|
برخورد فتوا وقانون
|
|
۲۰:۵۳, ۲۳/آبان/۹۵
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۵ ۲۰:۵۵ توسط Mforootaghe.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
درود
یکی ازمسایل مهم هرفرد تبعیت ازاحکام دینش میباشه واحکام دین هم دررساله عملیه مراجع آمده وهر مسلمونی باید دارای مرجع دینی باشه درنتیجه باید ازاحکام دینی مرجع خود تبعیت کنه دراینجا دوسوال پیش میاد 1-آیا فتوای مرجع دینی میتونه مخالف قانون کشور باشه؟ واگر بود کدومیک باید اجرا بشه ؟ 2- آیا فتوای مقام معظم رهبری هم مشابه بقیه مراجعه ؟ اگر مایلید میتوانید نظر خودتون رو بنویسید درنهایت بنده هم نظرم رومی نویسم ممنون |
|||
|
|
۲۱:۲۶, ۲۳/آبان/۹۵
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
در یک حکومت غیر دینی که اصل با فتواست. (مثلاً انقلاب سال 57 ایران از نظر حکومت آن زمان یک اقدام غیر قانونی در نظر گرفته میشد). اما در حکومت اسلامی چطور؟ فروتقه جان، امکان داره یه مورد از تضاد بین فتوای مراجع با قانون رو مثال بزنید؟ اینطوری مسئله مشخص تر میشه. |
|||
|
|
۲۱:۳۷, ۲۳/آبان/۹۵
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۵ ۲۱:۳۸ توسط Mforootaghe.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
درود برادر عزیزم
گرچه من نه فقیه ام ونه حقوقدان امافکر میکنم که هر فردی باید احکام خودشه بدونه لذا من هم تحقیق خودم رو کردم اجمالا مطلب اول شما درسته اما مثالی بزنم اخیرا برخی از مراجع اعلام کردند که بانکها ازمردم ربا میگیرند از طرف دیگر هم معاملات بانکی قانونا مجاز است چگونه این تضاد میان فتوی وقانون حاکم در نظام اسلامی قابل حله؟ |
|||
|
|
۱۷:۲۴, ۲۴/آبان/۹۵
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/آبان/۹۵ ۱۷:۲۵ توسط Mforootaghe.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
درود برشما
اگر میان یه فتوی ویه قانون تعارض پیش بیاد باین صورت که انجام یکی مخالف دیگری باشه دوحالت بوجود میاد یک:اگر فتوی امری رو مجاز بدونه ولی قانون اونو غیر مجاز در این صورت قانون اجرا میشه دو:اگر فتوی امری رو غیر مجاز بدونه وقانون اونو مجاز در این صورت فتوی باید اجرا بشه فتوای رهبری هم مانند سایر مراجع است ودرمورد پیروان ایشان همینگونه خواهد بود البته حکم حکومتی رهبری امر دیگری است که اجرای آن برهمه حتی مراجع تقلید نیز لازمه . |
|||
|
۱۷:۴۱, ۲۴/آبان/۹۵
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۳/آبان/۹۵ ۲۰:۵۳)Mforootaghe نوشته است: درود لطفا سوال رو جزئی تر مطرح کنید قانون و حکم حاکم ( قضات ) با فتاوای مراجع هرکدوم یه ویژگی هایی دارن. الان مشکل شما ربا هست؟ (۲۳/آبان/۹۵ ۲۱:۳۷)Mforootaghe نوشته است: درود برادر عزیزم شما میتونی از مرجع هودت بپرسی و این که سوال نداره گرامی. شما که میگی من فقیه نیستم پس نیاز به رچوع داری به مرجع از طرفی اهل قانونگذاری هم نیستی پس باید کراحعه کنی به قانون. در نتیجه جایی که شما ی Mforootaghe مشکلی برمیخوری باید ببینی اگه فتوایی که مرجعت میده مخالف با نظم عموی نیست رعایت و انجام بدی ولی اگه با نظم عمومی تعارض داشت از مرجع گرانقدر استفتا کنی .اینکه گفتم تفکیک بین شما و یا قضات برای این بود که اونها وضعیاشون با من و شما فرق میکنه . توضیح بیشتر رو میتونین از جناب علی اباد بصورت جداگانه بگیرید. چون ایشونتو این موارد زیبا تجزیه تحلیل میکنن.الته الان دیگه محروم هستن . شما شاگرد ایشون نیستید؟ |
|||
|
|
۱۷:۵۷, ۲۴/آبان/۹۵
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
درود برشما
بله نظر شما درسته ومن هم ظاهرا همزمان نظر خودم رو نوشته ام در این مورد هم بنویسید |
|||
|
۲۰:۵۹, ۲۴/آبان/۹۵
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
|
۲۱:۲۱, ۲۴/آبان/۹۵
شماره ارسال: #8