تالار گفتگوی بیداری اندیشه
امیرالمومنین ام الکتاب است - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html)
+--- موضوع: امیرالمومنین ام الکتاب است (/thread-40952.html)

امیرالمومنین ام الکتاب است - صبح صادق - ۶/بهمن/۹۴ ۲۱:۲۰

بسم رب الحیدر
من بسیار در شگفتم از مردی که در میدان جنگ چنان خطبه می خواند که گواهی می دهد طبیعتی همچون شیران دارد ؛ سپس در همان میدان هنگامی که تصمیم بر موعظه و پند و اندرز میگیرد ، سخنانی از زبانش تراوش میکند که گویی طبیعتی همچون راهبانی دارد که لباس مخصوص رهبانی پوشیده و در دیرها زندگی میکنند ، نه خون حیوانی میریزند و نه حتی از گوشت حیوان تناول می کنند.(ابن ابی الحدید معتزلی)
1. جان بركف
و من الناس من يشرى نفسه ابتغإ مرضات الله و الله رووف بالعباد.(بقره : 207)
و از مردم كسى است كه جانش را در برابر خشنودى خدا مى فروشد و خداوند به بندگانش بسيار دلسوز است.
اين آيه شريفه اندكى پس از هجرت درباره اميرمومنان نازل شده كه در شب هجرت پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) (ليله المبيت) به جاى پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آرميد و جان خويش را سپر بلاى حضرت كرد. روايات شيعه و سنى در خصوص ايثار آن حضرت و ويژگى اين آيه به اميرمومنان گزارش هاى مفصل و مكررى دارند(شواهدالتنزيل, ج1, صص 132 ـ 123, نورالثقلين, الدرالمنثور و ساير تفاسير, زير همين آيه).
از شش آيه قبل مسلمانان مهاجر را به چهار گروه تقسيم مى كند كه دو به دو شخصيتى متقابل يكديگر دارند.
الف: گروهى كه مى گويند: پروردگارا در دنيا همه چيز را به ما عطا نما, در حالى كه او را در آخرت هيچ بهره اى نيست.
ب: كسانى كه مى گويند: ((پروردگارا به ما در دنيا حسنه و در آخرت نيز حسنه عطا فرما و از عذاب آتش دوزخ حفظ نما)).
ج: ((و از مردم كسى هست كه سخن او در زندگى پست دنيا, تو را به شگفتى مىآورد و خشنود مى كند[ ولى در باطن چنين نيست] و خداوند بر آنچه در قلب او است گواه مى گيرد و او سرسخت ترين دشمنان است. نشانه دشمنى باطنى او اين است كه وقتى روى بر مى گرداند و از نزد تو مى رود, مى كوشد تا در زمين فساد به راه اندازد و حرث و نسل را نابود كند...)).
د: شهادت طلبی كه پاداشش رضاى خدا است نه اجر مادى و جان آیاتی که نامش علی است.

[b]انشالله ادامه دارد ...

پاسخ به: امیرالمومنین ام الکتاب است - صبح صادق - ۹/بهمن/۹۴ ۲۰:۲۰

بسم رب الحیدر

خلیل غوی :
«چه بگویم درباره کسی که دوست و دشمن فضایل او را انکار نمودند، دوست به واسطه ترس، دشمن به واسطه حسد، مع الوصف عالم از فضایل او پر شد»

2_صراط المستقیم :
إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِن ذُرِّیَّتِی قَالَ لاَ یَنَالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ
(من ترا امام و رهبر مردم قرار دادم)سوره بقره، آیه 124
شافعی ابن مغازلی در کتاب المناقب، ص 276 به سند خود از عبدالله بن مسعود روایت کرده که گفت : رسول خدا فرمود : “من از دعای پدرم ابراهیم هستم.”
گفتیم : ای رسول خدا چگونه از دعای پدرت ابراهیم هستی؟
فرمود : خداوند به ابراهیم (علیه السلام) وحی کرد که : “انی جاعلک للناس اماما” ابراهیم خوشحال شد و گفت : “پروردگارا از دودمان من نیز امامانی مثل من قرار بده.”
خداوند به ابراهیم وحی فرستاد : “ای ابراهیم من عهدی به تو نمی‌دهم که به آن وفا نکنم” عرض کرد: “خدایا آن چه عهدی است که اگر به من عطا کنی وفا نکنی؟”
فرمود : “من پیمان امامت را به ستمکاران از دودمان تو نمی‌بخشم.”
ابراهیم عرض کرد: “ستمکارانی که این پیمان به آنها می‌رسد، کیانند؟”
به او فرمود : “کسی که برای بتی سجده و عبادت کند.”
ابراهیم عرض کرد : “پروردگارا من و فرزندانم را از پرستش بتان دور بدار.”
پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود : “دعای ابراهیم به من و علی منتهی شد و هیچ یک از ما در مقابل بتی هرگز سجده نکردیم پس خداوند مرا برای خود پیامبر و علی را وصی اخذ کرد.”

