![]() |
|
تحلیل یا تقلید... - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: فروع دین (/forum-75.html) +--- موضوع: تحلیل یا تقلید... (/thread-21693.html) |
RE: تحلیل یا تقلید... - فرهاد55 - ۱/آذر/۹۱ ۱۶:۵۶ سلام خب پس دو تا بحث پیش اومد: 1- از کجا بفهمیم که اسلام (یا هر مکتب دیگری) از اساس درست بوده؟ 2- از کجا بفهمیم که کدامیک از اعتقادات و آموزه هایی که امروزه مطرح میشه جزء اسلام هست و کدامشان ساختگیه؟ به نظرم هر بحث رو توی یک تا تاپیک مطرح کنید. ممنون RE: تحلیل یا تقلید... - mosafer - ۱/آذر/۹۱ ۱۷:۳۲ از مدل بحث ها خوشم می آد چون خود من هم به نوعی درگیر این موضوعات بوده و هستم. اینو گفتم که ورودی به بحث داشته باشم. چون عقل بشر یه موقع هایی کم میاره دقیقا پیامبران الهی برای اثبات مدعایشان و کمک به فهم مطلب از معجزه استفاده کردند. و این که پیامبران بزرگ و صاحب شریعت خصوصا عیسی و موسی علیهم السلام به پیامبر بعد خودشان گواهی داده اند. و از نام پیامبر اسلام به عنوان پیامبر آخرالزمان نام برده اند. (عهد قدیم و جدید) پیامبران الهی هیچ گونه و به هیچ موقعی حرف همدیگر رو تکذیب نکردند ولی به ترتیب کامل تر و بهتر و جامع تر گفته اند. پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پیامبران پیش از خودشان را تایید کردند.این یعنی سلسله پیامبری که شامل پیامبران بزرگی نظیر ابراهیم و موسی و عیسی علیهم السلام بوده با پیامبری محمد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پایان می یابد. چه کنم با دل تنها چه کنم با این غم
RE: تحلیل یا تقلید... - فرهاد55 - ۱/آذر/۹۱ ۱۷:۵۱ سلام آقای مسافر نقل قول:و این که پیامبران بزرگ و صاحب شریعت خصوصا عیسی و موسی علیهم السلام به پیامبر بعد خودشان گواهی داده اند. و از نام پیامبر اسلام به عنوان پیامبر آخرالزمان نام برده اند. (عهد قدیم و جدید)در انجیل، به آمدن پیامبری به نام "فارقلیط" یا "پارکلیت" بشارت داده شده. افراد مختلفی ادعا کرده اند که همان پارکلیت مورد ادعا هستند، مانند پیامبر اسلام و مانی. تا جایی که خوندم، پارکلیت رو "تسلی دهنده" یا "برگزیده شده" معنی می کنند. در مورد معجزه، تا جایی که من می دونم دو تا معجزه برای پیامبر ذکر شده: 1- قرآن 2- شق القمر در مورد قرآن، گفته میشه که هیچ کس نمی تونه کتابی مثل قرآن رو بیاره. که این بحث مفصلی می خواد. به طور مثال حتی خود اعراب امروزی هم نمی تونند میزان فصاحت و بلاغت قرآن رو در اون حدی که ادعا میشه بفهمند که اون رو به فاسد شدن زبان عربی امروز نسبت میدن. همچنین گفته میشه که هیچگونه تکامل تدریجی در قرآن وجود ندارد و این رو یکی از نشانه های فوق بشری بودن قرآن می دونند. در راستای این ادعا، تفاوت بیان آیات رو به تفاوت شرایط نسبت میدن. در حالی که هیچ معیار دقیقی نیست که بگه میزان تفاوت بین دو جمله، چقدر ناشی از تفاوت شرایط هست و چقدر ناشی از تکامل قدرت بیان گوینده. در مورد وقوع شق القمر هم حتی بین مسلمانان اختلاف نظر هست. اون خبری هم که در مورد مشاهدات ناسا منتشر شده جعلیه. نقل قول:پیامبران الهی هیچ گونه و به هیچ موقعی حرف همدیگر رو تکذیب نکردند ولی به ترتیب کامل تر و بهتر و جامع تر گفته اند.