تالار گفتگوی بیداری اندیشه
احادیث اخلاقی و عبادی - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: اخلاق اسلامی و سیره معصومین (/forum-44.html)
+--- موضوع: احادیث اخلاقی و عبادی (/thread-15654.html)

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - mahdy30na - ۲۷/شهریور/۹۴ ۱۲:۱۵

أثقَلُ ما يُوضَعُ في المِيزانِ‏يَومَ القِيامَةِ‏الصَّلاةُ على محمّدٍ وعَلى أهلِ بَيتِهِ .
امام باقر يا امام صادق عليهماالسلام :
سـنگين‏ترين عـمـلى كـه روز قيامت در ترازو (ى اعمال) گذاشته مى‏شود ، درود بر محمّد و اهل بيت اوست .
بحار الأنوار : 94 / 49 / 9

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - mahdy30na - ۷/مهر/۹۴ ۲۰:۰۲

دوستان سلام
.
این هم تقدیم به شما Blush
قالَ رسول الله (صلی الله علیه و‌آله وسلم):

اِنَّ الله تعالی جَعلَ لاخی علیّ فضائل لاتحصی کثرةً
فمن ذکر فضیلة من فضائله مّقرا بها، غفرالله له ما تقدّم من ذنبه و ما تاخّر،
و من کتب فضیلة من فضائله، لم تزل الملائکة تستغفرله مابقی لتلک الکتابه رسم
و من استمع الی فضیلة من فضائله، غفرالله له الذنوب التی اکتسبها بالاستماع،
و من نظر الی کتاب من فضائله غفرالله له الذنوب التی اکتسبها بالنظر
ثم قال الی وجه امیرالمومنین علی بن ابیطالب عبادة و ذکره عبادة ولا یقبل الله ایمان عبد الا بولایته و البرائة من اعدائه .
.
نبی خاتم فرمودند :
خداوند برای برادرم علی، فضائل بیشماری قرار داده است
که اگر کسی از روی، اعتقاد یکی از آن فضائل را بیان نماید، خداوند گناهان گذشته و آینده او را می بخشد،
اگر کسی یکی از آن فضائل را بنویسد، تا هنگامی که آن نوشته باقی است، ملائکه برای او استغفار میکنند
واگر کسی یکی از فضائل آن حضرت را استماع نماید خداوند همه آن گناهانی را که از راه گوش انجام داده است می بخشد
و اگر کسی به نوشته ای درباره فضائل علی (علیه السلام) نگاه کند، خداوند از تمامی گناهانی که ا ز راه چشم کسب کرده است درمی گذرد.
سپس فرمود: نگاه کردن به چهره امیرالمومنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) عبادت و یاد کردن اوعبادت است و ایمان کسی جز با دوستی او و بیزاری جستن از دشمنان او پذیرفته نمی شود
.
مصادر :
مناقب خوارزمی ص ۱۹ و ص ۲۵۲ -
کفایة الطالب ص ۱۲۴ -
ابن حجر مکی در الصوائق المحرقه ص ۷۵-
متقی هندی در کنز العمال ج ۶ ص ۱۵۲-
حاکم نیشابوری در المستدرک الصحیحین ج ۳ ص۱۴۱ –
محمد الحموینی در فرائد السمطین ج ۱ باب ۳۷-
ابن کثیر در کتاب البدایه و النهایه ج۷ ص۳۵۷
نکته مهم این حدیث این هست که مصادر این حدیث اهل سنت میباشند .

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - مجنون العباس - ۱۰/مهر/۹۴ ۲۳:۲۹

[تصویر: 50877671725629251912.gif]

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - mahdy30na - ۱/آذر/۹۴ ۲۲:۵۲

قالَ اللّه‏ُ تعالى : ابنَ آدمَ ، اُذكُرْني في نَفسِكَ أذكُركَ في نَفسي . ابنَ آدمَ اُذكُرني في الخَلاءِ أذكُركَ في خَلاءٍ . ابنَ آدمَ اُذكُرني في مَلَأٍ أذكُرْكَ في مَلَأٍ خَيرٍ مِن مَلَئِكَ .
امام صادق عليه‏السلام :
خداوند متعال فرمود : اى پسر آدم ! در درون خود به ياد من باش ، تا من نيز در جانم به ياد تو باشم ؛ اى پسر آدم ! در خلوت به ياد من باش تا در خلوت به ياد تو باشم ؛ اى پسر آدم ! در ميان جمع مرا ياد كن ، تا تو را در ميان جمعى بهتر از جمع تو ياد كنم .
بحار الأنوار : 93 / 158 / 31 منتخب ميزان الحكمة : 214

