|
بحث پیرامون بورس
|
|
۳:۴۹, ۱۴/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/فروردین/۹۳ ۵:۴۳ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بورس چیز خوب و مفیدی نیست
|
|||
|
۱۳:۰۶, ۱۴/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۲ ۱۴:۲۸ توسط revenger.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
۱۷:۱۸, ۱۴/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۲ ۱۷:۲۱ توسط soheyl68.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۱۴/بهمن/۹۲ ۱۳:۰۶)revenger نوشته است: چرا؟؟؟؟؟؟؟من کاری به حرف کسی ندارم. اقتصاد در دانشگاه خوندم و فکر کردم اقتصادی که می خونیم خوبه و سرمایه گذاری در بورس هم یکی از اهدافم بود. اما حالا که اقتصاد اسلامی رو مطالعه کردم، متوجه شدم اقتصاد یعنی چی. اقتصاد سالم یعنی تعاونی و قرض الحسنه و کارآفرینی. بورسبازی، اشتغال نیست. ظاهرش قشنگه دوست من. این که پول های خرد جمع می شن و به سرمایه های عظیم تبدیل می شن و باعث توسعه ی کشور می شن. اما شما استغالی که با این پول ها ایجاد شده رو بیا این جا نشون بده ببینیم چه کار مثبتی انجام شده. در اقتصاد اسلامی، همه چی با کار کردن و اشتغال ایجاد می شه و هیچ چیزی غیر موجه ایجاد نمی شه. اما در نظام اقتصادی سرمایه داری، این بدهی ها هستند که قدرت اقتصادی ایجاد می کنند، یعنی نهادهایی مثل بورس و بانک و بیمه، به مردم بدهکار می شن، اما با همین بدهکاری ها، قدرت به دست می آرند، البته قدرت پوچ و بدون پشتوانه. و بعد از مدتی، بدهکاری به بار می آره اون اقتصاد و از هم می پاشه. بعد دوباره تئوری های جدید ایجاد می شن که باز هم نتایج مشابهی می دهند. این اشتباهات پشت اشتباهات همه ی اقتصادهاست. کوزه که هیچ، اقیانوس کنار ماست و ما تشنه لبانیم. این قدر این اقتصاد اسلامی شیرین، ثروت آفرین و عدالت محوره که وقتی به کشوری فکر می کنی که چنین اقتصادی داره، دوست داری توش زندگی کنی. بورس به زودی یا جمع خواهد شد یا تغییر شیوه خواهد داد. ضمنا دوستان، بورسبازی، شغل نیست. بورسبازها بر اساس سهمی که دارند، در تصمیم گیری ها سهیم هستند، و این جای اشکال داره. چون پول می ذاری و نمی دونی چی می شه و سود و زیانش دست سهامدار نیست، قمار هست. قمار هم حرامه. ربوی بودنش هم بر کسی پوشیده نیست. شما در آموزش های بورس می بینید که می گویند به اخبار توجه کنید؛ یعنی چی؟ یعنی باریچه ی دست سران کشورها قرار گرفتن. به هر جا بخوان پول تزریق کنند، طوری خبرسازی می کنند که بورسبازها پولاشونو به اون سمت ببرن و برعکس. جایی توضیح خیلی مفصل تری داده بودم در مورد این مثلا مشاغل. مثلا این که هموطنانی که سرمایه کمی دارند، می تونن با اجماع این سرمایه ها، تعاونی تاسیس کنند و چند جوان را شاغل کنند. اما این ها پولشونو می برن اون جا و تجربه نشون داده اشتغال مطلوبی ایجاد نشده. اما پولدارها پولدارتر می شن، و بی سرمایه ها گرسنه تر. این با ارزش های ما سازگاره؟ اقتصادی سالمه که با کار، پیشرفت صورت بگیره و در تنیحه ی آن، ثروت تولید بشه. کار یعنی خدمت و تولید، نه خرید و فروش پول و پول تو بانک و بورس گذاشتن. ای کاش همین قدر که من خوندم رو در دوران دبیرستان بهمون یاد می دادند. |
|||
|
|
۲۰:۰۹, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
خب این دیدگاه شماست
خیلی خلاصه: آیا کارافرینی نیازمند سرمایه نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ سرمایه هم از جایی مثل بورس تامین میشه الان یک شرکت عظیم ساخته میشه توسط دولت و بعد از اون برای ادامه کار به بورس واگذار میشه ، دولت هزینه ش رو میگیره ، مردم کارشو میکنن ، سهام دارها هم سودشون رو می برن... برای درامدزایی که خوبه (البته اگه وارد باشید) ، از نظر شرعی هم به فرض اشکال گناهش گردن مرجع تقلید و شورای فقهی |