انشاالله ادامه دارد ...

پاسخ به: امیرالمومنین ام الکتاب است - صبح صادق - ۱۰/بهمن/۹۴ ۲۱:۰۹

بسم رب الحیدر
احمد بن حنبل:خلافت علی را مقام و منزلت نداد، بلکه علی به خلافت منزلت بخشید.(الائمه الاربعه، ج 4، ص 117)

3-هارون امت اسلام
هنگامى كه حضرت موسى(علیه السلام) به رسالتى عظيم و گسترده مبعوث و به مبارزه با قدرت فرعونى مإمور شد, دست به دعا برداشت که ; خدا برادرش هارون را به وزارت او نصب كند, تا پشتش به او محكم و شريك كارش باشد :
(واجعل لى وزيرا من إهلى, هرون اخى...)
((وزيرى از خاندانم براى من قرار ده, برادرم هارون را)).
و درخواست پيامبر اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) كه خلاصه اش شد
((حديث منزلت))
و علامه طباطبائى مى فرمايد:
اين حديث از صد طريق از اهل سنت و هفتاد طريق از طرق شيعه نقل شده است.
(الميزان, ج14, ص 221. ر.ك: الدرالمنثور, ج5,ص 566, زير همين آيه شريفه)

انشاالله ادامه دارد ...

پاسخ به: امیرالمومنین ام الکتاب است - صبح صادق - ۱۱/بهمن/۹۴ ۲۰:۲۸

بسم رب الحیدر
حسن بصری:
خدا علی را رحمت کند. به خدا سوگند که او برای دشمنانش همچون تیری صائب و به هدف خورده از جمله تیرهای الهی بود و از همه دانا‌تر و از همه به پیامبر نزدیک‌تر و درویش این امت بود. چنانکه به مال دنیا رغبتی نداشت و در فرمان پذیری امر الهی نیز سستی به خرج نداد و از ملامت نکوهش گران باک نداشت و قرآن محور هدف و دانش و عمل او بود و از این راه بر بهشتی زیبا دست یافت.(البدایه و النهایه، جلد 8، ص 6)

4-بهترین آفریده شدگان
ابن عباس گويد: هنگامى كه آيه شريفه:(ان الذين آمنوا و عملواالصالحات اولئك هم خيرالبريه) سوره بينه-آیه98
در حقيقت كسانى كه گرويده و كارهاى شايسته كرده اند, آنانند كه بهترين آفريدگانند.
نازل شد, پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به على(علیه السلام) فرمود:
آن (مومنان داراى اعمال صالح كه بهترين آفريدگانند) تو و شيعيان تو هستند, شما با شيعيانت در قيامت راضى و خشنود و مرضى پروردگار وارد محشر مى شويد و دشمن شما خشمناك و سرافكنده. پرسيد يا رسول الله! دشمن من كيست؟ فرمود: هموكه از تو اظهار بيزارى دارد و لعنتت مى كند, سپس فرمود: خدا على(علیه السلام) را رحمت كند, كه رحمت مى كند.(شواهدالتنزيل, ج2, ص ;161)
انشاالله ادامه دارد ...

پاسخ به: امیرالمومنین ام الکتاب است - صبح صادق - ۲۰/اسفند/۹۴ ۱۳:۴۱

بسم رب الحیدر

ابوجعفر محمد بن عبدالله اسکافی معتزلی:نادانی و کوردلی بزرگ‌تر این است که معاویه را قابل سنجش با علی بدانند و این‌‌ همان چیزی است که پاره‌ای از عوام سرگردان و فرومایگان از حشویه که با حقیقت فاصله دارند به آن معتقد شده‌اند. (المعیار و الموازنه، ص37)

5-على معجزه هم تراز قرآن
و يقول الذين كفروا لست مرسلا, قل كفى بالله شهيدا بينى و بينكم و من عنده علم الكتاب(سوره رعد ،آیه 43)
كافران مى گويند: ((تو پيامبر نيستى)) بگو: همين بس كه دو كس ميان من و شما گواه باشد, يكى الله و ديگرى كسى كه علم كتاب در نزد او است.
يعنى هم خدا مى داند كه من فرستاده اويم و هم كسانى كه از قرآن آگاهى دارند و مصداق ((من عنده علم الكتاب)) على(علیه السلام) است.
(ابن ماجه) از بزرگان اهل سنت در فضايل على(علیه السلام) از آن حضرت نقل مى كند:
(انا عبدالله, و إخو رسوله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و إنا الصديق الاكبر لايقولها بعدى الا كذاب)
من بنده خدا و برادر رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و من بزرگترين تصديق كننده رسالت هستم, پس از من اين اوصاف (مثل صديق) را جز كذاب ادعا نمى كند.(
سنن ابن ماجه, ج1, ص44, باب فضايل على(علیه السلام))