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - mahdy30na - ۲۰/دی/۹۴ ۲۳:۵۲

سلام
دوستان اول یه فاتحه برای والدین این دست و جمع بخونین ، بعد برای والدینی که زنده هستن هم دعای از ته قلب بکنن که سلامت باشن .

دلم برای این بحش تنگ شد و هم اینکه یه حدیث دیدم حیفم اومد بازگو نکنم براتون .
قالَ عَلِىُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عليه السلام: جاءَ رَجُلٌ اِلَى النَّبِىِّ صلي الله عليه و آله فَقالَ: يا رَسُولَ اللّهِ ما مِنْ عَمَلٍ قَبِيحٍ اِلاَّ قَدْ عَمِلْتُهُ فَهَلْ لِى تَوْبَةٌ؟ فَقالَ لَهُ رَسُولُ اللّهِ صلي الله عليه و آله: فَهَلْ مِنْ والِدَيْكَ اَحَدٌ حَىٌّ؟ قالَ: اَبى: قالَ: فَاذْهَبْ فَبِرَّهُ قالَ: فَلَمّا وَلّى قالَ رَسُولُ اللّهِ صلي الله عليه و آله: لَوْ كانَتْ اُمُّهُ. Sad

امام سجاد عليه السلام فرمود: مردى خدمت رسول خدا صلي الله عليه و آله رسيد و گفت: اى رسول خدا، من هيچ كار زشتى نمانده كه انجام نداده باشم، آيا مى توانم توبه كنم؟ رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: آيا هيچيك از پدر و مادرت زنده هستند؟ گفت: بله، پدرم. حضرت فرمود: برو باو نيكى كن (تا آمرزيده شوى). وقتى او راه افتاد پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود: كاش مادرش زنده بود. (يعنى اگر او زنده بود و به او نيكى مى كرد، زودتر آمرزيده مى شد).
بحارالأنوار، ج 74، ص 82
امیدوارم حق اولاد رو درست ایفا کنیم . Blush
اگه هم دوست داشتین به رساله حقوقی امام سجاد سری بزنین و حق والدین و اولاد رو مطالعه بفرمایید . تو تالار هم هست واز پستای قدیمیم هستش.

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - mahdy30na - ۴/بهمن/۹۴ ۲۰:۳۶

إيّاكَ والجَزَعَ ؛ فإنَّهُ يَقْطَعُ الأملَ ، ويُضعِفُ العَملَ ، ويُورِثُ الهَم .
امام على عليه‏السلام :
از بيتابى كردن بپرهيز ؛ كه آن اميد را قطع مى‏كند و عمل را ضعيف مى‏گرداند و اندوه مى‏آورد .
دعائم الإسلام : 1 / 223 منتخب ميزان الحكمة : 148

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - سدرة المنتهی - ۲۳/بهمن/۹۴ ۱۹:۳۹

حمد و ستايش مخصوص خداوندى است كه پروردگار جهانيان است و همتايى ندارد. ستايش بخاطر احسانش به ما و نيكى او بر ما، خداوند بزرگ و با عظمت براى حق جز پايدارى و كمال چيزى نمى پسندد و براى باطل نيز جز نابودى چيزى مقدر نكرده است.

حضرت مهدى عليه السلام فرمود: به خدا پناه مى برم از كورى بعد از روشنايى و روشن بينى و از گمراهى بعد از هدايت، و از چيزهايى كه موجب نابودى اعمال مى شود و به او پناه مى برم از آزمايشهاى هلاك كننده. زيرا خداوند متعال فرمايد: آيا مردم تصور مى كنند همين كه گفتند ايمان آورديم رها مى شوند و مورد آزمايش قرار نمى گيرند؟

درمورد تعجيل فرج زياد دعا كنيد زيرا كه موجب فرج خواهدشد.

1- وَالْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمينَ حَمْداً لا شَريكَ لَهُ عـَلى إحْسانِهِ إلَيْنا وَ فـَضْلِهِ عـَلَيْنا، أبَى اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ لِلْحَقِّ إلاّ إتْماماً وَ لِلْباطِلِ إلاّ زَهُوقاً. حديث چهل حدیث « گهرهای مهدوی » علیه السلام >حدیث شماره : 1434

2- وَ أنـَا أعُـوذُ بِاللّه ِ مِنَ الْعـَمى بَعْدَ الْجَـلاء، وَمِنَ الضَّلالَةِ بَعْدَ الهُدى وَ مِنْ مُوبِقاتِ الْأعْمالِ، وَ مُرْديـاتِ الْفِـتَنِ فَإنـَّهُ عَـزَّ وَ جَـلَّ يَقُـولُ: الم أحَسِبَ النّاسُ أنْ يُتْرَكُوا أنْ يَقُولُوا آمَنـّا وَهُــمْ لا يُفْتـَنُون. چهل حدیث « گهرهای مهدوی » علیه السلام >حدیث شماره : 1435

3- فَاغْلُقُوا أبْوابَ السُؤالِ عَمّا لا يَعْنيكُمْ وَ لا تَتَكَلَّـفُوا عِلْمَ ما قَـدْ كَـفَيتُمْ وَ أكْثِرُوا الدُّعاءَ بِتَعْجيلِ الْفَرَجِ فَإنَّ ذلِكَ فَرَجَكُمْ. چهل حدیث « گهرهای مهدوی » علیه السلام >حدیث شماره : 1426

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - سدرة المنتهی - ۱۹/اسفند/۹۴ ۲:۲۲

امام جعفر صادق عليه‌‏السلام:
خداوند عزوجل به داود پيامبر وحى كرد: اى داود! هرگاه بنده مؤمن من گناهى كند و سپس از آن گناه برگردد و توبه نمايد و به هنگام ياد كردن از آن گناه از من شرم كند، او را بيامرزم و آن گناه را از ياد فرشتگان نگهبان اعمال ببرم و آن را به نيكى بدل كنم.
و از اين كار مرا باكى نيست كه من مهربانترين مهربانانم.Rose

متن حدیث:

الإمامُ الصّادقُ عليه‏السلام:
أوحى اللّه‏ُ عز و جل إلى داودَ النَّبيِّ على نبيّنا وآلهِ وعلَيهِ السّلامُ: يا داودُ، إنّ عَبديَ المؤمنَ إذا أذْنَبَ ذَنبا ثُمّ رَجعَ وتابَ مِن ذلكَ الذَّنبِ واسْتَحيى مِنّي عندَ ذِكْرِهِ غَفَرْتُ لَهُ، وأنسَيْتُهُ الحَفَظَةَ وأبْدَلْتُهُ الحسَنَةَ، و لا اُبالي وأنا أرْحَمُ الرّاحِمينَ.

«بحار الأنوار؛ج6 ،ص 28 - منتخب ميزان الحكمة،94»

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - mahdy30na - ۲۱/اسفند/۹۴ ۰:۲۴

أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا ع قَالَ:

السَّخِيُّ يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِيَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِهِ Heart
وَ الْبَخِيلُ لَا يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِئَلَّا يَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِهِ. Angry

عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج‏2، ص: 13

امام هشتم عليه السّلام فرمود:
شخص سخاوتمند از طعام ديگران استفاده ميكند كه آنان نيز از سفره او استفاده كنند،
و به عكس شخص بخيل از خوان ديگران نمیخورد مبادا كه ديگران از طعام او بخورند.

دوستان اینم عیدی من به همه شما گلهای بهشت ، تو ایام عید به این حدیث یکم دقت و تامل کنید

پاسخ به: احادیث اخلاقی و عبادی - سدرة المنتهی - ۴/فروردین/۹۵ ۱۷:۵۱

امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: «هیچ مسلمانی نیاز مسلمانی را برآورده نکند مگر اینکه خدای تبارک و تعالی او را ندا دهد: پاداش تو بر عهده من است و من به کمتر از بهشت برای تو راضی نخواهم بود.» Crying