|
سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید)
|
|
۵:۱۰, ۱۰/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
مولا علی(علیه السلام) و مهربانى با یتیمان
ابوالطفیل مى گوید: على علیه السلام در دوران حکومت خویش افراد مستمند و بینوا را مورد عنایت قرار مى داد. روزى او را مشاهده کردم که بچه هاى یتیم و بى سرپرست را به دور خود فراخوانده، ناگاه تمام یتیمان را جمع کرده، و سفره مناسبى بازکرد، و عسل و سایر نیازمندى ها را دور هم چید، و لقمه هاى لذیذ و عسلى بر دهان آنان گذاشت، و این منظره آن چنان مؤثر و جالب بود که بعض اصحابش گفتند: «لوددت انى کنت یتیما» اى کاش من هم یتیم بوده، و این چنین مورد الطاف على قرار مى گرفتم.1 و در این مورد على علیه السلام مى فرمایند: «انا الهادى، انا المهدى، انا ابوالیتامى و المساکین، و زوج الارامل، و انا ملجأ کل ضعیف، و مأمن کل خائف» 2 من هادى مردم و هدایت یافته خدایم، من پدر یتیمان و بى چارگانم، من سرپرست زنان بیوه و پناهگاه ضعفاء و امید و پشتوانه ستمدیدگانم. و در مورد یتیمان به پیروان امت اسلامى سفارش مىکنند: «بروا ایتامکم، و واسوا فقرائکم، و ازافوا بضعفائکم.»3 به یتیمان اجتماع نیکى، و به فقراء خود مواسات، و به گروه ناتوان محبت نمائید. و در آخرین وصیت هایش که پس از ضربت مسموم ابن ملجم مرادى لعنة الله علیه صورت مى گرفت فرمودند: «الله الله فى الایتام، فلا تغبوا افواههم و لا یضیعوا بحضرتکم»4 شما را به خدا یتیمان خود را فراموش نکنید، دهنهاى آنان را در انتظار غذا قرار ندهید، مواظب باشید که آنان گرسنه نمانند و حقوقشان با وجود شما تباه نگردد. این احادیث حاکى است که امیرالمؤمنین در قول و عمل به فکر یتیمان بود، و جاى خالى پدران را بر آنان پر مى کرد، و نمى گذاشت هیچ فرزند یتیمى با فقدان والدین خود احساس نیاز و سرپرست نماید! بلکه وضع این گروهها بهتر از دیگران مى گردید! تا جایى که مقام و موقعیت اجتماعى آنان در حکومت علوى مورد غبطه و آرزوى سایر مردم قرار مى گرفت. از سوى دیگر على علیه السلام به سایر مردم نیز سفارش آنان را مى فرمود، و یک موقعیت بى نظیر در اجتماع برایشان فراهم مى ساخت، و هنگام شهادت نیز این مسئولیت الهى را فراموش ننموده، و نیکى به آنان را براى پیروان خود توصیه فرمودند. پى نوشتها: 1. بحار الانوار ج 41 ص .29 2. محجة البیضاء ج 4 ص .204 3. غرر الحکم ص 344 ش .28 4. نهج البلاغه نامه 47 ص .977 |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
| پیام در این موضوع |
|
سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - MESSENGER - ۶/مرداد/۹۰, ۱۲:۲۸
RE: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - MESSENGER - ۱۰/مرداد/۹۰ ۵:۱۰
RE: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - bagheri4 - ۲۳/آبان/۹۰, ۱۴:۰۷
پاسخ به: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - MESSENGER - ۱۷/بهمن/۹۳, ۱۲:۲۶
پاسخ به: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - MohammadSadra - ۱۷/بهمن/۹۳, ۱۵:۲۱
پاسخ به: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - عبدالرحمن - ۱۷/بهمن/۹۳, ۱۷:۱۶
پاسخ به: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - یاســین - ۱۸/بهمن/۹۳, ۱۰:۱۴
پاسخ به: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - MohammadSadra - ۱۸/بهمن/۹۳, ۱۰:۵۷
پاسخ به: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - عبدالرحمن - ۱۸/بهمن/۹۳, ۱۵:۰۳
پاسخ به: سرپرستی یتیمان ! (توجه ویژه بفرمایید) - آوا - ۱۸/بهمن/۹۳, ۱۶:۱۹
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| عشق مولا به یتیمان | saeed6121 | 5 | 2,658 |
۲۱/بهمن/۹۳ ۱۴:۴۰ آخرین ارسال: saeed6121 |
|