تالار گفتگوی بیداری اندیشه
در سایه سار وحی(اثربخش ترین آیات قرآن در زندگی من) - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html)
+---- بخش: قرآن مجید (/forum-50.html)
+---- موضوع: در سایه سار وحی(اثربخش ترین آیات قرآن در زندگی من) (/thread-3696.html)

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - mohammad790 - ۹/فروردین/۹۰ ۱۶:۰۸

بسم الله

دوستان خواهشمندم پست های بلند و طولانی مخصوصا بدون بُلد و رنگی کردن قرار ندید.

قرار بود توی این تاپیک مختصر و مفید پست بزاریم.

کم گوی و گزیده گوی چون دُر =============== تا ز اندک تو جهان شود پُر

یا الله

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - علی 110 - ۱۰/فروردین/۹۰ ۰:۲۵

یک نکته ی بسیار جالب درباره ی فضیل که معمولاً بهش اشاره نمیشه
استاد ما میگن (بر طبق آیات و روایات هم میگن) که آدم همه ی پلهای پشت سرش رو نباید خراب کنه
مثلاً حُر با این که دل نوامیس پیغمبر رو لرزاند اما حرمت نگه داشت، وقتی آقا امام حسین فرمودند : مادرت به عزات بشینه ، خیلی به غیرتش بر خورد و گفت در تمام عرب اگر جز شما کس دیگری به من این حرف را میزد جواب سختی بهش میدادم ، اما چه کنم که مادر شما خانوم فاطمه ی زهراست
یا در هنگام نماز به سپاهش دستور داد که به همراه خودش اقتدا به پیشنمازی آقا امام حسین کنند
فضیل هم همه ی پلهای پشت سرش رو خراب نکرده بوده!!!!!!!!!!!
میگن از روز اول که تصمیم به دزدی میکنه یه دفترچه برمیداره و تمام کسانی رو که ازشون چیز میدزدیده رو و اموالی رو که از اونها دزدیده رو یاد داشت کرده ، به این نیت که شاید یه روزی بخواد توبه کنه

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - -Ali- - ۱۰/فروردین/۹۰ ۱:۵۲

سوره ۹۳: الضحى - جزء ۳۰ - آیه 5

[تصویر: i490_Untitled.png]

و پروردگارت آنقدر به تو عطا خواهد کرد که راضی شوی

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - najmeh - ۱۰/فروردین/۹۰ ۱۵:۳۴

با سلام
هر چقدر فكر كردم اين مدت كه اثر بخش ترين آيات قرآن را پيدا كنم انصافا نتونستم همه ي آيه ها در لحظه لحظه ي زندگي اثربخش است
ولي من به شخصه آيات انتهايي سوره ي فجر را فوق العاده دوست دارم :

يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي

هميشه حسرت چنين مقامي را مي خورم اين مقام حضرت سيدالشهداست كه خود خدا بهشون مي گه :

تو اى روح آرام‏يافته! ، به سوى پروردگارت بازگرد در حالى كه هم تو از او خشنودى و هم او از تو خشنود است، پس در سلك بندگانم درآى، و در بهشتم وارد شو!

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - parisan - ۱۱/فروردین/۹۰ ۱۴:۱۹

یا ایُها الناسُ اِنّا خَلَقناکُم مِن ذَکَرٍ و اُنثَی وَ جَعَلناکُم شُعوباً و قَبائِلَ لِتَعارفوا اِنَّ اَکرَمَکُم عِندَ اللهِ اَتقیکُم اِنَّ اللهَ علیمٌ خَبیر((حجرات.13))

ای مردم ما شما را از یک مرد و یک زن آفریدیم ؛بنابراین هیچ تیره و قبیله ای در آفرینش بر دیگری برتری ندارد؛ما شما را به صورت تیره های گوناگون ، قبیله های مختلف قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید نه آن که به نژاد پرستی روی آورید و به نژاد وتیره خود افتخار کنید و هر ملتی خود را از دیگر ملت ها گرامی تر بداند،به یقین گرامی ترین شما نزد خداوند،با تقواترین شماست.خداست که معیار برتری انسان ها را مشخص می کند،چرا که او به حقایق امور دانا و آگاه است.(ترجمه بر اساس المیزان است)

اونقدر این آیه رو دوست دارم...مخصوصا اون قسمت که میگه گرامی ترین شما نزد خدا با تقواترین شماست..
خیلی جاها و در جمع خیلی از آدما به دادم میرسه..
البته من که بنده رو سیاهشمUndecided....ولی چه کنم که به امید کَرَمش هستم.

RE: اثر بخش ترین آیات قرآن مجید در زندگی ما - najmeh - ۱۱/فروردین/۹۰ ۱۴:۵۱

خاطره اي از سيّد آزادگان، سيّد علي اکبر ابوترابي

ولن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا

از صلیب سرخ جهانی آمده بودند. اوضاع و احوال پریشان و ناخوش سيد را دیده بودند. اصرار می کردند: آیا سيد را شکنجه کرده اند؟ و سيد هیچ نمي گفت. خیلی پرسیدند. مترجم آوردند. سعی کردند از سيد جوابی روشن بگیرند. و سيد سکوت کرده بود.
وقتی رفتند٬ سردسته‌ی شکنجه گران٬ آمده بود پیش سيد و گفته بود:
سید! من خودم تو را بارها و به شدت شکنجه کرده ام چرا هیچ چیز به این ها نگفتی؟
گفته بود:" می خواستم بگویم. این آیه نگذاشت.
ولن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا.
دیدم تو دشمن هستی بعثی هستی پدر من را هم در آورده ای ولی به هر حال مسلمانی لااله الا الله٬محمدا رسول الله٬ می گویی.
ولی این صلیب سرخی ها کافر و مسیحی اند این آیه نگذاشت بگویم شما شکنجه گرید و گله گزاری از مسلم را پیش کافر بکنم"!!

