر دختر مردم رو بدونه!! بعدم متاسفانه دخترای خوب رو زود می برن!50 % قضیه ما هستیم 50% اونا هستن!!!

پاسخ به: سن درست ازدواج - Mohammad Trust - ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۱۷

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۴۵)zahra11 نوشته است:  خدمت دوستان گلم موزه جان و محمد صدرای عزیز سلام دوباره!!

عرض شود که .....آخ آخ امان از تجربه ! پوست آدم رو میکنه!!

باید بگم تا دو سه سال پیش عین محمد صدرا فکرمیکردم ولی وقتی بچه هام به سن بلوغ رسیدن تمام محاسبات من و همسرم رو به هم زدن!! البته تمام که نه خیلیاشو!!

ما هم خیلی چیزا رو تو خونه راه ندادیم به هوای بچه ها و خیلی کار هارو ترک کردیم بارها پیش مشاور رفتیم!! و در آخر به این نتیجه رسیدیم که اونا هم عصر ما نیستند مال زمان خودشون هستند ! عصر تکنولوژی!!

اول سعی کردیم به افکار و ایده هاشون احترام بذاریم! و بپذیریم که اونها در هر مسئله ای که به خودشون مربوطه حق اظهار نظر دارن از ما بیشتر!!وقتی ولشون کردیم و به همون چشمی که اسلام گفته بود نگاهشون کردیم یعنی وزیر!!! اون موقع دیدیم که چقدر بعضی افکار و نظراتشون روز به روز داره حتی از ما پیشرفته تر میشه!

البته دلیل نمیشه که در مورد ازدواج که مسئله خیلی مهمی هم هست نظرات درستی داشته باشن ! چون هنوز جدی بهش فکر نمیکنن!

ولی عید همین امسال جایی بودیم که یکی از اقوام دورمون بود و من واقعا از دختره خوشم اومد !! داشتم با خودش و مامانش خوش وبش میکردم یهو پسرم اومد !! دختره یک نگاه برزخی کرد که من خودمم زهره ترک شدم!!Big Grin

از شوخی گذشته من فکر نمیکنم تا وقتی پسرم بهم اعلام نکرده بهش پیشنهادی بدم ! باید درد طلب داشته باشه که قدر دختر مردم رو بدونه!! بعدم متاسفانه دخترای خوب رو زود می برن!50 % قضیه ما هستیم 50% اونا هستن!!!

شما مادری ! پسرتون روش نمیشه بهتون بگه !

ما 22-23 سالمونه هنوز درست حسابی رومون نیست ، چه برسه به پسر شما

خوش به حال فرزندهاتون که اینقدر به فکرشون هستید.

با اینکه پدر و مادر من هردو فرهنگی و تحصیل کرده هستن ، اصلا چنین مسئله ای رو باهام در میون نمیذارن ، یا هروقت بیان میکنن میگن د سریع درستو بخون برو سربازی تا یه فکری کنیم ... !!! حالا این درستو بخون یعنی ارشد هم بگیر

نصف موهامون از حرص خوردن سفید شد رفت ، بقیش هم به امید خدا میریزه راحت میشیم

پاسخ به: سن درست ازدواج - Havbb 110 - ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۱۶

بسم الله الرحمن الرحیم
نقل قول:توصیه :بزار بزرگتر بشن میبینمت محمد صدرای عزیز!! دو سه سال دیگه!!ببینم کدوم بچه هامون رو زودتر ازدواج میدیم!!

تا باشه از این کل کل ها Big Grin
پدر مادر ما که از اون طرف با هم مسابقه میذاشتن هرکی دیرتر بچه ش ازدواج کنه برنده س

نقل قول:البته دلیل نمیشه که در مورد ازدواج که مسئله خیلی مهمی هم هست نظرات درستی داشته باشن ! چون هنوز جدی بهش فکر نمیکنن!
ما شاگرد شما و جناب محمد صدرا هستیم
با اجازه من این تیکه رو توضیح برای دوستان دیگه ای که نمیدونن