|||
|
۲۰:۴۱, ۱۴/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۲ ۲۰:۴۳ توسط soheyl68.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۱۴/بهمن/۹۲ ۲۰:۰۹)revenger نوشته است: خب این دیدگاه شماستوظیفه ی مسلمان هست که حتی اگر فسادی وجود داره، خودشو وارد نکنه و گناهش گردن خودشه. مثلا بانک ها وام هایی می دن که مورد داره؛ این وظیفه ی مسلمانان است که مرتکب ربا نشوند. این حرف من نیست دوست عزیز. --- شما در مورد تعاونی مطالعه کنید. اجماع سرمایه های چند نفر (پول و فکر و مهارت و ...) برای رسیدن به یک هدف. همه به اندازه ی هم ضرر و سود می کنند. شرکت های با اندازه های مختلف که با مشارکت راه اندازی می شوند و خصوصی هستند. این یعنی ثروت ملت که پشتوانه داره و بدون بدهی است. شاید بدهی به دولت یا صندوق ها داشته باشند بابت کمکی که برای راه اندازی شده. سپس شرکت ها بر اساس لیاقتی که دارند و عملکرشون، کوچک می مانند یا بزرگ می شوند و غول های تجاری خواهند شد. حال اینو با یک شرکتی در نظر بگیرید که دولتی هست و توسط بورس، پول بهش تزریق می شه و بدهی داره. اگر از این سرمایه که به دست می آره، درست استفاده کنه، برای خودش خوبه. اما جامعه ای رو تصور کنید که مردمش، با پول، پول می خرن و هیچ کار مثبت تولیدی و خدماتی انجام نمی دهند. آیا این جامعه با مشکل مواجه نمی شه؟ اگر فرض کنیم این یک سرمایه گذاری در کنار شغل اصلی و منبع درآمد دوم باشه، آیا این با ارزش های ما همسوست؟ اولا کسی که درآمد کسب و کارش براش کافی نیست، یا کمکاری می کنه، یا صاحبکارش منصف نیست، یا این فرد قانع نیست. همه ی این ها اشکالاتی است که نباید با یک اشتباه دیگه درصدد جبرانش باشیم. بلکه باید این هارو برطرف کنیم. یعنی هر کس با شغل اصلیش، درآمد کافی داشته باشه و رفاه مطلوب رو داشته باشه. این هم به شخص و هم به کسب و کارش بستگی داره. خواهش می کنم توجه کنید : اسلام، عدالت محور است. یعنی همه با هم بالا بریم. اگر متوسط جامعه 2 است، منی که 3 دارم، یکی به اونی که 1 داره بدم تا همه با هم، 2 بشیم. حالا با این سیستم ها، پول می ره و بیشتر می شه و منی که 3 بودم، می شم 4 و اونی که 1 بود، یا 1 هست یا کمتر. این یعنی فاصله ی طبقاتی، این یعنی قهر اجتماعی، این یعنی فساد، بیکاری، نا امنی و بی ناموسی و زورگیری و ... اما صندوق قرض الحسنه رو در نظر بگیرید. پول ها اون جاست و با ساز و کار صحیح، اونی که 1 بوده، 3 می شه، بدون این که من 2 بشم. اگر منی که 3 بودم، فرصت کسب و کار ایجاد کردم برای اون هایی که 1 دارن، اون ها هم 3 می شن. بعد اونی که 3 شده، فرد خوبی برای جامعه ست. اما اگر 1 بود، زورگیر و دزد و بی ناموس می شه. دین از زندگیش می ره بیرون. ببینید چه قدر شیرینه. قبلا عرض کردم که نظر دادن در مورد این چنین موضوع هایی بستگی به ارزش های افراد داره. |
|||
|
|
۲۰:۴۸, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
ببینید بحث شما برمیگرده به تشخیص مسئله که من اصلا فکر نمیکنم این در توان من و شما حتی وظیفه منو شما باشه
شیعه قانونمنده ، مرجع داره این جاها ، شورای فقهی داره اینجاها منم به عنوان یک مسلمان شیعه تابع حرف اونا هستم شد قضیه اینکه بعضی ها اومدن مغلطه کردن که سود +4درصد ربا میشه ، درحالی که اصل قضیه اینه که با توجه به تورم بالای جامعه این سود +20 درصد بانک ، ربا که نیست به ضرر هم هست... اصلا شاید همه حرف های شما کاملا درست باشه ، ولی تا وقتی مرجع تقلید من ، شواری فقهی بانک و بورس فرمان نده انجام کارهای شما میشه اغتشاش در نظام اقتصادی کشور... من تو مسئله ای که بهش علم ندارم به مرجع تقلیدم اعتماد میکنم و بس |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |