کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بحثی بنیادین پیرامون این عبارت(استدلال شما من را قانع نکرد)!
۱۶:۳۵, ۱۹/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۱ ۱۶:۵۵ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #23
آواتار
لجبازی چیست؟ به چه معناست؟
ریشه ی لجبازی چیست؟

برای شروع بحث توجه میدم دوستان رو به تفکر عمیق در مورد این حدیث شریف:
ْ مَا دَخَلَ‏ قَلْبَ‏ امْرِئٍ شَيْ‏ءٌ مِنَ الْكِبْرِ قَطُّ إِلَّا نَقَصَ مِنْ عَقْلِهِ بِقَدْرِ مَا دَخَلَ مِنْ ذَلِكَ قَلَّ أَوْ كَثُرَ.
مجموعة ورام، ج‏1، ص: 200
در قلب هر کسی مقداری کبر داخل شود، به همان اندازه از عقلش کاسته می شود، زیاد باشد یا کم
وقتی عقل کسی دچار مشکل شد مبنای دستگاه استدلالی اش مختل خواهد شد و نمیتواند حق را ببیند

به ما سفارش کرده اند با فرد متکبر بحث نکنید، او هیچ وقت متقاعد نمی شود تا وقتی کبر در وجود او حاکم است!
امام صادق علیه السلام در کلامی نورانی بیان فرموده اند که:
كثير من‏ انواع‏ الكبر يمنع من استفادة العلم و قبوله و الانقياد له‏
مصباح الشريعة، ص: 73
بسیاری از انواع تکبر مانع می شود تا شخص از علم استفاده کند و آن را قبول کند و زیر بار آن برود

وقتی انسان چیزی را در اثر تکبر نپذیرد قدرت فکر و ذهن او فعال می شود و شروع می کند به دلیل تراشیدن در جهت توجیه نظر خودش و مقابله با سخن حق، این طور نیست که به راحتی بگوید:
چون دچار تکبر هستم قلبم بیمار است، این مطلب را قبول ندارم بلکه به عنوان مثال می گوید این دلایل مرا متقاعد نمی کند!
در این صورت دیگر نه او حرف ما را قبول خوهد کرد و نه ما میتوانیم به او بفهمانیم که دچار تکبر شده است.
در ادامه إن شاء الله نشانه های انسان متکبر رو بیان میکنیم مقداری بر اساس آیات قرآن و روایات تا حداقل خودمان بتوانیم خودمون رو بشناسیم با یک معیار ملموس که آیا متکبر هستیم یا نه

یعنی اگر کسی نشانه های کبر رو داشت میتونه بفهمه که متکبر هست
و اگر متکبر بود مطمئن باشد که مواردی پیش خواهد آمد که زیر بار حق نمیره ، ولو که استدلال هم متقن باشد! توجیهاتی برای خودش می تراشد و آن ها را هم منطقی تر میبیند!!!!!!

و إن شاء الله در گام بعدی یکی دیگر از عواملی که مانع فهم انسان میشود و دستگاه منطق انسان را مختل میکند را معرفی میکنم و نشانه های آن ذکر میشود تا اگر بود إن شاء الله سعی کنیم تا آن را رفع کنیم و دستگاه منطق خود را از اختلال خارج کنیم!
و این روند رو إن شاء الله تا موارد دیگر ادامه خواهیم داد...

(۱۹/بهمن/۹۱ ۱۶:۳۵)علی 110 نوشته است:  وقتی انسان چیزی را در اثر تکبر نپذیرد قدرت فکر و ذهن او فعال می شود و شروع می کند به دلیل تراشیدن در جهت توجیه نظر خودش و مقابله با سخن حق، این طور نیست که به راحتی بگوید:
چون دچار تکبر هستم قلبم بیمار است، این مطلب را قبول ندارم بلکه به عنوان مثال می گوید این دلایل مرا متقاعد نمی کند!
یکی از بهترین مثالهای این مورد قصه ی ابلیس و سجده نکردن بر آدم است
وقتی که تکبر کرد و زیر با حکم خدا نرفت با اینکه بدیهی است که خداوند به علت علیم و حکیم بودنش امر باطل نمیکند بر خلاف فرشته ها که تکبر نکردند و این کلام خدا را پذیرفتند که خدا فرمود من چیزی میدانم که شما نمی دانید، به جای اقرار جهلش نسبت به دانسته های پروردگار در خصوص علت برتری انسان بر ابلیس به خدا به علتی کبری که در وجودش بود به خداوند گفت: تو مرا گمراه کردی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
و با این گفتار به زعم خودش این چنین استدلال منطقی کرد که تو مقصری در این قصه و باز هم من بر حق هستم!!!!! (نعوذاً بالله)

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ZaHrA110M ، DRiVeR ، فرهاد55 ، مجید املشی ، fazel ، Havbb 110 ، بیداری12 ، heaven ، محیصا ، یا صاحب الزمان ، joseffist
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: بحثی بنیادین پیرامون این عبارت(استدلال شما من را قانع نکرد)! - علی 110 - ۱۹/بهمن/۹۱ ۱۶:۳۵

[-]