باید گفتمان سازی صورت بگیره. یعنی در عموم و اکثر دهانها این صحبت باشه که باید زود ازدواج کرد. مشابه همین گفتگویی که امروز در این تاپیک انجام شد.
وقتی گفتمان شد همه بهش فکر میکنن مدتها و تحقیق و پرس و جو میکنن. نتیجه ش میشه اینکه دیدگاهشون هم اصلاح میشه و نظر ایده آل گرایانه یا بچگانه نمیدن
چرا بچه های دبیرستانی درباره ی کنکور دیدگاههای بچگانه و غلط ندارن؟ بعنوان مثال چرا هیچکدوم نمیگن ما فقط رتبه یک کنکور رو میخوایم و از اینجور صحبتها... هرکس رو بپرسید رتبه ای منطقی و بر اساس شناختی که از خودش داره بهتون میگه به عنوان رتبه ای که خواهد اورد....
علتش اینه که از اول دبیرستان دائم در خانه و مدرسه و پیش مشاور و سر کلاس و... بحث ، بحث کنکور هستش و راهنمایی ها و مشاوره ها و توضیحات....
چرا بحث کنکوره؟ چون احساس میشه که قراره در 18 سالگی کنکور بدن ، لذا ذهن بچه ها رو آماده میکنن
ولی باور در سیستم های ما اینه که ازدواج حدود سی سالگی صورت بگیره ، لذا خیلی عجله ای نیست برای آماده کردن باورها و ذهنیت بچه ها... بالاخره در محیط دانشگاه و کلاسهای تنظیم خانواده یا جاهای دیگه به مرور زمان چیزهایی یاد میگیرن به مرور...

من همیشه سر کلاس به هر بهانه ای بحث رو به این سمت میبرم ، البته خود بچه ها همیشه بهانه رو دست ما میدن و بحثش رو پیش میکشن ، این نشون میده که نیاز دارند. ولی همیشه به این نیازشون و صحبت درباره ی این مسائل رو به یک تابویی تبدیل کردند که تا 25 سالگی کسی جرئت مطرح کردنش رو هم نداشته باشه
وقتی بحث به این سمت رفت سعی میکنم در فرصتی ، ذهن ها رو به این سمت ببرم که باید زود ازدواج کنند و به این سنتهای غلط رایج در جامعه توجه نکنند
نتیجه ش میشه اینکه ممکنه در سن 18 سالگی ازدواج نکنن ولی حداقل از نظر ذهنی آماده اند و دیگه معیارشون پیتزا درست کردن نیست. از همون سن که من میرم رو مخشون (مثلا اول دبیرستان) یکی از دغدغه هاشون میشه آماده شدن برای تشکیل زندگی مشترک ، اعم از مطالعه و پرس و جو و حتی کار یابی...
و چه بهتر ک این گفتمان سازی از خانواده شروع بشه.

پاسخ به: سن درست ازدواج - Mohammad Trust - ۱۶/اردیبهشت/۹۳ ۱:۴۱

اوضاع یه جوون مثل من اینه:

در حنجره ام شور صدا نیست رفیق
یک لحظه دلم ز غم جدا نیست رفیق
بگذار که قصه را به پایان ببرم
آخر غم من یکی دوتا نیست رفیق...

پاسخ به: سن درست ازدواج - 59-11(یامهدی) - ۱۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۳۳

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۲:۵۰)zahra11 نوشته است:  خب متخصصان میگن که بهترین سن برای پدر و مادر شدن 20 تا 35 سال هست برای سلامت و تربیت کودک!! از طرفی گفته میشه که بهتر دو سه سال از اشنایی و ازدواج گذشته باشه بعد فرزند داربشن!

متاسفانه ما فرهنگ و راهنمایی های برآمده از قران و احادیث بزرگان خودمون رو ول کردیم چسبیدیم به نظر متخصصان غربی .

اون روز به بهانه سال فرهنگ دکتر حسن عباسی مهمان ما بودن و چون ایشون مسئله ازدواج رو خیلی از جهت فرهنگ سازی مهم دیدن به این موضوع و مسائل مربوط مثل تربیت و ... پرداختند, اولا نظر متخصصین رو در مورد سن بارداری رد کردن (البته با استدلال)

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۳:۳۴)zahra11 نوشته است:  زیاد روی خوبی وبدی همسر آینده بچتون حساب باز نکنید تا نرن زیر یه سقف خیلی چیزا معلوم نمی شه!!!

شما هرگز نمیتونید دختر خوب پیدا کنید چون ایده الهایی که توی ذهنتون هست در واقعیت وجود نداره بلکه بطور نسبی هست !!

شک نکنین. تو سن 22 به بعد هرگز نمی تونین یک نفر مثل خودتون رو پیدا کنین, اگر یکی شبیه خودتون رو برای همسر آینده در نظر داشته باشته باشید باید از یک جای ثابت تغذیه فکری می کردید , یک جا بزرگ میشدید و ... این بجز با ازدواج در سنی که شخصیت هنوز شکل نگرفته ممکن نیست .

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۳:۳۴)zahra11 نوشته است:  بچه گانه فکر کردن در باره ازدواج اسیب زاهست!!!
وقتی ملاکهاشون برای انتخاب مثل انتخاب یه سرآشپز یا یه قاب عکسه چطور می خوان انتخاب درست داشته باشن؟؟؟؟

تو این تالار کاربر 10 ساله هم بوده, باید دید کی این مثال رو زده و چطوری توضیح داده . مثال سر آشپز رو من زدم و هنوز هم رو حرفم هستم,
تعجبم اینه که چرا به ازدواج در سن 18 سالگی از دیدگاه ازدواج در 25 سالگی خودتون نگاه می کنید و این باعث شده فرزندان رو بچه خطاب کنید .

