کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 4.75 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شرح جامع زیارت عاشورا
۱۵:۲۷, ۱۶/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #69
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

*** پس از آنكه معنى نور بودن خدا معلوم شد معنى خلقت نور فاطمه از نور خدا هم روشن ميگردد به اين بيان كه همانطور كه خدا منشاء نور هدايت است مظهر اين نور هدايت را فاطمه قرار داد و فاطمه روشنايى به اهل زمين و آسمان داد، يعنى به واسطه فاطمه اهل آسمانها و زمين هدايت شدند.

*** در (كافى) است كه امام صادق(علیه السلام) به (سماعه) فرمود اول چيزي كه خدا از مجردات خلق فرمود عقل بود آن هم از نور خودش . چون به واسطه عقل تميز خوب و بد داده ميشود و حقايق اشياء را مى بيند. در حقيقت به منزله چشم و راهنماى انسان است كه هدايت به سوى كارهاى خوب ميكند خداوند فرمود اين را هم از نور خودم خلق كردم يعنى چون من خودم نور هدايت هستم عقل را هم خلق كردم تا هادى مردم باشد.
پس معلوم شد اينكه خداوند خودش را در قرآن معرفى به نور ميفرمايد يعنى خدا هادى اهل زمين و آسمانها است مثل نوره كمشكوة مثل نور حقتعالى كه هدايت باشد مثل روزنه اى است در ديوارى كه نهايت آن به خارج راه ندارد مانند طاقچه اى كه در آن طاقچه (فيها مصباح) چراغى افروخته اند "المصباح فى زجاجة" كه آن چراغ افروخته شده در قنديلي ست از شيشه و بلور اگر چه اطراف چراغ را گرفته ولى بواسطه آن شفافيت كه دارد مانع از آن نور چراغ نمي شود بلكه آن نور به اطراف روشنايى مي اندازد "الزجاجة كانها كوكب درى آن شيشه و بلور از غايت صفا و لطافت مانند ستاره اى است كه در كمال درخشندگى باشد. "يوقد من شجرة مباركة" يعنى اين چراغ و مصباح افروخته شده از روغن درختى است كه بسيار با بركت و نفع دهنده است زيتونة كه زيتون باشد لاشرقية و لاغربية معانى بسيارى براى اين جمله شده كه بهتر از همه اين است كه اين درخت زيتون از درختهاى دنيا نيست كه در شرق و غرب عالم باشد "يكاد زينتها يضى ء" نزديك است روغن آن درخت از غايت تلالو روشنى دهد قبل از آنكه در چراغ ريخته شود و "لولم تمسسه نارا" اگر چه به آن آتشى نرسيده باشد يعنى صفا و درخشندگى آن روغن به اندازه ايست كه بدون آتش روشنايى بخشد و اگر در چراغ رود روشن شود نور على نور يك روشنى افزوده روى روشنى ديگر خواهد بود يعنى روشنايى زيت همدست با نور چراغ و لطافت زجاجة شده و در مشكوة كه جامع انوار است آن نور بغايت روشنايى انداخته "يهدى الله لنوره من يشاء" حقتعالى هر كه را بخواهد به نور خود كه هدايت و توفيق باشد هدايت ميفرمايد يعنى هر كس دنبال اين نور برود و لياقت پيدا كند حقتعالى نور را به او مرحمت فرمايد اين جمله از آيه، خودش نور را معنى ميكند كه نور به معنى هدايت است و قبلا هم ما "الله نور السموات" را به هدايت معنى كرديم .
"و يضرب الله الامثال للناس و الله بكل شى ء عليم" حقتعالى مثالهايى براى شما ميزند يعنى مقولات را بصورت محسوسات براى شما بيان ميكند تا آنكه مطلب را زود دريابيد و مقصود زود هويدا گردد و خدا بر هر چيزى دانا است .

*** (سيدهاشم بحرينى) در كتاب (غاية المرام) خود پانزده حديث از طرق خاصه و دو حديث از طرق عامه نقل كرده كه اين آيه درباره اهل بيت اطهار است آنها هدايت الهى در زمين ميباشند.

ـــــــــــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
01 - عبدالرحمن - ۲۶/تیر/۹۲, ۱۰:۳۰
02 - عبدالرحمن - ۲۹/تیر/۹۲, ۱۵:۲۰