تالار گفتگوی بیداری اندیشه
در سایه سار وحی(اثربخش ترین آیات قرآن در زندگی من) - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html)
+---- بخش: قرآن مجید (/forum-50.html)
+---- موضوع: در سایه سار وحی(اثربخش ترین آیات قرآن در زندگی من) (/thread-3696.html)

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: در سایه سار وحی - علی 110 - ۴/اسفند/۸۹ ۱۸:۴۹

نماز در قرآن خیلی شگفت انگیزه
اولین جواب جهنمی ها به بهشتی ها این هست که ما از نمازگزاران نبودیم ، نمیگن ما کافر بودیم یا مشرک بودیم ویا حق مردم رو خوردیم ویا ناشکری کردیم ویا.... میگن لم نکن المصلین (از نماز گزاران نبودیم)، توی این جواب یه دنیا حرف خوابیده ببینید کسیکه حق الناس به گردنش هست اصلاً نمازش پذیرفته نمیشه و جزو نماز گزاران محسوب نمیشه ، کسی که نماز نمیخونه در حقیقت جزو کفار هست ، حدیث داریم مرز بین ایمان و کفر نماز هست و یه نکته، ما در تمام ادیان نماز داشتیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! همونطور که روزه هم داشتیم
و با تحریفها این ستون دین رو از تعالیم اون دین برداشتن و حذف کردن
بدون نماز از دین خدا هیچ چیز باقی نمیمونه جز یه پوسته و ارتباط حقیقی با بندگان خدا حذف میشه
شیطان لعین و حذبش میدونن کجا رو هدف بگیرن
در ضمن در سوره ی مومنون وقتی صفات مومن رو مخواد توصیف کنه اولین صفتش این هست که الذین هم فی صلاةهم خاشعون (مومنین کسانی هستند که در نمازشون خاشع هستند) باز اولین نشان مومن رو خشوع در نماز میگه خدا و بعد آخرین نشانه مومن رو هم که میخواد بگه میگه از نمازشون محافظت میکنن!!!!
محافظت در نماز خودش یه دنیا حرف توش هست از اول وقت خوندنش تا مراعات ارکانش و مواظبت بر حلال و حرام و مستحبات و....

RE: در سایه سار وحی - mohammad790 - ۴/اسفند/۸۹ ۲۰:۰۲

بسم الله

ممنون دوستان
خیلی استفاده کردیم
مخصوصا دو پست آخر.

یا الله

اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - علی 110 - ۸/اسفند/۸۹ ۱۳:۳۷

سلام بر همسنگران عزیز
در این پست به امید خدا، قصد داریم ناب ترین آیات قرآن را قرار دهیم که خودمان تحت تأثیرش قرار گرفته ایم
بر خلاف پست در سایه سار وحی که احیاناً تفاسیر و روایاتی هم در مورد یک آیه یا چند آیه از آیات قرآن کریم رو قرار میدیم که ممکن هست مقداری هم طولانی شود در این پست تنها نابترین آیات که در شما اثر خواصی داشته رو با یه توضیح کوتاه در مورد آیه قرار خواهیم داد.

برای شروع هم حقیر این آیه رو تقدیم میکنم :

وَ إِذا نادَيْتُمْ إِلَى الصَّلاةِ اتَّخَذُوها هُزُواً وَ لَعِباً ذلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَعْقِلُونَ (58- مائده)
و چون به نماز فرا مى‏خوانيد، آن را به ريشخند و بازيچه گيرند. اين از آن است كه آنان قومى هستند كه خرد نمى‏ورزند (58)

به این آیه عمیقاً اندیشیدم و حیرت کردم که امروز در دنیای ما عقلا را چه کسانی میدانیم و خداوند عاقل را چه کسی میداند
بی عقل در نظر ما کیست و در نظر خداوند متعال چه کسی است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
از نظر خدا هر کی نماز رو شوخی بگیره و جدی نگیره بی عقل هست
از نظر جامعه امروز ما چی؟
عاقل کیه؟
واقعاً هر چی بیشتر به این آیه فکر کردم بیشتر معنای اکثرهم های قرآن رو فهمیدم که چرا میگه اکثرهم لا یعقلون ، اکثر هم لا یشعرون ، اکثرهم لا یفقهون ، اکثرهم لا...
خدا به همه ی ما عقل و شعور و فهم الهی بده
یا علی

