کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طرح موهن روزنامه آرمان درباره شهدای غواص
۸:۰۱, ۱۳/دی/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۴ ۲۰:۱۸ توسط ـــ.)
شماره ارسال: #33

ابتدا مواردی که سوءتفاهم شده رو توضیح بدم تا إن‌شاءالله رفع بشه و از حرفهام سوءنیتی برداشت نشه.

(۱۲/دی/۹۴ ۱۳:۱۷)The AmD نوشته است:  
نقل قول:اشتباه می‌فرمایید.
دو حالت هست:
۱. بدی ِ بدها رو می‌فهمید: پس قطعاً در حدی هستید که هر وهابی‌صفتی رو داعشی خطاب کنید و ازشون بشدت بیزار باشید.
۲. بدی ِ بدها رو نمی‌فهمید: همسوی اونها هستید، و مجازاً یکی از اونها.
بنده مجازا یکی از اونهاSmile! بگذریم ...
شما تا بحال ی بنده خدارو به داعشی بودن و وهابی صفت بودن متهم کردید. بهتره مراقب گفتارتون باشید ...
سوءتفاهم شده.
تقصیر بنده هست که مبهم عرض کردم.
با خودم گفتم که یه‌خورده روشنتر بگم اما آخر گفتم که مسئله ساده هست و امکان سوءبرداشت نیست، که گویا اشتباه می‌کردم.

داشتم ایراد منطقی گزاره‌ی شما رو توضیح می‌دادم. با خودم فکر کردم اگر ضمائرش رو عوض نکنم بهتره، ولی متأسفانه ازش سوءبرداشت به وجود اومد.
ضمائرش رو به خودم تغییر میدم و در ادامه‌اش بیشتر توضیحش میدم:

دو حالت هست:
۱. بدی ِ بدها رو می‌فهمم: پس قطعاً در حدی هستم که هر وهابی‌صفتی رو داعشی خطاب کنم و ازشون بشدت بیزار باشم.
۲. بدی ِ بدها رو نمی‌فهمم: همسوی اونها هستم، و مجازاً یکی از اونها.

جملات بالا، اشاره‌ای به این مسئله‌ی ساده هست که درک ما از خوبی و بدی، ماهیت ِ خوب یا بد ماست.
اگر بنده نفهمم بدی ِ یک داعشی رو، پس تفکر داعشی دارم! متوجه شدید چه چیزی رو در اون گزاره انکار کرده بودید؟ هر کسی به واسطه‌ی درک خودش(هدایت فطری و دنیوی) متوجه زشتی ِ غیرقابل‌تحمل کارهای وهابیون میشه. اگر بدی ِ فساد عظیم اونها رو نفهمه، یعنی همسوی اونها هست. در این صورت که کارهای اونها رو صحیح بدونم، فرقی نداره که عضو اون گروهک منحوس باشم یا نباشم، مجازاً یکی از وهابیون نحس نجس خواهم بود.

در غیر این صورت، مثل هر کس دیگری، بنده یا شما یا بقیه‌ی افراد جامعه‌مون، قطعاً در حدی هستیم که اگر صفات پلید وهابیون رو دیدیم اونها رو بخاطرشون با سخت‌ترین تعابیر تقبیح کنیم و ازشون ابراز برائت شدید کنیم.

امیدوارم سوءتفاهم برطرف شده باشه.

(۱۲/دی/۹۴ ۱۳:۱۷)The AmD نوشته است:  ملاحضه بفرمایید:

نقل قول:جنگ برای آن است که انسان کافر مسیر هدایت دیگران را نبندد و همچنین برای کافرانی که زیر پرچم حکومت اسلامی قرار نمی گیرند. کسی با شمشیر مومن نمی شود. شمشیر زمینه رسیدن پیام حق و توحید به دیگران را باز می نماید تا افراد دیگر به خاطر کفر عده ای از سرانشان از شنیدن پیام حق محروم نشوند.

واژه «قاتلوا» در آیه: «قاتِلُوا الَّذینَ لا یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ لا بِالْیَوْمِ الْآخِرِ وَ لا یُحَرِّمُونَ ما حَرَّمَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ لا یَدینُونَ دینَ الْحَقِّ مِنَ الَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ حَتَّى یُعْطُوا الْجِزْیَةَ عَنْ یَدٍ وَ هُمْ صاغِرُونَ»،[1] به معنای کشتن نیست، بلکه به معنای جنگ و نبرد است. قرآن کریم در این آیه نمی‌گوید اهل کتاب را به مجرد اعتقادشان بکشید! بلکه در صدد بیان یک قانون در ارتباط با شهروندانی است که در محدوده حکومت اسلامی زندگی می‌کنند، اما به قوانین شهروندی پای‌بند نیستند. این‌جا است که خداوند به پیامبرش دستور می‌دهد؛ با آن دسته از اهل کتاب که به خداوند و روز بازپسین ایمان نمى‌‏آورند و آنچه را خداوند و پیامبرش حرام کرده‏اند، حرام نمى‏دانند، و به دین حق نمی‌پیوندند، جنگ و نبرد کنید تا تسلیم حق شوند و با دست خود جزیه بپردازند.
در حقیقت اسلام به اهل کتاب تا زمانی که قوانین و احکام اسلام را محترم شمارند و دست به تحریکات بر ضد مسلمانان نزنند و تبلیغات مخالف اسلام نکنند، اجازه مى‏‌دهد که به صورت یک اقلیت سالم مذهبى با مسلمانان زندگى مسالمت‏آمیز داشته باشند، و یکى از نشانه‌‏هاى تسلیم آنها در برابر این نوع همزیستى مسالمت‏آمیز، پرداخت «جزیه» است که یک نوع مالیات سرانه، می‌باشد.