این رو هم نمیشه به عنوان یک معیار تلقی کرد. از طرفی، وقتی کسی خودش رو جانشین فرد دیگری معرفی می کنه، انتظار میره که اون فرد رو تایید کنه. همون طور که "بهاء الله" هم پیامبر اسلام رو تکذیب نکرد. از طرف دیگه، پیامبر اسلام تمام مطالب ادیان قدیم رو تایید نکردند. و هر چیزی که تایید نشده، به تحریف یا ناکامل بودن ادیان قدیمی تر نسبت داده میشه. (که این خودش یک ادعا است) RE: تحلیل یا تقلید... - آشفته - ۱/آذر/۹۱ ۱۸:۱۱ (۱/آذر/۹۱ ۱۶:۵۶)فرهاد55 نوشته است: سلام بقیه رو نمیدونم اما من سوال اول رو جواب داده ام. برای خودم هم به جواب رسیده ام. میمونه سوال دوم که درباره ش میتونیم تو همین تاپیک بحث کنیم. یــــــــــــک نکته جالب: البته نمیدونم هدف چی بوده. این تاپیک رو من در شاخه «تالار گفتگوی بیداری اندیشه > اصول و عقاید شیعه > اصول عقاید شیعه> علم و عقل در اسلام» ایجاد کردم اما نمیدونم چرا جابه جا شده و اومده در قسمت تالار گفتگوی بیداری اندیشه > اخبار و سایر موضوعات > سایر موضوعات !!! حالا هدف چی بوده که موضوعی که به علم و عقل در اسلام مربوط میشه اومده در قسمت سایر موضوعات اخبار!!! راستش کم کم دارم به همه چی شک میکنم! RE: تحلیل یا تقلید... - فرهاد55 - ۱/آذر/۹۱ ۱۸:۱۵ ولی من هنوز به جواب نرسیدم ![]() اگه هر دو تا بحث توی تو دو تا تاپیک مجزا مطرح بشه خیلی عالیه. RE: تحلیل یا تقلید... - آشفته - ۱/آذر/۹۱ ۱۸:۱۸ (۱/آذر/۹۱ ۱۸:۱۵)فرهاد55 نوشته است: ولی من هنوز به جواب نرسیدم 1- آری این چنین بود برادر 2- حسین وارث آدم این دو تا کتاب رو اگر نخوندی بخون. خیلی کمک میکنه. مخصوصا اولی رو. هر دو از دکتر شریعتیه. به پاسخت برا سوال اول خیلی کمک میکنه. RE: تحلیل یا تقلید... - فرهاد55 - ۱/آذر/۹۱ ۱۸:۳۱ سلام من یه کتاب از دکتر شریعتی خوندم. به نظرم راهی که معرفی می کنه مبتنی بر توجه به کارکرد اجتماعی دین هست. یه جورایی همون عقل گرایی هست. اما این معیار صد در صد کامل نیست و از طرف دیگه اگر بخوایم این معیار رو صد در صد درست بدونیم، نمی تونیم بعضی احکام اسلام (مثل جهاد و حکم ارتداد) رو قبول کنیم. مگر اینکه درستی اسلام رو به عنوان یک پیشفرض پذیرفته باشیم (که این میشه دور). RE: تحلیل یا تقلید... - آشفته - ۱/آذر/۹۱ ۱۸:۴۶ (۱/آذر/۹۱ ۱۸:۳۱)فرهاد55 نوشته است: سلام میشه اسم کتابی که خوندی رو بگی؟ کنجکاو شدم که از کدوم کتاب برداشت «عقل گرایی محض» کردی؟ کجای همون کتاب گفته نمیتونیم جهاد رو قبول کنیم؟ این دیگه بی انصافی بود. انصافا حسین وارث آدم یعنی «شهادت و جهاد». مفهوم آخرین جمله ات رو هم نفهمیدم. RE: تحلیل یا تقلید... - فرهاد55 - ۱/آذر/۹۱ ۱۸:۵۵ سلام کتاب "خود آگاهی و استحمار" رو خوندم. حداقل تا جایی که می دونم با حکم ارتداد مخالفه. از نظر شما، چه معیاری در کتابهای دکتر شریعتی آورده شده که معیار کاملی برای تشخیص راه درست از راه نادرست است؟ می دونید، اکثر کتابها تا حد زیادی احساسات دارن. دکتر شریعتی قلمش خیلی قوی هست و این باعث میشه که نظرش رو خواننده بهتر قبول کنه. ممکنه چیزی که میگه رو اگر کس دیگری با یه طرز بیان دیگه بیان کنه، از نظر ما قابل قبول نباشه. RE: تحلیل یا تقلید... - آشفته - ۱/آذر/۹۱ ۱۹:۱۶ (۱/آذر/۹۱ ۱۸:۵۵)فرهاد55 نوشته است: سلام جهاد یا ارتداد؟؟؟ «تحلیل تقلیدها» عبارتی است که برای این راه انتخاب کرده ام. عقل گرایی جالب نیست. چون از طرفی معنایش تحریف شده. هرکس سازی میزند به نام عقل گرایی. از طرفی در مقابلش سنت گرایی است. آدمایی که هر چه حاج آقا بگه قبول میکنن. مث گوسفند! اما تحلیل تقلید ها اون چیزیه که شریعتی میگه. نمیگم راه کاملا درستیه. اما نسبت به دوراه دیگه کامل تره. بحث داره به انحراف کشیده میشه. اگه میشه به همون «اسلام» بپردازیم نه به شریعتی و غیره... |