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - rastin - ۸/اسفند/۸۹ ۱۵:۱۸

البته تمام آیات قرآن درزندگی مااثربخش هستند.
ولی ...
خودمن این 2 آیه روبه دید دیگه ای نگاه میکنم والبته امیدوارم برای کل 6236 آیه قرآن این نگاه درمن ایجادبشه...
فان مع العسریسرا"5"ان مع العسریسرا"6"(سوره مبارکه الانشراح)
پس "بدانکه به لطف خدا"با هرسختی البته آسانی است* و"درعالم" باهرسختی البته آسانی است.
آیه دوم برای تاکیدآیه اول هست.
اینکه فکرکنیم بعداز تحمل هرسختی و...باید منتظر گشایش وراحتی باشیم صحیح نیست وچه بسا افرادزیادی رودیدیم که غافلن(مثل خودم) وبعدازتحمل مشکلات وسختی همچنان منتظرند...درحالی که لطف خدادرهمان ایام سختی شامل حال ماشده که تونستیم مشکلات روباسربلندی پشت سربگذاریم و...
الان که فکرشومیکنم میگم:
بدرستی که چه راست گفت خداوندبلندمرتبه...

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - m.shirazi80 - ۸/اسفند/۸۹ ۱۶:۰۲

هرچی انسان بیشتر با قرآن مانوس شود گلچین کردن بهترین ها از ان سخت تر میشود .
هم آیات قران تاثیر گذار هستند .

ولی مهم ترین اتفاق فراموش نشدنی رو که در زندگیم افتاد به واسطه خواندن سوره حمد آیه شهد الله و امن الرسول و آیه الکرسی و سوره یس و اخلاص بود .

اگر در انجام کارهاتون و فرایض دینی سست و کاهل هستین حتما حتما سوره بقره را بخوانید و گوش دهید . کلا این سوره تاثیر فوق العاده ای داره انقدر که زبانم از گفتنش عاجزه . فقط میتونم بگم چند بار امتحان کنید مطمئنم شما هم مشتری میشین Blush

و کسانی که می خواهند در سیر و سلوک معنوی پیشرفت کنند سوره دخان رو از یاد نبرید که غوغا میکنه . طوری که راهتون میانبر میشه

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - MohsenSB - ۸/اسفند/۸۹ ۲۳:۱۰

بسم الله الرحمن الرحیم
پیام قرآن به ما:
الم اعهد الیکم یا بنی آدم ان لا تعبد الشیطان
((ای بنی آدم آیا با شما عهد نکردم که شیطان را نپرستید؟ همانا او دشمن آشکار شماست و مرا بپرستید و این صراط مستقیم است مردمان بسیاری از خلق شما رااین دیو به گمراهی کشیده است .آیا عقل و فکر را به کار نمی بندید؟))سوره ی یاسین آیه 60-62

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - علی 110 - ۱۰/اسفند/۸۹ ۱۶:۱۳

درسی که امروز از قرآن گرفتم

...فَلا تَكُنْ مِنَ الْقانِطينَ (55- سوره حجر)
...پس از نا اميدان مباش (55)

لاتَکُنْ فعل نهی است!!!!!
اطاعت از امر و نهی خدا واجب است!!!!
یعنی خداوند بندگان را امر کرده که هرگز از رحمت خدا نا امید نباشند، تحت هیچ شرایطی (این عبارتِ تحت هیچ شرایطی پاشنه ی آشیل ما هست، ما متأسفانه به عقل ناقص خودمون، نزول رحمت خدا رو خیلی وقتا مشروط میکنیم به عواملی، در حالی که باید یادمون باشه هیچ شرطی نداره این نزول رحمت، جز امید داشتن و خوشگمانی به خدا!!!!!!!!!