واقعیت اینه که ازدواج تو 18 سالگی چند تا هدف داره که متفاوت با ازدواج 25 سالگی شماست :

1. رفع نیاز و آرامش
2. پرورش فکری و شخصیتی
3. کسب تجربه در بستر مناسب , نه در خانواده و بین دوستان غیر همسن

و چند تا هدف رو نباید دنبال کنه :
1. اسقلال اقتصادی و تامین مالی همسر
2. بلوغ عقلی (چون طی 2, 3 سال بعد از بلوغ جنسی به وجود اومده )
3. تولد فرزند

چند تا مشکل هم هست :
1. اینکه مهارت همسرداری که تا خودت دنبالش نری کسی بهت آموزش نمیده , آموزش داده بشه
2. کاهش تعداد فرزندان باعث شده مزید برعلت تربیت ناقص در خانواده هاست , وگرنه به نوعی قسمتی از مسئولیت تربیت فرزندان برعهده برادران و خواهران است

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۴۵)zahra11 نوشته است:  باید بگم تا دو سه سال پیش عین محمد صدرا فکرمیکردم ولی وقتی بچه هام به سن بلوغ رسیدن تمام محاسبات من و همسرم رو به هم زدن!! البته تمام که نه خیلیاشو!!

به نظرم مهمترین ویژگی آقای محمد صدرا اینه که در هر زمینه ای (درسی, تکنولوژی, فکری و ...) همگام و حتی جلوتر از فرزندشونه , البته انتظار نداشته باشید بعد از 18 سالگی فرزندتون, همواره جلوتر ازش باشین یا مثل شما فکر کنه چون به استقلال فکری رسیده و تفکرات خودش رو داره ; که اگر اینطوری بود بشر هرگز پیشرفت نمی کرد Big Grin

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۳:۳۴)zahra11 نوشته است:  بچتون قراره انتخاب کنه نه شما!!

من خودم فکر می کنم به تنهایی نمیشه انتخاب کرد, بلکه به نظرم باید از یک استاد حوزه یا پدر و مادر فهمیده درخواست کرد
تا فرد مورد نظر رو با توجه به معیار های ما انتخاب و معرفی کنن

برای این منظور شما باید اول معیار های فرزندتون رو از زبون خودش بشنوید. ولی چیزی که درعوض وجود داره اینه که :
تا یه بحثی بین مادر و آشنایان در مورد انتخاب و ازدواج هست, مادره میگه : حالا کو تا مدرک فوق رو بگیرن و کار پیدا کنن و ...

به نظرتون آدم جرأت میکنه حرف بزنه Huh , واقعا اگر کس دیگه ای بجز پدر ومادر همچین ظلمی رو به آدم میکرد ... ولی بالأخره حیا و حرمت که اتفاقا چیز خوبی هم هست وجود داره و اجازه نمیده که ... Big Grin

پاسخ به: سن درست ازدواج - zahra11 - ۱۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۵۶

59-11(یامهدی) عزیز
گمونم پستهارو دقیق مطالعه نکردید! یا اطلاعات کمی دارید! متخصص پزشک غربی و غیر غربی نداره!

بله خب خیلی هم توی 16 _17 بچه دار میشن ! مثل مادر خودم ! ولی بیماری و عارضه بعدش ایجاد میشه!

تحقیق شده که سالمترین بچه ها تو رنج سنی 20 تا30 مادر متولد میشن!

دکتر عباسی پزشک نیستند! و به همین دلیل اظهار نظرات پزشکی ایشون رو علی رغم احترامی که براشون قائلم قبول ندارم!

در ضمن من نگفتم 25 بلکه گفتم 20 تا 25 برای اینکه بعد از سن مدرسه اگر خواستگار راه بدیم حداقل دو سال زمان میبره تا یه مورد مناسب پیدا شه !!! بعضی وقتا حتی تا 10 سال هم طول میکشه! خب برای پسر راحتتره
وقت میذاریم انقد میریم تا جور بشه!

شما هم اگه فکر میکنیدذ دیگران باید برای شما در ازدواج ایده آل یا خط مشی تعیین کنند ، خب شاید مثل بچه های من هنوز بزرگ نشدید! خودتون باید به جمع بندی برسید اونهم درست! بزرگ شدن برای ازدواج با قد کشیدن و صحبت کردن فرق داره! باید بدونید چی از زندگی می خواهید که سر دو سال نخواهید طلاق بگیرید!

در ضمن فاصله ازدواج تا بچه داری پیشنهاد آقای ماندگاری در سمت خدا بود برای پرهیز از آسیب های ازدواج!و عدم ایجاد کودکان طلاق!