منبع
اولاً آیا یک تفسیر رو با دلایلی که میاره قبول میکنن یا همینطور به صرف ِ بیان شدن قبول میکنن؟ جواب مسلّم هست. همونطور که برای پذیرش حقانیت قرآن دلیلی داشته‌ایم، برای پذیرش حقانیت تفاسیر نیز باید دلیلی داشته باشیم، وگرنه ندانم‌گرایی و دنباله‌روی ِ بدون منطق انجام داده‌ایم.
بنابراین، به صرف ِ بیانش شدن ِ یک تفسیر، و با بی‌توجهی به دلایلی که ارائه میده، نمیشه اون تفسیر رو قبول نمود(چه برسه به اینکه تمام تفاسیری که غیر از اون باشند رو به این صورت از اعتبار ساقط نمود!).
واقعاً نیازی به توضیح نداره که نباید چشم‌بسته به دنبال راه گشت.

ثانیاً در منبع شما هیچ منبع تفسیری برای این تفسیر ذکر نشده(البته پیوند منبع که شما دادید به صفحه‌ی اصلی اون سایت هست، و خودم گشتم تا صفحه‌ی مورد نظر رو پیدا کردم). پس خودم به دنبال یافتن ِ منبعشون به جستجوی یکی از جملاتشون پرداختم.

با جستجو معلوم شد که قسمت اول یعنی این:
نقل قول:جنگ برای آن است که انسان کافر مسیر هدایت دیگران را نبندد و همچنین برای کافرانی که زیر پرچم حکومت اسلامی قرار نمی گیرند. کسی با شمشیر مومن نمی شود. شمشیر زمینه رسیدن پیام حق و توحید به دیگران را باز می نماید تا افراد دیگر به خاطر کفر عده ای از سرانشان از شنیدن پیام حق محروم نشوند.
در هیچ مکانی جز اون صفحه و این صفحه http://borhan.blog.ir/1391/09/02/Analyse...-Iranians1 نقل نشده، که در هیچکدوم از این دو صفحه هیچ منبع تفسیری از تفاسیر علماء (که در نظر داشتید چشم‌بسته قبول کنید و بقبولانید) براش ذکر نشده. یعنی سخن یکی از اون دو نگارنده بوده که دیگری کپی کرده.

همچنین معلوم شد که قسمت دوم یعنی این:
نقل قول:واژه «قاتلوا» در آیه: «قاتِلُوا الَّذینَ لا یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ لا بِالْیَوْمِ الْآخِرِ وَ لا یُحَرِّمُونَ ما حَرَّمَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ لا یَدینُونَ دینَ الْحَقِّ مِنَ الَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ حَتَّى یُعْطُوا الْجِزْیَةَ عَنْ یَدٍ وَ هُمْ صاغِرُونَ»،[1] به معنای کشتن نیست، بلکه به معنای جنگ و نبرد است. قرآن کریم در این آیه نمی‌گوید اهل کتاب را به مجرد اعتقادشان بکشید! بلکه در صدد بیان یک قانون در ارتباط با شهروندانی است که در محدوده حکومت اسلامی زندگی می‌کنند، اما به قوانین شهروندی پای‌بند نیستند. این‌جا است که خداوند به پیامبرش دستور می‌دهد؛ با آن دسته از اهل کتاب که به خداوند و روز بازپسین ایمان نمى‌‏آورند و آنچه را خداوند و پیامبرش حرام کرده‏اند، حرام نمى‏دانند، و به دین حق نمی‌پیوندند، جنگ و نبرد کنید تا تسلیم حق شوند و با دست خود جزیه بپردازند.
در حقیقت اسلام به اهل کتاب تا زمانی که قوانین و احکام اسلام را محترم شمارند و دست به تحریکات بر ضد مسلمانان نزنند و تبلیغات مخالف اسلام نکنند، اجازه مى‏‌دهد که به صورت یک اقلیت سالم مذهبى با مسلمانان زندگى مسالمت‏آمیز داشته باشند، و یکى از نشانه‌‏هاى تسلیم آنها در برابر این نوع همزیستى مسالمت‏آمیز، پرداخت «جزیه» است که یک نوع مالیات سرانه، می‌باشد.
مربوط به این صفحه http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa27313 هست، که در اونجا هیچ منبع تفسیری از تفاسیر علماء (که در نظر داشتید چشم‌بسته قبول کنید و بقبولانید) براش ذکر نشده. یعنی سخن خود نگارنده بوده.

----
فعلاً تا اینجا رو فرصت کردم.
بقیه‌اش بعداً إن‌شاءالله.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MEEAAD
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
پاسخ به: طرح موهن روزنامه آرمان درباره شهدای غواص - ـــ - ۱۳/دی/۹۴ ۸:۰۱