خداوند در حدیث قدسی به بندگان خطاب میکند:
به من گمان خیر داشته باشید که من نزد گمانهای شما هستم!!!!!)

یکی از وجوه مشترک کسانی که در آتش جهنم مخلّد هستند مانند شیطان، همین یأس از رحمت خداوند هست!!!!!

شیطان لعین ابتدا بسیار تلاش میکند که بندگان گناهی رو انجام بدند و بعد مرتب وسوسه میکند که تو با این گناهانی که انجام دادی چه طور به خودت جرأت میدی که از خدا چیزی بخوای!!!!!
پناه بر خدا از این مکر شیطان
یادمه یه بار در یه حدیثی خوندم، بر سر در یکی از درهای جهنم نوشته شده اینجا جایگاه مأیوسان از رحمت خداست!!!!!!!!!!

خدایا تورا به فاطمه زهرا قسمت میدهیم که مگذار تا هیچگاه و تحت هیچ شرایطی از رحمتت مأیوس شویم و همواره و تحت هر شرایطی (هر قدر هم که گناهانمان بزرگ باشد یا مشکلاتمان زیاد و بزرگ باشد) فراموش نکنیم که رحمت تو از تمام این گناهان و مشکلات ما بزرگتر است و بسیار به ما نزدیک و تنها نیاز به امیدواری ما به رحم و کرم و فضل تو دارد یا أرحم الرّاحمین!!!!!!!!
در ضمن آیه بالا در مورد مصائب و مشکلات بزرگ است، که اینجا در داستان فرزند دار شدن ابراهیم و ساره علیهما سلام در سنین پیری و کهنسالی هست که خدا میگه مشکلت هرچه قدر هم بزرگ باشه از رحمت و قدرت من که بزرگتر نیست و از رحمت من ناامید نباش
اما یک آیه بسیار بسیار بسیار دلچسب تر و گواراتر و شیرینتر از این آیه هم هست مخصوص ما بندگان پرگناه خدا
حتماً خیلی از شما ها تاکنون اون رو خوندید اما ذکر و یادآوریش خالی از لطف و فائده نیست
«قل یا عبادی الذین اسرفوا علی انفسم لاتقنطوا من رحمت الله ان الله یغفر الذنوب جمیعا انه هوالغفور الرحیم»..زمر/53
«بگو: «اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‏اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را مى‏آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است‏».

این آیه مخصوص کسانی هست که اسرار در گناه کردن داشتن و در راه معصیت خدا زیاده روی کردن و پدر نفس خودشون رو در افراط در گناهان بزرگ و کوچیک در آوردند
اما خدای رحیم و غفور به بندگانش میگه به کوری چشم شیطان از رحمت واسعه من ناامید نشوید که من همه ی گناهان شما معترفین به گناه رو که پشیمانید رو میبخشم همه ی همه ی همش رو
فقط شما برگردید که اگه بدنید من چه قدر مشتاق برگشتن شما هستم جان از کف خواهید داد
یا أرحم الراحمین

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - ارتش1نفره - ۱۰/اسفند/۸۹ ۱۸:۱۲

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَ تَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَ تُعِزُّ مَن تَشَاء وَ تُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.

بگو:
((بارلها!
اي مالك حكومت ها! به هر كس بخواهي،
حكومت مي بخشي،و از هركس بخواهي، حكومت را مي گيري،
هركس را بخواهي عزت مي دهي، و هر كه را بخواهي خوار ميكني.
تمام خوبي ها به دست توست،
تو بر هرچيز قادري))

(آل عمران 26)

اسم اين آيات رو من آيات منحدم كننده گذاشتم!!!

انشا الله ادامه دارد....