اتفاقا من کاملا دیدگاهم با مادر شما متفاوته و به هر دوشون گفتم به محض اینکه دانشجو شدن باید جدی به ازدواج فکر کنن!! (البته منظورم از حالا بود!!!)

در ضمن با هر کس که دیدگاه بسته ای در باره ازدواج داره مخالفم چون تا اندازه ی زیادی شخصی هست و در باره هر فرد با فرد دیگه مختلفه! الان پسر 27 ساله ای هست که میگه آماده نیستم ولی مثلا محمد تراست خودمون 22 سالشه ولی کاملا آمادگی جسمی و روحی داره!!

پاسخ به: سن درست ازدواج - 59-11(یامهدی) - ۱۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۹:۲۰

(۱۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۵۶)zahra11 نوشته است:  
59-11(یامهدی) عزیز
گمونم پستهارو دقیق مطالعه نکردید! یا اطلاعات کمی دارید! متخصص پزشک غربی و غیر غربی نداره!

بله خوب پزشک غربی و غیر غربی نداریم, چون پزشک های ما هم تهش همون کتاب های غربی رو می خونن

دکتر روازاده : "در طب سنتی محدودیتی برای سن مادر نیست، بهترین سن مادر برای بارداری از 17 تا 37 سالگی می باشد."

ولی ممکنه حالا کسی این توانایی رو نداشته باشه و در کل بچه دار شدن به سن ازدواج ربطی نداره .

عوارضش رو هم باید مادربزرگ های ما توضیح بدن که آیا مشکلی بوده یا نه .

در مورد تحقیقات هم نا گفته عیانه که چه کسانی در سن مدرسه باردار میشن و جامعه آماری تحقیق کیا بودن.

(۱۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۵۶)zahra11 نوشته است:  شما هم اگه فکر میکنیدذ دیگران باید برای شما در ازدواج ایده آل یا خط مشی تعیین کنند ، خب شاید مثل بچه های من هنوز بزرگ نشدید! خودتون باید به جمع بندی برسید اونهم درست! بزرگ شدن برای ازدواج با قد کشیدن و صحبت کردن فرق داره! باید بدونید چی از زندگی می خواهید که سر دو سال نخواهید طلاق بگیرید!

اینجاش رو نفهمیدم که بچه های شما چطور فکر میکنن ؟
در این مورد قبلا نظرم رو گفتم

در ضمن فاصله ازدواج تا بچه داری پیشنهاد آقای ماندگاری در سمت خدا بود برای پرهیز از آسیب های ازدواج!و عدم ایجاد کودکان طلاق!

آقای ماندگاری درست می فرمایند , فاصله ازدواج تا بچه داری هم نظر شخصی من بود بنابراین تفکر بنده هم درست می فرمایند Cool

(۱۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۵۶)zahra11 نوشته است:  اتفاقا من کاملا دیدگاهم با مادر شما متفاوته و به هر دوشون گفتم به محض اینکه دانشجو شدن باید جدی به ازدواج فکر کنن!! (البته منظورم از حالا بود!!!)

از حالا دانشجو میشن
یا از حالا اگه دانشجو شدن توصیه می کنید
یا دانشجو ان و از حالا توصیه می کنید

در ضمن با هر کس که دیدگاه بسته ای در باره ازدواج داره مخالفم چون تا اندازه ی زیادی شخصی هست و در باره هر فرد با فرد دیگه مختلفه! الان پسر 27 ساله ای هست که میگه آماده نیستم ولی مثلا محمد تراست خودمون 22 سالشه ولی کاملا آمادگی جسمی و روحی داره!!

به نظرم خیلی ها آمادگی دارن ولی بر اساس تبلیغات سنگینی که شده فکر می کنن آمادگی یه چیز دیگه است یا شاید هم تصور دیگه ای از ازدواج دارند .
اکثرا هم اهداف شون از زندگی مشخص نیست که بنظرم به سبک زندگی و محل تغذیه فکری مربوط میشه

کسی که ماهواره نگاه میکنه یه جور فکر میکنه
کسی که صدا و سیما ملی ! نگاه می کنه یه جور دیگه
کسی که سخنرانی آقای پناهیان و دکتر عباسی نگاه میکنه یه هدفی داره
کسی که فقط تو فیس بوک و ... هست یه هدف دیگه ای داره (که ما بهش میگیم ضد هدف Smile)
و ...

پاسخ به: سن درست ازدواج - Havbb 110 - ۱۶/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۰۷

نقل قول:تحقیق شده که سالمترین بچه ها تو رنج سنی 20 تا30 مادر متولد میشن!

دکتر عباسی پزشک نیستند! و به همین دلیل اظهار نظرات پزشکی ایشون رو علی رغم احترامی که براشون قائلم قبول ندارم!
دکتر عباسی بحثش سر رفع نیاز جنسی بود نه بچه دار شدن