کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نماز میت
۱۷:۰۴, ۲۳/دی/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/دی/۹۵ ۱۸:۱۷ توسط Islam.)
شماره ارسال: #5
آواتار
(۲۳/دی/۹۵ ۲:۱۳)میثم2 نوشته است:  سلام
دیدم موضوع تاپیک به میت مربوطه گفتم شاید این مطلب هم ربط داشته باشه

جمله «از اموات به نیکی یاد کنید» فلسفه معاویه است!


حمید رسایی: عده ای با استناد به روایت اذکروا موتاکم بالخیر، تلاش می کنند تا پس از مرگ چهره ها و شخصیت هایی که محبوب دلشان است، باب هرگونه نقدی نسبت به اقدامات آنها را ببندند، در حالی که از نگاه مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی و علامه شهید مرتضی مطهری، این روایت جعلی و این نحوه برخورد با اموات بویژه کسانی که در امور جامعه اسلامی تأثیرگذار بوده اند، غلط و برنامه ریزی شده است. بدیهی است که این سخن به معنای آن نیست که بدی اموات را جار بزنیم بلکه منظور این است که اگر رفتار غلط فردی موجب انحرافی شده، باید آن را بیان کرد و به نقدش پرداخت و البته در نقد هم نباید از جاده انصاف و عدالت خارج شد. طبعا رعایت این نکته، مرده و زنده ندارد.

آیت الله مجتبی تهرانی می فرماید: «من دنبال مطلبی بودم و فکر می­ کنم این قضیه (اذکروا موتاکم بالخیر) برای بعد از معاویه است، وقتی که او مُرد، یک سری مسائل رو شد، یک سری رو بود، روتر شد. کارهایی که کرده بود، جنایاتی که کرده بود، رو شد و ظاهراً بعد از این مسائل بود که این مطلب مطرح شد: «اذکروا موتاکم بالخیر» من این را از کلک ­های بنی امیه می ­دانم. حالا که مرده است خوبی ­هایش را بگو، بدی ­هایش را نگو. می­ خواهم بگویم چه طور اینها برنامه ریزی شده در جامعه پیش می ­رفتند. (درس اخلاق آیت‌الله مجتبی تهرانی 6 بهمن 90 / www.mojtaba-tehrani.ir)

و علامه شهید مرتضی مطهری بیان می کردند: «در میان ما معروف است، می‌گوییم: اذکروا موتاکم بالخیر (همان جمله "به آرامش گذشته تعلق دارند")،... اسم این حرف را باید بگذاریم #فلسفه‌_معاویه‌ای که هر ... که رفت،‌ بگوییم پرونده‌اش بسته شد. چرا بسته شد؟! اتفاقا باید پرونده آنها باز باشد، یعنی افرادی که در سرنوشت آینده مؤثرند، باید جامعه پرونده آنها را باز نگهدارد.» (کتاب فلسفه تاریخ، ج1، ص205/ http://bit.ly/2jorqxN)

??کانال حمید رسایی:
https://telegram.me/joinchat/AmsG1Dv1KamMZ7bYxNTzJA


بسم تعالی

ظاهرا منظور اساتید این نیست که مثلا بدی های شخصی همه ی افراد را بعد از مرگ انها بگوییم! چرا که پیامبر اکرم هم فرموده اند خوبی های مردگانتان را بازگو کنید و از بد های انها چشم پوشی کنید.

رسول اکر م صلی الله علیه و اله: نیکی های مردگانتان را یاد کنید و از بدی انها چشم بپوشید. نهج الفصاحه (در نسخه ای که بنده دیدم حدیث 3424 بود)

بلکه منظور اساتید کارهای تاثیر گذار افراد خاص در جامعه است. یعنی اینکه این بدی هایی را که در سرونوشت مردم عادی تاثیر گذار خواهند بود را نپوشانیم و برای ایجاد بصیرت بگوییم تا از انحراف جلوگیری شود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، میثم2 ، sagheb ، عبدالرحمن ، بیداری اندیشه ، Anti gods
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
نماز میت - عبدالرحمن - ۲۲/دی/۹۵, ۱۸:۰۴
پاسخ به: نماز میت - Islam - ۲۲/دی/۹۵, ۱۹:۲۹
پاسخ به: نماز میت - Bidel.s - ۲۳/دی/۹۵, ۰:۳۴
پاسخ به: نماز میت - میثم2 - ۲۳/دی/۹۵, ۲:۱۳
پاسخ به: نماز میت - Islam - ۲۳/دی/۹۵ ۱۷:۰۴

پرش در بین بخشها:


بالا