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - مسافر - ۱۰/اسفند/۸۹ ۲۰:۳۲

الرحمن الرحیم!
(3 - الحمد)

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - bozorgmehr - ۱۱/اسفند/۸۹ ۱۳:۱۳

سلام. جناب علی110 فرمودید که ناب ترین آیاتی که تحت تأثیرشون قرار گرفتیم رو ذکر کنیم. خیلی سخته که از کتاب نور و رحمت بخوایم گلچین کنیم، چون خودش کلا گلچین خدا برای ماست.
تقریبا غیر ممکنه که انسان سوره یا آیه ای رو با معنی تلاوت کنه و تحت تأثیرش قرار نگیره، گاهی مو به تن سیخ میشه از هیبت اون، گاهی وجود انسان غرق الطاف خداوندی و امید میشه، گاهی باید انگشت حیرت به دهان گرفت و گاهی هم باید برای مظلومیت و غریبی خدا و اولیاءش گریست از دست این انسان ناسپاس!
بنده این آیات رو فعلا در مخیله دارم:
1- آخرین آیه سوره بقره (آیه 286)
(لا یکلف الله نفسا الا وسعها لها ما کسبت و علیها مااکتسبت ربنا لا تواخذنا ان نسینا او اخطانا ربنا و لا تحمل علینا اصرا کما حملته علی الذین من قبلنا ربنا و لا تحملنا ما لا طاقه لنا به واعف عنا واغفرلنا وارحمنا انت مولانا فانصرنا علی القوم الکافرین)
خدا هیچ کس رو تکلیف نمیکنه مگر به اندازه وسع خودش، یعنی من و شما لازم نیست کاملا مثل علی (علیه السلام) باشیم، شباهت به او هم کافیست، چون ما، ماهستیم و علی، علی. با هم قابل مقایسه نیستیم و خدای عادل هم هیچ وقت ما رو با او مقایسه نمیکنه بلکه قدم در مسیر او هم که بگذاریم و به اندازه وسع خودمون تلاش کنیم که بهش شبیه باشیم کافیه. نیکی هرشخص به سود خودشه و بدیش به ضرر خودش(مصداق از هر دست بدی از همون دست میگیری). خدایا اگه ما کاری رو به اشتباه یا از روی فراموشی مرتکب شدیم، تو ما رو ببخش.اون تکالیف طاقت فرسایی که بر دوش پیشینیان ما گذاشتی، برما نذار و کلا تکلیفی که فوق طاقت ما باشه رو بر دوش ما نذار(خدایا به من به اندازه ظرفیت وجودیم تکلیف بده. اگه دستم میلنگه مشق شبم رو زیاد بهم نده که زیادی خسته و بی رمق و شایدم خدای ناکرده ناشکر شم) ما رو ببخش و بیامرز. تنها یار و یاور ما تویی. خودت ما رو بر گروه کافرا (اعم از شیطان پرستا و منافقا!) یاری کن.
2-آیه 37 سوره آل عمران
کلا تمام داستان زندگی حضرت مریم (سلام الله علیها) برام شیرینه اما قشنگ ترین و آموزنده ترین قسمت جاییه که میگه هر وقت زکریا (علیه السلام) به صومعه میومده، پیش مریم(سلام الله علیها) طعام میدیده. با تعجب میپرسه: مریم اینا از کجاست؟ و جواب مریم نوجوان که نبی پیری چون زکریا رو تکون میده و در اوج پیری و شکستگی از خدا طلب فرزند میکنه:
(...قالت هو من عندالله ان الله یرزق من یشاء بغیر حساب)
خدا به هرکی بخواد بدون حساب و کتاب روزی میده! به همین سادگی. کاری هم به سیاهی و سفیدی درونت نداره. اینو وقتی میخوام استارت نا امیدی بزنم، به خودم میگم.
3- آیه 23 اعراف
اونجا که پدر و مادرمون با وسوسه شیطان لعین از میوه بهشتی میخورن، یهو زشتیها (و عورتشون) بر اونها آشکار میشه، و دنبال برگ درخت میگردن تا خودشونو بپوشونن، خدا بهشون میگه: مگه نگفتم ازین درخت نخورید، شیطان سخت دشمن شماست.