RE: در سایه سار وحی - mohamad - ۱۷/فروردین/۹۰ ۱۷:۱۹

وَ لَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّكِر
و قطعاً قرآن را براى پندآموزى، آسان كرده‏ ايم پس آيا پندگيرنده‏ ای هست؟

این آیه شریفه در سوره قمر عینا چهار بار تکرار شده است
آیات 17، 22، 32 و 40
و البته آیات 15 و 51 نیز با عبارت "فَهَلْ مِنْ مُدَّكِر" به معنای "پس آيا پندگيرنده‏اى هست؟" ختم شده است.

جالب اینجاست که کلمه "مُدَّكِر" به معنای "پند گیرنده" در هیچ جای دیگر قرآن تکرار نشده است.

ابتدا خداوند (در آیه 15) از ما می خواهد که با دیدن بقایا کشتی پند بگیریم
سپس (در آیات 17، 22، 32 و 40) داستان هلاک شدگان قوم نوح، عاد، ثمود و لوط را بیان می کند
خداوند در همه این آیات "پند آموزی" را آسان قرار داده است (لَقَدْ يَسَّرْنَا) .
و در انتها (در آیه 51) اشاره ای دارد به همه عذاب شدگان پیشین.
اين آيه بار ديگر اين حقيقت را تاكيد مى‏كند كه وقتى اعمال و رفتار و اعتقادات شما با آنها يكى است، دليلى ندارد كه شما سرنوشتى جز سرنوشت آنها داشته باشيد بيدار شويد و پند گيريد.

این مسأله (نزول عذاب الهی) بسیار ساده است و بسیار نزدیک به ماست ولی ما آن بسیار پیچیده و دور از خودمان می نگریم.
چه بسا که ما هم اکنون در میان قوم لوط یا عاد امروزی زندگی نمی کنیم ولی ایمان داریم که ایمان داریم.

سوره صف آیه 2 و 3 - mohamad - ۴/اردیبهشت/۹۰ ۱۷:۱۰

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

يَأَيهَُّا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ
كَبرَُ مَقْتًا عِندَ اللَّهِ أَن تَقُولُواْ مَا لَا تَفْعَلُون

اى كسانى كه ايمان آورده ‏ايد، چرا چيزى مى‏ گوييد كه انجام نمى‏ دهيد؟
نزد خدا سخت ناپسند است كه چيزى را بگوييد و انجام ندهيد.

سوره صف آیات 2 و 3

البته من که این متن را می نویسم خود به این آیه عمل نکرده ام، ولی انشاالله از این پس چراغی باشد برای من و هرکس که این آیات را درک کند.

RE: در سایه سار وحی(اثربخش ترین آیات قرآن در زندگی من) - paradise - ۱۳/اردیبهشت/۹۰ ۱۷:۵۲

ای نام تو بهترین سرآغاز ...

نشانه هایی برای افراد با ایمان
سوره الأنعام, آيات ۹۵-۹۹

خداوند شكافنده دانه و هسته است، زنده را از مرده خارج ميسازد و مرده را از زنده، اين است خداي شما پس چگونه از حق منحرف ميشويد؟ (۹۵)
[تصویر: sign1.jpg]

او شكافنده صبح است و شب را مايه آرامش و خورشيد و ماه را وسيله حساب قرار داده است، اين اندازه گيري خداوند تواناي دانا است. (۹۶)
[تصویر: sign2.jpg]

او كسي است كه ستارگان را براي شما قرار داد تا در تاريكي هاي خشكي و دريا بوسيله آنها هدايت شويد، نشانه‏ها (ي خود) را براي كساني كه مي‏دانند (و اهل فكر و انديشه‏اند) بيان داشتيم. (۹۷) او كسي است كه شما را از يك نفس آفريد، در حالي كه بعضي از انسانها پايدارند (از نظر ايمان يا خلقت كامل) و بعضي ناپايدار، ما آيات خود را براي كساني كه مي‏فهمند بيان نموديم. (۹۸)
[تصویر: sign3.jpg]

او كسي است كه از آسمان آبي نازل كرد و بوسيله آن گياهان گوناگون رويانيديم، از آن ساقه‏ها و شاخه‏هاي سبز خارج ساختيم و از آنها دانه‏هاي متراكم، و از شكوفه نخل خوشه‏ها با رشته‏هاي باريك بيرون فرستاديم و باغها از انواع انگور و زيتون و انار شبيه به يكديگر و بي شباهت هنگامي كه ميوه مي‏كند به ميوه آن و طرز رسيدنش بنگريد كه در آن نشانه‏هائي ست براي افراد با ايمان (۹۹)
[تصویر: sign4.jpg]

به نقل از: پارس قرآن

RE: در سایه سار وحی(اثربخش ترین آیات قرآن در زندگی من) - نا بلد - ۱۵/اردیبهشت/۹۰ ۸:۵۵

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

الْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلَى أَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا أَيْدِيهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ

امروز بر دهانهاى آنان مهر مى‏نهيم و دستهايشان با ما سخن مى‏گويند و پاهايشان بدانچه فراهم مى‏ساختند گواهى مى‏دهند
يس 65

هر وقت به اين آيه فكر ميكنم مو به تنم سيخ ميشه! و دوستدارم زمين دهن باز كنه و منو .....!