![]() |
|
چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: علم و عقل در اسلام (/forum-57.html) +--- موضوع: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! (/thread-36194.html) صفحه: 1 2 |
چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - فاطمه خانم - ۲/مهر/۹۳ ۲:۵۰ ![]() علم گفته که فلان روش فلان نتیجه رو در برداره .... این رو چقدر باور می کنید ؟ در واقع بهتر بپرسم ... چقدر نتایج علمی که می شنوید یا می خونید رو معتبر می دونید ؟ پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - اسکای - ۲/مهر/۹۳ ۹:۲۳ نظریهای علمی است که همیشه امکان ابطال آن وجود داشته باشد. از نگاه علم «اگر شما مطمئن هستید که اشتباه نمیکنید، به احتمال زیاد اشتباه میکنید هیچوقت علم اعتماد نخواسته . پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - Arash.j - ۲/مهر/۹۳ ۱۱:۴۹ نقل قول: علم بر اساس واقعیاته دیگه مثال میزنم بر اساس فیزیک کلاسیک نتیجه گرفتند تابش اشعه گاما از هر جسمی با هر دمایی رو به بینهایت میره اما چون واقعی نبود اصلا نظریه نشد بعد فیزیک کوانتوم بر اساس تجربیات اومد پدیده تابش گرمایی رو ثابت کرد ازمایش کردن دیدن درسته خوب حالا برای چی اعتماد نکنم در واقع علم تا واقعیت نباشه دیگه علم نیست پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - Bidel.s - ۲/مهر/۹۳ ۱۳:۲۹ قراره بر اساس این علم که خودمون تولید کردیم از قدر الهی استفاده کنیم اگه قرار باشه علم رو نفی کنیم باید تقدیر الهی رو هم نفی کنیم در ضمن. علوم محض کاملا قابل اعتماد هستن علوم مرتبط با محض(به صورت مستقیم) باز قابل اعتماد هستن فقط علوم تجربی هستن که نمی شه زیاد روش اعتماد داشت اونم کمتر از نصفش رو پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - سید ابراهیم - ۲/مهر/۹۳ ۱۳:۴۵ ابتدا باید اصلا خود علم تعریف میشه... نمیدونم می دونید یا نه، در غرب علومی مثل فلسفه و ادبیات و.. را اصلا زیر شاخه علم نمیدانند، با نام art میخوانند. یعنی الان در حوزه تقسیم بندی غرب علم تنها علم تجربی است که اگر اینگونه باشد بنده نیز موافق حرف خانم اسکای هستم که کلیت علم قابل خدشه است. ولی برخی از علوم مانند علوم محض و عقلانی که از بدیهیات و اولیات نشأت گرفته... خیر
پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - فاطمه خانم - ۲/مهر/۹۳ ۱۵:۵۸ باز هم ممنون از همراهی گرامیان بله منظور بنده علم تجربی هست . یاد به مسئله ای افتادم درباره بدیهیات و اینها . بعضی مسائل رو آدم فکر می کند که کلا برای همه بدیهی هست . به همین منوال دیگه فلسفه رو علم در نظر نگرفتیم فکر کردیم بدیهی هست . باید توضیح می دادم . شرمنده . ![]() با این توصیف دیگه عرض می کنیم علم تجربی . نه فقط علم . (۲/مهر/۹۳ ۹:۲۳)SkyGirl نوشته است: نظریهای علمی است که همیشه امکان ابطال آن وجود داشته باشد. از نگاه علم «اگر شما مطمئن هستید که اشتباه نمیکنید، به احتمال زیاد اشتباه میکنید ممنون اسکای گرامی درسته . علم تجربی ادعای تکیمبل شدن ندارد ادعای محض درست بودن هم ندارد . ولی برای بعضی ها وقتی میگیم علم تجربی ثابت کرده که فلان . براشون اتمام حجت شده .. یعنی استناد به علم براشون آخرین استناد هست . (۲/مهر/۹۳ ۱۱:۴۹)Arash.j نوشته است: علم بر اساس واقعیاته دیگه اصلا علم تجربی خودش هم همچین ادعایی ندارد . البته کل موارد رو شامل نمیشود ها !! منظورمون آزمایش ها و نتایج علمی هست به صورت کل . البته تعریف علم از واقعیت که