و جوابی که اونها میدن:
(قالا ربنا ظلمنا انفسنا و ان لم تغفرلنا و ترحمنا لنکونن من الخاسرین)
خدایا ما به خودمون ظلم کردیم ( نمیگن به تو ظلم کردیم. به قول پیر هرات که میگه: اگر درآیی، در باز است و اگر نیایی حق بی نیاز است. اون قادر مطلق نیازی به من و تو نداره. اون فقط به ما مشتاقه. من و تویی که اگه دو خط نماز به درد نخور خوندیم و چهار روز روزه هزار بار قضا(با انواع و اقسام گناه زبان و چشم و گوش) گرفتیم و 100-200 تومن انفاق! به بنده های خدا کردیم، و احیانا از سر گناها و مکافات کارای بد خودمون، نقصانی در زندگیمون حاصل شد، اونوقت دیگه واویلا! صبح تا شب بهش حرف میزنیم و به رخش میکشیم که من فلان کردم و بیسان، این حق من بود؟! نه عزیز دلم، اون چه نیازی به این اعمال نصفه نیمه ما داره، ما خودمون بهشون نیاز داریم که ظرفیتمون رو بالا و بالاتر ببریم.)
خدایا اگه به ما رحم نکنی و ما رو نبخشی جداً زیان دیده و خاسر خواهیم بود.(این واژه عجیب منو به فکر فرو میبره: خسران دیده، ضرر کرده یا به قول ماها ورشکسته! همش با خودم فکر میکنم اگه اون دنیا جزء خسران دیده ها باشم، باید چه خاکی بر سر کنم؟! ورشکسته این دنیا بالاخره با وام و قرض و قوله و مهلت یه جور مشکل خودشو حل میکنه، ورشکسته اون دنیا چی؟ واسه همینه که به اون روز میگن یوم الحسرت. بزرگی میگفت: بیشتر از عذاب آتیش جهنم، عذابیه که انسان به خاطر شرمندگیش پیش خدا و حسرتی که میخوره، متحمل میشه، حسرت از اینکه بعد از هزاران سال عذاب هم اگه به بهشت وارد بشه، بازم اجازه دیدار و لقاءالله رو نداره و تا ابد خسارت زده باقی میمونه. اینجاش تن منو خیلی میلرزونه)
و کلا تو این قضیه هبوط آدم و حوا به زمین خیلی براشون تأسف میخورم(و همچنین واسه خودمون، آخه نون مارم آجر کردن!Smile
4- آیه 11 سوره التحریم
اونجایی که آسیه(سلام الله علیها) تحت شکنجه فرعون به خدا میگه:
(...اذ قالت رب ابن لی عندک بیتا فی الجنه و نجنی من فرعون و عمله و نجنی من القوم الظالمین)
خدایا حالا که من از قصر فرعون و جونم به خاطر تو گذشتم تو هم برای من پیش خودت یه خونه تو بهشت بنا کن(فکرشو بکنید، چه پاک و بی ریا و خالصانه از خدا طلب یه خونه پیش خودش رو میکنه، خدایا هیچی نمیخوام فقط خودت رو و اینکه در کنارت باشم) خدایا عمل فرعون رو به پای من ننویس. (قابل توجه اونایی که میگن ما خونوادمون خوب نبودن، نذاشتن نماز بخونیم، حجاب داشته باشیم. ما مجبور شدیم مثل اونا باشیم. نه مسلمون، آسیه زن فرعون بود و غرق در مکنت، حق رو دریافت، خدارو پیدا کرد. فرعونو بی خیال شد، شکنجه شد اما روی اعتقاد خودش پابرجا موند. تو قدم بذار تو راه حق، خداهم اینقدر عادل هست که گناه اعضاء خونوادتو به پای تو ننویسه.)
تو پرانتز بگم دوستان اینا تفاسیر خود بنده حقیر بود که مطمئنا چون منی نمیتونه دقیقا به اعماق آیات پی ببره، اما من با عقل ناقص خودم اینا رو فهمیدم(لا یکلف الله نفسا الا وسعها: وسع عقلی من هم همینقدر بود!)