|
کمالات و ویژگیهای حضرت ولی عصر(قسمتهای نه و ده اضافه شد)
|
|
۲۲:۰۵, ۱۹/اسفند/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اسفند/۸۹ ۲۲:۰۹ توسط parisan.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
شباهت به موسی(علیه السلام)
موسی (علیه السلام)دوران حملش مخفی بود. قائم(علیه السلام)نیز دوران حملش مخفی بود. موسی(علیه السلام)ولادتش مخفیانه صورت گرفت. قائم (علیه السلام)نیز ولادتش مخفیانه انجام شد. موسی (علیه السلام)از قومش دو غیبت داشت که یکی از دیگری طولانی تر بود.غیبت اول از مصر بود و غیبت دوم هنگامی که به سوی میقات پروردگارش رفت،مدت غیبت نخستین 28 سال بود،،چنانکه در روایت شیخ صدوق در کمال الدین به سند خود از عبدالله بن سنان آمده که گفت:شنیدم،حضرت ابی عبدالله صادق(علیه السلام)میفرمود:در قائم (علیه السلام)سنتی از موسی بن عمران است.عرضه داشتم،سنتی که از موسی بن عمران در او هست چیست؟فرمود:مخفی بودن ولادتش و غیبت از قومش.گفتم موسی بن عمران چند وقت از قوم و اهلش غایب بود؟فرمود:28سال.1 و مدت دومین غیبت چهل شب بود،خداوند متعال فرموده: ((فَتَمَّ میقاتُ رَبِّهِ اَربَعینَ لَیلَةً ))2؛که میقات (وعده گاه)پروردگارش چهل شب به پایان رسید. قائم (علیه السلام) نیز دو غیبت داشته یکی از دیگری طولانی تر. موسی (علیه السلام):خداوند تعالی با او سخن گفت و چنینی فرمود: ((اِنّی اصطَفَیتُکَ عَلَی النّاسِ بِرِسالاتی وَ بِکَلامی فَخُذ ما آتَیتُکَ وَکُن مِنَ الشّاکِرینَ))3؛همانا من به وسیله رسالتها و کلام خودم تو را بر مردم برتری دادم پس آنچه به تو دادم بگیر و از سپاسگزاران باش. قائم(علیه السلام)نیز خداوند متعال با اوسخن گفت هنگامی که آن حضرت را به سراپرده عرش بالا بردند ،چنانکه در بحار از حضرت ابومحمد عسکری(علیه السلام) آمده که فرمود:هنگامی که پروردگار من ،مهدی این امت را به من موهبت فرمود،دو فرشته فرستاد،او را به سراپرده عرش بردند تا اینکه او را در پیشگاه خداوند عز وجل نگه داشتند،از جانب خداوند خطاب آمد:مرحبا به تو ای بنده من،برای یاری دینم و آشکار نمودن امر و راهنمایی بندگانم،(برگزیده شده ای)سوگند خورده ام که به(خاطر)تو بگیرم و به (راه ) تو بدهم و به تو ببخشایم و به تو عذاب کنم.4 موسی(علیه السلام) از قوم خود و دیگران از ترس دشمنانش غایب شد،خداوند عز و جل میفرماید: ((فَخَرَجَ مِنها خائِفاً یَتَرَقَّبُ))5؛پس از آن (دیار) ترسان و نگران بیرون رفت. قائم (علیه السلام)نیز از ترس دشمنان از قومش و غیر آنها غایب شد. موسی(علیه السلام)وقتی غایب شد،قومش در منتهای رنج و فشار و مشقت و ذلت واقع شدند،که دشمنانشان پسران آنها را میکشتند،و زنانشان را زنده میگذاشتند. قائم(علیه السلام)نیز شیعیانشو دوستانش در زمان غیبتش در منتهای سختی و فشارو ذلت می افتند(تا خداوند کسانی را که ایما ن آورده اند پاک سازد و کافران را هلاک سازد)6 در کمال الدین از حضرت باقر (علیه السلام)در بیان شباهت حضرت قائم(علیه السلام)به جمعی از پیغمبران آمده است که فرمود:و اما روش موسی (علیه السلام)ترس مداوم و طول غیبت و پنهان بودن ولادت و رنج و زحمت شیعیان بعد از او بر اثر آزار و خواری که از دشمنان ببینند تا آنگاه که خدای عزوجل ظهور حضرتش را اجازه دهد و او را یاری کند و بر دشمنش تایید نماید.7 و در بحار از شیخ نعمانی به سند خود از امیرالمومنین (علیه السلام)روایت شده که فرمود:این شیعه روزی بیاید که مانند بزهایی باشند که شیر درنده نداند روی کدامیک از آنها دست بگذارد ،عزت آنها از دست رفته و احترامی برایشان نمانده و تکیه گاهی نداشته باشند.8 .. و در حدیث دیگری آمده که در آن روزگار مومن هرشب و روز تمنای مرگ خواهد کرد.9 و اخبار در این باره بسیار است.ولی بدترین احوال زمان خروج سفیانی است،که در بحار از کتاب غیبت شیخ طوسی به سند خود از عمر بن ابان کلبی از حضرت صادق(علیه السلام)آورده که فرمود:گویا سفیانی یا نماینده سفیانی را میبینم که در رحبه کوفه رحل اقامت افکنده ،و سخنگوی او در میان مردم اعلام میکند:هرکس سر یکی از شیعیان علی(علیه السلام)را بیاورد،هزار درهم جایزه دارد.پس همسایه بر همسایه خود حمله میبرد و میگوید:این از آنهاست و سر از بدنش جدا میکند و هزار درهم میگیرد.و البته امارت و حکومت شما در آنروز جز به دست زنازادگان نخواهد بود،وگویا من آن نقابدار را میبینم.عرض کردم:نقابدار کیست؟فرمود:مردی از شماست که اعتقادات شما را قائل است ،نقاب میپوشد و شماها را شناسایی میکند،به یک یک شما اشاره میکند تا دستگیر شوید.او نیست مگر زاده حرام.10 و از امام صادق(علیه السلام)است که فرمود:اگر سفیانی را ببینی،خبیث ترین مردم را دیده باشی،رنگش زرد و سرخ و چشمش کبود است.11 و از امیرالمومنین(علیه السلام) روایت است که فرمود:پسر هند چگر خوار از وادی یابس خروج میکند،او مردی میان بالا،با صورت وحشتناک و جمجمه ضخیم و آبله رو میباشد.12 موسی(علیه السلام)هنگامی که قومش در بیابان سرگردان و گم شدند،در ان حال سالها به سر بردند،هرگاه فرزندی برایشان متولد میشد،پیراهنی بر او بود به قامت خودش –مانند پوست بدن-این را طبرسی در مجمع البیان نقل کرده است.13 قائم (علیه السلام)باری شیعیانش در عصر ظهور همین امر خواهد بود،چنانکه در کتاب المحجة از امام صادق(علیه السلام)روایت شده که فرمود:وقتی قائم ما بپا خیزد،زمین به نور پروردگارش روشن میگردد،و بندگان از نور خورشید بی نیاز میشوند و شب و روز یکسان میگردد،و مرد در زمان آن حضرت هزارسال عمر کند،و هرسال برایش پسری متولد شود،و دختری برایش متولد نگردد،پیراهنی به قامتش او را می پوشاند،و هرچه بزرگتر شود،آن پوشش نیز بزرگتر میگردد،و به هر رنگی که بخواهد میشود.14 موسی (علیه السلام)بنی اسرائیل منتظر قیامش بودند،چون که به آنها خبر داده شده بود که فرج آنها به دست اوست. قائم(علیه السلام)نیز شیعیانش منتظرش هستند،زیرا که به آنها خبر داده اند که فرجشان بر دست آن حضرت است موسی(علیه السلام) خداوند درموردش میفرماید: ((وَلَقَد آتَینا مُوسی الکِتابَ فَاختُلِفَ فیهِ))15؛ما به موسی کتاب را دادیم پس در آن اختلاف شد. طبرسی در مجمع البیان گفته:منظور این است که قومش در آن اختلاف کردند یعنی در صحت کتابی که بر او فرود آمد. قائم (علیه السلام)نیز همین طور ،در کتابی که با اوست-که امیر المومنین (علیه السلام)جمع کرده یعنی همان قرانی که نزد حضرت حجت(علیه السلام)است-اختلاف می شود،دلیل برآن روایتی است که در روضه کافی به سند از حضرت ابو جعفر باقر(علیه السلام) در باره آیه : ((وَلَقَد آتَینا مُوسی الکِتابَ فَاختُلِفَ فیهِ))؛آمده که آن حضرت فرمود:در آن اختلاف کردند،همچنانا که این امت در کتاب اختلاف نمودند ،و در کتابی که با قائم (علیه السلام)هست نیز اختلاف خواهند کرد تا جایی که مردم بسیاری آن را منکر خواهند شد،که آنها را پیش میکشد و گردنشان را میزند.16 1)کمال الدین1/340 2)سوره اعراف،آیه 142. 3)سوره اعراف،آیه 144. 4)بحارالانوار،51/27. 5)سوره قصص،آیه 21. 6)سوره آل عمران،آیه 141. 7)کمال الدین،1/327. 8)بحارالانوار،51/114. 9)الزام الناصب،299چاپ جدید،2/303. 10) بحارالانوار،52/215. 11) بحارالانوار،52/205. 12) بحارالانوار،52/205. 13) مجمع البیان،1/117. 14) المحجة،184-185. 15)سوره هود،آیه 110. 16)روضه کافی،284. ادامه دارد. منبع:همان. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ویژگیهای یاران خاص امام زمان (ع ) | heaven | 0 | 1,247 |