کلا متفاوت هست ![]() (۲/مهر/۹۳ ۱۳:۲۹)Bidel.s نوشته است: قراره بر اساس این علم که خودمون تولید کردیم از قدر الهی استفاده کنیم دو خط اول نوشته شما زیاد درست نیست . اصل این هست که باید ببینیم اصلالت با کدام هست . مثلا اگر علم تجربی موردی رو رد کند و اسلام تایید . کدوم اشتباه می کننند !؟! بقیه نوشتتنون صحیح می باشد ![]() (۲/مهر/۹۳ ۱۳:۴۵)سید ابراهیم نوشته است: ابتدا باید اصلا خود علم تعریف میشه... نمیدونم می دونید یا نه، در غرب علومی مثل فلسفه و ادبیات و.. را اصلا زیر شاخه علم نمیدانند، با نام art میخوانند. یعنی الان در حوزه تقسیم بندی غرب علم تنها علم تجربی است که اگر اینگونه باشد بنده نیز موافق حرف خانم اسکای هستم که کلیت علم قابل خدشه است.درسته . ممنون
پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - Bidel.s - ۲/مهر/۹۳ ۱۶:۳۱ نقل قول:اصل این هست که باید ببینیم اصلالت با کدام هست . مثلا اگر علم تجربی موردی رو رد کند و اسلام تایید . کدوم اشتباه می کننند !؟!مسلما علم تجربی رو رد می کنم. در مورد دو خط اول من یه آیه از قرآن تو ذهنم بود که متن دقیقش رو یادم نیست. معنی این می داد که خدا، دریا رو مسخر انسان کرد تا در آن از نعمات الهی بهرمند شود. تصورم این بود که انسان قراره به کمک علمش از این نعمات استفاده ببره. یکمی فکر کردم دیدم علم انسان یا علم خدا؟ آخرش فهمیدم که انسان با کمک علم خدا می تونه بهره بیشتری ببره. خوب حقیقتاً ما باید آخرش بر اساس تجربه هم جلو بریم. چون علم محض و کامل هنوز در دسترس ما نیست و دست معصوم باقیمانده هست. اگه منظورتون تقابل علم تجربی با علم خدا هست که مسلماً علم خدا برتر هست(مصداقش زیاده) اما خیلی جاها علم تجربی و علم خدا در تقابل هم نیستند(مصداقش زیادتره) پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - pelaq - ۳/مهر/۹۳ ۰:۳۵ اصلا ما به علم دست پیدا نمیکنیم. هر چی داریم شبه علم هست. علم حقیقی نزد خدا و معصومین هست. الان تا اونجایی که من اطلاع دارم حتی نظریات ریاضی رو هم دارن پس میگیرن و نظریات جدید میدن(یه مستندی بود غربی ها ساخته بودن اسمش یادم نیست) چه برسد به علوم تجربی ...........مثلا پزشکی هر روز نظر دیروز خودش رو باطل میکنه و نظر جدید میده. پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - Bidel.s - ۳/مهر/۹۳ ۰:۴۰ نقل قول:الان تا اونجایی که من اطلاع دارم حتی نظریات ریاضی رو هم دارن پس میگیرن و نظریات جدید میدن(یه مستندی بود غربی ها ساخته بودن اسمش یادم نیست)اینجوریش دیگه نیست نظریات ریاضی همه از بدیهیات تشکیل شده ان و پایه اشون 100 درصد از بدیهیات هست اگر هر برخی نظریات(فقط برخی) عوض می شه عواملش تنها صعنت و سازندگی که هست که می خوان مدل سازی هاشون با واقعیت عینی همخوانی داشته باشه. مسائلی مثل نظریات حد و پیوستگی و مشتقاتش(حالا من زیاد بلد نیستم) این مسائل در جزئیات تغییرات کوچکی هر چند سال می کنن چون توش نتوستن قطعیت عینی داشته باشن و مشکلش اینه که تجربه وارد این بحث شد و یه جورایی از استقرا های مختلف استفاده شده مسلما تغییر می کنه اما نظریه اعداد، گسسته و احتمالات، جبر ها و ... همه از بدیهیات هستن و امکان نداره تغییر کنن(یعنی اصلا تصورش هم امکان نداره) پاسخ به: چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! - مجتبی110 - ۳/مهر/۹۳ ۰:۵۰ (۳/مهر/۹۳ ۰:۴۰)Bidel.s نوشته است: اینجوریش دیگه نیستسلام دوست عزیز به نظر شما این بدیهیه که دو خط موازی همدیگه رو قطع نمی کنند؟؟ |